Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz k1csi #16252 üzenetére

    Igen, a m4/3 egyik előnye a kis méret.

    De engem az EVF miatt érdekel ez a rendszer, nem a méret miatt - sőt, általában a nagyobb gépek kényelmesebbek, most is jóval nagyobb van. Ha lenne ugyanez nagyobb vázban, abban venném (samut olyan árban hagyjuk amennyiért van).

    Ha kipróbálok 14-15öt, akkor a mozgása darabos, vagy túl picit kéne fordítani az elején?

    Nem kizárt hogy maradnék a 14-45 v 14-42nél, de nem valószínű. Király a fix, csak 3 fix drágább is - persze sokkal jobb is - mint az utazózoom, és nem nagyon akarok cserélgetni. Persze, áll a cerka a gyönyörű bokes képekre, de valamit valamiért. Használtam többféle gépet, obit, a feb4-el is feltalálom magam, nem arra megyek amerre a reklámok mutatják. Nem megalománia, akkor a huszon-harminx-es zoomokat kergetném, de APS-C vonalon is 18-125/135öt nézegettem (újban, használtan nem láttam egyet sem). Kb ennyire van szükségem általában, 300 fölött nem izgat, ritkán használom (bár néha tud pofás is lenni, de akkor az X-S1re vadásznék bő 24-620al). A 18-200as tamron egyik legszimpibb tulajdonsága számomra egyébként a meleg színezete, és ez volt elérhető a 18-55 után ami 18ról indul.

    Gondolkoztam egy darabig azon is hogy magamnak venném az X10-et, de végülis a meglévő S100fsről arra váltani... nem tudom, ki kéne próbálni. Vázban, evfben jobban tetszik a G széria (G2).

    Egyébként hosszú távon az volt a terv hogy utazó + pancake fix, de ez egyelőre távoli - anyagi szempontból. Minden téren átmenet a 14-45 a kettő között, úgyhogy úgy gondoltam rápróbálok.

    Azt pedig remélem megengeded hogy azok közé tartozzam, akik szeretnének - legalább egy hétvégére kipróbálni - egy 14-140et, főleg, ha már videós vázra esett a választás. Nincs pénzem arra hogy mindenre legyen gépem, obim, pedig el tudnék képzelni pár gépet és obit, elhiheted. Az hogy a pillanat, vagy a technikai szintje miatt jobb 1-1 kép, azt ne boncolgassuk, nem egyszerű.
    Bringám kettő van, egy korrekt AM gép, és egy tűrhető fitness gép. Szeretnék egy könnyű outit/időfutamgépet, egy masszív crosstrekking túra gépet, egy könnyű CC és egy erős Enduro gépet is ezek mellé. De pénzem nincs ennyi mindenre, így azok lettek amik, valahol mindenképpen kompromisszumot kell hoznom valamilyen téren.

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák