- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
BRAAJEN #10308 üzenetére
A philips ötlete volt először a 16:9 és a 21:9-es képarány is egyaránt, azt hiszem, mert állítólag pihentetőbb ilyen arányban nézni a képet az emberi szemnek.. Ezt én el is hiszem, mindemellett az LCD panelek gyártása is gazdaságosabb szélesvásznú 19" esetén mint ugyanez 4:3-ban nemcsak a kisebb alapterület miatt, hanem mert nagyobb kiviteli arány lehet elérni ezzel a méretaránnyal ha jól tudom..
-
edeleny
őstag
válasz
BRAAJEN #10302 üzenetére
Már maga az hogy nem valamelyik oldal nagyságával jellemzik a TV-et marketing fogás.
Ha a képernyő felületét adnák meg, vagy a magasságát, mint jellemző méretet, akkor másabb lenne a számozás. Jobban kifejezné a képernyők egymáshoz viszonyított méretét.Mindenki a képernyő felületét látja!!
Egy 80-as lapos TV felülete lényegében megegyezik egy 70-es hagyományoséval.
Nekem nagy csalódás volt a 80-as!!
Ok szebb kép, több tudás, lényegébe sokkal, sokkal jobb TV, viszont alig nagyobb!!
A képátlók aránya nagyobb mint a felületek aránya!Az előző írásomban meg ott volt, hogy a mozivászon miért is szélesebb mint magasabb!
( és ha az eredeti technológiát veszem, az az filmre rögzített képeket, ott is hasznosabb volt a kisebb magasság, fizikailag rövidebb filmszalagot eredményezett.
A mai mozik amikor lényegében kis termek vannak, és a mostani technológia már nem indokolná 16:9-et)
-
proly01
őstag
válasz
BRAAJEN #9701 üzenetére
Szóval azt mondod hogy akkor ez a HT-C445N jó lehet nekem?
Elég kicsi a mélye 85W os....
bár a mostani sony m összesen 425W RMS ez meg 500W rms szóval elméletileg úgy kell hogy szóljon legalább mint ez...
A mostani sony n olyan 8-10 es hangerőn nézem a filmeket és 30ig van skálázva 35nm es szobába kell.
Igazából nekem annyi lenne a lényeg hogy szép tisztán szóljon meglegyen az élmény meg legyen rajta DTS és ennyi. -
proly01
őstag
válasz
BRAAJEN #9696 üzenetére
Nekem van ps 3 am abban van gyárilag 3D bluray szóval ezért nem veszek 3D -s bluray el házimozit.
Azért vegyek 200 ért hogy 2db 3D bluray lejátszóm legyen?
Direkt ezért megyek a DVD-és lejátszókra sőt olyat is néztem amiben rádió sincs mert a beltéri boxomban van rádió ezen kívül ahová befér a tall boy hangfal ott csak 115cm es a hely szóval olyan első hangszórós cucc kell amiben nem nagyobb az első hangfal mint 115cm.
A szabvány 120cm elég ritka találni nekem megfelelőt....
Csak azért lepődtem meg mert minek akkor az első és hátsó hangfalakban 3db hangszorónak hely mikor csak a középső szól?
Tényleg csak a közepe szól ez most komoly???? -
BloodRay
veterán
válasz
BRAAJEN #9188 üzenetére
Szélességben elvileg semmi nem adódik hozzá, szerintem elírás lesz.
Igen a 47" LM-ben majdnem akkora mint a 42" LW-ből.(#9190) béati -> Csíptetős megoldással.
(#9191) BiP -> Óriási áresések idén nem lesznek ennyit tudni elvileg.
(#9192) Re-Tech -> Persze, hogy azt a 3D-t használják a hazaiak is.
3-ben nem térnek el az egyes szériák. Konkrétan LM670 csak dizájnban tér el az LM660-tól.
Egyik ezüst, másik fekete. Valóban részletesebb a képük 3D-ben mint az LW szériáé, ezt tapasztalatból mondom. Feketéjük teljesen jó. Azért szokták lehúzni, mert a mért szintje relatíve alacsony. Viszont IPS-hez képest igen jó és ez a lényeg. Vaksötétben tv-t nézni meg nagyon egészséges...
(#9196) sz.z.csicsi -> Digitalko.hu-ban vett készüléked nem magyarországi forgalmazású, "könnyen" lehet, hogy emiatt is állt úgy, hozzá az LG szerviz, ahogy... Én inkább a boltnál reklamáltam volna a helyedben.
Javaslom, hogy legközelebb ilyen értékű készüléket csakis hivatalos forgalmazónál vásárolj. Ott ilyen egyszerűen nem történhet meg ez a lényeg. Sima cserét kaptál volna valószínű, vagy egyből csereutalványt.(#9197) GeneraL_XTX -> Tök mindegy milyen színű a garilevél! Digitalko nem forgalmaz magyarországi készüléket, ennyi...
(#9202) Skynet258 -> Eddig még csak a Samsung megoldását tudtam kipróbálni, de annyit ér mint halottnak a beöntés... Maximum viccnek jó. A mozgásvezérléssel együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest