Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
nem sérült semmi más az ajtón kívül?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Csabroncka
üzenetére
Nekem a 1,5 éves kocsin nemrég cseréltek bal első ajtót mert egy céges furgonnal beletolattak a parkolóban.
-
8th
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
Ha meg tudják indokolni, hogy miért volt rá szükség engem nem zavarna egy cserélt ajtó. Sokszor egyszerűbb venni 40-ért egy bontott szín azonos ajtót mint kijavíttatni a régit és lefényeztetni csilliókért.
-
LuckyL
őstag
válasz
Csabroncka
üzenetére
Relatíve fiatal autót veszel, ezért a meglepetéseket érdemes kerülni: inkább legyen kicsit karcosabb, de gyári festékvastagság mindenhol, az autó alja makulátlan, és a rázópadon, fékpadon tökéletes értékek.
Mi baja van attól egy autónak, ha cseréltek egy lökhárítót vagy egy sárvédőt, ne adj isten egy ajtót?
Arról nem is beszélve, hogy van oylan autó, ahol a fél karosszéria kívülről műanyag, azt hogy méred meg?
Az a fontos, hogyha volt javítás legyen tisztázva a miértje.Lehet tanácsot adni, de ésszel tegyük

-
aero.
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Na nem mintha a totalcaron, meg úgy alle zusammen az index csoport oldalain bármit is meglehetne találni a keresővel.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Értem amúgy, honnan jössz. Gamepodon utáltam ezt az új játékok listájánál, míg olvastam. Ott nem tudom hova tenni mai napig, miért jobb videóban, mint egy 10-es lista leírva. Viszont! Egy videó menthető, könyvjelzőzhető, elmenthető későbbi megtekintésre, míg ha a totalcaron szavakra emlékszel belőle csak, sosem fogod megtalálni újra. 
-
válasz
Integrale
üzenetére
Te akinek van affinitása és tudásod is egy autóval kapcsolatos infó megjegyzésére más vagy mint az átlag aki leül a net elé mint valami információs csudakút mellé oszt majd jól mögtnál mindent. Is. Egy videó nem kereshető. Még is tartalmazhat olyan infót ami lehet valakinek hasznos.
-
Lefty
addikt
válasz
Csabroncka
üzenetére
Koszi szepen a tanacsokat. Megprobalom a mostani szerelomet elvinni, en nem igazan ertek a kocsikhoz. Mas otletem nem nagyon van, ott a kereskedes szervizeben hiaba neznenk at gondolom a sajat embereikkel. Elektronikus szervizkonyv nem hamisithato? Csak a sima papiralapu?
Amugy tenyleg ilyen para a hasznaltauto piac, hogy gyakorlatilag mindig az a feltetelezes, hogy mindenki atver mindenkit? 4 eve vettem a mostani a kocsimat, egy 2002-es focus, a fovarosi autopiacon. Emlekszem meg az adasvetelit is ugy irtak meg, hogy kevesebb osszegrol, mint amennyi valojaban volt. Gondolom adot csaltak vagy hasonlo. Akkoriban meg annyira se voltam kepben, mint most. Utolag olvastam, hogy ez mekkora nepperfellegvar hely. Utana atgurultam az eredetvizsgalatra, ott mondtak, hogy a motor mondjuk az nem a gyari benne. Hat mondom jovan, biztos atvertek, mint a diszno. Aztan azota se volt vele kulonosebb gond, a sajat szerelom utana meg meg is dicserte, hogy korahoz kepest teljesen rendben van.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
Lefty
üzenetére
Függetlenül a beszámítástól, mindenképpen vigyél magaddal szakértőt! Ragaszkodj az autó teljes átvizsgáláshoz a vásárlás előtt mindentől függetlenül.
Ha nincs mit takargatnia a márkakereskedésnek, akkor lazán begurul a szervizbe veled és együtt átnézik veled az autót, a szerelők elmondják a véleményüket és a mérések eredményeit.
Legalább is Békéscsabán a Meszlényinél ezt lazán megtették nekem.Relatíve fiatal autót veszel, ezért a meglepetéseket érdemes kerülni: inkább legyen kicsit karcosabb, de gyári festékvastagság mindenhol, az autó alja makulátlan, és a rázópadon, fékpadon tökéletes értékek.
Márkakereskedés esetén (mivel éppen kiléptek ezek az autók a garanciaidőből) kérd ki az elektronikus szervizkönyvet, ha nem akarják odaadni fordulj sarkon!
Ha kell elérhetőség a Meszlényihez szólj megadom, nekem nagyon pozitívak a tapasztalataim!
-
kisza25
félisten
válasz
LuckyL
üzenetére
Nekem is az jutott eszembe

Papirozva 500, talán enged picit, legyen 450 (ugye 350+papírozás)
Az ignis meg 690, legjobb esetbe 600, mert kereskedőnél van, a kereskedőt ismerem is, az autó előéletét is, vajon melyik a kisebb szopo hmhm
3hét és eldől, hogy veszek-e és mit, addig figyelem a piacot -
-
LuckyL
őstag
itt az ügyeletes hülye aki megvette a 13 éves alfát átvizsgálás nélkül, aztán rácsodálkozik a világra
[link]okuljon belőle aki olcsó autóvásárlás előtt áll

-
kisza25
félisten
-
tibbike01
addikt
Erről mit gondoltok úgy általánosságban?
-
kisza25
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
ez egy 3. autó lenne, szóval igen a pénz...
A forma egyébként nekem sem adta annyira,magamtól eszembe sem jutott volna, hanem itt ajánlották, aztán itt helyben pont van egy eladó darab. Meg azt hittem nagyobb, de úgy képzeld el, hogy nem sokkal nagyobb, mint egy gombóc/vasaló swift.
amúgy ami formára is adná egy celica, vagy egy fiesta st, de celica-ról lebeszéltek, mert túl nehéz, meg próbálok 1M alatt maradni, mert ez egy 3. autó lenne. Most nagyjából feltúrtam a lehetőségeket, mindet megnézem és kipróbálom, aztán meglátom, nem holnapra kell, de ez is már egy régi vágy.
Egy gyerekkori jóbarátom meg most előkerült, aki rendszeresen pályanapokra jár és lehet kicsit ő is a hibás
(párom hogy fogja szidni
) -
-
kisza25
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
945kg, 1,5 109 ló, 8,9 a 0-100, ez annyi, mint a sss-nek, mert az nehezebb,
sport futómű, szinte elnyűhetetlen 15" Enkei felnik, recaro ülések, rövid váltó, kb ennyi
Nem a hungaroringre való az biztos, de egy kakucson azért nem lehet vele rossz csapatni, bár a buta hátsó futómű miatt az sss sokkal jobb lenne erre
amúgy létezik rá gyári kompresszor, amivel 150 ló lesz, de nincs tervben
Amúgy nem attól lesz valami élvezetes, hogy 300 ló, a hot hatch kicsi, könnyű relatív erős -
kisza25
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Már ezen is gondolkoztam, de muter használja

Ma megnéztem az ignis sportot
Valamiért azt hittem, hogy nagyobb, kb akkora mint a swift és alacsonyabb is, mint amilyennek hittem. Ennek az előéletét is ismerem, az első tulaját tudom ki, de utána is itt maradt a környéken. A boglári suzukiban vették új korában, meg végig ott szervizelték és most ott árulják (ismerem a tulajt, fater 3db swiftet guritott ki anno a szalonból). Egész szép az állapota korához képest. Most elgondolkoztam rajta
Ja nem nagyon látszik, de hátul a csomagtartót kitölti a "nagyzene"
Mostjönneamennyitengedszafelébűl?
-
-
zolynet
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor swift-et vennék.

Esélyes hogy találsz magyarországit, első vagy második tulajdonostól, ha hamarabb érsz oda mint a nepper. -
-
kisza25
félisten
Mondom zárt pályás játszósautót szeretnék venni.
A tipo marad, 3. autó lenne.
A tipoban 1,4t lenne akkor se mennék vele kakucs ringre csapatni.
Igen én sem akarok visszamenni 2000 elejére, ezért is lenne jó a suzuki sport, mondjuk kezdő autónak lehet jó lenne egy fiat punto hgt, mert biztos párszor megnézem vele a kavicsot
Amíg vártam a tipo-t egy 1999-es honda civic-el jártam, azon kívül, hogy nagyon zajos autópályán, meg nagyon alacsonyra kell ülni (munkámból adódóan egy nap 20*szálok be meg ki)
Nem volt vele gondom. 3500km-t toltam bele amíg a tipo megjött. -
válasz
kisza25
üzenetére
Szerintem a fiat 1.4T motorral kellemesebb lenne, mint ha visszaülsz egy 12-15 éves autóba. Nekem régi kocsi van, de amikor ülök egy 2010 utániban, majd vissza a ~20 éves kocsiba, hát nem túl jó érzés. Főleg ha 1.6 motorosat nézel, szerintem nem ad annyi pluszt az a néhány lóerő a kényelemből viszont jóval többet vesz el (tudom sokan nem foglalkoznak ilyen esetben a kényelemmel).
-
kisza25
félisten
válasz
Integrale
üzenetére
Ha jól értem ugyanaz a blokk, tehát ugyanakkora a motor, csak a furat/löket mérete változik?
_q: a fiatot dolgozni+ családi autónak vettem, tökéletesen teszi a dolgát. Zárt pályás játszós autót keresek.
: közúton nem huligánkodok, oda teljesen elég a tipo
8th: ja csak nem mindegy, hogy mennyire nehéz az orra -
Integrale
veterán
válasz
kisza25
üzenetére
Ha 1.4 lenne ott, nyugodtabb lennel?
Ez egy 4 gyertyas Twin Spark motor (igen, ez igy ellentmondasos). 1.4-tol 1.9 JTD-ig megegyezik a blokk.Modularis motor, 1.4-2.4 gyakorlatilag ugyan az, az 1.4, 1.6, 1.8, 1.9 egy hengeretol megszabaditott 2.0 2.0v, nagyobb lokettel (az 1.6-nak meg a loketes is azonos vele).
-
whited
addikt
Sziasztok
Beárazással vagyok picit gondban.
2008as 4x4 kombi octavia 2.0tdi
252e igazolt szervizkönyves km
Bőrön kívül szinte plusz levehető vonóhorog minden extra plusz 4 alufelni nyári gumival (skoda) +4 alu télivel
Mennyi ennek kB a reális ára, képet is tudok félteni ha kell
-
Gaben92
őstag
válasz
Doki16
üzenetére
Hát a szervizköltségek miatt nem parázom.

Közben megkérdeztem egyik cimborámat, hogy mi a helyzet a műszakival, mert elvileg itt évente kell, viszont a kinézett példány 2018 decemberében volt műszakin és a hirdetés szerint 2020.12 a következő. Aztán felvilágosított, hogy alapból 1 évre adnak műszakit, de ha vatta új vagy kivételesen jó állapotú az autó és a tulaj beleegyezik egy átfogóbb vizsgálatba ahol mindent rendben találnak akkor megadják kettőre.
-
8th
addikt
válasz
kisza25
üzenetére
Ha valóban olaszországi és törésmentes akkor szerintem megéri az árát így is. Ezek itthon sem rohadnak vészesen hát még ha onnan hozták. Egy telefont mindenképpen megér szerintem. Inkább ez mint az a végrehajtó által visszavett szétbontott szétrúgott romhalmaz swift.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Korai széria van, ilyen korban cserélt akkuval merném venni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
zolynet
üzenetére
A kisebb nem gond, csomagtartóba kb. semmi sem lenne, tényleg városi kell, kis autó ezért is írtam ezeket mint opció akár.
(#172616) prsq: hát ennyi elsőre a megcélzott összeg, nem nekem lesz akkor lenne rá több is.
Hmm ez egész érdekes, elküldöm neki.
(#172618) molnarpeter: ez jó kérdés, próbálni kell bármi is lesz, de van belőle ennyiért? Nem láttam.
A gond, hogy az említett autók automatáját nem ismerem csak a Jazz-ben levő CVT-t.
-
kisza25
félisten
válasz
freeknight
üzenetére
Ez egy átszerelt műszerfal, a bank vitte ezért átszerelték az első lököst, a műszerfalat, a sport üléseket, a hátsó légterelőt alufelniket, meg az aksit. Valós kilóméter 205000 az eredeti műszerfalban. Ami miatt elvetendő, hogy 3 éve áll, mondjuk a munkalapja szerint mindene működik kivéve a kézifék és világít a légzsák jelzés
-
Gaben92
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Ha még csak az autó lenne drága.

A kinézett CT200H legjobb esetben 1243€-ba fáj évente akkor ha csak a garázsban áll egész évben. (157€/év emissziós adó, 1086€ a kötelező biztosítás (mondjuk jobban megéri 1467€-ért a fullos Casco). A biztosítás összege azzal arányos, hogy mennyi biztonsági felszerelés van a kocsiban (szóval lényegében minél újabb annál olcsóbb), az emissziós adó meg egyértelmű mitől nő. Dízelekre külön büntetőadó van (E60 525D emissziós adó + legalapabb biztosítás 1800€ évente, kicsit komolyabb biztosítással 2500€.) Gázüzem meg illegális.
Szervizdíjakról jobb nem is beszélni. Vezérléscsere 2000€-tól indul, bonyolultabban cserélhető típusoknál 3000€-ba is beleszagolhat a dolog.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Prius nagy?
-
freeknight
őstag
válasz
kisza25
üzenetére
Ezt inkább ne fontolgasd. Képek alapján nem tűnik vészesnek, de az álmoskönyvek szerint nem jó ómen a kinyílt légzsákok+beázott csomagtér. Főleg ha élményautókázni szeretnél vele, könnyen lehet, hogy egy benézett kanyar után a következő megálló már a temető lenne.
Ez majd egy neppernek lesz jó vétel 300k körül. A becsületese elbontja, vagy újraéled majd "jéghideg klímás és koppanásmentes futóműves" bontószőkevényként. -
prsq
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az az 1M kevés lesz...
Elég gyér a kínálat.Ha a félautomata is jó, lehet Corsa, vagy Citroenek.
Amúgy kb. Fiesta (Fusion) akad, meg Mazda2 (2002-2007 között ez műszakilag Fiesta).
Meg Swift, természetesen.Ez túl kicsi? (Tudom, drágább.)
-
kisza25
félisten
-
8th
addikt
válasz
kisza25
üzenetére
Ahogy gondolod de szerintem pénzkidobás annyi pénzt beleölni egy olyan játszós autóba amibe csak havi kétszer ülsz bele. Az SSS-t sajnos lopják is de olyan szinten, hogy lassan már az utcán parkolni sem szabad vele. Én biztosan valami hétköznapibb vackot néznék széttaposni olyat amiért nem kár ha seggel esek be kavicságyba vagy elnézek egy féktávot és végigszántom az oldalát a szalagkorláton.
-
LuckyL
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
szerintem németeknél mindig is sokkal több volt a kereskedős autó
én azt figyeltem meg minél jobb egzisztenciája van valakinek, annál kevésbé van kedve a stresszes autóeladással foglalkozni (borzalmas kretének vannak a vevők között is)
meg van oylan idióta aki kipróbál 15 autót, mielőtt egyáltalán döntene valami mellett
ami lehet neki jó, de magáneladónak tudod mikor van ehhez kedve -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
az E90/91-es BMW 25i (jelen esetben 325i) motor mennyire roller?? 2006-os évjárat körüliekre gondolok.
-
zolynet
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Lassan 1hónapja Jazz-eket nézek 2005-2009 1,4 5ajtó ... németeknél is, lengyeleknél is ... még nem vettem. Azt hittem egyszerűbb lesz. Már kint is a 80-90%-át kufár árulja.

Corsa (Astra H talán?), Clio, Polo/Golf, Fiesta, Punto, Fabia, Swift, 206/207
Ezek az alternatívák mind sokkal kisebbek, csomagtartóra mindenképp, ha az prioritás, nekem az. -
Szada85
aktív tag
válasz
kisza25
üzenetére
Én annó - ~10 éve - a mai szemmel nyamvadtnak mondható 115 lovas Kadett Gsi-met vittem ki az Euroringre, és kis, kanyargós pályára böven elegendö volt az a power is ahhoz, hogy a fülön csorogjon ki az adrenalin.
Valamelyiket ezek közül hazavinni, papírozni (kinti papírokba minden bejegyezve), és kész.

Alkatrész van dögivel, egyszerü Technika, minden szerelö ért hozzá, ha mégis upgrade kell, akkor is halomban állnak a kész megoldások mindenre:
[1.]
[2.]
[3.]
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Értem amúgy, honnan jössz. Gamepodon utáltam ezt az új játékok listájánál, míg olvastam. Ott nem tudom hova tenni mai napig, miért jobb videóban, mint egy 10-es lista leírva. Viszont! Egy videó menthető, könyvjelzőzhető, elmenthető későbbi megtekintésre, míg ha a totalcaron szavakra emlékszel belőle csak, sosem fogod megtalálni újra. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Van pár dolog ami k.rva drága az tény, meg az adózási rendszer olyan bonyolult, hogy az valami eszméletlen, de nem nagyon van más hely ahol el tudnám képzelni az életem.