Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dudika10
üzenetére
Dudi:GAC3 tulaja ként azt mondom,kár keresgélni 20alatt jobbat.
de kivánom,h megéld azt,hogy megtartod a tesztre kapott kábelt,mert olyan,mintha hangfalat,v erősitőt cseréltél volna.contaxg:egyetértek.kb 2rugós kácsáim nem szólnak igy mint ez a koppintott neutrik.1 bajom van vele,mint a másik 3pár neutrik koppintásommal,hogy túlzottan szorulnak.és a cserebere veszélyes velük

-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Dudikáé a dicsőség!

Az új RCA csatik is elég jók.
Ma raktam össze egyet magamnak és ez jobb mint a Kácsás dugók. Az én rendszerem nem olyan jó, hogy jobb kelljen ennél a kábelnél. -
schawo
titán
Húúúú, de jó, hogy mindenki tudja, hogy szerintem mi van

Szóval, szerintem
Részletesség alapján:
K601 < HD600 = K500 < SRH440 < HD650 = SRH840 < DT880
Dinamika alapján:
K500 < K601 < SRH840 < HD650 < DT880 < HD600 < SRH440
...
itt van egy csomó szempont, amit most nincs kedvem kifejteni (közép tartomány tisztasága, egyenletesség, stb)
...
Hallgathatóság alapján (ez a legeslegszubjektívebb, ez alapján választok fülest):
K601 < HD600 < K500 < HD650 < SRH440 < DT880 < SRH840 -
dudika10
veterán
válasz
baluka26
üzenetére
Nálam is ez a sorrend, csak nem a hangminőség, hanem a popularitás címszó alatt fut.

(#28392) bajnokpityu: rohadt fontos, csak a rohadt fontos alatt nem ugyan azt értjük(vagy Te felfelé én meg lefelé túlzok és valójában ugyan arról beszélünk).

(#28394) schawo: ez csak azért lehet, mert férfi vagy. Ha nő lennél senki nem tudná mire gondolsz.

-
bajnokpityu
félisten
válasz
dudika10
üzenetére
azért elég rendesen kitágul a világ,ha a nagy tisztaságú tömör ezüstöt kábelnek használják.
és azon a szinten sztem nem kamuztam,h rohadt fontos a jó kábel.
de itt nem ez a cél.Baluka:hát ezt mindjárt gondoltam.de félek, nekem a 440es tetszene csak jobban a K500nál.
én,mint nagy teszter? félreismertél. csak 40ig keresgéltem,és igazán itt indul be a buli.viszont asszem ennyiből a nekem legjobban tetszőt mgtaláltam,bár első pillanatban is hallatszott a hiba. -
guppy
őstag
válasz
baluka26
üzenetére
Nekem pont tegnap volt szerencsém összehasonlítani a HD600 egy 580 jubille-vel, hát nem u az. Nincs nagy különbség, de egy rövid összehasonlítás után is már lehetett hallani, amit én hallottam az az volt h a HD600 valóságosabb hangú, tisztább magasakkal és ütősebb mélyekkel (gondolom a kiemelés miatt, mivel h nekem a régi fajta van), jah és a tulaj is így hallotta(bár ő a mélyeket nem mondta).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26
üzenetére
pillanatra nem hasonlitottam egyikhez sem a 650et.még csak nem is láttam közelről

600asat is csak feltételesen irtam.remélem ez is követhető volt.a gac3 árához képes nagyszerű.ezt mondtam.nem értem hogyan lehet, irtó primitiv a felépitése,filléres az ára,és mégis.de azért bőven jobb kábeleket tudok nála 20tól.
de a füles láncomba untig elég ez,ezért váltok rá,drágább kábelről. -
dudika10
veterán
-
baluka26
veterán
válasz
dudika10
üzenetére
Ha a HD650-et és a HD600-at egy kalap alá veszed, akkor még nem hallottad őket egymás után.
Gondolom az 580 és a 600 között (nem Jubilee) is ennyi különbség van.
pityu: schawo szerint a 650 jobb nálu. Ezt eléggé határozottan mondta, amikor visszahozta nekem.
Jó a GAC3, ugye?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26
üzenetére
háát,a hd580 sztem gyengébb,mint a K500.Schawo szerint a hd580 is és a K601 is gyengébb a K500nál, én igy vettem ki,de a K601 a párnából itélve sztem jobb,mint az 580as.ami meg a 600as(csak a külső burkolat a diffi, úgy tudom).követhető valamennyire?
contaxg,dudika10:megkaptam,hallgatom is a gac3at.árához képest sztem zseniális.dudinak is mondtam,h már értem,miért nem hallott jelentős difit a 20rugós kábelekhez képest.mert nincs. köszönöm a lehetőséget!
-
ntomka
nagyúr
Egyre szubjektívebbek a vélemények emberek.

-
schawo
titán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
-
skot92
csendes tag
Hello
PIONEER SE-M290 van valakinek véleménye?
vagy jobban megéri a SENNHEISER HD 202?
sajnos nem nagyon van lehetőségem meghallgatni őket.... -
Nova96
őstag
Up?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Shufny
üzenetére
hd600 abból kiindulva h szinte egyezik az 580al,és azt meg hallottam idehaza,hasonlit frekimenetre a K500asra, gyári párnával.
de sztem kevéssé részletes a hangja,és sztem kevéssé tiszta is egyben.
kicsit több a mélye, mennyiségben,ennyi.
kb olyan,mint a K601es párnával a K500. -
Deadzone41
őstag
tehát azt mondod részletesebb hangja van egy fele annyiba kerülő shure-nak mint a k601-nek?
-
schawo
titán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Nem jobb.
(#28363) bigmasterg Mindjárt kipróbálom

-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo
üzenetére
távoli?pff,mintha előttem énekelne cash...
közeli dolgokat jónak szokták mondani.és igen,résletesebb a gyári párna mint a K601es.hivox mutatta a teknikát,jelentősen más az átbocsátási faktora a két párnának.k500as párna is csillapit amúgy,de a k601meg totál csillapit.nem is tudom,h jobb lehet-e igy a k601es a k500nál.
-
schawo
titán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
25 körül (de hülyeséget nem akarok mondani, nem tudom pontosan).
K500-hoz képest tök más. Az egy távoli, vékony, színezetlen füles. Ez egy középorientált, testes középpel és méllyel rendelkező, direkt hangzású füles. Részletességben szerintem a Shure valamivel jobb, mint a K601-es párnával, és kb valahol ott van, mint az eredeti párna használatával.
(#28358) Complete A SRH240 hangzásában nagyon hasonlít a 440-re.
-
schawo
titán
Kapott 24 óra bejáratást a 440. Úgy kellett neki, mint egy falat kenyér. Marha jó ez a fejhallgató, egyszerűen zseniális.
Közvetlen, őszinte, fiatalos, bulis, lendületes, mindent odatesz ahova kell, a részletessége fantasztikus a kategóriában. Még egy nyugodt jazz számra is headbangelek vele. Igazi vigyor fejes.
A 840 egy visszahúzódó, sokkal "laidback"-ebb karakter. Nagyobb tér, nyugodt, folyékony prezentáció, kicsit HD650-es jellegű, csak lineáris frekimenettel, több középpel, kevesebb méllyel.
A két füles tuti, hogy ugyanazt a membránt használja. Ugyanúgy lineáris mindkettő, kicsit hangsúlyos középpel. A részletesség teljesen egyforma. A 440 kisebb kagylója, és keményebb párnája és a vékony "előtétselyem" nyomulósabb hangot eredményez, a 840 hatalmas kagylói (akkora, mint a K500), lágy, puha párnái, és a vastag előtétszivacs jobban csillapítja a magasakat és a mélyeket, távolabb helyezi az előadást. Transzparensebb is, a nagyobb, sokkal csillapítottabb kagylóban kevésbé alakul ki a zengés.
Egyébként ilyen dögnehéz fejhallgatót, mint a 840 még nem láttam soha. Itt mindenből duplán mérték az anyagmennyiséget. A fejpánt 2cm vastag, de nem szivacs, hanem valami tömör, rugalmas anyag. A kagylók anyagvastagsága is
(ilyen). A 440-nél kialakul egy kis vibráció, de a 840 kagylója mintha betonból volna. -
Bodz
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Hallgattad is esetleg a demó példányt?

(#28349) guppy: Végül nem az Aquától lett, az előleget is visszautalták simán. contaxg-től vettem. Megérte várni, remek fejhallgató mint tudjuk.
Járatom pár órát, mielőtt a fejemre tenném. 
(#28350) Tothgera30: 50 felett.
contaxg-t keresd és mond egy árat 
(#28351) katonam: Köszi

(#28352) csƵ: Köszi. A doboz?
Amúgy nem tudom. Lehet korábbi évjárat vagy csak simán a dizájn változott. A DTX 710-é, DT 990-é is ilyen fehér szürke csíkkal.Jelenleg veszettül variálok az ic kábelekkel és az erősítőkkel.

-
csƵ
addikt
Grat!
Kettő között mi a különbség?
-
-
HollyBoni
veterán
Az Aerial7 fejesek is olyanok mint a Skullcandy,nagyon csilivili,de gagyi?Lehet fogok nyerni egyet.

-
guppy
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Az xboxon analóg RCA kimenet (saját kábel) és digitális tosslinken (nem saját kábel) van, és az újabbakon amiken van HDMI onnan is ki lehet hozni, gondolom ez a legjobb minőségű. H digit kimenet kódolva van e (DTS meg ilyenek) azt én sem tom

Nem tudja esetleg vki hog hozok ki egy thinkpadból digitális hangot ? Van benne spdif, csak h milyen kábellel kell kiszedni belőle azt nem tom, tegna csináltam egy RCA mono jack kábelt, de nem úgy kell

-
Nova96
őstag
válasz
bigmasterg
üzenetére
28335# Fejhallgató mellet döntök.
Nincs erősítőm mennyi egy ilyen ami jó is és akkor milyet vegyek a fejhallgató néha zenére is lesz de főleg xboxhoz fogom használni.
-
baluka26
veterán
Ahogy látom érkezett pár új Sennheiser fejes: [link]
-
Zsinder
aktív tag
Sziasztok!
Főleg játékra és zenehallgatásra szeretnék fejhallgatót venni jó basszussal, olyan 10-15k között.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Nova96
üzenetére
Van erősítőd?
Ezeken a konzolkon (erősítetlen) analóg és digitális kimenet van. Szóval, ha fejhallgatót, vagy passzív hangfalat akarsz használni vele, akkor kell egy erősítő is.
Aktív hangszórókkal (pl. pc-s 2.0) viszont mennie kell, mivel azokban van beépített erősítő.
Mint ahogy néhány gamer fejhallgató is azért megy velük, mert van bennük erősítő, vagy dac is. De ezek nem ajánlottak a hangminőségük miatt. (mármint a gamer fejesek, az aktív hangsugárzó simán lehet jó). -
Nova96
őstag
Üdv xboxhoz milyen fejhallgatót?(Superlux?) kb. 15e vagy 2.0 hangfalat vegyek genius 1255A
-
bigmasterg
addikt
Olvasgasd egy kicsit a head-case fórumot és rájössz, hogy mennyire barátságos és befogadó ez a fórum.

Shufny:
A klubos elgondolás nem rossz, de a névválasztás nem volt a legszerencsésebb. Ugye ebből nem lett semmi?
Akik meg elkezdték felpakolni ebay-re.

-
Shufny
őstag
Inkább fordítva. Választék az hatalmas csak értékelhető van alig. Eddig egyetlen fejhallgatóval találkoztam a kategóriában, ami szerintem ajánlható: SHP5401
wardemi: A látszat ellenére ez a kérdés itt ON -nak számít.

DT235 eddig a legolcsóbb zárt fejes, ami ajánlhatónak bizonyult, de kényelmi problémák lehetnek vele. Valamivel többért (Még nincs fix ár. Talán 12,5k?
) lesz majd HD662 fi:zi'k -nél.(de ezek szerepelnek az első hozzászólásban)
A CanAmp témánál még úgy látom senki nem írta, de az egységes ár annak köszönhető, hogy elkezdték ebay -re felpakolni egyesek.

-
wardemi
senior tag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni, mivel nekem ebben a témában sem tapasztalatom sem pedig kellő mennyiségű tudásom nincs. Az elkövetkező hónapokban beszeretnék ruházni egy fejhallgatóra. Mivel kollégista vagyok és alapból is zárt fejhallgatókat preferálom ezért mindenképpen egy zártat szeretnék. Főként filmnézésre, és zenehallgatásra (nem csak mp3 formátumban) használnám. Sajnos semmilyen nevesebb hangkártyával vagy erősítővel sem rendelkezem, csak ami a laptopban megtalálható [Conexant CX20671 SmartAudio HD tudtommal]. Tanuló létemre sajnos anyagilag is szűkösre kell vennem így 10k HUF körül keresgélnék. Ezért azt a fejhallgatót keresném, ami szerintetek ebben az árkategóriában a legjobb zenei élményt nyújtja (ha a zenei irány számít akkor pedig rock, punk irányzatokat kedvelem pl.: Avenged Sevenfold és társai). Segítségeteket előre is köszönöm.
-
bajnokpityu
félisten
abszolút nem értek egyet...
bár a headfit nem ismerem,de ahogy jellemezted az itteni fórumokat,az sztem nem helytálló.
legalábbis amikor kifejtettem 1-1 dologról a véleméynemet, és élesen ellentétes volt Többiekével,azért 2-3 akárhány héttel később azért visszaigazolták,hogy ha mégis nyert.volt olyan is,ami azért volt ellentétes,mert rosszul fogalmaztam,és félreérthető volt, és volt olyan is,ami meg "újszerű". ezen pattogni,h falba ütköztem? ennél vénebb vagyok

-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
Hasonlítsd össze a head-fi-t ezzel, és megérted. Feltéve ha meg akarod érteni. De ugyanez a kontraszt megvan a többi blogon/fórumon is. Ha valakinek elüt a véleménye a többségétől, akkor az rendszerint el van küldve a fenébe, még ha burkoltan is. A head-fi-n ennek pont az ellenkezőjét tapasztaltam, ha nincs egyetértés, elfogadják, hogy valaki másként gondolja, és nem arról szól a fél topik, hogy meggyőzzék a saját igazukról (jobb esetben), vagy gúnyos és lenéző hangnemben beszóljanak neki. Kivételek persze ott is akadhatnak, de sokkal intelligensebb számomra ez a megközelítés. Ahogyan Király Linda is mondta: magyarok vagyunk, nem?!
-
schawo
titán
Jaj, nemá'. Külföldön... Na ne gyere ezzel, mert falnak megyek.
Nincs közösségi gondolat, csak saját gondolat van, viszont ebből sok darab. Itt összesen kétféle választási lehetőség volt, mindenki kiválasztotta a saját álláspontját a kettő közül, ezért tűnt olyan konszenzusosnak a dolog.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu
üzenetére
A stílussal kapcsolatban olvasd vissza az előzményt. Tök normális bejegyzésekkel, külön kiemelve, hogy szerintem drága, jön contaxg és beszól, kétszer is. Nagyon viccesnek gondolta magát, csak marhára nem ismer, én pedig sajnos nem tudok elsiklani az ilyen lenéző hangnem mellett. Utána jönnek a helyi rezidensek a pártját fogni, hogy mi van velem, meg szegény HEED. Meg szégyelljem magam, amiért nem támogatom a hazai kisvállalkozást. A jövőben inkább el is felejtem ezt az egész topikot, mert egy kész szociológiai tanulmány. Van egy kialakult közösség, akik rögtön nekiesnek annak, aki nem úgy gondolkodik, ahogyan ők. Az ember azt hinné, hogy ez egy nyílt fórum, ahol mindenkinek lehet saját véleménye, és ezt kulturált keretek között tudja megosztani, de nem ez a helyzet. Külföldön működőképes ez a koncepció, itthon nem megy. Egyféle vélemény elfogadott, a közösségé. Egyébként is kész chat az egész, szóval nem is túl nagy kár érte.
-
schawo
titán
Mindig mondtam, hogy a kisimpedanciás füleseket nagyon nehéz jól erősíteni. Nagyon érzékenyek a kimeneti impedanciára. A 840 nem szól jól az SGS-ről. Milyen a Fuze kimenő impedanciája?
(#28318) contaxg Arra gondolsz, hogy ők állami támogatással csinálnak mindent?
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Akkor ezt a ötletet ültessük át mondjuk az épülő kecskeméti Mercedes gyárra...
-
ntomka
nagyúr
Akkor másképp fogalmazok: hót felesleges ezen rugózni, szerintem itt a többség hallott jobb hangfalas rendszert, vagy legalább tisztában van a különbségekkel. Akik itt sokat költenek rá, azok hobbiból teszik első sorban, és mint minden hobbi, költséges tud lenni ha komolyan nekifekszik az ember.
-
bajnokpityu
félisten
igen,ez elég helyi specifikus.
de persze tök jó,ha vásárlás előtt kipróbálhatod.
ehhez meg kell bolt,és ember.elég furcsán adná ki magát,ha pénzt kérne azért,h kipróbálhasd.
ezt meg csak igen halkan irom le,mert a stilusoddal nem értek egyet, de a végeredmény ugyanaz:
na,szóval én védem a heedet általánosságban,de tényleg akkora lett a differencia az alkatrészár+munkaköltség és a kész termék ára között(nem Zsolték miatt),hogy nem valószinű,h valaha is megvettem volna az eredetit,és ezért elnézést kérek.ha nem lett volna készen másolat kapható is inkább megpróbáltam volna megépiteni magam. -
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg
üzenetére
ismerős azért mesélt egy csúnya sztorit,ahol kb beperelték a gyártót a kinti kiskerek,h milyen jogon ad ő el olcsóbban.én a heedék helyében készitenék egy külsőre más,belsőre ugyanolyan terméket,h ebbe ne lehessen belekötni.és árulnák annyiért,amennyiért nem érné meg koppintani.itthon sztem kevesek vesznek meg listaáron canampot.
28288 : köszike. azóta is apró lépésekkel fejlesztgetem.
-
Én alapvetően ad-hoc ugrok bele fejhallgatós vásárlásokba. Eszembe sem jutott korábban DACportot venni, aztán p_adam írta, hogy eladná, gondoltam kipróbálom, aztán bejött. Így vettem meg ntomka K500-asát is.
A klón is hasonló volt, sokan dicsértek, aztán hirtelen rendeltem egyet (sajnos még mindig nem jött meg). De nem gondoltam át közben, amiket most contaxg leírt, pedig és én is egyetértek vele, úgyhogy megkövetem magam. Részemről a téma lezárva.
Viszont ha már itt lesz nálam ez a bűnben fogant eszköz, akkor majd mindenképpen kipróbálom a Presentert is, mert az eddigi leírások alapján, az én ízlésemhez az áll majd közelebb. -
Dave™
nagyúr
válasz
bigmasterg
üzenetére
Gondolom olcsóbban is veszik, ha már ezzel foglalkoznak. A bemutatóterem és a négy alkalmazott engem mint fogyasztót nem érdekel, már ne is haragudj. Csak a termék. Hogy azt hogyan és miként állítják elő, az rájuk tartozik, hogy mennyiért, az meg engem érint. Ez egy tök egyszerű képlet. Az AD900 meg hasonlók azért rossz példa, mert az nem másolható könnyen, ott nincs alternatíva. Az IEM-eket már nyomják Kínában, egyre jobb minőségben, ott a híres Sennheiser pl. elég erős lemaradásban is van ár/érték arányban. Ha te elvből szívesen támogatsz egy magyar vállalkozást, akkor hajrá, nekem ez olyan luxus, amit önszántamból nem vállalok fel, inkább magam támogatom (ez már csak egy ilyen önző és kapitalista világ). Egyébként te rendelkezel saját keresettel? Ha jól rémlik hallgató vagy.
-
ntomka
nagyúr
A vicces az, hogy a ti hasonlatokat kijavítsam, motorokat hasonlítotok autókhoz, nem pedig autókat autókhoz. Ugyanazt a célt szolgálja mindkettő csak más megközelítésből. Mindkettő fog tudni olyat, amit a másik nem, és lesz amiben rosszabb, mint a másik. De lenézni autó/motor esetében sem szokás a másik tábor csak azért, mert ő az ellenkező célezközre költ egyébként ugyanannyit...
-
bigmasterg
addikt
Az aktuális CanAmp-nak nagyobb az anyagköltsége (jobb ház, alkatrészek és cserélhető tápkábel) + ez.
De hidd el, hogy a gyártónak az AD900nál sem több 5-10 ezer forintnál az anyagköltség.
Vagy ott vannak az IEM-ek, ahol szinte bármelyik darabnak pár száz (esetleg a téynleg drágáknak pár ezer) Ft az anyagköltsége.
Ezekkel miért nincs problémád ?
-
Dave™
nagyúr
válasz
szilu7
üzenetére
Mondd csak, Te miért nem Canampot vettél a klón helyett? És DacPortból miért használtat, olcsóbban? Miért nem az USA-ból rendelted az újat? Egyébként szoktam zenét venni, meglepő módon ott is lehet hasznot maximalizálni. Pl. az Amazonról kell venni, vagy közvetlen az előadótól.
bigmasterg azért, hogy legyen mibe belekötnötök. De ott legalább van valamennyi áfa, ellenben az okosított beszerzésekkel az EU-n kívülről. Érdekes módon azzal senkinek nincs semmi baja. Mellesleg a Canampon az áfa 14000 Ft. 56000 is eléggé messze van a 17000-től (amin egyébként még mindig van bőven haszon, tekintve az alkatrészek árát), tehát nem ettől szignifikánsan drágább.
-
schawo
titán
A 840 tök jól hallgathatóvá teszi a gyenge felvételeket. Most hallgatom az Epica debreceni koncertfelvételét (Classical Conspiracy) és meglepően jó. Ezt nem tudtam semmivel normálisan meghallgatni. Nincs elég dinamika a felvételben, és a magasak is túlságosan fel vannak húzva, de a 840 lubickol alatta. A hangfalakon például döglötten és sziszegősen szól az egész.
A 440 nem ilyen megbocsátó, ő a fülembesziszegi a felvétel minden csúf hibáját.
(#28299) bigmasterg Tudom, ismerem én a GTR-t, de az akkor is csak (
) egy 70000 eurós autó, nem félmilliós.
Aktív témák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)