Hirdetés

 • Stauffenberg

  PH! nagyúr

  Tükrös gépeknél is inkább a tükörfelcsapó mechanizmus a gyakoribb problémaforrás, mint a zár. De ugye kérdés, milyen gépekről beszélünk, egy pro grade DSLR azért elég durván sok gyötrést kibír, míg a tejfölöspohár belépők meg kényesebbek.

  Összességében én nem az élettartam miatt nem használok már DSLR-t évek óta, hanem mert elavult ez a keresőtípus, zajos és a tükörakna miatt bitang nagy és nehézkes az egész.

  Ismétlem: A logika a mechanikus zár kerülése mögött amúgy teljesen érthető és megmagyarázható, csak szerintem túl van parázva az élettartamán pörgés. Timelapse-hez biztosan nem csattogtatnám a mechanikus zárat, de úgy egyébként ezen kívül messze nem olyan problémásak, mint ahogy az attól való para indokolná. Az e-shutter meg nagyon sokszor tesz jó szolgálatot, lehet azt is használni, de a kiolvasás módja miatt vannak ennek is technikai limitációi (még).

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau