- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
gabross
tag
válasz
#93966848 #37699 üzenetére
Egy hete én is egy SRH440-et használok a munkahelyen zenehallgatásra. Kényelemmel nincs probléma, nekem kényelmesebb, mint a DT 235. Egy dolog viszont zavaró: ha megmozdítom a fejem vagy pl. iszom, akkor nyikorog, recseg. Más is tapasztalta ezt (egy másik példánnyal) vagy a enyém egy kevésbé jól összerakott darab? Kösz.
-
szakibá...
senior tag
válasz
#93966848 #37282 üzenetére
Használj egy jó inear-t és tegyél fel rá egy hallásvédő fültokot, akár 40dB csillapítást is elérhetsz! De nem lehetetlen a 235 párnáját lecserélni egy ilyen fültokéra, csak egy adaptert kell hozzá eszkábálni. Kényelmesebb és valóban zárt lehetne, én tervezem ezt megcsinálni. Egyébként van, akinek volt AKG K66-osa és DT231-235-öse? Úgy néz ki, hogy mindkettőben ugyanaz az OEM hangszóró van. A K66-ot is sokan szerették, én nem ismerem.
-
-
Lewzke
őstag
-
MrCsiT
addikt
válasz
#93966848 #29200 üzenetére
Én játékhoz, filmnézéshez keresek főleg fejest. Mivel TV-t is nézek néha vele, párom mellett, éjjel, így egy csomó nagyon jó fejest buktam, mert azok nem zártak.
Tapasztalatok: - elöljáróban megjegyzem, hogy teljesen laikus vagyok a témában, tehát csak a szubjektív véleményem, amit megosztok -
MM-ben volt 5k - 40k-ig mindenféle kirakva, amibe vagy egyből - Sennheiser -nek van kis pultja, kb. 6 fejessel, és zenét is lehet váltani, többféle műfajra - vagy "Mariskát" megkértük, kösse már be egy picit, csak úgy a hangzása miatt
Sennheiser HD203 : nekem most 202 van, adta magát, hogy meghallgassam. Nekem tisztábbnak , teltebbnek tűntek a hangjai (közelebb volt a valósághoz), mint a mostani HD 202, viszont a mély néha több volt, mint kellett volna nekem.
AKG 518 LE : számomra egy nagyon tisztán szóló, kellemes meglepetés volt, gyengébbre számítottam a kis méretű "hangszórótest" (= ami a füledre "szorul" , ha van jobb szó rá, akkor bocs..) szóval engem meggyőzött , volna, ha
- nem tartanék attól, hogy 1 óra után már kényelmetlen a viselése;
- nem tartottam előnynek a 60 cm-es kábel-"hosszt" sem, bár ez biztosan hosszabbítható, csak az már plusz pénzkiadás.DT235 : nekem ez hangzásra valamivel jobban tetszett, mint az AKG 518 LE, de nagyon pici volt az eltérés.
Míg az AKG-nál a huzamosabb viselhetőség volt kérdéses, DT235-nél a nagyon műanyag érzetű pánt volt, ami olyan "vagy megszokom, vagy eladom" érzést keltett bennem. Voltak sokkal kényelmesebb fejesek isAurvana Live-ot szívesen meghallgatnám, de kb. nincs hol.
Steelseries Siberia V2 -t próbálok ki majd szerdán, ha minden jól megy.. -
MrCsiT
addikt
válasz
#93966848 #28845 üzenetére
Az MM arra való, hogy megnézze az ember, nem hogy megvegye ?!
Aqua-ban a DT235 , ahogy nézem, 7910 forint - az nagyon nem 13k..egyébként nekem is HD202 van most, és valamivel jobbra (ami szebben szól) és kényelmesebbre (van, hogy úgy érzem, nyomja a fülemet) váltanék, de 20k nálam nincs rá.
Főleg este, játékhoz használnám az újat (és a régit is) , bár néha nézek TV-t is a HD202-vel, ott jól jön a 3m kábel, ágyból fekve is elér a TV-ig a "madzag"
Ez a DT235 vajon jó választás lenne ? - ezt nem feltétlen Tőled, hanem olyantól kérdezném, aki már hallott ilyet , de inkább általánosan :
HD202-t mire érdemes lecserélni, olyan 10-15k-s árplafonig ?
(X-Fi Fatal1ty hangkarival hajtom, csak ha fontos lenne..)
-
DBAtti
aktív tag
válasz
#93966848 #28794 üzenetére
Szia!
Mint a DT235 egyik nemhivatalos patrónusa azt javaslom TV-nézéshez ne ezt vedd. (teljes előzményt nem olvastam, csak 2-3 levelet vissza).
Inkább egy circumaural (fület körülölelő) kialakításúra lenne szükség, ami kényelmesebb. Többször volt panasz a 235 szorítóerejére, mert az van neki, főleg újonnan.Ha mégis elhoztad, próbáld magadon tartani legalább 1,5-2 órát, legkésőbb akkortájt elkezd kékülni a fülcimpád jelezve, hogy szünetet kellene tartani
Én a hangja és az egyszerűsége miatt szeretem, + eléggé masszív, nincs mi törjön / pattanjon a szerkezeten.Szerk: azért eléggé nagy koponyával bírok. Ha neked hosszútávon is kényelmes, akkor 8000-ért nem nagyon van jobb zárt szerintem.
-
válasz
#93966848 #28636 üzenetére
Az árat figyelembe véve/nem figyelembe véve, saját magamnak mindenképpen a 240-t. (értsd: szerintem jobb a 240) Neked inkább a 440-t.
Azt azért meg kell jegyezni, hogy a 240-ben kevés a mély tartomány. Ezt egy rutinos fül helyén tudja értékelni, de aki még 2.1-ekhez szokott, annak valószínűleg kevés lesz. Épp ezért szerintem nehéz lesz eladni a 10-15ezer forintos kategóriában. Aki ilyen hangzásra utazik, annak ott a 840, ami az anyagminőséget és a hosszú hallgathatóságot is ötvözi a még lineárisabb hangzással.
A PÜ-t láttam, de inkább itt válaszolok, mert nyilvános az infó.
-
válasz
#93966848 #28630 üzenetére
Dehogy izzad bele a fejed, illetve nem jobban, mint bármi más zártba/félzártba.
Térérzet: pont olyan, mint a középcentrikus füleseké, szűk, viszont pontos.
Hangminőségét nem tudom máshoz hasonlítani, mert nem jellemző ez a hangzásvilág semmilyen másik fejhallgatókra.
mindenkinek Ki ismer másik mid/hi-fi középcentrikus fejhallgatót?
ntomka Kerestél kevesebb méllyel rendelkező hasonló fülest, mint a 440: lásd SRH240 Egy újabb bőr ugyanarról a membránról. Kicsit gyengébb anyagminőség, kevesebb mély, egy kicsit nyugodtabb hangzás, de egyébként hangminőségileg ugyanaz, mint a 440 vagy a 840. A 240 kicsit jobban hasonlít a 840-re mint a 440-re. Az árát valószínűleg anyagminőség alapján lőtték be.
-
bigmasterg
addikt
válasz
#93966848 #28525 üzenetére
Már leírta más is, de leírom én is, hogy tudatosítsam.
A Shure srh440-ben nincs sok mély. Legalább is nem fogod soknak találni.
Egy átlag, populáris fejhallgatóban (vagy 2.1-ben) sokkal több van.
Hogy akkor miről beszélünk? Igen, a teljesen lineárishoz képest tényleg van egy kis kiemelése, de sokan még ezt is kevésnek tartanák. Egy kiegyenlített fejest, pedig szinte hallgathatatlannak / unalmasnak.contaxg:
Viszont a hordozható fejhallgató vs. IEM téma eldőlni látszik.:
[link] és [link]Ettől még nem zárkózom el teljesen a hordozható fejesektől, de nagyon nagyot esett az esélyük. Meg kapjam meg előbb a B2-t...
-
válasz
#93966848 #28564 üzenetére
Jól van nyugi, az ifjúságot néha elkapja a hév, senki sem haragszik, és senki sem ellenséges.
Szóval füles ajánlat: Shure SRH440 20 és 30 között per pillanat vitán felül ez az egyik legjobb füles. Szerintem A legjobb, ezen viszont már lehet vitázni. Azt mondom, hogy első körben próbáld meg egy Xonar DG-vel, vagy ha notebookod van, akkor annak integráltjával. Ha valami nem szimpi (notinál előfordulhat), akkor találunk valami kellemes FiiO megoldást olcsón.
-
dudika10
veterán
válasz
#93966848 #28554 üzenetére
Akkor csak annyit írok, hogy a drágább nem mindig jobb. Sőt, gyakran van olcsóbb ami sokkal jobb és ez esetben sincs másként.
Nem kell nekem hinni, de lehet érdemes utánajárni/végiggondolni, hogy igazam van-e.Egyébként lehet, hogy most kicsit ellenségesnek érzed a fórumot, de nem az, csak ha valaki úgy jön, hogy whitefülű és blabla és utána felsorolja a komolyabb körökben még az alsó kategórián belül sem elismert dolgokat (nem pénz kérdése még egyszer mondom) és picit zárkózott mások véleménye iránt akkor a fáradt, dolgozó/tanuló emberek agresszívvá válnak picit.
-
dudika10
veterán
válasz
#93966848 #28542 üzenetére
Most komolyan kíváncsi vagy a vélmeényemre a z2300-ról?
Elég sokan váltottak újonnan fele annyiba kerülő hangfalakra és még senki nem mondta, hogy "Te hülye miért ajánlottad ezt a szart a jó kis z2300 helyett".
Ha bekukkantasz a hangfalas topikba láthatod, hogy lelkes amatőr vagyok a témában. -
dudika10
veterán
válasz
#93966848 #28530 üzenetére
64kbps-nél, na de 320-nál (rendesen tömörítve, ugyan azt a felvételt, mert felvételek közt hatalmas a különbség, de az nem a formátumtól függ) vakteszten már valószínűleg Te is elbuksz ahogy eddig itt mindenki aki próbálkozott.
Szóval önmagában formátumról nincs értelme beszélgetni. Tudok mutatni szar FLAC-et és jó mp3-at is. -
HollyBoni
veterán
válasz
#93966848 #28496 üzenetére
Nem lesz valami jó az a laptop.Én ma először egy alap sztereó erősítőn hallgattam meg a fejest,aztán integrált hangkártyával.Erősítő után kb. hallgathatatlan volt integrálttal,alig volt mély,nagyon tompa hangja volt.Ha vajfülű zenész vagy,akkor keríts hozzá valami jobb forrást szerintem..
-
dudika10
veterán
válasz
#93966848 #28491 üzenetére
Ha az ember kap egy ajánlatot valakitől, aztán másik 50 ember a fórumon nem bólint rá, akkor miért teszi fel még 50x ugyan azt a kérdést ahelyett, hogy a keresés gombot használná?
Ez csak részben neked kritika, mindenki másnak is az aki így szokott fórumozni. A keresés gomb ott van fenn, a kulcsszavakat megkaptad. Keresgélj picit. Ha nem olvasol a témában akkor semmire nem mész a véleményekkel. Dönteni nem fog helyetted és senki helyett sem senki.
-
válasz
#93966848 #28487 üzenetére
Azt én sem erőltetném gitárhoz. Az komolyzenéhez, loungehoz, meg minimalhoz jó igazán.
(#28491) Jimanszky Szubjektív. Itt a fórumon is van olyan, aki imádja a K242 és a K240M hangját. Szóval ismerősödnek is tetszhet akár még egy K142 is.
Bár én utálom, pedig K141 Monitorom van, ami egy nagyon hasonló jellegű füles, csak minden tekintetben jobb (gyakorlatilag a K142 600 Ohmos változata), mégis a leggyengébbnek nevezném az összes fülesem között. -
katonam
tag
válasz
#93966848 #28487 üzenetére
A felsorolt stílusok nem mindegyikére mondanám, hogy ebben az árszegmensben az AD700 a legjobb, ugyanis sokan keveslik a basszust benne.
Viszont klasszikus zenére, jazzra, tehát akusztikus hangzású gitár zenéhez (ezért kérdeztem, hogy milyen gitárhoz) szerintem az árszegmens (20e-től 30e-ig) egyik legjobbja. -
ntomka
nagyúr
válasz
#93966848 #28473 üzenetére
Az érdekes az a 440-ben, és ettől zseniális, hogy úgy sok benne a mély, hogy a közép és a magas tartomány is érvényesül, nem fekszik rá semelyikre. Az én egyéni véleményem az, hogy egyébként sok a mélye, biztos vagyok benne, hogy emel is rajta. Csak a felhelyezésre érzékeny lehet, hogy ki milyen erősnek hallja, mert a talin volt aki egészen kevesellte. Jobban preferálok egy kicsit visszahúzódó, de jelen lévő dinamikus mélytartományt, mint pl. a K601-ben is van.
Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest