- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MC Pite #58637 üzenetére
14-42 II R és 45 1.8, egyelőre itt megállok, többet nem ölök bele, általános célokra ott a kitobi, modellezni pedig a 45-ös (a 90-es Tami és 105-ös Nikkort amúgyis imádtam FX-en, úgyhogy ez is kedvenc ekvivalens gyutáv most). Szerintem fél év múlva attól függően, hogy mennyi pénzem lesz rá "elbohóckodni", jön egy Pro 2.8-as alap zoom és egy 75-ös. Tele még annyira nem vonz. De kivárok, csak szép megfontoltan.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MC Pite #58432 üzenetére
oké, nekem fél óra kell, hogy nagyjából atbogarásszam az egész gépet és megjegyezzem ami fontos, de ez még messze áll az összeszokástól, megnézném azt, aki pár óra alatt "leteszteli" az új masinát (lő egy képet az asszonyról, a muskátliról, és két makrót a billentyűzetről), oszt ha utánna elvinné rendezvényfotózni ami felelősséggel is jár, mennyire b+-ezne meg anyázna, ha elcseszne pár száz képet azért mert kiderül, hogy valami nem épp úgy műkszik vagy viselkedik élesben az új vázon, ahogy megszokta...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MC Pite #58423 üzenetére
"1 parci= 50.000Ft
1 tayrol = 2 hét"ez akár aláírásba is mehetne
amúgy tényleg van aki kéthetenként vált vázat, vagy csak legenda?
esküszöm, nekem csak ahhoz kell 3-4 hónap, hogy összeszokjak rendesen a vázzal úgy, hogy heti kétszer kiviszem és lövök 100-150 képet... két hét arra sem elég, hogy megtaláljam az expó gombot
-
b.vr
őstag
válasz
MC Pite #57702 üzenetére
Ezzel pont ráerősítesz amit írtam: hiába lehet(ne) a napellenzőt visszafordítani, az elméletel szemben a gyakorlatban azzal mégis (szinte) mindig baj van.
A 25ösnél meg pont jó a cucc mérete, fogása napellenzővel (legalábbis pl. számomra) szóval egyébként is jó normál helyzetben rajta hagyni. -
EFT
tag
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #53617 üzenetére
*Az pont kimaradt hogy hasonlítottuk telefonok/fgépek képeit, és a nagyja elég hervasztó eredményt hozott az élőben látottakhoz képest (ami gyönyörű színkavalkád volt a beszűrődő napsugaraknak köszönhetően, a harapnivalóan élénk zöldtől a vörösig a sárgán át, meseszép volt, akármennyire is szirupos).
-
válasz
MC Pite #53381 üzenetére
kompaktnál mondjuk kötelező a raw, szóval nem esem kétségbe, illetve látván, hogy mit rajzol az obi korrekció nélkül, nem várok már semmi jót, ez a vonat is elment. a g1xm2 túl elavult (lassú, szenzor öregecskedő, az obi meg szintén túl lett húzva). tulajdonképpen halálra idegesít, hogy rendre körbelövik az embert...
fogom a g7x szenzorát, majd megépítem köré a g1xm2-t úgy, hogy a kisebb szenzor miatti plusz teret arra fordítom, hogy az obi optikailag acélosabb legyen. kész. ennyi. ott én révbe érnék. de nem, inkább hülye rx100-klón kell bármi áron, a g1xm2-t meg elrontjuk alanyi jogon
-
válasz
MC Pite #53373 üzenetére
Haha, tényleg ez lehet a megoldás. Akkor meg a HR (!) részleg bukása. Hogy vettek fel egy ilyen balf..z webfejlesztőt? És utána ki adott neki billentyűzetet?
(#53374) Parci
Szerintem egyszerűen direkt ilyen, marketing. Nem akarják kannibalizálni a tükrösők értékesítéseur. Ez a telefonistáknak szól, őket akarják befogni, nem téged. Te vegyél 1200D-t -
MrChris
nagyúr
válasz
MC Pite #52912 üzenetére
a 4k valódi felhasználálsa elsősorban lelkes, amatőr videósoknak és profi esküvős, rendezvényes videósoknak jelent előnyt. És nem azért mert 4k-ban lesz nézve, hanem pont azért amiért 16-20-24 MP-esek a fotóink. Visszaméretezve FHD-ra bitang jó élességet produkál, akár kroppolni is lehet relatív veszteség nélkül, plusz előnyt jelenet még az utólagos szoftverstabilizáláshoz is. Tehát fhd felé ad egy tartalékot hogy megmaradjon a jó minőség.
