Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    válasz Speeedfire #89265 üzenetére

    Őszintén szólva, így vissza olvasva meg tudva, hogy mik az igényeid, eléggé szemöldök húzós a döntésed a pana 20/1.7-re, az szerintem nem igen embereket fotózni való, sem a látószög, sem az AF. :DDD

    Ekv. 35-50mm közötti tartományba nagy extra kell, hogy értelmes képet kreálj, mert mindenkinek van ilyen objektívje, tucat hatásúak lesznek a képek, oda meg kell tanulni rendesen fotózni. Az 56-os Sigmával szerintem könnyebb áll leesős képet lőni, no meg a 60-as macroval, bár egy macroval szerintem mindig könnyebb. (nem fotózni könnyebb, hanem külső szemlélő szerint szépet alkotni könnyebb)

    De ez kicsit olyan, hogy mi a cél, kiknek szánod a képet. A lányok, nem bántásból, tapasztalatból mondom, fogalmuk sincs mivel lövöd, nekik ez mindegy, a lényeg hogy színes meg éles legyen, úgyis azt fogják a képen nézni, hogy állt a hajuk... szóval ha ők a cél, könnyű dolgod van. A fotós társadalmat, pályázatot nagyon nehéz meggyőzni egy 25-ös üveggel, de hajrá, végülis a fejlődés a cél. :)

    Ui.: most látom hibavissza is preferálja a 60-as macro-t. Na az egy brutál üveg, az az objektív fog valószínűleg még 3-4 év múlva is az MFT-n tartani, nagyon jó ahhoz képest, hogy mennyire pici és olcsó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák