Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
Aktív témák
-
Shufny
őstag
-
katonam
tag
válasz
Shufny
üzenetére
Valóban, elnézést!
Most a Thomann-on szállítás nélküli EUR ár:
K601 149
K701 199
K702 311Szerk:
Ez azért fura, mert a fórumok nagy részén azt írják, hogy a 702 és 701 között sokkal kisebb a különbség, mint a 601 és 70x között. Ráadásul a Quincy Jones sorozat meg teljesen túl van árazva, bár nagyon jól néznek ki élőben...
Szerk2: #29198 ok, átszerkesztettem az árakat -
MrCsiT
addikt
válasz
Ákos97
üzenetére
"Ám, linkelni tényleg megtaníthatnátok" - ezen ne múljék :
ment privi
ON is legyek : hallottam ma egy AKG 518 LE-t, egy Beyer DT235-öt, egy Senn HD203-ast, 428-at, meg még egy marékkal a WestEnd MM-ben. Akciós AKG 512-t is, az úgy szólt, ahogy kinéz: gyenge műanyag hatást kelt számomra.
DT235 nagyon tetszett, AKG 518 LE-nél azt nem tudtam, hogy az, hogy viszonylag erősebben nyomódik a fejhez a két fülpárna, az vajon 2-3 óra után nem lesz-e nagyon kényelmetlen
-
Shufny
őstag
válasz
katonam
üzenetére
Ahol a K601 149 eur (thomann) ott a K701 is csak 199. Ez a szállítást 4 felé osztva kb 47k és 63k. Egyébként a DT880 simán van olyan részletes, mint a K701, viszont természetesen nem olyan egyenletes. Tekintve, hogy mennyire utálják az AKG -ket, ez a többségnek inkább pozitívum.
-
katonam
tag
Szerintem jókat javasoltak neked akkor is klasszikus zenére, csak mindegyik más-más árkategória, és kb a részletesség is így nő:
Az AD700 25-30e, K601 ~40e, DT880 600Ohm ~55-60e, K701 ~70-75e
Bár lehet, hogy a DT880-as is van olyan részletes és egyenletes, mint K701.
Erre én is nagyon kíváncsi vagyok. -
schawo
titán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Miért kéne hazudnom?

"én túlzottan kíméletlen voltam a 840el. visszaolvasva, annál azért sokkal jobb."
Ez viszont a létező legrosszabb, amit írni lehet egy fülesről. Magyar fordításban: "K..va sz.r, de azért egy kicsit jobb annál"

-
-
malwy
senior tag
válasz
Ákos97
üzenetére
Technit technihez:
53.900 Ft K601
71.900 Ft K701Pofátlanság ON: Valakinél Vas megyében esetleg nem lehetne fejhallgatót hallgatni, mely hasonló/nagyobb kategóriájú a 242HD-nál?
Mert úgy bő 2-3 hónapja Audio Technikából az ATH-AD700 lett javasolva. Meg a DT880 is igen közkedvelt. A Shure-t meg nem ilyen célokra szoktátok.
Illetve olvastam olyan képtelenségnek tűnő állításokat, hogy még az összes (10 körüli) superlux is jobb mint a 242es...
-
schawo
titán
A K500 jó állapotú gyári párnával nagyon jó. A K601 párna sajnos jelentéktelenné teszi a hangját. Mondjuk még mindig jobb, mint a rossz K500 párnám

Csak tudnám, hogy ez az idióta AKG miért nem gyártja az eredeti K500-t?
-
Shufny
őstag
Ráadásul Paks, szóval oda is postázni kell. De látod, hogy alapból probléma van a számolással, ha szerinte 2x drágább a K701.
#29180: Megvárom, hátha sikerül utánanézed annak a 99000 -nek segítség nélkül. Utána használni a számológépet, ha fejből nem megy.
Továbbá 53900 az csak a háziasszonyoknak 53000.
-
malwy
senior tag
válasz
baluka26
üzenetére
Gondoltam

Pedig nagyon megszerettem, megszoktam ésatöbbi. De valóban fejhallgatócserért latolgatok, mert mindenki agyba-főbe szidja. De előtte elmegyek vmi talira, vagy bármilyen hallgatózásra akárhova.(#29173) Ákos97: Talán mert 15-30k Huf-fal olcsóbb, és a gariztatás sem sokkal nehezebb?!
K701 pedig annyival nem jobb, mint amennyivel drágább (még akkor sem ha figyelembe vesszük, hogy alapból egyre kisebb a különbség a felsőkategóriában, mindössze "más").Technicarból van ha jól emlékszem a 242-es, és mindenki riogatott, hogy a garanciáztatás ott sem éppen stresszmentes.
-
Ákos97
aktív tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Miért a szöszért rendeljen Németországból, amikor itthon is megveheti, ráadásul, a gariért sem kell visszaküldeni oda.

A k701 hangja sokban különbözik illetve jobb, mint a k601-é?, mert csak hogy duplájába kerül.
-
Ákos97
aktív tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Miért, olyan nagy különbség van a 3 között?

Azt hittem, hogy az impedencia csak a hajthatóságba számít.
Presenter?

-
malwy
senior tag
Üdv!
Jelenleg egy AKG K 242HD-t bitorlok, Prodigy HD2-vel. Canamp építése folyamatban.
Mi a legmegfelelőbb továbblépés?
Két példazene, Capella Savaria előadásában, mely remekül illusztrálja a hallgatott zenéimet (flac).
Ezek régebbi felvételek, az újabb cd-ken még gyönyörűbb hangzás érhető tetten. (ez a reklám helye volt
)
Kifogásolom a csellók beleolvadását, túlzott elvegyülését helyenként. (bár a felvétel sem az igazi a csellók szempontjából)
[G.Ph.Telemann- Concerto in E minor, 4. Presto]
[A.Vivaldi- Sonata in D minor (La Follia) RV 63 op. 1 no. 12.]
Youtuben készült demoanyagokat is szíves örömest ajánlom, saját munka.Olyasfajtára gondoltam, hogy x hufért ez, y-ért emez stb.
Köszönettel: malwy
(#29171) bigmasterg: hobbielektronika diy terve alapján készülne, nem látom az elcsúszás lehetőségét. (toroid trafó, fóliakondi, alk. minősége megfelelő)
-
bigmasterg
addikt
Ne mondj már ilyeneket, mert összezavarod.

Na jó, ennél jobban, nagyjából lehetetlen.Ákos97:
DT880-ból van 32, 250 és 600ohm-os verzió is. Te most melyikre gondoltál?
Fejhallgató erősítőt még mindig nem szeretnél?
Ha nem, akkor a három közül a 32ohm-osat vedd.
Bár van egy olyan érzésem, hogy 5 perc múlva elő jössz valami Bose szerűvel, hogy az a legjobb.
szerk.:
#29166:
880nak kevesebb mélye van, mint a 990-nek.
Vegyél egy 250ohm-osat, meg mondjuk egy Presentert hozzá. -
törölt tag
Látom már nem én vagyok az első számú közellenség
Max a 2.
Megrendeltem a Beyer DT235-öt, csütörtökre legkésőbb itt lesz 
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Ákos97
üzenetére
Ha esetleg elkerülte volna a figyelmedet, akkor javasolnám, hogy olvasd el alaposan és gondolod át még egyszer a dolgot.
Javasolnám, hogy tégy úgy, ahogy schawo javasolta. -
Ákos97
aktív tag
Szerintetek megéri, a 30 ezres felárat a Denon, D2000-es a Beyer DT880-nal szemben?

-
chubii
senior tag
Sziasztok !
A segítségetekre lenne szükségem ismét. Eddig úgy volt,hogy a Superlux HD660-at veszem, de a plüsspárnával és a kábelcserével kb egy árban lennék a Shure 440-nel. Melyik lenne jobb választás ?
A kritériumokat ismét leírom, ne kelljen keresgélni :
Sokféle zenét hallgatok. Szeretem a hip-hop, rap , elektronikus zenét, de gyakran hallgatok például pop vagy lassabb zeneszámokat (ahol fontos lenne a részletesség és a tiszta hang), vagy reggae-t ( Bob Marley főleg).
A kényelem sem utolsó szempont. Az AKG K518-asomnál kényelmesebbet szeretnék.
Forrás : egy Clip+ MP3 lejátszóról hallgatnám, illetve később majd egy laptopról ( még nincs, de remélem mihamarabb lesz)
Erősítő: Presenter
Hozzáteszem,hogy az AKG hangjával sincs komolyabb gondom( talán csak a magas hangokkal és a kényelemmel, plusz néha fárasztó volt a sok basszus), csak testvérem már kinézte magának, és én is kipróbálnék valami jobbat.
Válaszadáskor vegyétek figyelembe,hogy még nem volt dolgom komolyabb hangcuccal, így viszonyítási alapom sincs.
-
-
kolosanyi
veterán
Sziasztok!
Pont tegnap jártam a fülhallgatós topikban kicsit érdeklődni, már azt hittem, hogy eldöntött tény, hogy mire fogok majd beruházni. (Persze nem most, majd karácsony táján tervezem, csak szeretek jó előre körbenézelődni, mielőtt vennék valamit.) Aztán eszembe jutott, hogy nem csak fülhallgatók vannak, hanem fejhallgatók is.

Bevallom őszintén, teljesen amatőr vagyok vagyok ebben a témakörben, csak azt érzem, hogy a jelenlegi megoldásokkal baromira nem vagyok elégedett, mármint a saját zenehallgatásomat tekintve. Jobb hangminőségre vágyom, mint eddig. (Gondolom nektek ismerős ez az érzés.
)
Az alap koncepció az lenne, hogy telefonhoz kéne egy viszonylag jó hangminőséget produkáló berendezés, utazás közben, de otthon is hallgatnám. Tegnap, miközben csak fülhallgatót kerestem, mindenképp mikrofonos volt az elképzelésem, mivel telefonon jó lenne hívásokat is fogadni. Nem tudom ilyen kialakításúak mennyire vannak a fejhallgatós mezőnyben, én a Sennheiser MM60-at találtam, ami ilyesmi. (A telefon egyébként egy Nexus S, amiben egy Wolfson WM8994 DAC van.) 15000, nagyon max 20000 lenne a keret rá. Kialakításra nem nagyon tudok mit mondani, mivel eddig csak egy normál fejhallgatóval volt dolgom, mindig csak fülesekkel hallgattam zenét. (Az az egy egyébként egy valamilyen Philips, fogalmam sincs, hogy milyen, itthon van régóta, ahogy olvasom az első hozzászólást, én azt mondanám rá, hogy circumaural. Egész kényelmesnek találom, de nem tetszik a hang, amit nyújt.)
Leginkább olyan hangzást várok el, ahol a mély kellemesen erős, de nem nyomja agyon a többi tartományt, illetve jól kivehetőek a hangszerek. A főleg mai, modern elektronikus, pop stb műfajokra kihegyezett hangzás nem igazán tetszik, már csak azért sem, mert nem kedvelem ezeket a műfajokat. Főleg rockot (hard rock, heavy metal, progresszív metal, például Dream Theater stb), bluest, jazzt hallgatok, de szeretem a klasszikus zenét is, szóval hangszeres műfajokat.
Bocsi, hogy kicsit hosszadalmas voltam, a tanácsokat, véleményeket előre is köszönöm.
-
DBAtti
aktív tag
Én csak felhívnám a figyelmet egy kimagasló akcióra:
AKG K512 11.990 helyett

-
Archanon
őstag
No igen, az is érdekelne, hogy ne kapjon limitet a fejhallgató, paszírozódjon ki belőle minden. Viszont a DG a max hangkártyában, ha amellé sok a 660, értelemszerűen maradok 668b-nél, kényelem és hangzás ide vagy oda. Eleve a 660 +4k ráfizetése is már cifra eset nekem.
Azért még várnék néhány véleményt!
(nincs különösen nagy fejem, ~57cm, fülem meg kifejezetten picinek mondható, nem tudom ez mennyit számít, ha számít
)#schawo: 330 az most nincs, és már nagyon ki vagyok éhezve a jó hangzásra.
Évek óta "dobozolok" több verzióban is, az 5.1 hangrendszeren is tönkre van a center. Amióta meg meghallottam az AKG k450-et egy jóféle hangkártyával... hejj... -
Archanon
őstag
Véleményeket szeretnék kérni, a tesztek alapján sajnos még nem tudtam dönteni.
Superlux HD668b+Asus XONAR DG
Superlux HD660+Asus XONAR DGMegérné a 660 azt a +4k-t ezzel a párosítással, vagy a kettő között nem lenne számottevő különbség egy nem vájtfülű egyénnek, mint én? Kényelem szempontjából melyik fejes jobb? (párnák fülledését most hanyagoljuk, azokra majd zoknit húzok)
Filmek, játékok, zene (univerzális hallgatóság vagyok, magyar népzenétől, komolyzenétől a jó metálig, vagy egy igényesebb trance-ig mindent meghallgatok...).
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Egy fórumtársnak kellene egy ajánlat, miszerint 15k max magyar forintért szeretne valami kényelmes és mellette jó fülest számítógéphez, főleg játékokhoz. Lehet aprón is, ha ott van valami jó ár/érték arányú.

-
schawo
titán
válasz
Ákos97
üzenetére
A beírásaid a téma ismeretének teljes hiányát mutatják. Nincs ezzel semmi gond, senki nem születik tapasztalatrak semmilyen témában, ahogy a fejhallgató sem az anyaméhben nő az ember fejére. Egyelőre nincs megfelelő memóriád/emlékeid a különbségek összehasonlítására, nincs elképzelésed arról, hogy mit szeretnél, továbbá süt a hozzászólásokból, hogy még nem igazán érzed, hogy mit is kéne hallani. Pl a Q460 egy hatalmas bumm a fejbe, csak mélye van, zavaros és nagyon fárasztó hangja van.
A fő probléma, hogy óriási magabiztossággal írsz kapitális baromságokat, és kötöd az ebet a karóhoz, vitázol értelmetlenül.
A helyedben egyelőre vennék valami egyszerűbb fejhallgatót 20k körül, élvezném a zenét, és ha megszoktam a hangzást, kitaláltam magamban, hogy mit szeretnék, utána lépnék feljebb.
Persze a te döntésed, ha gondolod mehetsz fejjel a falnak is, de nem biztos, hogy egészséges.
-
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg
üzenetére
Teljesen más célterület. A Beats-et Macska Jánosok veszik...a Denon egy viszonylag komoly márka.
-
malwy
senior tag
[link]
Skullcandy, jó hangminőséggel?
Teszt végén különösen kiemelten, külön oldalt erre a jelenségre szentelve, én már-már elhiszem. -
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kedvenc szám, szerencseszám, illetve elég sok dolog kapcsolódik az életemból valamely hónap 26-ához

bmg: Jó, ezt a kettőt leszámítva
Mondjuk nem is annyira populárisok, mint a Denon. A Denonnak meg legalább van múltja. -
TripleM
tag
Hello!
Egy sennheiser hd 485-ös fejhallgatóm van, melyet a MMban vettem egy éve.
A gondom az lenne hogy egy egy erőteljesebb basszusnál valami berezeg/rezonál a jobb oldali hangszórónál.
Ez megoldható házilag valahogy vagy vigyem vissza?
És ha ki kéne cserélni akkor csak az árat néznék vagy egy hasonló tudásut adnának?köszönöm előre is
-
csƵ
addikt
Ennyire durva a különbség egy bejáratott és egy friss fejhallgató között?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg
üzenetére
azért a görbe nem minden sztem.csak ha nagyon kusza.
egyébként görbe alapján a hd800nak elég jónak kellene lennie.eléggé ráfeküdtek a témára...
-
Ákos97
aktív tag
És, hogy ha már annyira szerettek itt a frekigörbékkel dobálózni, a D2000-es sem rossz, minimum k 701 szint.
Link: http://www.headphone.com/headphones/denon-ah-d2000.php -
Ákos97
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nehogy már megszabjad, hogy nekem mi tesshet, az eszem megáll, komolyan.

Nekem úgy tetszik, és kész, nem kell megkérdőjelezni.
-
Ákos97
aktív tag
válasz
baluka26
üzenetére
Már meg ne haragudj, de hallottam a SIMA DT990-et, a 32 Ohm-os verzióból ráadásul, inkább olvastál vissza volna 5 hozzászólást,mint hogy beszólsz, és ott írtam, hogy ma délelőtt hallgattam meg! És képzeld, a Q 460-at is hallottam.

Ha én nagy király vagyok, akkor te meg császár vagy.
bigmasterg:Sajnos, csak egy 40 ezer forintos Harman/Kardon házimozi erősítőről, nem hogy rákötötte volna a fejhallgató szakosztályos faszi a 220000 forintos Beyerdynamic fejhallgatóerősítőre.
-
guppy
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
k1000-hez képest tényleg mindegyik csúnya

-
bigmasterg
addikt
-
Tomi_Sci
őstag
-
baluka26
veterán
válasz
Ákos97
üzenetére
Nagy király vagy, hogy 0 tapasztalattal, az internet olvasott dolgok után idejössz, és osztod a tapasztalatokat

Itt a topilakók 3/4-e napi rendszerességgel órákat foglalkozik a témával, te meg pár napja olvastál pár-megvásárolt-tesztet, és Te egyből tudod a tutit. Nagyon nagy király vagy.
Köze nincs a circumaural kialakításnak a térhez, a DT990 kb nem, hogy a Q460-at szarrá veri, de valszeg a Q701-nél is jobb....
-
Ákos97
aktív tag
válasz
Shufny
üzenetére
Szerintem, azért jó, mert, ugyan egy kicsit sok benne a mély, de az legalább nem folyik össze, mint a DT990-nél, mindig jól elkülönül a középtől, több a magasa is a a fent említett Beyernél, a közepe, hasonló, talán egy kicsit kevésbé neutrális, leheletnyit visszhangosabb, melegebb.

Tere, az tényleg nulla, ezért sem kéne pl.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Shufny
üzenetére
Véleményem ömlesztve:
Kényelmes, könnyű, van hozzá kemény tok, cserélhető a kábele. A fülpárnát lehetetlen épségben levenni, a függőleges tengely mentén túl szabadon mozognak a kagylók, kicsi szorítóerővel párosulva instabilitást okoz.
Marha sok mély, de a legalját nem éri el, a mélytartomány közepén brummog. Magasak elég vérszegények, fátyolos közepek. Nem is igazán fátyolos, nem jut eszembe jobb szó.
A tere.. hát az nincs. De tényleg
Nagyon populáris a hangzása, gépzajhoz, vegyes zenékhez jól fekszik, akusztikus műfajok nagyon fárasztóak rajta.
Az érzékenysége (nem ismerek számadatot) elég nagy, az összes 32-es fülesem közül ez a leghangosabb, ill. ez továbbítja a legtöbb hiss-t gyenge forrásról.bigmasterg: Nem láttam még frekigörbét róla, de a mélyekről megerősíti a véleményem. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kiugrik

-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Egy fejhallgatónál egy picit más szerintem a nyitott vagy a zárt téma, mint a hangdobozoknál. Ha gondolod átadom a Beyer DT880-at egy hallgatásra. Nekem jobban bejön mint a Shure 840. Nem azt mondom, hogy jobb! Csak nekem jobban bejön.

-
Ákos97
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ja, meg SZERINTEM is jó választás, bár én a Q460-at hallgattam ma meg, de bátran kijelenthetem, hogy a terén kívül jobban szólt a DT990-nél, szerintem.

Mert a Beyerdynamic-nak sokkal nagyobb tere volt,ami nem is meglepő, a circumaural kialakításából adódóan.
Shufny: Ezt a szarul szólt kijelentést átgondolnám a helyedben mégegyszer.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Shufny
üzenetére
hádefigy, a tesztek szerint a legjobb választás

contaxg:nem ismerem a fészbukot,igy nem kezdenék ott egy új fórumot.azt sem tudom kik látják,stb...
szóval akármilyen asztali hifinél, kocsiban úgy működik,h akár nyitottból,akár zártból lehet jót is rosszat csinálni, a hangszórók paraméteri figyelembe vételével/anélkül, nem hinném hogy maga a konstukció alapján el lehetne dönteni,h valamelyik füles jó,nem jó. ráadásul,mint kiderült, ez az egész izlés dolga.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Shure srh-240 megfelelő lehet számodra, bár a mélyek terén -ahogy olvasom- nincs nagyon eleresztve. Mondjuk ez nálam pozitívum. contaxg fórumtársnál érdeklődj iránta!
-
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Nem tudom pontosan mit kell érteni "blend of the 600/650" alatt. Azért szerintem a "hasonló" -nál ez több. Bár alapból az már különbség, hogy 150 ohm -ot írnak rá. Emellett az általuk megadott 106 dB SPL maximum az 1.1V az elődök érzékenységével, ami azért nem túl hihetetlen. Inkább az érdekes, hogy az egész csak 70g -mal nehezebb azoknál. (és 11 -gyel az SRH 840 -nél.
)(#29104) Ákos97: Nem circumaural, baromira nem kiegyensúlyozott, és az árához mérten szarul is szól. Nem éppen tökéletes.
-
Ákos97
aktív tag
válasz
littlelion21
üzenetére
Erre a célra, a K450 a tökéletes választás.
http://www.streamaudio.hu/index.php?P=prod&GY=88&S=2&ID=1864&FK=&AK=56&SE=251
20 kemény magyar ezrest kell érte leszurkolnod. -
Shufny
őstag
válasz
littlelion21
üzenetére
Rengeteget írtak a Shure -okról mostanában, előtte meg a Superlux -ok voltak a legnépszerűbbek. Sajnos a HD660, ami nekem különösen tetszett, az pont nem az igazi Clip+ -hoz komolyzenével, és nem is kicsi. Érdemes még pillantást vetni a Creative Aurvana Live! -ra esetleg. (CAL! -néven szokás még emlegetni)
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- LEGO klub
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mennyire találtad kényelmesnek?Összhangzás?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Megrendeltem a Beyer DT235-öt, csütörtökre legkésőbb itt lesz