-
theporcupine
tag
válasz
MC Pite #52912 üzenetére
Ezért mondtam, hogy értem és egyrészt igaznak is tartom a gondolatot, de össze kell hasonlítani mindig, hogy mit nyer és mit veszít az ember és az eredmény számít.
A törléssel az időmet rabolnám és az is érték. Mert persze van kép, film, ami tuti kuka, de van, amin már gondolkodik az ember, hogy megtartaná, így már elég lassú folyamat a törlés. Persze, ha a mérce a tökéletes, akkor, mint írtam is, mind mehet a kukába. Náha meg valamiért kell egy-egy nem jól sikerült kép, vagy film is, lehet csak beazonosítani egy helyszínt, időpontot, embert vagy bármire.Egy kép, hogy miért lehet jó, ha digitális géppel "ész nélkül" lövöldözünk. A képet én csináltam és tudom, hogy nagyon rossz. Ezer sebből vérzik, de én ott látom a lehetőséget benne. Előre ezt nem tudtam volna elrendezni és utólag sincs szinte semmi eséyem, hogy elkészítsem jól. A Dunát le lehetne vágni róla, de a pad és a szemetes már gond. A madár életlen, zajos is és sötét stb., kompozíciót talán még lehetne vágással... a festményszerű hatás tetszik, ami nem effekt. A képre 1-2mp volt az ötlettől a lövésig. A festményhatás meg utólag derült ki. Sajnálom, hogy nem sikerült jól a kép, mert nagy kedvencem lenne.
-
theporcupine
tag
válasz
MC Pite #52901 üzenetére
Értem én, de mégsem értek egyet vele egészen. Gyerekként kattintgattam szüleim Pajtás gépével. Egy hónap múlva meg megtudtam, hogy semmi, vagy néhány homályos folt van a képeken. Nem is csináltam több képet két tekercsnél. Most csinálok több fotót, kipróbálok több dolgot. Egyből látom, ha nagyon rossz, de a jobbakból otthon ki tudom választani a még jobban sikerültet. Látom, mi nem lett jó és tudok akár helyben korrigálni (ha nem szalad vagy repül el a téma). Aki keresi azt az egy kockára való jó expót, az sok dologról le is marad közben. Más megközelítés.
A családi, utazási képek készítői meg egy másik történet. Az nem művészet, nem szól kompoziciókról, csak emlékrögzítés. Abba nem kell többet beleerőltetni.
Az igaz, hogy a sok gyom között nehezebb kitűnni, de ennek is van jó oldala, mert amíg az elit csinált csak képet, adig a saját gyatra képét is el tudta adni értékként. Pl. itt vannak a gyors kamerák. Elég drága cuccok. Milyen filmeket csinálnak akik meg tudják venni. Puskával átlőtt alma. Húúú!!! Nem egy értékes tartalom. De ha mindenki eléri, akkor már ezzel nem lehet jani valaki, mert ezer és ezer ilyen film van. Akkor már valami értékesebbet kell felmutatni. -
eeXaa
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MC Pite #52867 üzenetére
te titokban beszereztél amúgy valami m4/3 cuccot?
újabban itt többet látlak mint a fuji totyikban, az mft-s kollégák meg mind átköltöztek lassan oda
ovf-hez annyit, hogy aki hozzászokott, könnyen átszokik legtöbb esetben evf-re ha milc-re vált vagy valami, de ez fordítva nem igazán műkszik...én lv-n komponálok, mert nincs semmilyen vf-em, de számomra már így is érthetetlen, hogy hogyan lehet ovf-el rendesen fotózni
evf-esek is gondolom így vannak ezzel...ha megszokod, hogy mindent közel úgy látsz, amilyen a végső kép lesz, azután a "nullainfós" ovf elég bosszantó tud lenni
-
madgie
titán
válasz
MC Pite #52597 üzenetére
Ezt most kinek? A kertbe, madárijesztőnek... úgyis időjárásálló, nem?
-
válasz
MC Pite #52443 üzenetére
mindig a raw-t kell nézni, megvárom a teszteket. de ha csak ennyire lesz szar, már az is valami
amúgy meg is lehet indokolni az elnevezést valamelyest. a canonnál a top dslr váz az 1-es. a top aps-c váz meg a 7-es. itt is a top nagy szenzoros kompakt az 1-es, a top kisebb szenzoros kompakt a 7-es. ennyi.
no meg az is megérne egy misét, hogy miért gx7 a gx1 után? és akkor miért gm5 a gm1 után? na és a g5, g6? wtf?
különben évekig úgy voltam, hogy canon gépet bottal sem. ennek az oka a mesterségesen lehülyített 300d volt egyébként, meg az akkori qc gondok. a nikon ehhez képest nem szégyellte tökönlőni a d2x-et egy d300-zal stb. a nikon volt a menő.
nos, a nikon elmehet a francba. pár éve képtelenek kiadni egy fx vázat, amit ne kéne visszahívni. isten sem tudja már, hogy mikor adták ki a d300-at, de annyi eszük sem volt, hogy folytassák. a dizájnt is elqrták.
nagyon szívesen vennék canon kompaktot, már csak azért is, mert a nikon eddig gyalázatosat produkált a témában. bár pletykálnak egy p8000-ről, de nagy a csend.
-
MrChris
nagyúr
válasz
MC Pite #52292 üzenetére
Az hogy hideg vagy meleg fehér tökmindegy (amúgy ikeás melegfehér LEDek). Ha izzóra állítod a wb-t és lőssz egy rawot napon azt is helyre lehet rántani, pedig annak a fénye hideg lesz mint állat, ahhoz képest a hidegfehér LED fénye is melegfehér!
A színek rosszabbak lesznek LEDnél mint nálam a halogén vagy wolfram izzók fényénél. Ez egy részlet a képről és nem kellett direktbe lőni azon is olyan. Nem vibrál ezek ilyenek, kipróbáltam. Minimális a fény felfutás és csillapodás ideje, túl diszkrét. Persze biztos van amiben ez többszörözve van, nem 50Hz. De ahova éppen megyek nem cserélgethetem ki a villanykörtéket. Elektromos zárral készült ami arra is jó hogy csendben fotózzak pl gyerekeket vagy társaságot, természetesebbek mert nem zavarja őket a csattogás. Amúgy koncerten is marha bosszantóak ezek a LEDek, de ott úgy se a szép fény a lényeg, hanem hangulat keltés. Már pár LEDet kipróbáltam, hogy melyik lenne jó, de olyat még nem találtam, viszont sima izzónál ez nem probléma.
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #52292 üzenetére
Gyá, nem néztem a topikot, így a 12-14et 1,5es szorzóval értettem
ati3x: Nem hülyeség a pro zoom meg a palacsinta zoom (ha kell kicsi hurcolós is). Nekem ez a két zoom jöhet szóba mft-n, a pro 2,8asok, meg a pana palacsintája, a többi 'sehogysejó'. Ha a 2,8as alapzoom árából levonjuk a samiét, akkor már nem is olyan drága (főleg ha a 12-50et is mínuszoljuk belőle).
-
ati3x
senior tag
válasz
MC Pite #52290 üzenetére
Sami 12mm astrophoto test Szal elég jónak mondják csillagfotóra. És bizony, a csillagozáshoz kell leginkább a fényerő! Amúgy meg csak agyalódom.. Mostanában sokat pihen a gép.. Ugye van a 12-50, ami nagy, de legalább sötét.. ÉS a képminősége is elmarad rendesen az általam vártól.. A 45-ös teljesen más téma.. De ugye azért sokszor hosszú.. Még mindig nem tudom mi legyen: egy "all around" 12-40, ami frankó, zoom is, jó fényerővel, de viszonylag nagy. Vagy egy 12-32 mindenes, egy 12-es sami, 20 (25), meg a 45... Az ideális nekem talán a 12-40. és a 12-32 lenne
-
válasz
MC Pite #52230 üzenetére
- nem az ára érdekel elsősorban
- nem hiszem, hogy bármit direkt elqr a canon, vagy csak annyira, mint mondjuk a fuji az x30-at (ma már a szegmensben kicsinek számító szenzor, változatlan obi)
- dp3-mal minden baj van, és 50/2,8 helyett lehetne 60/2, de azért így is érdekes jószág
- és bármilyen hihetetlen, nincs olyan, hogy "szűk". lehet, hogy te nagylátni akarsz mindent, én inkább kistelézni -
-
lenan
aktív tag
-
Ijk
nagyúr
válasz
MC Pite #51855 üzenetére
Igen, de itt nem 28 vs. 35-ről van szó, hanem 28 vs. 45-ről.
Bevallom őszintén hogy amikor zoom obim volt leginkább a két végállást használtam.
Tájképeknél, épületeknél, belső tereknél olyan szélesre tekerne amennyire lehet hogy minél több beférjen. Persze tájképeknél nem ilyen egyszerű a helyzet, sokszor telével lehet a legjobbakat lőni. Beltér esetben pedig, nos valljuk be hogy a dp széria nem egy tipikus beltéri kamerának való. -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite #50860 üzenetére
Hmm... EM10 és GX7 képeit hasonlítgattam (GX7 az első pana nálam emészthető jpg-kel
) amikor a dpreview összehasonlításban a kissé túl kontrasztos és a kissé túlélesített képek mellé kiválasztottam a ***. Majd megnéztem a méreteket is. Majd a szett árakat is, mert régebben ilyet nem is tettem volna, de most... Hm, tudom, almát körtével, de a kereső nélküli gyümölcsöket úgy éreztem összemérhetem.
-
Dolphin
tag
válasz
MC Pite #48673 üzenetére
Jah igen... 32GB a minimum, tempó legyen, és maradjunk 10k alatt... így már nehezebb a keresés, ezért volt a Lexar alternatíva. Egyébként tesztek alapján 40 felett van a Lexar... most elbizonytalanodtam
Am. van másnak is Sony memóriakártyája, amire folyamatos videónál mondjuk bemelegszik, és megszakad a felvétel? Aztán újra sem lehet szinte indítani, ha igen, rögtön le is áll kb. G5 és GH3-nál is előjött.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MC Pite #48651 üzenetére
már meg van rendelve az olcsóbb verzió, amilyent te vettél, ahogy elnézem 1db 2x annyiba fáj, mint a TayRol féléből 3db ebayen
ami még nem lenne gond, de ha azt az egyet elk*rom akkor rendelhetek újat, és 2 fóliáért annyi pénz már kicsit sok sztem
kártya: neked csúcsvázad van, oké, de én gx1-be kérdeztem, az e-p1-embe pl. sztem fölösleges lenne beújítani egy class 10-esre, jó bele a 4-es is gondolom, úgyis baromira gyorsan feltelik a puffer, pár képes sorozatnál 10 percig dolgozik, vissza sem lehet nézni a képeket... -
HollyBoni
veterán
válasz
MC Pite #44901 üzenetére
Én próbáltam montival aszfalton jó volt, nem szar akciókamerát raktam a kormányra, hanem GH1-et. Azt meg hogy minek linkelsz agyon tömörített DH-s videót nagyon nem értem mikor aszfaltozásról van szó. Na de nem vitatkozok veled mert tudom hogy felesleges a mobil jobb videózni mint a DSLR dolog után, meg úgyis csak offolni jársz ide.
-
.mf
veterán
válasz
MC Pite #44051 üzenetére
Kodak: már csak matricában, különben valamilyen pár éve alapított JK Imaging nevű cég.
A kérdőjel alá rejtett linkkel jól megfogtad a helyzetet is, sok a kérdőjel. Viszont a nemrég alapított cég mögött egy régóta OEM-ként bedolgozó cég és egy ex-Olympusos vezető van, tehát lehet, hogy idővel mégiscsak lesz belőle valami. -
Studi
veterán
válasz
MC Pite #44040 üzenetére
Hasonló, csak itt nem a tükörfelcsapás, hanem a zár expo előtti bezárása okozza a vibrációt. Nyilván élőképes vázaknál nincs más megoldás, a zárnak egészen az expo gomb lenyomásáig nyitva kell lennie, majd zárni és újta nyitni a lehető legrövidebb idő alatt.
E-shutter nem rossz, de vibráló fénynél se használható, gyorsan mozgó tárgyaknál is necces. Tudom, a Nikon 1 előrébb jár ezügyben, de ott egy picit kevesebb adatot kell kinyerni adott idő alatt.
-
rbalint88
addikt
válasz
MC Pite #39387 üzenetére
azt az egy dolgot felejted el, hogy canikonra relatív olcsón van f2,8 zoom, míg m4/3-on van a pana 12-35 és 35-100 páros, valamint az oly 12-40. én tök szívesen vennék egy e-m1-et a 12-40-nel, meg hozzá egy pana 35-100-at, csak momentán nincs erre több, mint egy millióm...
amire szeretném használni a 14-140-et, arra tökéletesen megfelel (alapzoom és tele helyett, hogy ne kelljen cserélgetni) -> méretileg és súlyilag is a legkisebb teleobik körül van, és kijött egy jobb alapzoom és a tele árából. és ugye tele tartományra nem nagyon vannak olcsó, ügyes fényerős fixek. -
|AP|
veterán
válasz
MC Pite #39308 üzenetére
egy napos próbálkozás után csak ismételni tudom magam: "bíztam benne, hogy rectilinear mellett is el lehet érni a kívánt eredményt, de el kell fogadni, hogy ha a vízszinteseket és a függőlegeseket is egyenesre akarom, akkor sokat vesztek az eredeti képből.
Paninit használva a vízszintesek íveltek maradnak, viszont a képszélek alig sérülnek és a szemnek is egész kellemes képet ad.Szerintem összefoglalva ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged