Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
edeleny #107177 üzenetére
A Mi TV Stick egy hdmi-be dugható android tv-t futtató “tvokosító”.Mérete kb mint egy túlméretes “őspendrivenak”.
Wifin kap netet,tápnak meg elég neki a tv usb portja.A régebbi firmmel se mész sokra,egyszerűen a Te tvden lévő régi appokat nem írja már alá a netflix és a yt.Szóval nem lennél előrébb aegy firm downgrade-del sem.
-
gago1975
őstag
válasz
edeleny #85918 üzenetére
Szia Edelény.
A TV-d tudja a Dolby Digital-t. 2009-től minden LG tv tudja.
Tudom azt írja a magyar LG-oldal és még sok más forgalmazói oldal, hogy nem támogatja de hidd el nekem, tudja.Nekem is LV5500-as típus a másik és valóban ott egyszerűbb a beállítás mint a jelenlegi 49UJ670V-nél (WebOs3.0-3.5) de nem egy ördöngösség.
A megoldás a következő. (elküldöm képen)
Remélem tudtam segíteni. Ezzel a beállítással DD.5.1-7.1, DD5.1EX, DTS-ES működik, kiküldi az 5.1-et az erősítőre.
-
edeleny
őstag
válasz
edeleny #85877 üzenetére
Továbbra is küzdök az 5.1-el! Erre valaki?
Mi lenne, ha a HDMI kábelt butábbra cserélném, hogy a DP-1 csak képet küldjön a TV-nek, ne kommunikáljon visszafelé?
Tényleg nem tudja a TV az 5.1-t, vagy én kötöttem el valamit? A 32LE5500 a DTS-el nem birkózott meg!
-
huncutka1029
addikt
válasz
edeleny #81056 üzenetére
ebben nem kell hotel mode ot keresni
csatorna menüben benne van a csatornák másolása menü.
Ha a biztonságotk kikacsolod (szülői zár, pin kérérs)
akkor megjelenik a tv-usb-re opció. Amíg a biztonság be van kapcsolva, addig csak a Usbről tv-re opciót látod
Ott tudod letölteni, visszamásolni. -
huncutka1029
addikt
válasz
edeleny #59335 üzenetére
nem tunerre gyanakodnék,
Először ellenőrizd, hogy az automatikus csatornafrissítés ki van e kapcsolva. Ez a szitu, amikor kivételesen be kell kapcsolni. várj pár percet, majd beszélj a szolgáltatóddal, hogy küldjön frissítő jelet.
Ha nem használ akkor:csinálj egy gyári visszaállítást, majd hangold újra a csatornákat. Teljes keresést állíts be, és ha lehet jelöld be a csak digitális hangolást. Ne nézz már analógot ilyen tv-ken.
az automatikus programrendezés, és a helytelen csatornák átugrása ne legyen kijelölve.
Mivel az adott csatornák új frekvenciákra streamekre kerültek, így a mentett csatornalista nem frissül, illetve nem fog jelet találni.
Az újrahangolás után mentsd ki a listát USB-re. és a pc-n chansort-tal újra a megszokott sorrendbe pakolhatod percek alatt.
Ezt visszatöltve már jó lesz, a következő freki változásig.LW 5590 USB-re mentés:
- Home gombot nyomod kb 5-6 mp-ig, míg el nem tűnik a smart menü.
- ha eltűnt bepötyögöd 1104 KÓDOT, MAJD NYOMSZ EGY ok-GOMBOT.
- az előugró menüben kiválasztod A TV link loadert, és a send to usb opciót.( FAT32 re formázott pen kell hozzá)
Visszatöltés szerkesztés után:
ugyanezekkel a lépésekkel, csak a receive from usb opciót választod.
Amikor feltöltötte a listát, ki fog kapcsolni a tv. -
Greeny81
csendes tag
válasz
edeleny #6167 üzenetére
Szia(sztok)!
Én egy 32 GB-os pendrive-ra próbálkoztam dvr-rel felvenni, majd most újra szeretném használni a pc-n.
Az eszközkezelőben sehol nem találok erre a pendrive-ra olyan lehetőséget, hogy formázás. :S
Az eszközök és nyomtatók mappában is látom az eszközt, windows szerint helyesen is működik, viszont se total commander, se intéző nem látja, így nem tudom használni.
Kérlek segítsetek, nem lenne jó kikukázni a pár hónapos pendrive-ot.
Előre is köszönöm! -
Kroni1
veterán
válasz
edeleny #29726 üzenetére
Nekem is 7850-em van, de sajna a Tridef nélkül nem megy normálisan egyik 3D játék sem, a natív 3D támogatás ugyan beindult a Windows 8-al, de még nem tökéletes.. A nagy 3D TV-kkel az a baj, hogy nem adják hozzá ajándékba a Tridef-et, de pl. a kisebb LG 3D Personal monitor TV-khez igen. Itt van egy Topic ebben a témában, de igazából az a véleményem, hogy nem ér annyit a 3D játék hogy megvedd a Tridef-et, majd ha már rendesen megy natívan akkor kipróbálod és ugyis megunod, én se játszottam pár alkalomnál többször 3D-ben. (bár a Dirt3 elég jó, de lusta vagyok mindig kapcsolgatni, inkább játszom 2d-ben szemüveg nélkül)
-
Kroni1
veterán
válasz
edeleny #29713 üzenetére
Melyik 3D játékot próbáltad ki? Megfelelően be volt állítva minden? Van a gépeden 3D segédprogi? Milyen VGA van benne? Ezek is fontosak, pl. a Tridef nélkül AMD kártyán a HD3D semmit sem ér, nVidia-ról nem tudok nyilatkozni. A 3D mkv fájlok alatt tökéletes a kép? Ha igen akkor ott a játékkal lesz gond. Nekem teljesen jó a 3D játék a TV-n..
Nem rakja át magától az SBS és a OU tartalmat, azt neked kell a gombal. Egyedül a Field sequential formátumot rakja át az enyém is magától, de állítólag a ujabb gen TV-k már az összes formátumot auto-n felismerik és kapcsolják.
-
BGI
tag
válasz
edeleny #6175 üzenetére
szia,
Nekem is a Nero a tökéletes, de tényleg nem lehet megoldani hogy lehessen nyelvet választani?
érdekes módon nekem a feliratot lehet ki/be kapcsolni és választani. De nyelvet nem.
LG 42LM640S a megjelenítő eszköz.szerkesztés: hűbakker, most látom hogy jó régi hozzászólásra írtam választ (kérdést)
-
huncutka1029
addikt
válasz
edeleny #21798 üzenetére
a termékismertetője szerint ezeket tudja:
(*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/ *.mkv/*.avi/*.divx)
DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvide1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-beta-1/beta-2, Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC
De csak USB-n keresztül játssza le, a leírás alapján.
netcast képes, de sehol nem írja, hogy DLNA képes.
Talán ezért? -
-
SyneT87
tag
válasz
edeleny #10876 üzenetére
nem a routerben van vinyó hanem, a routeren van usb port és arra lehet kötni vinyót és emgsoztani a vinyó tartalmát
igen a dlna elvileg kompatibilis, de elvileg nem biztos hogy felismeri, ezt mondták sajnos, illetve nem biztos hogy az avi vagy bármilyen formátum amiben van 5.1-es hang és a Tv kell hogy lejátsza dlna-n keresztül, hogy a Tv optikán át is adja a tényleges 5.1-et az erősítőnek vagy lebutítja egy sima sztereóra, úgyhogy én ezt ki akarom próbálni, de ugye ez nehézkes, hogyha nincs ilyen Tv-m ezért akartam itt megkérni valakit, de úgy néz ki hogy senki nem használ ilyen megoldást
köszi a segítséget, lehet végül énis a Lan-nál maradok majd valahogy szépen lehozom az emeletről a lan kábelt a sarkokba meg a peremeknél és valahogy elrejtem.
még annyit kérdeznék, hogy lanon milyen max felbontást nézel? full hd-t? az az megy akadás nélkül?
köszi
üdv
-
SyneT87
tag
válasz
edeleny #10855 üzenetére
jah meg annyit akartam, hogy a kedvemért kirpróbálnád, hogy ha egy rip-elt filmet amin 5.1 hang van lejátszod pc-ről a Tv-n (most ez hogy pc-ről nézed, úgy csinálod hogy a Tv távirányítóján választod ki a Tv-n hogy hálózatról nézze a filmeket és távirányító segítégével választod ki hogy mit akarsz nézni ugye?), és hogy a házimozin tényleg 5.1 lesz?
köszi szépen
-
SyneT87
tag
válasz
edeleny #10855 üzenetére
köszönöm a választ, neked is proly01
igazából, nem akartam a pc-met összekötni lanon (routeren) keresztül a Tv-mel, mert a router az emeleten van a Tv meg a földszinten és hülyén néz ki egy a lépcsőházba levezetett kábel ami a Tv-ig megy el, ezét gondoltam arra, hogy a routerre kötött hdd-ről nézném a filmet, mert oda tudok ugye töltögetni filmet és ha már a routerem úgyis DLNA képes és a Tv is akkor a franc se gondolta, hogy a hülye Tv csak a saját szoftverével működik együtt más dlna-s termékkel nem (gratula a tervezőnek aki ezt így találta ki, gondolom a szabvány megalkotásakor pont hogy az volt a cél, hogy minden eszkö működjön együtt wifin ami dlna képes gyártótól függetlenül, úgy tűnik hogy akkor a gyártóknak ezt sikerül elb*sznia).
média lejátszót abszolút nem akarok venni drágának és az én esetembe fölösnek tartom, akkor szerintem maradok a melett, hogy egy ethernet kábelt lehúzok az emeletről és azt be a TV-be
ja és még annyi, hogy nem scak DTS meg DD-re gondoltam hanem sima 5.1-re amik a rip-ekben is vannak mert azokat is szeretném ugye 5.1-ben élvezni, csak azért az elég vicces hogy tv-re usb-n kötött hdd-ről a film hangját átkonvertálja sztereóba és ugye emiatt hiába teszel bármilyen hangú filmet a hdd-re és dugod rá a Tv-dre nem fog átjönni a hang ... ez azért szerintem így 2012-ben nevetséges!
köszönöm a válaszokat még1x
üdv
üdv
-
BloodRay
veterán
válasz
edeleny #10315 üzenetére
Csak ilyen esetben meg hagyjuk már a gyártó fikázását, hogy ki milyen garanciát nyújt, vállal...
Lopok egy telefont és elkezdek reklamálni ha gondja van a gyártónál...Persze előtte szerzek megfelelő színű garanciapapírt mert attól hivatalos a dolog...
Oda fogunk jutni lassan, hogy serial-hoz kötik majd a forgalmazók a szervizelést az szép lesz...(#10316) torma1981 -> Csak éppen csődbe mennének a cégek. Ne éljünk álomvilágban...
-
torma1981
veterán
válasz
edeleny #10315 üzenetére
Hát igen. Nem mindegy az a 100k. Én anno kb 70k-val vettem olcsóbban a tv-met mint a MM-ben volt. Tuti szürke importos, de nincs semmi baja pedig 4 éves lassan. Ha kb 10-20k lett volna a különbség biztos az MM-ben vettem volna. Mindenki pénzből él. Ha ők is olcsóbban adnák vinnék mint a cukrot. Nem érné meg senkinek szürke importosat venni.
(#10313) BloodRay
Elhiszem, hogy nem olcsó a fenntartás, de az miért van hogy min 10-15% kot is akár lehet alkudni az árból?? Az eladó tudja pontosan mennyi van rajta és meddig mehet el az árban.
Azért ez durva .Pl ott vannak a Sony tv-k. Arany árért adják. Nem értem mi benne az üzlet. Utána meg csodálkozik mindenki, hogy veszteséges.
-
PLaci58
addikt
válasz
edeleny #10305 üzenetére
"és ha az eredeti technológiát veszem, az az filmre rögzített képeket, ott is hasznosabb volt a kisebb magasság, fizikailag rövidebb filmszalagot eredményezett."
Ezen jót nevettem. Mihez képest gondolod rövidebbnek a filmszalagot?
Tudtommal az iMax kivételével 35 mm-es filmszalagot használnak, képenként 4 perforációval és 24 kép/sec képsebességgel. [link] -
BRAAJEN
tag
válasz
edeleny #10305 üzenetére
A filmszalaggal nem spóroltak!
Csak torzították a felvételt! A kocka mérete és száma lényegében ugyan az volt!
Csak hosszú fejük volt az ipséknek a szalagon!
Anamorfikus, mind rögzítéskor mind vetítéskor. Na meg a Cameron-féle Super 35, újítás a külön hangsáv amit már nem a filmre rögzítettek és így spóroltak helyet!
A kisvetítökben meg ugyan azt a filmet adják mint a nagy mozikban!
És az a mozi élmény mikor faltól falig ér a film, nem a fejed felett beszélgetnek.
A 4:3 elég kicsi ahhoz, hogy azon egy tájkép jól mutasson vagy az Avatar! -
Watt25
veterán
válasz
edeleny #10305 üzenetére
Tudtommal azért törekednek a "szélesebb, mint magasabb" képre, mert az ember oldalirányban nagyobb szögben lát, mint fel/le... Ilyen szempontból egyáltalán nem a technikai megvalósítás a szempont. (Én eddig még egyáltalán nem hallottam a "széles moziba több ember elfér" indokot. Sőt, igaz, hogy ma már nem divat, de régebben voltak (és még meglévő régi mozik esetén most is) olyan mozik, amelyek nézőtere emeletes volt.)
-
BRAAJEN
tag
válasz
edeleny #10299 üzenetére
Mért volna a képátló marketing fogás?
A technológiai korlát volt az oka!
A 4:3 tvn leadott 16:9 es, 1.78:1 (Vadnyugat) leadott film eredetiben csak egy vékony csík lett volna, ezért a szerkesztők szépen levágták a film 2 szélét na meg a képet is tologatták néha, hogy legyen valami a képen!A párbajnál csak az üres semmit látod 4:3-ban, ha teljes magasságúra nagyítod a képet!
Próbáltak 16:9 s katódos tvt csinálni(Thomson), de az olyan baromi nehéz volt és drága, hogy alig volt rá kereslet!
Vannak újabb filmek, 2.35:1 arányban, ami már a 16:9 esen is csíkban jelenik meg! A 32" már lassan kevés lesz a látványhoz. Kell legalább 50" :p
Szal ilyen egyszerű! A gőzgép elvét is ismerték már az ókorban, csak nem volt a megfelelő precizitás a megépítéséhez! -
huncutka1029
addikt
válasz
edeleny #7661 üzenetére
Aham, akkor a hiba nem az ön készülékében van.....
akkor szerintem jelezd a szolgáltató felé, hogy hangolják újra az erősítőt,
ha eddig volt és most nincs meg minden adás. lehet,hogy rákötöttek a hálózatra még néhány előfizetőt.
Nálam is volt ilyen, elment az adás, nem talált csatornát, illetve kódoltat írt ki.
Akkor azt mondta a szolgáltató, hogy van ilyen, a hőingadozás miatt, illetve a plusz bekötések miatt időnként elmegy a jelszint...
megjegyzem nálam PR telecom kábeles cucc van -
huncutka1029
addikt
válasz
edeleny #7618 üzenetére
Ez egy kicsit, kusza:
Nem aktív, és be van kapcsolva, így csak a digidális adások felét találja meg!A keresésnél nem az erősítő a ludas, hanem a keresés elején jelőld be a csak digitális hangolást,
szolgáltaónál van UPC opció, és egyéb szolg opció LW 5500-nál legaalább is .
Keresés típusa teljes keresés kell legyen, mert alapértelmezettként gyors keresésen van, így nem minden frekvencián megy végig.Illetve ha tudod, hogy a szolgáltatód milyen frekin ad, akkor kézzel megadhatod a kezdő és a vég frekvenciát ami közt keressen.
Lehet hogy nem minden megnevezést írtam pontosan de már elég régen kerestem csatornát.
Amikor elindítod a teljes keresést először baromi lassú lesz, kb amíg 37%-ig elér. -
Attas
aktív tag
válasz
edeleny #6968 üzenetére
Nos Én ilyet barkácsoltam: kép1, kép2.. A lejátszó szerintem mindegy, csak játsza le a waw formátumot, valamit a hangerőt fel kell tolni. Azt nem tudom hogy számít e, hogy az enyémet mérve 0,5w feszkó ment a ledre. Nyilván a jel erőssége készülékenként változhat. Ami még fontos lehet. Nekem csak úgy működött, hogy jó közel tartottam a vevőhöz, full hangerőre állítva, és csak akkor indítottam el, akkor viszont egyből bejött.
-
vidap
tag
válasz
edeleny #6776 üzenetére
Sziasztok!
Edelény, Laca, SanyabáEgyszerű!
Veszel egy "T" antennaelosztót és rádugod a kábelt és az antennát egyszerre!
Csatornakeresés (antennás és nem kábeles)
Megtalálta nekem az összes kábeles csatornát+a Hd adásokat (mindig tv).
A hd ill. digitális adásokat át lehet helyezni másik csatornára így késöbb nem akadnak össze! (különben 2-3 1-es csatorna 2-3 2-es csatorna lesz) analóg, digitális és rádió.
Nálam gyenge a vétel (mindig tv) ezért a többit utólag kézi kereséssel kerestem meg.
Megtalálta azokat is amelyikek kódoltak! (már csak egy kódkártya kellene)
Ha valakinél jó a vétel akkor lehet elég a tv-n beállítani az erősítőt és az antennán kikapcsolni és maradhat a kábellel együtt!
Ha nem elég erős a vétel, akkor kell az antenna erősítője, viszont akkor nem lehet együt bedugva a tv-be a kábel és az antenna, mert összeakad! (zavarja nagyon egymást)
Nekem csak a F1 miatt kellett a HD M1!
Így most 60-as catornánál vannak a rádiók, 70-től a Hd adások így nem zavarja a többi kábelest!Viszot ezek után csak a frissítés vagy a kézi beállítás lehetséges mert különben egy autómata keresés után elveszít mindent!
Remélem tudtam segíteni! Ha valami nem megy írjatok.
A UPC csak a saját médiaboxxával hajlandó adni a HD adást (+2050Ft/hó a médiabox)
+ 2000Ft a digitális adás.
Hát 4000Ft-al többet havonta nem fizetek nekik az biztos!
A filmeket tudom netről HD-ban nézni most már a F1-et is, a híradó meg jó analógban is!
Basszus 4 év alatt kifizetném a UPC-nek a tv árát!
Ennyit nem ért volna meg a F1! -
Laca0
addikt
válasz
edeleny #6286 üzenetére
Én is meglepődtem, gondolhatjátok!
A multiméterem 10A-es ágára dugtam át a kábelt, mert túl nagy számot írt ki a 200mA-es méréshatárnál!
Ezt az 5,5 Ampert egy pillanatra írta ki, amikor szikrázott, utána lement 0,5A-re, de az is sok!
A biztonság kedvéért ugyanabban a kezemben fogtam az usb csatit, amivel megérintettem a tv hátulját, nehogy átszaladjon rajtam a kakaó. Rázott már meg 220V, nem is egyszer, és ez az élmény elég közel volt hozzá... félelmetes, hogy mire képes egy 5V-os trafó!
Mondom, ha nem nyomtam teljesen hozzá, folyamatosan "tartotta az ívet"! -
PLaci58
addikt
válasz
edeleny #6267 üzenetére
Gondolj bele!
Van egy cég amelyik forgalmazni szeretne valamilyen terméket. Legyen mondjuk egy Honda robogó. Szerződést köt a gyárral, létrehozza a céget és természetesen a szervízt is hozzá, mert elég nehéz lenne kiszállítani a gyártóhoz javításra a robikat. Árulja a robikat, mondjuk elad évi 20-at. Egyszercsak megjelennek nála javításra az EU-ból használtan vagy szürkeimportban behozott, neten árult, széthajtott robogók EU-s garancialevéllel. Az alkatrészt még valahogy be tudja szerezni a gyártól, de a munkadíj és a szervíz fenntartása az ő költsége. Vagy sikerül neki egy exluzív javítási szerződést kötni a gyárral vagy rövid idő alatt bezár.Visszatérve a TV-re. Szerintem ha itthon vett LG-vel a németeknél jelentkeznél javításra, akkor simán kiröhögnének és nem érdekelné őket, hogy messze van a bolt ahol vásároltad.
Ugyanez van a közvetlenül a gyárból vagy más forrásból behozott és olcsón, neten forgalmazott készülékekre. Nincs cég, nincs szervíz, egyszerűen élösködik a hivatalos forgalmazón. Nem véletlen, hogy manapság sok cég csak egy központi szervízt tart fenn és inkább futárral szállítanak háztól-házig akár külföldre is. Ezzel még a szervízek sumákolásait is kiküszöbölik. Nem véletlen, hogy sok gyár visszakéri a garanciában kicserélt alkatrészt és bevizsgálja. Ha nem gyári hibás, akkor nem fizetik az alakatrészcserét.Mondjuk ezen kár agyalnunk, mert a szervíz dönti el, hogy lenyeli-e a költségeket a nem általuk forgalmazott készülékek javítása után. Igazábol kis mennyiségnél nincs gond, de mi van, ha nagyobb számban forgalmazzák a szürke készülékeket, mint a hivatalos magyar forgalmazó?
-
benvolio
őstag
válasz
edeleny #6088 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy az asztali pc-men tökéletesen működik, de a laptopomon sz@raxik mint neked. Azt a megoldást találtam, hogy be kell pipálni, hogy a win-el együtt induljon, és akkor jó. Ha leállítom akkor újra nem tudom indítani, és felugrik az üzenet. Érthetetlen, hogy miért.
Üdv! -
hatD
tag
válasz
edeleny #5822 üzenetére
Csak azért, hogy én is képben legyek, Te petking kolléga vinyójáról beszélsz?
Így távolról sok minden homályos.
A TV particionálta volna újra a lemezt? Minek hatására?A korábbi adatok nem vesztek volna el a fenti műveletben? Hiszen a fájl formátum is megváltozott.
A TV-n változatlanul minden látszik?
Azt hiszem a TV linuxos fájlrendszert használ de, hogy ez Ext 2, vagy Ext3 azt nem tudom, sőt az egész vélekedésemben bizonytalan vagyok.
A Popcorn A210 média lejátszómban lévő 2TB-s HDD Ext formátumát Windows alatt szerkeszteni tudom az Ext2Fsd segédprogrammal, de nem állítom azt, hogy ez itt is működne.
Változatlanul nem értem mitől jött létre ez az állapot.
-
edeleny
őstag
válasz
edeleny #5790 üzenetére
Most már reményt vesztek!
Próbáltam.
Német, Ausztria, Svéd, Norvég, Ukrán beállításokkal, ugyan azokat találta.Teljes keresés 41 csatorna, Gyors, átállítva 19 csatorna.
Ami érdekes, hogy egy egy hullámhosszon kb 7-9 csatorna van. Van két olyan is ahol csak kettőt talál meg, pedig ott van a többi is.
A jel erősség 90 % minőség 100%. -
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
edeleny #5643 üzenetére
Persze hogy van különbség,a BD 3D javára! A BD nem Half SBS, így nem feleződik a vertikális csak a horizontális sor. Tehát BD esetén 1920*520-as felbontásról beszélünk, ezt már nem igazán lehet megkülönböztetni a rendes FullHD 3D-től.
Optimális megoldás az lenne, hogy a top-bottom megoldást alkalmaznák az SBS helyett, vagy kapásból a Full SBS-t. Ezek a formátumok csak akkor lesznek elterjedtek ha tömegével kapni majd 3D-s médialejátszókat, addig marad a halfSBS vagy a BD disc esetleg a PC-vel szenvedés.
-
Cocos
tag
válasz
edeleny #5627 üzenetére
Az elején nem volt gondom a hálozatos dolgokkal.Minden szuperált, de most már nem, és nem tudom az okát,mert mindent ugyan úgy csinálok. Csak filmet játszok hálózatról.
DTS-t konvertálom persze, de azért ugye fel lehet sorolni hiányosságként.L5.1 Ugyanaz az érv.
Az avit tiz perc múlva már lejátszotta, és nem írta érvénytelenre. Megjegyzem hozzá sem nyúltam. -
agyarka
aktív tag
válasz
edeleny #5546 üzenetére
A C multiplexbe tartozó [lakohelyed szerinti freki táblázatnak] megfelelően a 61-67 -es csatornán nézd meg a jeltesztet. Azt kisebb teljesítménnyel nyomják, ráadásul magasabb frekin az erre a tv antennák kisebb nyereséget produkálnak, valamint a kábelen is nagyobb a veszteség. Ezért kerültek ide az ingyenes kereskedelmi csatornák a[szolgáltatási paraméterek] szerint.
Manuálisan állítsd be a kívánt csatornát, és utána próbálkozz az antenna finombeállításával. -
agyarka
aktív tag
válasz
edeleny #5543 üzenetére
Az LG LW5590 tunerje elég érzékeny, Korábban egy DVB-T boxhoz használnom kellett egy erősítőt, amit a box táplált meg. Az LG így nem működött, úgy néz ki, mintha a menüben bekapcsolt antenna erősítés nem táplálná meg. Erősítőt kivettem, azóta jó a vétel.
Szüleimnél a Bakony sok adást leárnyékol, Náluk csak erősítős antennát és alacsony veszteségű kábelt lehet használni. Az erősítő ugyan utólag is beépíthető, de az LG-nél bizonytalan táplálás miatt inkább eleve erősítővel gyártott, és külön trafóval meghajtott modellel érdemes próbálkozni.
Mit mutat a MindigTV lefedettségi térképe Nálatok? A környezetedben élőknél milyen a vétel?
Mit mutat a TV n menü/ jelteszt/ részletes beállítások? Jelerősség, Minőség? -
szegto
senior tag
válasz
edeleny #5424 üzenetére
Köszi a választ.
Kicsit utána néztem ennek a Wireless A/V Link-nek.
Lényegében ha beszerzek egy ilyet, wifin keresztül mindent elérek TV-n?
Gondolok itt pl az 1080p és 720p-s filmekre, fényképekre stb?
Telefonnal müxik ez? (zene, fénykép stb)Kell ehhez vmi más esetleg wifin kivül?
Vagy lefutott dolog már ez?
Köszi a válaszokat.
-
edeleny
őstag
válasz
edeleny #5366 üzenetére
Gyors keresésben a beállításokat át állítottam, úgy ahogy írtad, de nem hozott eredményt, még annyi csatorna se volt mint előtte.
Valószínűleg 860000 felett lennének még csatornák, de arra nem tudom kitolni.
Az az érdekes, hogy ha annak a csatornának a beállításait áthozom az LE5500-re amit megtalált az LW5590, és beállítom, azt írja nincs jel, pedig van!
Fene se érti. -
Mifune
csendes tag
válasz
edeleny #5360 üzenetére
Auto.hangolás -> Kábel -> Diitális kábeltelevízió beállítása : Itt átállítod a "Gyors" keresést "Hálózat"-ra, és az Induló frekvenciához beírod a121000-et, és vársz. A digitális adásokat elég sokáig hangolta, de 50%-tól már gyorsabb lett. Ez csak a digitv-nél kellett nekem.
Nem tudom, hogy az erősítő segít-e a digitális csatorákon, mert az vagy van vagy nincs, erősebb nem lesz szerintem. De majd leírja olyan aki ért is hozzá
-
edeleny
őstag
válasz
edeleny #5239 üzenetére
És még egy tapasztalat a "kijövős 3D-vel"
Nekem egy kb 100 x 50 cm-es asztallapon áll a TV. A lap hátulján a falnál.
Számomra rögtön megnőtt az előrefelé kijövő élmény amint előrehúztam az asztalka elejére, úgy hogy a képernyő előtt nem volt semmi semmilyen irányban.
Nem volt mihez viszonyítani! -
PLaci58
addikt
válasz
edeleny #5255 üzenetére
Ilyen előfordulhat. A tunerek nem sikerülnek egyformára, ráadásul lehet rossz is. Gondolom a régi érzéketlenebb, hogy ugyanazzal az antennával nem lehet minden csatornát befogni. Nekem a régi (2 éves LG) 50%-os térerőt jelzett és szakadozott a digitális vétel, az új TV-n 99%-os a jel és egészen stabil a vétel. Az STB-knél is elég nagy eltérés van. Volt nálam egy olcsó (10K) mini DVB-T vevő és alig látott antennajelet.
-
atirag
őstag
válasz
edeleny #5239 üzenetére
Én is gondolkodom 3d-n,de nem döntöttem egyértelmüen melyiket válasszam. A sok tapasztalatból amit olvastam ezidáig az aktív 3d az amelyik impozánsabb élményt nyújt.
Én is csak boltban láttam az aktív 3d-t. Passzívat szoktam nézni itthon egy philips-en.
Erről az a vélemény alakult ki,hogy szép.
Persze nincs igazán sok film még egyenlőre. Hiába tűnik szebbnek az aktív attól még félek a szemüvegtől meg annak a használatából adódó mellékhatásoktól. -
atirag
őstag
válasz
edeleny #5077 üzenetére
A level 5.1 az nem tudom mit jelent
Akkor mi lehet a baj? Mert ha rámegyek a 3d beállításokra és a választható 5 módnál az első 3 aktív és ugye a 3. az egymás feletti. De arra azt csinálja csak,hogy tesz egy elmosódott sávot a tv-re. A szoftver frissítés ezt megoldhatja?
Ja és ilyenkor mi van ha dts hangsáv van rajta? Azt el kell felejtenem? Sehonnan nem tudom lejátszani?kgero86
Nem az egymás feletti kell? Mert itthon azt választom ki a philipsen.
Bár azt is próbáltam egyébként
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest