- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldmobil
aktív tag
-
ZephX
senior tag
válasz
ZephX #100301 üzenetére
Közben megérkezett az közgyűrű. Működik meg minden, de egy furcsaságra lettem figyelmes, hogy kicsit lágy a kép. Mondom lerekeszelem, de semmi változás. Elkönyveltem, hogy ilyen. Mikor szétcsavaroztam az egészet akkor jöttem rá, hogy nincs minek benyomnia a rekeszelő pöcköt. Az átalakítóval önmagában működik, mert annak van egy pereme, direkt így vettem anno. Ha becsavarom elé valamelyik közgyűrűt, akkor ott nincs perem, nincs minek benyomnia. Nézegettem a menetátalakító készletem, de nincs olyan gyűrű amivel ezt meglehetne oldani. Van esetleg ötletetek rá? Vagy küldjem vissza az közgyűrűsort? Bár nem tudom mennyi értelme van, mert 4500 volt szállítással.
-
mpierre
veterán
válasz
ZephX #100301 üzenetére
Első kiadású em-10-re került fel egy tair-33-as. (Kiev88-M42-M4/3) Az obi 1,7 kg, az átalakítókkal közel van a 2kg-hoz, vagy felette (nem raktam mérlegre). Még jó, hogy a tair-33-nak van állványmenete.
Az obi simán elbírja a gépet, még átalakítókkal is.
Vagyis egy ponton túl, úgyis az obin lesz a gép, nem a gépen az objektív. Fémházas optika, fém közgyűrű, fém átalakító, fém bajonett. Ha a gép állványmenetét is használni akarod, még akkor is bírnia kéne. Az Em-10 II nem azonos az Em-5 III-mal. Állványmenetileg.
-
aginor
veterán
Nyilván több mindenre is jó a rendszer (ahogy az összes többi is). Ugyanakkor a crop faktor, a kisebb méret és a sok szigetelt cucc (még ilyen makróvaku is van) egyértelműen alkalmassá teszi a rendszert a természet és természetjáró fotósoknak. A csini vázak és kis fixek miatt valóban streetre is jó, de erre ugyanilyen jó a Fuji is, itt nem látok valódi előnyt. Ami még kifejezett terepe lehet a rendszernek, az az utazás a viszonylag kis méret és formaterv okán, valamint a rendezvény, mivel ott a kisebb cucc kevésbé kelt feltűnést, és kevésbé frusztrálja a látogatókat/résztvevőket.
forceberg: 640-800-ig jól kezelhető az ISO (pláne a megfelelő utómunkával), afölött viszont valóban lehetnek bajok.
-
Most ilyen vázakat adnak ki, mert most ez a divat.
Egyébként is most mindenki “utcai fotós” mert most az a divat. 15-16 éve a természetfotózás volt az aktuális trend, akkor meg mindenki “természetfotós” volt. Sokaknak szerencséje volt ezzel a váltással mert azzal hogy ő most “streetet” fotóz nem kell kimozdulnia igazán.
A gyártók meg követik az aktuális divathullámot, nekik mindegy mi adja el a gépeket csak eladja. -
totálkezdő
tag
Az én fotóstudásom ugyan sehol sincs a tietekhez, de azért van néhány észrevételem:
1, Ilyen időjárási viszonyoknál én nem használok felhős WB-t.
2, Érdekes, hogy az elszíneződések csak az ipari épületeknél láthatók.
3, Az még feltűnőbb, hogy az elszíneződések többsége szabályos mértani alakzatot alkot, még a baloldali ipari épületeknél is.
4, Érdekes lenne a helyszínen szabad szemmel megvizsgálni, hogy úgy látható-e az elszíneződés.
5, Én arra tippelek, hogy az elszíneződött rétegeknél valamiért másfajta festéket, fedőréteget használtak, amit a gép az adott körülmények között a szemünknél jobban érzékelt. -
Ottó58
senior tag
A "felhős" a probléma.
"philoxenia" már próbálta elemezgetni és szerintem is úgy van.
Próbáld ki telón élőképben, az AWB-t átállítod felhősre, egyből melegebb színeket fogsz látni a képernyőn.
Megjegyzem, hogy a Pana 12-32 picit más színeket "hozott", mint az Oly 14-42 ugyanazon beállításokon. Eladtam és Oly-hoz Oly-t használok. -
philoxenia
MODERÁTOR
Ez az obi ilyen tág rekesszel szerintem ennyit tud. A légköri pára is magas lehetett a füstön kívül. Azon kívül szvsz. ez nem felhős idő, naposnak mondanám, lehet, hogy kicsit "melegít" a váz a felhős időben készült képeken. RT-ben "napfény"-re állítva a fehéregyensúlyt teljesen korrekt lesz a kép.
A "tárolt" fehéregyensúllyal emelkedik a vörös és a zöld a hisztogramon.
Itt a "páramentesítés" funkciót bemutató képnél nagyon látszik, hogy mennyire befolyásolja a légkör az elkészült képet. -
Throme
veterán
-
zolka78
senior tag
Nekem ugyan EM10 III van de teljesen manual obiknál, köztük heliosnál is, nincs bele nagyítás. Viszont nincs is szükségem rá, ez az evf egész jó, könnyű belőni az élességet. Peaking viszont van, de azt alapból kiraktam egy fn gombra amit kapcsolva rögtön jelzi az élességi síkot.
-
hibavissza
veterán
Nem emlékszem, hogy bármelyik új obimon lettek volna karcok az érintkező lamellákon. Mondjuk sok új obim nem volt eddig. Talán 6 db. A többit használtan vettem. Az is tény, hogy nem nézegettem alaposan az érintkezőket kibontás után, de ilyen karcosság lehet feltűnt volna. Ennek amúgy semmi jelentősége, ha az obi rendben működik.
-
hibavissza
veterán
Állványról könyvespolcra merőlegesen, minden rekeszen, manuálban és constans preview-n (ahogy a videóban). Meg kell nézni a négy sarokban egyformán legyen mosott. Nyitott rekesznél érdemes számolni a field curve-vel. Nem árt az elektromos redőnyre váltani. Nekem a 12-32 újkorában tök jó volt. Most évek múlva pocsék lett. Azért nem kukázom, mert csak videóra használom a 12 millijén. UHD pedig úgy is kroppos. Szóval ezeknél az egypálcás obiknál később is előjöhet. Mondjuk fixnél, stabi nélkül nem hinném, hogy idővel elmászik. Kicsi rá az esély. Ez inkább a csiki-csuki obik sajátja lehet. Mondjuk a teszt eredménye biztosan nem ad egyforma sarkokat. Ez egy olcsó obi. A kérdés, hogy mennyire tudsz ezzel együtt élni. Igazából f1,7-en nem annyira látható ez a jelenség és azért vesz az ember fényerős obit, hogy nyitva használja...és akkor fókusz shift sincs ügyi
#96654Stauffenberg: nem is tudom, hogy találkoztam vajon olyan oldallal amelyik érdemben tesztelt volna decenterre. Pedig szerintem ez egy nagyon zavaró hiba. Mert ügye _mindig_ ott látod, hogy milyen éles is lehetne
-
rizso
addikt
Simán, kb használt ár
philoxenia: az jó deal volt, én szépen perkáltam érte. Mondjuk ha megjön a 12-35, akkor valószínűleg eladom, marad az oly 45/1.8, plusz még veszek makró közgyűrűt és egy raynox dcr-250-et. Pana 14-140 hamar elment, néha kicsit hiányozni fog, fasza univerzális obi. Esetleg egy 40-150-et majd lövök apróról, 25k körül szoktak lenni, de már előre látom, hogy 98%-ban a 12-35 lesz a vázon.
-
Mercutio_
félisten
Ez a KEF vagy a DKÜ portálon keresztüli móka lenne, vagy valami harmadik szervezet?
Az elsőnél van termék kereső a portálon, ha találsz olyat ami több szerződésben is szerepel, akkor elvileg minden érintett félt fel lehet(ne) kérni, hogy tegyenek árajánlatot, ami elvileg a listaár alá vihetné a tényleges árat. (persze kef eljárási díj 2% körül még rájön, de az aprópénz jelen esetben)
-
_q
addikt
Így már más, akkor viszont érdemes lenne minimum legalább 90 vagy inkább 100 fölötti objektívet nézned, hogy ki legyen használva a keret.
45 mm-es pana-t írod hogy megfelelne, ha jól látom ez macro objektív. Tehát kellene a macro? Ha nem akkor ott van 130 ezer Ft-ért a 42.5 f1.7. A pana 25 mm-esét kizárnám az ára miatt.
-
Hi!King
őstag
Ezt csak egy konkrét webshopban költheted el, és csak obira, vagy bárhol Magyarországon? Azt írod 12 és 45 mm környékén fotózol sokat. Akkor hogyhogy 7.5, 12 és 25 mm-es a három befutó, mikor a keretedbe belefér pl. a Pana 14 mm f/2.5 vagy az Oly 45 mm f/1.8? Vagy bővítenél szélesebb látószög irányába, legalábbis a 7Artisans-ok alapján sejthetően? Szerintem a 12 mm-es manuális obi általánosságban nem éri meg, mert nem ad annyi pluszt a 14-45-höz képest, amiért érdemes vesződni azzal, hogy nincs AF, de a fisheye megérheti, ha ki tudod használni. A 25 mm-es panával meg beletrafálsz a kitobid közepébe, miközben van egy 17 mm-es fixed, ezért szerintem relatív kevés pluszt ad.
Amúgy szerintem jó móka a halszem, nálam a méret döntött, hogy nem igazi 180 fokos halszemet vettem, hanem a kis sötét body cap obit, mert az így tényleg mindig a táskámban van, de egyébként a 7Artisans halszeme elég jó ár-érték arányú.
-
_q
addikt
Nekem fura csak, hogy adott pénzért keresel mindegy milyen objektívet? Ezt fordítva szokás, tudod mi a célod és ahhoz keresel objektívet, ami 100 ezer Ft-ig belefér a keretbe.
Tegyük fel a pana 25 mm ár értékben nagyon jó, akkor megveszed csak ezért, de közben neked lehet az 50-100 mm közötti tartomány fontos (mivel ugye mindenféle gyújtótávolságot is felsoroltál). Lehet csak nekem nem jött át jól, de ami x embernek jó a listádból az nem biztos hogy neked is a legjobb a jelenlegi szövegkörnyezet szerint. Tehát inkább a cél legyen meg és ahhoz keresd a legközelebbi megoldást 100k Ft-ért szerintem. Nem kötekedésből írom.
-
Hi!King
őstag
Azzal ugye tisztában vagy, hogy a 7Artisans 7.5 mm az egy manuális halszem objektív, és amúgy a 12 mm is manuális. Ami konkrétan azt is jelenti a kizárólag manuális fókuszon és rekesz beállításon kívül, hogy nincs egyáltalán elektronikus kapcsolat, tehát a gép nem menti exifbe a rekeszt, sőt még azt sem, hogy milyen objektívet használtál.
(Fél évvel ezelőtt szemezgettem vele, de inkább a kisebb, olcsóbb és jóval kevesebbet tudó Olympus BCL 9 mm f/8 mellett döntöttem.)
-
grigo
őstag
Fogyasztói társadalom. Mert hát az a csúcs. És amúgy tényleg nagyon jó, mert hát miért ne lenne jó? Mivel valószínűleg vannak tudásbéli hiányosságaik gazdagon (persze mindenkinek). De ahhoz azért meg kell érni szerintem szakmailag hogy lemondasz a nagy szenzorról mert fel tudod mérni mit használsz mit szeretsznél elérni stb. Aki most indul, mint az a csoport az valószínűleg adott pénzből a legütősebb technikát akarták, bármi áron, nem is tudnának mérlegelni.
-
Throme
veterán
Robin Wong videóját sztem nézd meg. 17, 25, 45 lencsékről mondja el a véleményét.
Hátha segít dönteni.Én is szemezgetek a 12-45 lencsével. Sajnos nem olcsó, de legalább drága.
Nekem nincs pro lencsém. 12mm-től 150mm-ig le vagyok fedve, + egy ketőnyóócas 19mm-es sigmával, de ez a pro lencse beindította a vezérhangyát.... -
Tin_Shield
őstag
Ha tetszik a 25mm perspektívája akkor hajrá. De azért én a döntés előtt kipróbálnám az Oly 45-öt is. Vagy még egy tipp: Pana 42.5, ennek jó közelpontja, ha rovarszemet makrózni nem is, de egész megkapó dolgokat lehet vele alkotni.
A pixelkukkolós képekhez felcsavarod a fix(ek)et és rekeszelsz, minden másra meg ott a 14-150 -
aginor
veterán
"állítólag nagyon élesképe van" - állítólag. Élőben ugyan még nem próbáltam, de sem a tesztek, sem a megosztott képek alapján nem mondanám a rendszer legélesebb zoomjának. Persze azért rossznak sem nevezném, lehet csak én vártam tőle többet. Emiatt én azért elgondolkodnék a 12-40-en is.
"A 12-42PRO-t is néztem, de az meg szerintem túl nehéz lenne ehhez a vázhoz." - tegyél rá egy markolatot, úgy nagyon rendben lesz az a kombó.
-
Lassú Víz
addikt
Azt hiszem Scott Kelby írta, hogy ha még nem tudod a választ akkor egyiket sem.
A 14-150 majdnem ugyanazt fogja tudni mint a meglévő két kit obid, csak nem kell cserélgetned.
Városban az a 2 mm jól fog jönni a 12-45 esetén.
A 25-öst nem értem. Nekem pl. egy Sigma 56 f1.4 vagy az egyik makró inkább kívánkozik a fotós táskába. -
Tin_Shield
őstag
Oly 17 mellé 25-öt? Ezt jól meggondoltad? Elég közeli gyújtótávok, a gyakorlatban elég sok esetben ki tudják váltani egymást.
A 14-150 kb azt tudja optikailag mint a két kitobi, csak nem kell cserélgetni. Ha a kényelmet részesíted előnyben akkor jó választás. Ha nem zavar a cserebere akkor a 14-42-t érdemes lehet lecserélni egy Pana 12-32-re, nyersz a nagylátó oldalt 2mm-t és optikailag is jobb valamivel mint az Oly kit.
A 12-45PRO másik mezőnyben játszik, optikailag kvázi tökéletes, de "csak" f4, neked kell tudnod mire elég ez. -
Throme
veterán
Remélhetőleg nem lesznek fejlemények, mert az azt jelenti, hogy megint meghülyült a gép.
Nem biztos, hogy az akksi. Csak ilyenkor végig próbál az ember több lehetőséget, és megfigyel...
Ráadásul produkálta gyári akksival is a hibát.
Váz nem jelezte, hogy lemerülőben lett volna az akksi.Utángyártottból több fajta is létezik, amit én vettem annál van olcsóbb (pl ebay-ről), szóval ez ne legyen szempont vásárlásnál.
Elképzelhető, hogy az új vakut nyomogattam, próbálgattam és közben valami összeakadt a vázzal....
-
aginor
veterán
"bár az állványom nem fér bele az állvány tartójába, pedig az is Vanguard.." - mondtam én, hogy nem bízok bennük.
A demagóg dumát félretéve, remélem beválik. Az ára nem volt rossz, és alapvetően nem is csúnya darab. Idővel majd dobhatnál róla tapasztalatokat a pontos típus megjelölésével.
lugosi: az mondjuk elég bölcs.
Én készítettem már egyik volt kollégámnak önéletrajzba hasonló képeket egy rendszervaku + természetes fény kombóval, és szerintem nem is lettek olyan rosszak. Tehát nem feltétlenül kell egy egész vaku szaküzlettel kivonulni, bár ártani nem árthat. Bár az is igaz, hogy ingyen, szívesség alapon csináltam, ha pénzt kérnék érte, akkor azért alapból más lenne a hozzáállásom. Én meg félek fizetős melókat vállalni, amiatt, hogy nem megfelelő a képzettségem/felszerelésem hozzá, miközben több helyről is hallottam már, hogy ilyenekkel van tele a piac..
-
aginor
veterán
Hasonlít és az ára is renden van. Ellenben Vanguard, amiben nem bízom (tapasztalat alapján), és a hátának a kialakítása szerintem nem szerencsés (értsd: izzadni fogsz alatta, megtömve kényelmetlen lesz).
lugosi: milyen fénytechnikával ment ki? Gondolom szigorú ígéret mellett privátban sem osztható.
-
mephisoft
csendes tag
(Nem vagyok egy nagy professzor, nem biztos, hogy tőlem lehet a legtöbbet tanulni.)
Jogos a fölvetés, szeles időben a közeli növényzet bemozdulhat. Épp most éjjel dolgoztam föl a hétvégi fotókat. Tájképek, és bizony a közeli dolgok bemozdultak. De nem a képek között, hanem már az egyes képeken is, és ezt ott nem is vettem észre. Vagyis amatőr vagyok még. (Pedig 3 órát bringáztam a képért, már koromsötétben értem haza.)
Helyből 3-as sorozatot szoktam lőni, -1, 0, +1-gyel. Az utolsó a +1, az "marad" a keresőben, ha nagyon villog (=kiégett) az ég (vagy víz), akkor addig veszem lejjebb, amíg a +1-es is kiégés nélküli, vagy csak nagyon picit ég ki. Elég gyakori, hogy kell így tekergetni, lehet, hogy valóban érdemes lenne mondjuk -1/3 eltolással indítani. Ha lehetne, szélesebbre venném a tartományt, de 3 képből az én gépemen (GX80) nem lehet. 5 képet overkill-nek tartanék, egyrészt mert darabra totál fölösleges az 5, másrészt mégiscsak macera a rengeteg gép. ... Igazából még nem is próbáltam - lehet, hogy legközelebb, ha olyanos lesznek a viszonyok, teszek egy próbát.
-
MrChris
nagyúr
A 20mm-esnél kritikus, mert annak mozog fókuszáláskor az eleje amin egyúttal a szűrőmenet is van. Azaz Oly nem ilyen.
zsiga_667: Ezt véleményezte, csak idézek: "Más gyártók obijaihoz, ennél 3x nagyobb napellenzőt kapsz fele áron. Gondolom itt bejátszik a kevés eladott mennyiség" szimpla lesajnálás, erre gondolt PuMbA, erre írtam amit írtam.
PuMbA: 18 év fotózás után valszeg van sejtésem mi célt szolgál a napellenző és az alakjuk. Mutass nekem arra a fixre szirom alakú napellenzőt! Ha megfogadja a tanácsod elég sokáig kell majd keresgélnie. A kis Laowá-t leszámítva még nem láttam ilyen kicsi fix objektívre, 46mm-es szűrőmenettel szirom alakút.
Nektek milyen tapasztalatotok van ezekkel az ajánlott, nem ajánlott napellenzőkkel azon az obin? Szerintem semmilyen. A fordított kúpos nem vinyetál, (a frontlencsétől kb. 25mm-re kezdene) és ezt lehet is kapni olcsón.
-
MrChris
nagyúr
A linkelt JJC oldalt szorítós bumszli csavarú, gondold meg neked praktikus e. Nekem az a másikféle menetes van, 46mm-es belső fogású sapkát simán bele lehet tenni-levenni, hozzáférek két ujjammal, stabilan tart, teljesen zár. Az 52-es belső fogású sapkát is bele lehet tenni, kicsit lötyizik sérülés ellen védi. Itt van egy komplett ebay-es ajánlat.
PuMbA: Már ne haragudj, de ennek mi köze az objektív gyártónak? Olympus 17/1.8-nak aszem 46mm-es a szűrőmenete, akkor legegyszerűbb 46mm-es szűrőmenetű napellenzőt keresni, pont annyiba fog kerülni, mintha a 46mm-es szűrőmenetű Canonodra teszed. Vaterán van cső alakú meg a bevágott fordított kúpos 1500-1600Ft-ért. Ebayen meg a többin is be lehet szerezni olcsó, fém és jó napellenzőket 2000ft körül, pont ugyan annyi ideig fog utazni, mintha más gyártó 46mm-es szűrőmenetű obijára vennéd.
-
PuMbA
titán
Ennyit biztos nem ér meg, de ez van. Más gyártók obijaihoz, ennél 3x nagyobb napellenzőt kapsz fele áron. Gondolom itt bejátszik a kevés eladott mennyiség
Ha az obi rosszul "viselkedik" napellenző nélkül, akkor megérheti. Aliexpresses legolcsóbb cuccok semmit sem érnek.
-
aginor
veterán
Amennyire tudom, a Heliost az egyedi rajzolata miatt szokták szeretni, azt a többi objektívtől nem kapod meg. Emiatt szerintem a Heliosnak is csak speedbooster mellett lehet valóban értelme, mert akkor nem vágja le az érzékelő a képszéleket. Amúgy mi ez a 7art? Ez a 7artisans lenne?
jaanoo89: monjuk a workspace-t csak kipróbátam, mert az én munkamenetemhez jobban fekszik a Lightroom, mivel sokszor nem egyszerre dolgozom fel a képeket, hanem részletekben, akár még egy-egy képet is. Nálam a makró és a túrázás miatt kicsit bonyolultabb a helyzet, de egy olyan már eszembe jutott, hogy veszek egy FF milc vázat egyszem nagylátóval, telére, makróra pedig marad a 43 felszerelés egy optimalizálás után. Viszont, ha Neked valóban csak ennyi kell, akkor egy Sony A7mk1 + valami 24-105 talán egészen emberi áron is kihozható.
-
Mercutio_
félisten
The 25mm ƒ/1.7 is not a notable macro lens, offering just 0.13x magnification with a minimum close-focusing distance of 25cm
-
mephisoft
csendes tag
Nemrég jártam ezt végig. Közgyűrűkkel kezdtem, aztán vettem egy Raynox 250-et, végül oda jutottam, hogy egyelőre az öreg manuális makró objektívjeimet használom (belülről csillogós adapterrel
), és csorgatom a nyálam az Oly 60-as makróra.
A közgyűrűkkel és Raynox250-nel is az a bajom, hogy van egy olyan (nem kis) téma mérettartomány, ami pucér objektívvel már túl kicsi, de már a legkisebb közgyűrűvel, vagy előtétlencsével is túl nagy - ezeket sehogy sem lehet lefotózni. (Croppolva nyilván lehet.)
A közgyűrű az előzetes várakozásom ellenére ("nincs extra üveg") a Pana 35-100f4-5.6 objektívvel végtelenül szar képet ad. Oly 45/1.8-cal jók a közgyűrűs képek. A Raynox-szal meglepően jó a képminőség mindegyik objektívemmel.
CharlieFirpo, az honnan van, hogy az Oly 60-as makrót nehéz lenne használni? (Mert úgy értem Neked nincs.) Szerintem ~mindent elolvastam és megnéztem róla a hálón, és igen, van egy forrás, aki ezt mondja, de csak egy ilyet találtam (és a kifejtése nem meggyőző), mindenki más imádja.
Nem kötekedésből kérdem, hanem azért, mert már csak egy hajszál választ el attól, hogy elrohanjak gyorsan venni egy ilyen 60-as makrót, amíg az árfolyam elszabadulása miatt fel nem ugrik az ára. - Miközben a jelen helyzetben itthon, és magamnak sem lesz/lenne könnyű elmagyarázni, hogy nekem erre tényleg mekkora nagy szükségem van, szóval lehet, hogy igazából mégsem kéne. Vagyis jó lenne, ha lebeszélnél. -
CharlieFirpo
tag
Nekem mindkettő van, Oly 30-as és a Raynox 150-es. Képminőségben a makró jobb, de a különbségnél sokkal lényegesebb, hogy melyiket hogyan és mire tudod használni. Mindkettő korlátozott felhasználású, de jól kiegészítik egymást. A 30-as növényfotókra, apró, mozdulatlan részletekre például kiváló (ezekre használom), szabadban még a minimális munkatávolságával (frontlencse - tárgy távolság) is lehet használni. Szerintem sokkal könnyebb vele dolgozni mint a 60-assal, a 60-as viszont tapasztalt kézben csodákra képes és nagyobb a minimális munkatávolsága. Ami még mindig nem túl nagy, én ezért választottam végül helyette a Raynoxot, amit telezoomon használok. Gyújtótávolságtól függően komoly nagyítás érhető el vele úgy, hogy távol vagy a tárgytól. Viszont kis tartományon (talán 5-6 cm?) belül lehet élesre állítani. Előre-hátra kell vele mozogni. Szeretem, mert egy pillanat alatt lekapom, ha egy lepke, vagy szitakötő távolabb repült és a zoom normál fókusztávolságában tudom csak lefotózni. Ja, és elég szép háttérelmosást lehet vele elérni szemben a 30-assal, aminél ez esetleges (milyen messze és mi van a tárgy mögött, milyen távolságból készült a kép stb.)
-
aginor
veterán
A 40-150-re érdemes lehet rápróbálni egy előtétlencsét, ha tényleg csak a koca makrózás a cél (remélem nem vignettál vele), ennél gazdaságosabb megoldás nem biztos, hogy van (bár vannak itt olyanok, akik elég jó eredményt produkálnak ilyesmi kombókkal).
Ha kell egy Raynox 250, nekem van egy felesleges példányom.Throme: nem teszel fel a kollégának egy-két képet, hogy lássa mire is számíthat egy ilyen szettel?
-
-
-
Oké de ez még nem egy konkrét eladó, hanem a termék oldala.
Nem tudom, hogy nálad német nyelven jön-e be az oldal, én az amazon.de-t is átállítottam angolra. Ha ott a terméknél rákattintasz arra, hogy "New and used" stb., akkor látod hogy melyik eladótól mennyiért tudod megvenni. Ott látod ki az eladó.
Ott látszik, hogy 26 eladó árulja most, abból az amazon.de 153.99-ért, és ott látod a többi eladó nevét, értékelését, árát stb. Én "Panasonic" nevű eladót nem látok, tehát feltételezem te az amazon.de-re gondoltál, de az nem a német Panasonic.
-
Dr.NX
addikt
Miért amazonról? Itthonról pár ezressel több csak. (60 ezer)
-
zsiga_667
tag
Én azért is gondolnám hogy mindkettő finn, mert a svédek meg a finnek óriási trollok és folyamatosan baszogatják egymást (kb. mint mi meg a szlovákok meg a románok, csak a gyűlölködő rasszista felhangok nélkül, szimplán poénból), tele lennének jobbnál jobb beszólásokkal a közös videóik.
-
MrChris
nagyúr
561362_4769-1.jpg Rosszul választottál rekeszértéket, az f:18 nagyon-nagyon sok, f8 felett már eléggé megjelenik a diffrakció. Emiatt az egész olyan éles is meg életlen is. A feltöltött képméret elég kicsi, ne a PH-t használd erre, hanem az eredetit oszd meg.
561362_4781-1.jpg Szerintem kitobihoz mérten ezen a felbontáson az élesség rendben van, viszont a leméretezés nem sikerült, talán a PH miatt. Esetleg a Lr-al tovább lehetne a raw-t masszírozni.
-
Throme
veterán
Próbáld meg raw-ban lőni és abból jpg-t "csinálni". Élesség, kontraszt beállítást követően...
Mellette ellenőrizd, hogy a zajcsökkentés jpg kép esetében ne legyen erős (inkább gyenge), valamint az élességen és a kontraszton is állíthatsz "+1"-re.
Kézből fotózva próbálj kicsit gyorsabb záridőt választani, mint azt a reciprok szabály adná.
szvsz.Nekem is ilyen problémám volt.
-
vond
MODERÁTOR
Ja, ezeket érdemes kikapcsolni. Én is csak akkor nyomom be a wifi-t és az érintőképernyőt, ha szükség van rá. Az akkut is kíméli, plusz a gépet is kevésbé terheli. Nekem a múltkor másfél óra folyamatos videórögzítéskor kezdett picit melegedni a G9, de nem volt vészes, olyan kis langyoskás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged