Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N91 - Elvis él
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Aktív témák
-
Ákos97
aktív tag
Na megrendeltem a Netdepo-tól a 250 Ohm-os Dt 880-at.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, és azt az időt, amit azzal töltött, hogy segítsen nekem!
Állítólag 1-3 napon belül beszerzik, és azon felül pedig 24 óra a kiszállítási idő, meglátjuk, mi sül ki belőle. -
guppy
őstag
-
zbence
aktív tag
Jónapot!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen füles lenne nekem a megfelelő, ami az igényeimet maximálisan kielégítené?
Legyen jó a hangzása, könnyen hordozható legyen, valami design-al azért rendelkezzen..
Telefonnal használnám.(Xperia Arc,ha ez számít valamit)Nézegettem őket, Skullcandy Agent, WESC Conga, Sennheiser HD418..
Nagyjából ebben az árkategóriában, max 12k-ig kellene valami optimális megoldás, aki esetleg tud, segítsen legyen olyan kedves!
-
Ákos97
aktív tag
Sziasztok!
Ma rendelem meg a DT880-at, engedjétek meg, hogy utolsólag kérdezzek egy pár dolgot:
-Biztos elég lesz mind hangerőben, mind hangminőségben a Xonar D2X a 250 Ohm-oshoz?
-Azt mondja a Netdepo, hogy 1-2 nap alatt be tudják szerezni a 250-eset, ez nekem gyanús, szerintem lesz abból 2 hét is. -
Shufny
őstag
válasz
bigmasterg #30973 üzenetére
-
dudika10
veterán
válasz
bigmasterg #30973 üzenetére
Létezik.
És gagyinak is gagyi.(#30976) Shufny: az Asusnak is van? Egy valami geniusra vagy a4techre emlékszem, de nem hagyott semmi maradandót. Talán olyan 5k HUF körül vesztegették, de én 20 forintot nem adtam volna érte...
-
Telda
addikt
válasz
bigmasterg #30967 üzenetére
Köszi az értelmes választ, egy őstagtól többet vártam volna, de hát ez van.
Fölösleges rá reagálni, nem fogom elolvasni.
További jó fórumozást! -
mzso
veterán
válasz
contaxg #30948 üzenetére
Én valahogy nem bírom elképzelni, hogy van olyan jó mint egy oda forrasztott kábel főleg hogy 2,5-es nyomi jack.
Ugye a a "A 440-es teljesen más kategória" megjegyzésedet az pozitív irányba gondoltad?
Eléggé eltántorító nekem ez a dupla csatlakozás. Ráadásul ki tudja mennyibe kerül egy új?
Amúgy csavartat vagy egyeneset mellékel a gyártó? -
imibogyo
veterán
válasz
bigmasterg #30967 üzenetére
Még a neont a ventilátort meg a mikrofon megoldását értem, de mi az ott középen a feje felett? Web-kamera?
-
A hétvégén hallgattam baluka a HD25-ét.
Érdekes jószág. Hordozható fejhallgatók között nagyon jól megállja a helyét, de abszolút viszonylatban nekem nem jött be.
Saját vélemény következik:
A mélyközép (100Hz +/-) kiemelésével bőven együtt lehet élni, mert kellően gyors és szeparált a mély tartomány ahhoz, hogy ne fedje el a többi frekit. Sok stílussal direkt jól áll neki ez a plusz mély. A magasak is szépek, puhák, gömbölyűk, egyáltalán nem agresszívek, nem sziszegnek, ennek ellenére a részletek is szépen megvannak. A dinamika elég nagy, kis dinamikájú zenéket is szívesen fogyaszt. Problémám továbbra is középpel van. Valahogy nem jön be a hangzása. Én tudom magamról, hogy túl érzékeny vagyok a közép apróbb hibára, szóval ezt kéretik ebben a koordinátarendszerben értelmezni. A HD25 közepét kicsit vékonynak, élettelennek és nem elég tisztának találtam. Hasonló gondom volt egyébként az AT M50-nel is, de a HD25 jobb annál ebben a tekintetben is (meg a mélyek is jobbak/gyorsabbak). Természetesen jobb a HD555-598 sorozat zűrzavaros közepénél, de nem éri el a Kx00/1, vagy a HD6x0 szintjét ebből a szempontból.Kényelem szempontjából pont olyan, amilyennek sejteni lehet, de valószínűleg meg lehet szokni. Felépítése nagyon ipari, első pillantásra kinevettem ezt az "opensource" kinézetet, de valójában nagyon is hasznos a könnyű szerelhetőség miatt.
Nagy barátok nem leszünk, de hordozható fejhallgatónak kiváló.
-
Telda
addikt
válasz
bigmasterg #30962 üzenetére
Van benne egy, gondolom én vibró motor és rezeg a füleden a fejhallgató.
Most egy Speedling Medusa van, scak ugye az 5.1-es. Vagy melyik rész nem érthető? -
Telda
addikt
Reggelt!
Ismertek olyan fejhallgatót ami a basszusra vibrál?
Csak sztereó legyen és egyedül játékra kell, ja és ne USB-s legyen (itt nem a vibró tápjára gondolok) -
dudika10
veterán
A helyes bekotes alsztereo lesz. + a balra es a jobbra egyszerre, 0 padeig a tovere a csatlakozonak.
Nem lehet rendesen megtisztitani, en egetni szoktam, de az on ugy se futja be, csak meg tudod fogni egy nagyobb pottyel. Szar melo az biztos, e se csinalom szivesen. Plane mert vannak nemvezeto pamut vagy hasonlo szalak is a rez kozt... -
XMI
csendes tag
válasz
dudika10 #30898 üzenetére
Bizonyára hangkártyája is válogatja, hogy mennyire kezeli jól. A "helyes" bekötés alatt azt érted, hogy mikrofont a csúcs és a gyűrű közé kötötted, a földet pedig teljesen külön hagytad?
Amúgy én utálom forrasztani azokat a hajszálvékony sodrott lakk szigetelésű vezetékeket, amiket füles kábelekben találni. Szabad megkérdeznem, hogy milyen módszerrel tisztítod le a szigetelést róla? Vagy ez maradjon szakmai titok?
-
XMI
csendes tag
válasz
Deadzone41 #30897 üzenetére
Igen, eredetileg ez is egy alternatíva volt. A múltkori csütörtöki próbahallgatásra már nem fértem be, ott ki akartam volna próbálni a notival. Végül hirtelen felindulásból vettem meg a HMD-t, de legalább eljátszogatok vele.
-
Seep
senior tag
válasz
bigmasterg #30949 üzenetére
Az XB700 nekem mint nagyobb fullel rendelkezo egyennek rettenetesen kenyelmetlen volt es teljesen beleizzadta fulem, viszont el kell ismerni hogy elektronikus zenere nagyon szorakoztato hangja van. Es egy ifon4 is egesz szepen meghajtja.
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Kinéztem egy genius HS03U tip.gamer fülest,valakinek nagyon bejön,valakinek kényelmetlen.
Tudtok esetleg jobbat,kényelmesebbet 5-6000 körül? -
DEJVID
őstag
válasz
bigmasterg #30949 üzenetére
Nyáron biztos kényelmesebb a hd800 (már volt a fejemen), de télen az xb500 is maga a tökély.
-
bigmasterg
addikt
válasz
DEJVID #30937 üzenetére
XB500/700 még nem volt a fejemen, képek alapján, a nagy puha párna nem lehet rossz, de nem tartom lesetlennek a -nyáron- beleizzadás opcióját.
Nekem eddig a HD800 a legkényelmesebb. Sehol sem ér hozzá fülemhez, semennyire, kívülről sem érinti és van olyan mély, hogy a membrán előtti szövethez sem ér hozzá a fül. Csak a fejen támaszkodik, ráadásul nagyobb felületen, mint egy átlag fejhallgató és igen szellős is.
Tényleg szinte bármeddig a fejen lehet tartani. Közvetlenül utána egy hd600 (580)nál vagy 555nél furcsa / zavaró volt, hogy hozzá ér valami(fülpárna) kívülről a fülemhez. -
contaxg
veterán
válasz
Deadzone41 #30945 üzenetére
Én...
De nem hoztam el belőle.
A képen remekül látszik, hogy van kialakítva a csatlakoztatása a 2.5mm-es(!!) dugónak. -
törölt tag
Most így alvás előtt meg kell állapítsam, a zongora igen szépen szól a Beyer 770-esen. Ha csak zongorát hallgatnék rajta, lehet teljes mértékben elégedett lennék.
Csak hogy valami jót is szóljak végre a 770-esről, és ne csak panaszkodjam.
szerk.: Áá, tényleg fenomenális zongorán!
Van ugye külön dobosoknak szánt M jelzésű változat, lehet ezt meg zongoristáknak találták ki.
-
Mike011
csendes tag
válasz
Tomi_Sci #30944 üzenetére
Itt van a 440-esről viszonylag jó képek.
http://www.thomann.de/de/media_bdbviewer_AR_235839.html?image=1
-
Deadzone41
őstag
valaki találkozott már az új shure 940-el? [link]
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
gyenesmartin #30943 üzenetére
Ha "cselesen" van kialakítva a jack bemenet körül a műanyag, akkor esélytelen, hogy saját csatlakozót be tudj dugni faragás nélkül. Esetleg egy képet küldene valaki?
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
gyenesmartin #30941 üzenetére
Tényleg nem lehet hozzá saját kábelt csinálni? (440) Pedig gondolkozom, hogy benvezek egyre.
-
contaxg
veterán
Ezek professzionális célra szánt cuccok ahol meló közben pl ha szakad a kábel, nem fognak forrasztgatni. De egyébként a jobb minőségű fejesek általában cserélhető kábellel vannak kialakítva. Ebben az árkategóriában ez nem megszokott, talán ezért tűnhet furcsának.
(#30941) gyenesmartin
Jól látod! Egy apró bajonett van a 3.5mm-es csatin(#30942) Tomi_Sci
Lehet, hogy belemegy, de én még nem próbáltam. -
mzso
veterán
válasz
contaxg #30926 üzenetére
Kicsit más lett azért a kialakítása is: http://www.shure.com/americas/products/earphones-headphones/headphones/srh240a-professional-quality-headphones
Most nézem, hogy 440-től fölfelé leválasztható a kábel. Ez mi a halálnak van? Csak ront az átvitelen, nem? Ráadásul pótolni is nehéz ha megtörik, nem lehet csak úgy egy újat forrasztani a helyére.
-
petikex
tag
igen, mindegyiket megnéztem, ezt is láttam, azt írják róla (nem ti, rá kerestem, hogy Shure SRH240 review), hogy sok zajt enged be, ez nem tudhatom mennyire igaz, meg ez sem az a nagy puha mint az a sony 500 amit írtatok
-
petikex
tag
elnézést, elfelejtettem, 10-15k környéke, de ha negyon kevés belefér a 20is
-
petikex
tag
Sziasztok! néztem a listát amit írtatok, de nincs számomra megfelelő. Én rockot és komolyzenét hallgatnék, zárt, circum fülest keresek, viszont olyan kialakítást, mint a sony basszus fejhallgatói, ilyen nagy 40mm-es puha luxus kialakítást
tudtok ilyet? arról amit írtatok azt mondják, hogy nem elektornikus zenére szar
-
Mike011
csendes tag
Köszi az ajánlást.
Megmondom őszintén erről a márkáról még nem is hallottam (Shure), de szimpatikus így első blikkre.
A 440-es lesz nekem az ideális választás. Mindent tud, amit szeretnék, bár árban épp plafonon van (24e), de nekem bőven elegendő lesz.Még egyszer kössz.
-
contaxg
veterán
Ott lehet, hogy discontinued, de nálam biztos hogy van készleten. De szerintem máshol is...
A 440-es teljesen más kategória. Ár/érték arányban talán az a legjobb Shure, csak sokan húzodnak a 20 feletti árától.Fizik
2 perce tudom, hogy discotinued.
Gondolom feltették rá alapból a 440 fülpárnáját.
Amit egy igen jó gondolatnak tartok! -
mzso
veterán
Most nézem, hogy a Shure 240 "DISCONTINUED".
Helyette van 240A. Elméletileg kényelmesebb pánttal és párnával.
Egyébként a 440 az mennyivel jobb mint a 240 az arany csatlakkozón kívül. -
Mike011
csendes tag
""Remélem nem lett kínai" a 202 az egyik legszarabb Sennheiser. Ha 20-25k a kereted, ne Sennheisert vegyél."
Ezzel teljesen kizártad végülis az egész céget számomra.
Én eddig úgy tudtam, hogy ha megbízható terméket és jó minőségű hangzást akar az ember, akkor a Sennheiser-rel nem fürödhet be.
Te mit ajánlanál, figyelembe véve az igényeimet?
Köszi a választ.
-
mzso
veterán
Helló!
Eddig a superlux 660 felé hajlottam, de eltántorított, hogy fizik azt mondta, hogy halk és dinamikátlan lesz erősítő nélkül (xonar d1-ről közvetlenül hallgatok zenét)
Sokan emlegették a shure 240-esét ebben gondolkodom most.
A Media Marktban találkoztam egy Sennheiser 419-cel, de a hozzászólásokból ítélve felejtős...
Esetleg egyéb javaslat? (továbbra is zárt, semleges, ~15k kellene)
-
lacko6
senior tag
válasz
DEJVID #30919 üzenetére
Ja az már Audio Technica felé huz árban
Audio Technica ATH-DWL5500 7.1 141 000 ft Digitális,Analog
Sennheiser RS 220 sztereo 95 000 ft Digitális,Analog
Sony MDR-DS6500 7.1 58 000 ft Digitális,Analog
PIONEER SE-DIR800C II 5.1 60 000 ft Digitális,Analog
Sennheiser RS 180 sztereo 50 000 ft Analog
Sennheiser RS 170 sztereo 42 000 ft Analog
-
lacko6
senior tag
Üdvözlet.
Ezek közül melyiket ajánljátok :
Sennheiser RS 170
Sennheiser RS 180
vagy egyéb jó minőségű Wireless fejhallgatót.
-
Mike011
csendes tag
Ja: a minimum 3 méteres kábel, illetve a zárt kialakítás alapkövetelmény.
-
Mike011
csendes tag
Sziasztok,
segítséget, tanácsot szeretnék kérni Tőletek.
A minap teljesen megadta magát a 6-7 éves Sennheiser HD-202 fülesem egyik kábele, így mostmár használhatatlan - csak az egyik oldal szól.
Kérdésem, hogy érdemes -e ez fölé menni minőségben, vajon a jobb tartománnyal rendelkező Sennheiser füleseket jobban "ki tudom" -e használni?
Általában a gépre (iMac) van kötve, és esténként filmnézés megy rajta, illetve zenehallgatás, mindenféle, klasszikus is.
Illetve az iPhone-hoz van csatlakoztatva, de akkor elektronikus zene szól.Max 20e, esetleg 25e szánnék rá, ha egyáltalán érdemes a HD-202 IInél komolyabbat venni erre a célra. Bár a minőségjavulás mellett az egyoldali vezetékelés is jó lenne.
Amúgy a régivel nagyon meg voltam elégedve, bár néha túl mély hangokat produkált, de ha leosztom a 7 évre azt az 5900Ft-ot, amennyiért vettem, teljesen megszolgálta az árát. Ezért is maradnék a márkánál. Remélem nem lett kínai.....
Köszönöm a tanácsokat.
-
-
gyenesmartin
őstag
válasz
gyenesmartin #30910 üzenetére
De a 2,5-ös sem jó hozzá?
-
CBool
tag
Sziasztok!
Volna egy olyan gondom, hogy a laptopom oldalából sajnos egyenesen kiáll a fejhallgatóm csatlakozója. Na erre szeretnék egy L alakú jack csatlakozót. Szóval lényegében ilyet:
Találkozott már valaki ilyennel?
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #30902 üzenetére
Aszongya az árlista: HPASCA1 Szerelt egyenes kábel SRH440, SRH840, SRH750DJ fejhallgatókhoz (kivéve SRH240) 2.5 m, fekete 4500Ft/db
Nem mondanám olcsónak, de talán nem is megfizethetetlen.(#30903) gyenesmartin
Huncutok, mert a szimpla 3.5mm-es jack úgy van kialakítva, hogy más ne legyen jó hozzá, csak a gyári.(#30905) dudika10
(#30907) Tomi_Sci
-
dudika10
veterán
válasz
Tomi_Sci #30907 üzenetére
Kis hosszabbítót csinálni kétszer annyi munka, kétszer annyi anyagköltség és semmivel nem vagy előrébb. Szóval sokkal bonyolultabb.
Így monoban szerintem igen kevesen tudnák használni, szóval semmi értelme nem volna meghagyni a mono csatlakoztatás lehetőségét. Ezek a fejhallgatók hétköznapi emberekhez kerülnek majd skypehoz meg hasonlókhoz... -
törölt tag
Most kipróbálom rajta mindjárt a Philips cd-lejátszómat, amit anno azért tettem épp félre, mert picit soknak találtam a közepét. Na majd most hátha bejön az élet!
Csak így meg szerintem lassú lesz.Egyébként azért nem tartom lehetetlennek a "fejhallgató erősítő megoldaná" dolgot, hiszen mikor lecseréltem a nad-ot, ott is a közép javult a legtöbbet, előtte vékonyka volt. Persze javult a többi tartomány is, de legtöbbet a közép.
-
dudika10
veterán
válasz
contaxg #30901 üzenetére
Csak a csatlakozó van másként bekötve.
Nem kell semmit fúrni faragni.Egyébként nincs semmi baj ezzel a dinamikus betéttel. Kérdezd meg Bodz-t vagy Balukát, nekik küldtem tegnap egy-egy mintát. Beszédhez teljesen jó és nálam hangerő problémák se voltak. De ma ment vissza Fizikhez az első cserélt csatlakozós.
Ha rábólint akkor cserélem az összesen.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest