- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
SUPERBIKEMEN
csendes tag
válasz
katonam #33099 üzenetére
Meg hallgatni nem nagyon tudom hogy hol tudnám a :AD700-at de arra lennék kíváncsi hogy olyan fajta tere van mint a hd800-nak vagy az más. Mert mikor meghallgattam azt hiszem elájulok nem egy pontból jött hanem a zenekarba ültem és körülvet az egész szóval eszméletlen élmény volt. De azért 330k-t nem fogok egy fejesért perkálni.
-
Shufny
őstag
válasz
katonam #32524 üzenetére
Nekem van mindkettő...
És karakterben leginkább ilyennek hallom a különbséget. Aligha nevezhető nagynak:
Szóval ebben jobb a K601, mint ahogyan azt dudika mondta (bár őt sem értem, hogy hogyan lehet ez sokkal hallgathatóbb), viszont szerintem tranziensben jobb a 70x, és az többet dob rajta. Neki meg ezek szerint nem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
katonam #31064 üzenetére
ebay/amazonról véve 60-70 között, itthon irreálisan drága, 93000 Ft. A K601 iszonyat más, mint a K702 (engem ez lepett meg), a nagytesó sokkal kellemesebb hangképet nyújtott, én is ilyennek találtam, hasonlít az AD900-ra, csak kicsit talán kevésbé szellős, és kevésbé meleg, több apró részlettel. Nagyon jó fejes, főleg azon az áron, amin vetted. Lényegében tök ugyanezeket tapasztaltam én is, hatalmasat nem tévedhetünk. Fiziknek meg köszönöm az átalakítót, jó lett a csavaros az AD700-ra, végre nem kell leszednem és átrakosgatnom. A Canamp (klón) pedig szerintem továbbra is nagyon megy mindkét AT-hoz, arra is rájöttem, hogy kimaxolva az Audinst kimenetét több lesz a mély az AD900-on, eddig az erősítőn volt inkább feljebb véve, hogy véletlenül se legyen egyoldalas (kb. 9 óránál), de jó az 7-nél is, így az audinst közel maxon tud menni.
-
Shufny
őstag
-
Shufny
őstag
válasz
katonam #29191 üzenetére
Ahol a K601 149 eur (thomann) ott a K701 is csak 199. Ez a szállítást 4 felé osztva kb 47k és 63k. Egyébként a DT880 simán van olyan részletes, mint a K701, viszont természetesen nem olyan egyenletes. Tekintve, hogy mennyire utálják az AKG -ket, ez a többségnek inkább pozitívum.
-
válasz
katonam #28414 üzenetére
Lehet, hogy én hallom rosszul, másik dolog pedig az, hogy a rendszer egésze mit mutat. Továbbá én a elkövettem egy súlyos hibát: K601 helyett K500@K601-et kellett volna írnom.
(#28417) contaxg Nagyon sok olyan zene van, ami állati jól szól a 650-nel.
Igazából a végső sorrend nagyon nehéz, az alapján írtam, hogy szerintem hányfajta zenével szól jól az adott füles.
-
ntomka
nagyúr
válasz
katonam #27375 üzenetére
Az AKG-hez és a Beyerhez a canamp klón jobban feküdne, mint a presenter. Az utóbbi inkább Sennheiser jellegű színező fejesekhez ajánlott.
(#27371) Dave™: Ahogy ez elmondható bármelyik fejhallgatóról, vagyis hogy n+1 ember azért nem szereti, mert...
Csak azt akarom mondani, hogy az AKG-ket nem kéne beállítani "természetellenes, szimpla zenehallgatásra alkalmatlan" fejesnek, legalábbis ezt érzékeltetni nem. Minden fejhallgatónak vannak hibái, és mindenki döntsön az egyéni ízlése alapján. Te is azt tetted az AT-vel, míg más az AKG-vel, stb, de abban mindenki egyetért itt abban aki hallotta canampról (és klónjairól) az AKG-ket, hogy igencsak jó hatással van rájuk.
-
Dave™
nagyúr
válasz
katonam #27366 üzenetére
K701-et nem hallottam, csak az alapján mondtam, amit itt mondtatok róla. A K601 távolibb, mint az AD700, de szerintem is ez utóbbinak van nagyobb tere, még ha ez ellentmondásosan is hangzik. Amit az AT jól csinál szerintem, hogy minden irányban kitölti a teret, még ha ez mesterséges is. Így nem lesz Grado-s túl közeli, és AKG-s túl távoli sem - szerintem.
ntomka: a tere pl. nem fog megváltozni (a jellege), valami oka pedig csak van annak, hogy sokan nem szeretik az AKG-k hangját, tehát nem mindenáron az erősítés (hiányában) kell keresni minden hibát, AMDfan is írta, hogy a jellege nem változott HD2-höz képest később sem. Biztosan szebb, jobb, zeneibb lesz, de az AT tere körbeölel, a K601 meg távoli, kb. mindenki szerint.
bigmasterg: "A négy közül a Shure lehet a legkönnyebben hajtható, de az ATH sem olyan nehéz eset." Hallottál már AD900-at?
-
bigmasterg
addikt
válasz
katonam #27355 üzenetére
Ha DT880. K701, AD900 és Srh840 közül kettőt választanom kellene, akkor az a kettő a Beyer és a Shure lenne. a saját rendszeremhez és már meglévő fejhallgatókhoz
De -nálad- az Audinst nem tudom mennyire szeretné a 600ohm-os Senn-t.
A négy közül a Shure lehet a legkönnyebben hajtható, de az ATH sem olyan nehéz eset.
A K701 ás DT880 viszont komolyabb erősítést igényel.De helyetted nem fogunk tudni dönteni. Meg kellene hallgatnod az összes jelöltet.
-
contaxg
veterán
válasz
katonam #27352 üzenetére
A DT880-t utoljálra valahol 55eFt környékén vitte el tőlem slfln, magyar garival, 0km, stb. A Shure 840 simán ez a kategória lehet (bár én csak a T1-et ismerem) és annak csupán egy 50-es az ára, némi ajándékkal. A Shure a legvacakabb jelről is képes zenét varázsolni. Biztos megéri a kavarás??
Az eBay-en nagyon megszívattak pár hete. A vásárolt cuccot a krapek soha nem adta fel, nyitottam egy case-t amire kegyesen megjelent a Paypal-on a visszautalás, de amikor a Paypal egy hétel később megterhelte a krapek kártyáját, már nem volt semmi rajta. Így visszamentem az ebayhez és újra jelentettem, amit most éppen kivizsgálnak de szerintem túllépték a saját maguknak megszabott határidőt is a válaszadásra.
-
Dave™
nagyúr
válasz
katonam #27357 üzenetére
Az ebayes új ajánlatokkal kicsit óvatosan, ahogyan a linkelt is, jellemzően Hong Kongból jönnek, és vagy átjönnek a vámon, vagy nem. Ha nem, akkor számolhatsz rá áfát meg vámot is. Az enyém az Amazonról is így jött, azért volt a legjobb áron, utána ki is vágták az eladót az Amazonról, mert ilyet hivatalosan nem lehet (nem a valódi értéket tüntették fel, én megúsztam, de van, amit megfognak). Szóval ami EU-n kívülről jön, az egyáltalán nem biztos, hogy annyiba fog kerülni a végén is, ahhoz szerencse is kell. K601-el hasonlítottam össze, rákeresel megtalálod. Az nincs túl messze a K701-től. Az AT karaktere teljesen más, sokkal közelibb, intimebb, "szórakoztatóbb" hangja van, mint az AKG-knak, sokkal könnyebben hajtható. Az AKG nekem túl távoli, túl steril volt. Az AD900 a 700-hoz képest mindenben előrelépés, mélyben van a legkevesebb változás, középben a legtöbb. Részletesebb, sokkal kiegyensúlyozottabb, a tere hasonló, de kicsit azért más. Kényelemben a 700 jobb. Kb. ennyi.
-
katonam
tag
válasz
katonam #27220 üzenetére
Sziasztok!
Az AD700 felkerült a hardverapróra.
Helyette a következőket néztem ki jazz, jazzrock, classic, folk stílusokhoz:
K701/K702 - DT880 600ohm - AD900
Ezeket tudnám kb 150font-ból megszerezni Angliából.
A meghajtást először Audinst vagy vele egy árkategóriába eső DAC+AMP-pal tervezem.
Továbbra is várom a véleményeteket, javaslatokat. Köszi -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
katonam #20512 üzenetére
Hát ez baromi drága ügylet volt.
$90 legyen 17.000 HUF. A vámáfa amit fizettél ennek a 35%.
Ha a szállítás után is kell fizetni, akkor megint nem stimmel, mert $140 az ~26-26500HUF, aminek 6000 a 22-23%-a árfolyamtól függően.
Az a 3000 kezelési költség meg barom sok. Miért nem szóltak, hogy ki kell fizetni?! Mármint a vámáfát.#20517
Nem jelentkeztél az fejesállvány miatt.#20519
Attól hogy EU-n belül szállítana, semmi nem kötelezi, hogy szállítson is. Az csak egy lehetőség. -
válasz
katonam #20512 üzenetére
Én szerencsésebb voltam, egy jóbarátom hazalátogatott az USÁ-ból és hozott nekem egy AD700-at.
Volt szerencsém kipróbálni korábban Ati3120 jóvoltából, nagyon megtetszett, és így sikerült remek áron hozzájutni. Főleg klasszikus zenéhez használom, és csak a szokásosakat tudom róla elmondani: hatalmas tér, részletes, sok a közepe, nem tolakodó a mély, szépek a magasak, elég kiegyensúlyozott, nem túloz el semmit, csak a teret.Akusztikus zenéhez nagyon megfelel az ízlésemnek. Rockhoz, metálhoz egyelőre megtartottam az M-Audio Q40-et.
Egyébként próbáltam Zero DAC-kal, aztán végül megvettem p_adam DACPortját. Nagyon jó választás az AD700-hoz, de ezekről majd írok még a DAC topikban. -
-
Dave™
nagyúr
válasz
katonam #20424 üzenetére
Üdv a táborban, most már hárman vagyunk
Szerintem simán hallgasd zenével, egy 40-50 óra azért kell neki. Az első 15-20 a legkritikusabb, először jó eséllyel nem is fog tetszeni, rettenetesen kevés mélye lesz, 10-15 óra után kezd el előjönni. Legalábbis ilyesmire emlékszem. Amúgy mindegy mivel járatod, a hangerő a fontos (mármint ne túl hangosan, ne torzítson). Normál hallgatásira szavazok, nekem az vált be.
Ja és AT powa!
-
Dave™
nagyúr
válasz
katonam #19684 üzenetére
Az AD700-at nem kell moddolni, az alapból jó
Egyébként nem is nagyon lehet. Az 555 meg direkt le van butítva, azért lehet. De technikailag jobb az AT a nem lebutítottnál is, szóval nyugodtan össze lehet őket hasonlítani. Én 25-ért vettem gyakorlatilag újan az enyémet itt, de az is nagy szerencse volt (mert akkor még a dollár sem ennyi volt, mint most). Head-fi-n érdemes figyelni, az amerikai ára 92 dollár, tehát bőven az alatt szoktak menni, csak olyat kell találni, aki postáz Európába. De legrosszabb esetben is kijön 30-ból Amazonról. Sőt, ha hatalmas szerencséd van és a vámnál átjön +áfa nélkül, akkor 24 ezer Ft-ból kijöhet. Bőven alul van árazva szerencsére
-
Dave™
nagyúr
válasz
katonam #19677 üzenetére
A head-fi-s összehasonlítások és a személyes véleményem alapján totál egyértelműen AD700. Mélyben (mennyiségben!, a minőségével semmi gond) gyengébb lesz, de úgy egyébként mindenben állva hagyja a Sennheisert. A mély egy finom eq kompenzációval korrigálható. Hirtelen azt hittem van itt az aprón AD700
Head-fi-t érdemes nézni, 50-70 dollár között megcsíphető, amire jön egy szállítási költség, de még így is hatalmas vétel. Ha máshogy nem, amazon.com-ról legrosszabb esetben 30000 körül megúszható, így 25%-kal olcsóbb, mint a hazai felhozatal.
bigmasterg: head-fin olcsóbban is szokott lenni
Csak annyira idiótán van megcsinálva az a fórum rész, hogy kihívás bármit is megtalálni.
Aktív témák
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest