- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecke78
senior tag
válasz
tdhenry #33326 üzenetére
Hát pedig de. Amikor segítséget kértem itt a forumon azzal kezdtem , hogy hova akarok ?mire? 2 tipus közül melyiket?
Erre a válasz , hogy kinai no name , ennyiért inkább daikin ....
Fütésre szeretnék klimát 28 M2 üzlethelyiség , külsőrész kapualjban , azaz nem non stopban menne , fisher nordic 120 (fütésre optimalizált) illetve Hisense silentiumot néztem , a keret az 300 lett volna .
Namármost senki de senki nem mondta ell , hogy ezzel vagy azzal a márkával ezért rosz a tapasztalatt , hanem rögtön ,ment a (egymástól betanúlt fórum szöveg) Kinai , no name , igaz ha megnéznétek a két klima scoop seer adatait akkor kenterbe veri a daiknt ,illetve szolgáltatás terén is ,+ garancia időben is . De sebaj Daikin ...Na jó elfogadom , kijön klimás muki , a szakember mit csinál , konkrétan lófingot sem , átküldött egy ajánlatott 15 klimával ?! Ebben mi a segítség ? Hiszen a választás joga megint az ennyém ! A daikin klima nálka 275 volt , sok helyen 251 , ezt jelzem neki ,esetleg az árajánlatnál figyelembe lehetne venni a nagy átlag ajánlatát is , "úriember" volt engedett 3 ezer forintot így lett 248 , de aztán a szerelésre meg felszámolt 90 ezrett , ez aztán a korrektség mi ?
No ezért kezdtem elengedni a daikin klimát , mert Pl egy gree amber fütésre optimalizálva , ami tudom ,hogy csak egy kinai klima de felszereléssel megáll 280 ban . És nekem nincs milliómos apucim jól menő vállalkozással , hogy utána vilogjak a fórumon a bill mögül , mert szerintem a mai villágban igenis sok pénz 300 ezer forint . Probáld megkeresni "normál" munkával ...
Béke veletek -
LanyUs
őstag
válasz
tdhenry #33318 üzenetére
Mi is az emeletet 23 fokon tartjuk, közben az alsó szinten 25 fok van általában klíma nélkül esti szellőztetéssel+főzés stb. Az más dolog, hogy egy emeleti folyosón elhelyezett egység hatékonyan tudja hűteni a lenti részt is. Én engedtem rá 4,0 kw lmca Fujitsu gépre 150 m2-ert is és bizony a 38 fokban 26 fokon tartotta a lenti részt a lecsorgó hideg.
-
válasz
tdhenry #33315 üzenetére
kiegyenlítődni sosem fog a hőmérséklet... nálunk az emelten 3 szobában van klíma.... ha mindhárom szobában 24 fokot állítunk be akkor se lesz lent a nappaliban 26 alatt ha olyan az idő (jól szigetelt és redőnyös ház) persze ha fent nem mennének a klímák fent 30 fok lenne nyáron, lent 28 körül...
Ha fent a három klímát 20 fokra állítom akkor - természetesen mindkét esetben nyitott ajtókról van szó - lent 24-25 közötti hőfok lesz...
-
-
netpok2
csendes tag
válasz
tdhenry #26893 üzenetére
Hát alapvetően adatok nélkül nehéz megmondani, de nálam 48 nm-re van egy 3.5 kw-os klíma (budapesti lakás kevésbé optimális fallal és nyílászárókkal 1940-ből, de legalább a szomszédok is fűtenek), eddig mért időszakok fűtéssel:
- 2018.03.25.-2018.04.15.: 38kWh
- 2018.10.11.-máig: 48kWhalapvetően megvan adva a készülék SCOP értéke, az enyém talán 4, azaz 1kW árammal várhatóan 4kW hőt tud átvinni egész télre vetítve. Nálam egy villanyradiátort váltott annál csak jobb lehet a hatékonysága.
-
Male
nagyúr
válasz
tdhenry #26912 üzenetére
42nm, földszint, alatta pincével ( 2017-18-as télre: a pince felől 10cm-es EPS szigetelés kb 35nm-es részen, előtte semmi ), külső fal részben szigetelve ( 2017-18-as télre úgy negyede, 2018-19-es télre a fele, 10-12cm-es EPS-sel ), nyílászárók jófajta műanyagok. Tájolás: É-K. A beállított hőfok: 21 fok folyamatosan, ezt tartotta is. A légkondi: Fujitsu 09LTCA.
-
Male
nagyúr
válasz
tdhenry #26893 üzenetére
Ha adatot akarsz, tessék, bár viszonyítani nem tudsz hozzá szerintem, tehát a szempontodból semmit sem ér.
Csak klíma van nálam a fűtésre, és külön órán, így az értékek pontosak:
2016-17-es fűtési szezon: 1346.2 kWh
2017-18-as fűtési szezon: 1221.4 kWh
2018-19-es fűtési szezon november 8-ig: 81.5 kWhEz az időszak (szept eleje - nov. 8. ) 2016-ban: 125.7 kWh, 2017-ben: 166.4 kWh... hogy legyen mihez hasonlítani az idei fűtési szezon elejét.
-
válasz
tdhenry #26893 üzenetére
Nálam 92 nm-es lakás két szint felül klíma fűt alul gáz... Mostani időben nagyából napi 5kWh áram fogy (klímánként 1,5-2) -5 alatt már klímánként 3,5 kWh fogyott naponta... Ugye csak a fél lakás van klímával fűtve (de az egész tetőtér... Összességében így szeptember óta fűtésre kb 1-2 m3 gáz ment el.
Szigetelt lakás sajnos csak 10cm körbe alul 5cm felül 20cm szóval egy közepesen szigetelt lakás...2017-ben a teljes gáz fogyasztás 1000m3 volt + 3m3 fával fűtöttünk (felesbe puha és kemény fákkal)
2018-ban a teljes gáz fogyasztás 600m3 volt eddig + a klímák (január 21-től fűtöttek... Pontosan az áramot nem tudom mennyi ment el január 21 és április vége között de hozzávetőlegesen 600-800 kWh-ra tippelem (napelem van a házon)
A gáz fogyasztásban benne van a melegvíz is... (az havi 15-25 m3 a víz hőfokától függően)
-
Male
nagyúr
válasz
tdhenry #26879 üzenetére
Így, hogy napelem is lenne, pláne jól kellene számolni... ez neten, más emberek adataiból nem fog menni, mindenképpen hívjál ki több szakembert ( már ha nincs eleve pontos számítás az adott épületre, de gondolom akkor nem kérdeznéd ), akik felmérik. ( és valódi szakemberek legyenek )
Még ha egy pontosan ugyan olyan épületről is lenne adatod, sajnos az sem sokat ér, mert helyfüggő is... pl itt a topicban már többen nyomatták a hűtést, amikor én még fűtöttem.
Ráadásul két külön szám is kell neked, mert a fűtést a max igényre kéne méretezni, a napelemet meg a várható éves fogyasztáshoz ( úgy tudom, nagyon nem éri meg túlméretezni, mert alacsony áron veszik át a többletet, ha meg sok a többlet, akkor még extra gondok is bejönnek ). -
-
netpok2
csendes tag
válasz
tdhenry #26879 üzenetére
Épülettől függ, hőszigetelés alapterület, ablakok, ezekről nem írtál semmit. A legegyszerűbb megoldás, hogy kihívsz két három klímást és kérsz árajánlatot.
Illetve csodák nincsenek: ha újépítésű házról van szó akkor a gépészeti számításokban benne kell lennie a hőigénynek, ha már van meglévő fűtés akkor annak a teljesítményéből lehet kiindulni (persze ez lehet túlméretezett). A lényeg hogy az épület energiaigénye független a fűtés típusától, akár gázzal akár klímával akarsz fűteni ugyanannyi kw hőt kell előállítani/behozni.
-
Zeki
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tdhenry #18712 üzenetére
ezért szubjektív téma ez az egész hang kérdés. az, hogy maxon nincs hangja, az gyakorlatilag lehetetlen, minimum szélzajnak kell lenni, egyéb nekem sincs, csak szélzaj, zörögni nem zörög a beltéri.
a kültéri az egy kicsit más kérdés, de én konkrétan egy karnyújtásnyira ülök a kültéritől, pont a vállam mellett van a falon túl és a vállamnál jön be. így hogy bejön némi búgás a csöveken, az nem lep meg.
amúgy a kültéri stabilan áll, mint katiban a gyerek és minimális halk morajon kívül más hangja annak sincs.
egyik zaj sincs kívül a működési tartományon, csak némileg hangosabb, mint ugyanez hűtésnél.
csak éppen ezért nehéz összehasonlítani, mert simán jöhet valaki, akinek úgy szól mint egy daráló (ne vedd magadra) és ennek ellenére szerinte "maxon sincs hangja" (ne vedd magadra, sarkítottam)
-
mghltm
addikt
válasz
tdhenry #18584 üzenetére
szamszerusitve a dolgot, kereskedotol / markatol / tipustol fuggoen jellemzoen 10-20e csak a kulonbseg koztuk, jobb vetel a 3,5-es
-
Chaser
legenda
-
törölt tag
válasz
tdhenry #17970 üzenetére
az addig rendben van, és lehet, hogy itt is ki lehetne hűteni mondjuk egy db, a nappali ajtaja mellé felrakott 3,5 kw-ossal az egész lakást elfogadhatóra a nappalival együtt. de lehet, hogy nem. egyéni preferencia, elrendezés, légkavaró/venti elrendezése magában a gépben, külső hőmérséklet viszonyok.
-
törölt tag
válasz
tdhenry #17958 üzenetére
abban igaza van, hogy azért kell néminemű huzathatás, hogy segítse azt a fránya termodinamikát és hőáramlást, de jelen esetben tényleg olyan 35 nm-ről van szó, ami eléggé elosztott. legfeljebb on-off klímaként fog működni a történet.
én is ki tudok hűteni egy on/off 3,5-es régi klímával cirka 80 nm-en egy folyosót és 3 szobát, meg egy fürdőszobát, úgy, hogy a folyosón 3 ablak és a benapozottsága kb. 12 órától 6-ig tart.
de egyrészt, azért nem túl komfortos, hogy a folyosón 22 fok van és ömlik az ember nyakába a hideg ha elmegy a klíma alatt, míg szobákban 24-25 fok van, valamint az áramfelhasználása is kb. olyan, hogy 1-órától kb. 11-ig a legnagyobb kánikulában gyakorlatilag folyamatosan megy a klíma.
de valszeg 150e ft-ot nem spórolnék meg mondjuk még eggyel (mivel van még, 2 is, onnan tudom), viszont ilyen kompromisszumot bőven lehet kötni hogy az ember ne dögöljön már meg a melegben. -
resist
tag
válasz
tdhenry #17961 üzenetére
Sziasztok, köszönöm mindenkinek a segítséget
Nagyon vacillálok, windy kommentjén alapul nézelődök a Toshiba felé. Nyílván nem szívesen adnék ki több száz ezer Ft-ot "vacakra" vagy nem megbízható gépre. Amúgy Toshibáról vannak jó tapasztalatok anyáméknak meg párom nagyanyjának.
És azon is elgondolkodtam, hogy lehet odébbrakatom mégis azt a hülye biztosítékszekrényt, és akkor a bejárati ajtó fölé is lehetne feltenni egy klímát (lehet elég lenne akkor egy is, nem tudom).
De ez sem biztos jó megoldás, mert a ház nagyjából ÉNY-DK-i fekvés, a lakást pont telibe kapja a délelőtti meg délutáni nap is, oda már nem takar be a fa sem meg a szemközti 10 emeletes sem. -
Zeki
nagyúr
válasz
tdhenry #17955 üzenetére
Az rohadtul nem mindegy, hogy milyen a lakás/ház.
Nálunk nem hűtött le 70nm-t a Daikin, ezért kellett még 1 klíma abba a szobába, amit durván körbesüt a nap. A fekvése miatt mindig is a legmelegebb szoba volt, ellenben olyan elrendezésű volt a ház, hogy oda már nem tudott elmenni a hideg úgy, hogy érezhető legyen. -
nesa
veterán
válasz
tdhenry #14627 üzenetére
ami most volt az elmúlt pár hétbe nappal -3-6 éjjel , -7-13 viszont abszolult szélcsendes volt simán 20 fok felett tartotta volna végig a házat viszont az itt levő cirkó fűti ill temperálja a másik házamat is és hogy ott ne legyen fagy be kell kapcsolnom napi 2x 30 percre, ami január elején volt 4-5 napig -5-8 de nagyon fújt a szél ott voltak problémáim többet kellet használni a cirkót.
Már régóta tervezem még1 inverteres gép beállítását de nem tudom megéri-e hiszen a másik ház temperálása miatt nagy hidegbe igyis úgyis rá kell nyomon kicsit, ezert nem sürget a dolog, ha meg olyan az idő hogy csak éjszaka fagy nappal mondjuk +1+2 fok van nem kell temperálnom és lazán elviszi a fűtést.
-
nesa
veterán
válasz
tdhenry #14621 üzenetére
Azért fuss neki még egyszer az csak egy teszt volt amúgy nemigen van olyan hideg pláne tartósan ha szükséges benyomom a gáz cirkót, inkább 23 fok korul szokott bent lenni mert ez alatt feleségem panaszkodik. a tél 95% ba elbírja ez a házat úgy hogy mondjuk 22 fok alá nem megy bent a hőmérséklet.
Egyébként is a gép működésére gondoltam.
-
Sirandrish
legenda
válasz
tdhenry #14149 üzenetére
Egy jellemző?
Árat, energiaosztályt, garanciát, és hűtési hatékonyságot hasonlítottam össze
Egyébként zajszint:
Samsung: kültéri 48 - Daikin: Kültéri 55
Samsung: beltéri 21/42 (nem vágom mikor hogy) - Daikin: beltéri 21/26/33/40 (ezt meg főleg)
Emellett még a működési tartományban is jobb a Samsung, és hűtési és fűtési teljesítményben is. Papíron jobb gép...de ha az alapján akarnék dönteni, akkor nem kérdeztem volna itt
-
athomi
veterán
válasz
tdhenry #14027 üzenetére
Nem ismerem a készüléked, így nem tudok róla érdemben nyilatkozni, azt viszont könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy tényleg nem jelzi a készülék a leolvasztást. Nem szeretik a gyártók az ilyesmit a felhasználók orrára kötni.
Az enyém olvasztáskor teljesen leáll, és kiírja a DF feliratot a kijelzőre a beállított hőmérséklet helyére. Először azt hittem a defence rövidítése és meghibásodott a berendezés. Utána esett le, hogy defrostot jelent és olvaszt.
-
Male
nagyúr
válasz
tdhenry #14011 üzenetére
A leolvasztás eléggé rontja, hiszen bőven használ áramot hozzá, ellenben nem fűti vele a lakást.... viszont nagyobb hidegben egyáltalán nem biztos, hogy többször fog leolvasztani... olyankor a páratartalom is alacsony, így nehezebben jegesedik. Eddig úgy tapasztaltam, hogy a minimálisan nulla fok fölötti, esős, ködös idő amikor legtöbbször leolvaszt.
-
Male
nagyúr
válasz
tdhenry #13932 üzenetére
Jaja, szorgalmazom én is... sajnos amikor beköltöztem úgy volt, hogy "majd jövőre meglesz az egész ház szigetelése", azóta eltelt egy év, és eljutottunk a "majd két év múlva legkorábban"-ig
(az erkélyen megcsinálhattam saját magam is 12 centissel... már most különbözik a fal hőmérséklete ahová raktam, meg ahová nem... sajnos a többi részhez engedély kéne, így marad a kivárás... 50-et kéne csak befizetnie minden lakónak, a többi megvan... de nem, inkább havi 1000 Ft-onként gyűjtjük... addig is költünk sokkal többet fűtésre a hosszútávú gondolkodás jegyében...azt már fel sem vetettem, hogy a havi 1000 Ft-okból hogyan is jön össze két év alatt 50.000... főleg, hogy addig még drágul is valószínűleg a beruházás...)
-
TeeJay
félisten
válasz
tdhenry #13932 üzenetére
mióta végig nyomtuk az egész házat körbe 8cm hungarocell lapokkal azóta télen sem hül 24-25fokos szoba reggelre 22-23fok alá és a tető még nincs kicserélve csak fal szigetelés meg 1,0-ás ablak üveg 6-7cellás műanyag ablakokkal
tetőt ha le tudnánk robbantani és 10cm üveggyapot helyett lenne 20centi közetgyapot meg a fa szerkezet között még hungarocell máris sokkal komolyabb szigetelés lenne
kajak gondolkozok hogy a téli -10fokos estéken kívül megérné szülőknek venni klímát és azzal fűteni töredék áron mint amit most a 25éves gagyi gázkazán elfűt a kéményen át -
Male
nagyúr
válasz
tdhenry #13910 üzenetére
Azért az ilyen időben igen jó... este 22-ről reggelre csak 1.5 fokot hűl... nekem 22-ről reggelre van vagy 15 fokra hűlne le ( még október elején éjjelre lekapcsoltam, az alatt a 8 óra alatt22-ről 16-ra ment le a végén már, akkortól hagytam éjjelre is bekapcsolva inkább )
laszlo168: Ha a nappalid lecsökken, a kedvezményesed meg így megnő, annak azért nem örülnek szerintem...
-
-
vizipok74
csendes tag
válasz
tdhenry #13894 üzenetére
"Jöjjön a következő nagy kategória, ami nem más, mint a vezérelt, különmért áramkör fogyasztására alkalmazható díjszabások. Leánykori nevén ezt nevezik éjszakai áramdíjnak és elsősorban hőtárolós villanykályhák és elektromos vízmelegítők (villanybojler) energiaellátásra használják. Egyezményes jele az áramszámlán a „B”.
Két (és fél) fontos dolgot kell tudni ezzel kapcsolatban. Először is ezt csak külön mérőórával, rendelkező áramkörre lehet kérni – ennek ugye alapfeltétele, hogy legyen egy rendes áramkörünk is saját mérővel, amin „A1” vagy „A2” árszabással vételezünk. Másodszor, ezen az áramkörön a villamosenergia-szolgáltatás nem egész nap, csak szakaszosan, a szolgáltató által meghatározott időszakokban érhető el – ez az úgynevezett felfűtési idő hétköznap és munkanapokon 8- 8,5 óra (nyári időszámítás idején minimum 7 óra); szabad és munkaszüneti valamint ünnepnapokon pedig 9-9,5 óra. És végül: a fenti megkötések miatt ez a díjszabás valamivel – átlagosan 6-8 forinttal – olcsóbb, mint az „A1” normál díjszabása."
-
windy
tag
válasz
tdhenry #13818 üzenetére
Ugyanolyan légszállítás mellett 3 dB/A a különbség, márpedig az elég jelentős. Persze az FTXB 23 dB/A zajszintje is igen alacsony, pár éve még ez volt az elérhető legcsendesebb klíma, más japán gépek 25-26 dB/A, a kínai gépek pedig 35 dB/A legalacsonyabb zajszintet tudtak, de most már fejlődnek ebben is és a 20 dB/A körüli érték a legalacsonyabb. Persze nagyon fontos, hogy ehhez még kapcsolódjon azért légszállítás is, mert könnyű úgy csendesnek lenni, ha nem forog a ventilátor....
-
vizipok74
csendes tag
válasz
tdhenry #13560 üzenetére
Gyengén szigetelt a szoba. Tetőben pl.10cm szigetelés van. Manapság 25-30centi alatt nem raknak. A 3 kültéri fal közül csak egy volt szigetelve 5cm vastagon. A másik kettő csak 38 porotherm tégla. (Tervezem a hősziget.) 2,76m belmagasság.
December 9-én szerelték a készüléket. Onnantól április végéig 24-25ezer volt a számla. Ebből kalkuláltam, hogy ha októbertől fűtöttem volna, akkor kb. 30ezerből kijön a szezon. Ez nappali áram áron számolva! -
Morris
veterán
válasz
tdhenry #13208 üzenetére
Ha mindhárom egy árban van, akkor a Daikin olcsó és én azt választanám. A másik kettőn pedig nagyot fog.
Az én szerelőm aki feltette a klímákat, azt mondta, hogy csak és kizárólag két féle klímát rak fel. Daikin-t és Mitsubishi-t. Ezekkel nincs gond. Se garanciális se semmi.
Ez neki is jó üzlet, mert nem kell állandóan vissza szaladgálni, ha gond van.Ő mondta, nem én találtam ki.
-
Zeki
nagyúr
válasz
tdhenry #13201 üzenetére
Azért egy az ára, mert a Daikinnál hülyék, és csináltak egy olcsó belépős sorozatot. Ha 250-től indulna a legolcsóbb is (ahogy pár éve), senki sem kérdezgetné, hogy jobb-e valami kínai nála.
Én meg hiszek Windynek, aki azt mondta, Daikinból a maghibásodási arány 1 ezrelék alatti. Már ami nem telepítési hibából romlott el. És ők sok-sok éve nyomják a Daikinokat. -
vizipok74
csendes tag
válasz
tdhenry #13120 üzenetére
Ezért.
Nordic ethereaItt látható, hogy az ugyanolyan névleges teljesítményű Ethereák közül a Nordic minden hőfokon jobban teljesít.
-10C-ben 2,8kW vs 2,7kW, -15Cben 2,7kW vs 2,37kW. Azért ez szép különbség.
És pont ezért rosszabb a hatásfoka is. Már leírták a szakik (nem Én találtam ki), hogy a klímák szezonális hatásfokát (SCOP) kétféleképpen lehet növelni a legegyszerűbben. Vagy megnövelik a kültéri hőcserélőjét, vagy nagy hidegben -amikor jelentősen romlik a hatásfok- visszaveszik a teljesítményt, hogy kevesebb legyen a veszteség. Drágább berendezéseknél az előbbit, olcsóbbaknál utóbbit szokták alkalmazni. Utána lehet nézni, hogy mekkora pl. egy VE9- NKE vagy Ururu Sarara, vagy egy akciós Whirlpool kültérijének a súlya ugyanolyan teljesítménykategóriában. VE9 43kg, Ururu Sarara 50kg, akciós Whirlpool 23kg. És ez nem a kompresszorok súlykülönbségéből adódik. Ebből következik, hogy míg a komolyabbak -15,-20-ban is vígan ontják a meleget és alig olvasztanak, addig az olcsók max -10C-ig dolgoznak, küszködnek és félóránként leolvasztanak. Tehát az hogy egy klímának mennyi a SCOPja túl sokat nem mond. A fűtési táblázat a mérvadó. Hűtésre egyébként szinte mindegy klíma jó, fűtésnél derül ki, ki a legény a gáton!
Pjen Nordic Ethereái komoly cuccok, irigylem is érte.Szerintem fűtésre -a 2,6-3,5kW-os kategóriából- olyan klímát érdemes venni, amelyiknek legalább 30kilós a kültérije.
-
pjen
félisten
-
Attix70
aktív tag
válasz
tdhenry #13103 üzenetére
A Te esetedbe ha inverteres klímát veszel akkor tökéletesen kielégíti az igényedet. Én is ezt csinálom. Javasolják a minél jobb hatásfokot meg, hogy Japánt vegyél. Na ezek SZERINTEM badarságok. Jelenleg ugyanazzal a gázzal vannak töltve az egységek tehát a temodinamika alaptörvényeit NEM tudja egyik egység se túlszárnyalni. Azt hiszem pár százalék hatásfok miatt nem sokan (hacsak nem beszélik rá) vennének 3x áron egységet.
Sok itt a topikban a szakmához (termodinamika főtételeihez) nem értő hozzászólás, hogy ez menyire jó meg a másik menyire nem jó.
Üdv, -
baloghgabor
aktív tag
válasz
tdhenry #13103 üzenetére
A hatásfok az egyik tényező, de nem baj, ha minél hidegebb időben is képes hűteni (-15; -20© -ig akár). No és valami ismertebb márka, legjobb ha japán. Gondolj bele nyáron mennyit használod a klímát, illetve fűtésre (akár csak ha kiegészítőnek is) mennyit fog menni, üzemóra sokszorosa!
Googli is sokat talál: klíma fűtésre. Klímások mesélnek sok jót. Én jómagam egy Fujitsut (LTCA09) szeretnék a nagyszobába is (kicsiben már van). Kellőként gazdaságos és egyszerűbb fűtés, mivel kandallón kívül más nincs is a házban. -
pjen
félisten
válasz
tdhenry #13091 üzenetére
Jó megoldás a klímás fűtés és az egyik leg olcsóbb.Én 4x2,5 Kw klímával fűtök 130 négyzetmétert.Tagolt a lakás.Ha nem egy tér a lakásod ínkább több kíssebbel próbálkoznék,nehezen terjed a meleg.Az,hogy mennyire tudja felfűteni sok mindentől függ:fekvés,szigetelés stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Apple MacBook
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest