- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tomix24 #85290 üzenetére
"Teszt, ami engem elijesztett a 8as LG szériától"
Hát nem tudom, én meg inkább a szememnek és a tapasztalat a sok hónap intenzív használatnak hiszek😁
16 hónapja használom nagyon nagy megelégedéssel az LG 60UF850V-t és csak jókat tudok mondani!
Villámgyors menü és kezelhetőség, nagyon jó média képeségekkel megáldott lejátszó értsd: még a kakóscsigát is lejátsza röccenésmentesen legyen az MKV vagy 4K, én leginkább filmnézésre és konzoljátékozáshoz használom brutális képi megjelenítése van a nem gyenge elektronikának köszönhetően ami benne van!
Halkan jegyzem meg kevés készülék van meg nálam 1 évnél hosszabb ideig, ennél is volt, hogy elcsábultam egy újabb HDR-es "csoda" láttán és meghírdettem itt az oldalon, de a végén mindig meggondoltam magam!Tehát aki még talál valahol ebből a szériából újat, mert lehet még találni és jó áron vannak most már nagyon az ne habozzon és ne tántorítsa el a HDR hiánya, az úgy is csak parasztvakítás, és nem igazán van még tartalom sem rá!
Én tavaly még 490000ft-ért vettem! -
törölt tag
válasz
Tomix24 #83590 üzenetére
HDR10-es tv. Szerintem 8 bit + FRC-vel valósítja meg a 10 bitet, tehát valós 10 bites színmélységet tud megjeleníteni a panel, csakúgy mint a jóval olcsóbb UH661V és 664V is[link], ami ugyanaz, csak egy kb. 10 ezer Ft-os Magic Remote-tal adnak kevesebbet hozzá. Ha natur 10 bites 43" tévét akarsz: LG 43UJ701V és UJ750V Utóbbi ráadásul a Dolby Vision formátumot is tudja[link].
-
laszlo2
csendes tag
válasz
Tomix24 #12263 üzenetére
Helló.
Megtaláltam az első fájlt kell ki csomagolni,rá is megyek azzal amit be linkeltél,
egy másik mappába el is indul, és a végén több lesz mint 8gb,de így sem indítja el csak a VLCMédia player.
A média player azt irja ki,hogy a fájl nem található,pedig rá megyek és át húzom a média playerre,át is másolja de nem indítja el.
Itt már5 csak én bénázhatok valamit. -
Flashget
félisten
válasz
Tomix24 #12230 üzenetére
1.4-es HDMi kábel kell, és olyan Videókari aminek 1.4-es a HDMI kimenete.
mondom nekem nincs a vga-n HDMI kimenet..tehát ez nem alapfeltétel csak legyen gyári átalakító DVI-HDMI amit adnak a vga-hoz pl. asusék.
a noname átalakító amiket árulnak nem jók ehhez azt olvastam. -
laszlo2
csendes tag
válasz
Tomix24 #12253 üzenetére
De ugy néz ki csak nincs a végén az MKV.
Journey.2.The.Mysterious.Island.2012.3D.SBS.1080p.BluRay.x264.
Egy mappába töltöttem le és ott van benne 88db 94.7mb-os fájl.
A winrar fent van de nem ismeri fel.
Eddig minden filmnél ott volt a winRar rá mentem ki bontás meg adtam neki a helyét és annyi.
De ez így jött le
Journey.2.The.Mysterious.Island.2012.3D.SBS.1080p.BluRay.x264.
Csak az elején nem rar van hanem egy négyzet,és ezért nem ismeri fel semmi. -
laszlo2
csendes tag
válasz
Tomix24 #12222 üzenetére
Helló.
Leszedtem a power dvd lejátszót,meg az nvidia-nak is van 3d lejátszója,meg a Bino 3d lejátszót le szedtem egyik sem viszi,be húzom az első fájlt elindul 1perc után megáll,de ez is csak a Bino lejátszóban,a többi el se indítja.
A VLC média player végig játsza,de nem az igazi olyan mint ha 2d-3d-re állítanám a tv-t,jó de ez még nem az igazi 3d.Ezt írja a média info rá:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Mediainfo version="0.7.52">
<File>
<track type="General">
<UniqueID_String>183978169045227354735717647564058923497 (0x8A68E80F952FA35583F843C67E0411E9)</UniqueID_String>
<CompleteName>D:\Filmek 3\film\Új mappa\Journey.2.The.Mysterious.Island.2012.3D.SBS.1080p.BluRay.x264.001</CompleteName>
<Format>Matroska</Format>
<Format_Version>Version 2</Format_Version>
<FileSize_String>94.7 MiB</FileSize_String>
<Duration_String>1h 34mn</Duration_String>
<OverallBitRate_String>141 Kbps</OverallBitRate_String>
<Encoded_Date>UTC 2012-06-30 03:16:13</Encoded_Date>
<Encoded_Application>mkvmerge v5.2.0 ('I can't explain') built on Dec 18 2011 18:12:03</Encoded_Application>
<Encoded_Library_String>libebml v1.2.3 + libmatroska v1.3.0</Encoded_Library_String>
</track>
Tudtok valami oldalt ahonnan lehet letölteni 3d filmet erre a tv-re lglw4500?
Nem baj ha fizetős csak jó legyen, pendrive-ra rá másolom be dugom a tv-be és már megy is a 3D.Mert még BluRay lejátszóm nincs majd az lesz a következő,csak össze kell rá szedni a zsét. -
szoszo75
aktív tag
válasz
Tomix24 #12222 üzenetére
Hali !
Kérnék egy kis segítséget ha lehetne.
Nekem egy LG 47LW4500 3D tv-m van de nekem is gond van a 3D film lejátszásával.
Az Lg-nél utána érdeklődtem hogy mi lehet a gond és ezt a választ kaptam:
"A készülék a High@L4.1 profilt nem támogatja, ezért írja a ki a készülék a hibajellegét."
Nos ezek után át tudom valahogy alakítani a filmet úgy hogy lejátszható legyen ??
Ahogy nézem az összes 3D-s film vagy 4.1 vagy 5.1 profillal van készítve.
egyébként én usb-n keresztül használom, nézem rajta /vagyis nézném/ ezeket a filmeket.
Megoldás??
Előre is köszi. -
-
-
válasz
Tomix24 #12230 üzenetére
elobb aztmodntak nem szukseges
szoval akkor visszaterve... vannak medialejatszok.. illetve winchester rakotesi lehetoseg... a kerdes aezek a medialejatszok barmelyike kepes a 3d normalis atvitelehez? ill sima vinyohoz lehet valamilyen atalakitot szerezni amivel ratudom kotni a tv re? ill ha veszek kulso vinyot mert nincs ams megoldas... a bd filmeket lejetsza rola? vagy max mkv xvid divx filmek?
-
nextman
aktív tag
válasz
Tomix24 #12177 üzenetére
Mar ne haragudj, de amit belinkeltel, az azt allitja, hogy a 16:9=1.78/1 - el. Ami egyebkent matematikailag is igaz, csak potyogd be a szamologepbe, hogy 16/9.
Ennel igaz, hogy van kivagas, de csak akkor, ha filmet eleveettol szelesebb aranyban vettek fel. Ezt meg mi most vajon honnan tudjuk megallapitani?
Ha egy film 16:9-ben van rippelve, valoszinunek tartom, hogy ugy is forgattak. Persze nem biztos semmi sem.
-
Kroni1
veterán
válasz
Tomix24 #9849 üzenetére
Persze, mindent kikapcsoltam, és mindig PC módban van a gép HDMI1 bemenetre tolva.. Mindegy, jó lenne amugy a tridef, ha nem 50 dodó lenne!
A másik az IZ3D de talán az kevesebb játékot ismer és csak 40 dodó..
Amugy a játék menüjében a graphics options pontnál legalul van a stereoscopic 3D on-off, amint ha on-ra teszel a TV magátol át is vált 3D-re. Légyszi kapcsold már be, és nézd meg a tévéden, hogy neked is leveszi-e a full HD felbontás mellett a frissitést 24p-re vagy sem! kösz előre is!
-
Kroni1
veterán
válasz
Tomix24 #9832 üzenetére
A DDD Tridef 3D-re gondolsz?! Én is próbáltam a NFS shiftet azzal és 14 napig nekem is tök jó volt!
De itt pont az a lényeg, hogy a Dirt3 az egyik olyan játék amihez nem is kellene ez a progi sem! A menüből aktiválni lehet a 3d-t, a tv egyből át is kapcsol, igaz fullHD-nél nekem sajna lekapcsol 24p-re.. De lehet h valami user error lesz.. (Érdekes, hogy a Tridef progival a Shift persze simán ment 1080@60Hz-en)
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
Tomix24 #8489 üzenetére
Ugyanaz az anyag ment egyidőben mindegyiken.Azért kérdeződösködöm itt mivel közel 1 évig ue55c7700-am volt és a jelenlegi 55lw659s a nyomába se ér(sajnos) és most ennek szeretnék a végére járni,hogy hol a bibi.Próbáltam laptopról lejátszani és a tv-n nézni a filmet Avatar de így is remegő kép van mozgó jelenetnél.
-
törölt tag
válasz
Tomix24 #8489 üzenetére
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha van rá mód, vigyetek saját anyagot a TV-k vizslatásához, az áruházi hálózatok legtöbbször igen gyatrák, mégha nem is antennáról etetik őket. Én háromszor hagytam ott az LD750-est a Saturnban, olyan gyatra kép volt a kiállított darabon. Aztán otthon némi állítgatással beigazolódott a fórumtársak véleménye, miszerint LCD szinten igencsak ott van...
-
Cocos
tag
válasz
Tomix24 #8339 üzenetére
Persze hogy nem azt várja az ember, hogy az egész film kijövős legyen.Ez hülyeség (majd a hologramos tv), de azért elvárható lenne egy 3D-s filmnél, hogy legalább 10 percenként -ami ugye átlagban 9 jelenet/film,-valami "kijövős hatás legyen.Főleg egy kaland,-vagy akciófilmnél.Egy robbanásnál a kődarabok amikor hullanak, vagy egy kitartott fegyver csöve , egy belógó növényzet stb.Nem kell nagy dolgokra gondolni, de ez adná teljességében a 3D hatást.Ez most max 1-2/film jelenleg. Engem a Sammy pl. zavart.Nem tudtam végignézni, pedig Én hiányolom igazán a kijövős effekteket.
-
PLaci58
addikt
válasz
Tomix24 #8220 üzenetére
Kéretik nem keverni a HDMI 1.4 kábelt és végberendezést!
Az átvitel tulajdonságait a végberendezés (PC, BR, DVD) határozza meg és nem a kábel.
A kábel csak egy összekötő közeg. A HDMI 1.3 High Speed kábel ugyanazokat kell, hogy tudja mint a HDMI 1.4 kábel. Természetesen egy gyenge kábel lerontja az átvitelt, de ugyanúgy lerontja az 1.3-at is. Alapvető átviteli hibák a kockásodás, színhibák, időnkénti akadozás. Ilyenkor érdemes kipróbálni másik kábelt. -
Kroni1
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz
Tomix24 #7544 üzenetére
A szemüveg nincs csíkozva, max a lineáris polárszűrős szemüveg,
de ott is olyan apró az optikai rács, hogy azt nem látnád a szemeiddel,
csak a hatását! Ha mégis, szólj!
De LG Cinema esetén amúgyis cirkuláris polarizációról van szó.
A TV panele van soronként eltérően polarizálva, a szemüveg azt oldja
meg, hogy a bal szemed minden páros, a jobb szemed minden páratlan
sort lássa csak. És éppen emiatt a bal szemed a páratlan sorok esetén
nem kap infót, helyette fekete csíkok jutnak neki. Ez a technológia lényege.
Én ezt a zavart már 2m-ről látom egy 42-es modellt nézve.
Egy fehér homogén háttérnél pl. érzékelem, hogy fehér sor-fekete sor-fehér sor,
és így tovább. Apró részleteknél, pl. benyúló faág a képen, a ferde vonalak
nem simák hanem recések. Úgy mint a kisebb betűk szélei is. Ha ez a szöveg
térben a monitor síkjában van (tehát nincs vízszintes eltérés, parallax), akkor
el sem tudom olvasni a szöveget, annyira szétesik kis betűméret esetén,
míg levéve a szemcsit, összeáll a 2D-s kép, mivel minden sort lát mindkét szem.Ok, én ezzel foglalkozom, ez a szakmám, biztos hogy jobban rá vagyok
állva, és a tökéletes minőségre törekszem.Ezért írtam hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a 47-est vegye a
kérdező, mert az mindenképp jobb lesz a 42-esnél. Lehet neki is az lesz
a tapasztalata mint nekem, és jobban járna a 42-essel. Ennyi. Ebbe szerintem
felesleges belekötni. -
Kroni1
veterán
-
gulyasa
őstag
válasz
Tomix24 #6902 üzenetére
Ebben igazad van és hülye lennék nem kihasználni ezt a szolgáltatásukat - még abban az esetben is, ha nem "szürkeimportos" lenne...
De térjünk inkább vissza a szakmai kérdésekhez.
Már a TV (márka, típus) kiválasztása előtt sem találtam megoldást arra, hogy lehetne lementeni a csatornalistát és azt PC-n átszerkesztés után "visszatölteni" a TV-re - annyira nem létfontosságú kérdés, csak emiatt nem vettem volna Samut, de azért jó lenne, ha megoldható lenne...?
Ha jól tudom (hallottam), 3D filmnézéshez valójában egy jó HDMI 1.3 kábel is elég, az 1.4 adatátviteli képessége csak néhány "kényelmi" funkció miatt fontos.
Idekapcsolódva, ha esetleg a jövőben vennék egy asztali LG BD lejátszót, a SIMPLINK használatához milyen HDMI 1.4 kábelt ajánlanátok - jó áron...? -
warren29
aktív tag
válasz
Tomix24 #6731 üzenetére
Íme: "Hiba a csomagolt fájlban.(vagy talán nem is csomagolt?)"
Nem igaz, hogy ez ennyire bonyolult.
A fájl EPK kiterjesztésű és semmilyen progi nem tud vele mit kezdeni.
Csak tudnám, hogy akkor az a több száz ember aki itt a fórumon ír, hogy csinálta meg a szoftverfrissítést?
-
agyarka
aktív tag
válasz
Tomix24 #6702 üzenetére
Mert az LG halkan kivonta a legújabb FW-t mert hajlamos elfelejteni a műholdas beállításokat. Gondolom akinek gondot okoz a frissebb annak a szerviz megoldja, akinek meg nem azzal nem foglalkoznak. A beépített médialejátszó meglepően jó, a DTS, és a l4.1 fölötti kódolás kezelésével meg együtt tudok élni.
njoy
Milyen tipusú HUB-ot ismer fel aTV-d. Nem keverte össze az 1 ill.2 bemenetet az aktiválás után? -
Sanyabá
senior tag
-
edeleny
őstag
válasz
Tomix24 #6649 üzenetére
A Sammy engem is megvisel!
Az az egyik legdurvább film.
Leginkább azért, mert folyamatosan fókuszál a szem, nagyon sok minden ott játszódik az orrod előtt.Az Ice Age 3 meg szerintem elrontott kódolás. nem sok térhatást érzek benne, rádásul a háttérben lévő fák meg egyenesen idegesítenek.
A többi filmmel nincs bajom
-
warren29
aktív tag
válasz
Tomix24 #6607 üzenetére
Eddig mindössze 13db 3D-t néztem meg így azok között volt maximálisan az etalon az Avatar.
Láttam már olyan filmet amiben voltak az Avatarnél jobban kijövős jelenetek, de csak 1-1 pillanat erejéig, tartósan viszont az Avatar nyújtja a legjobb 3D élményt.
Jelzem: eddig.
Ha jobbat találnék úgyis szólnék.Volt nálam egy elég kritikus haverom ami látta moziban is az Avatart 3D-n.
Azt mondta a képminőségem toronymagasan veri a mozit(mondjuk ezt eddig is tudtam) a 3D hatás pedig "ugyanaz" csak kicsiben. (55LW659S)Tudom, hogy az ízlés az egyénfüggő.
Respect -
helicon
csendes tag
válasz
Tomix24 #6565 üzenetére
Köszönjük a választ. Én is úgy gondoltam, hogy náluk veszem meg, de most elbizonytalanodtam. Nézegetem a honlapjukat és pl 659s helyett nekik csak 650s van ami már nem gyártott kifutott előszériásnak mondott modell. A pixelhiba miatt gondolom cserélteted mert én is ezzel bajlodok. 1 évesen senkinek nem kell a led es lg 1 pixel hibával, ezt szeretném lecserélni. kérjük a garis pixelhiba cseréről is írj nekük részletes beszámolót.
Jó tévézést. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Tomix24 #6567 üzenetére
Ha egy vagy több színnél világít, akkor subpixel. Ha sehol se világít az teljes pixelhiba.
Akkor még megnézek valahol egy kiállított példányt aztán hívom őket. Bár kb nulla kedvem van a procedúrához, végre kifogtam egy pixelhibamentes modellt
Most elviszik, ki tudja mit művelnek vele (panelcsere gondolom) aztán jöhet vissza
szuper
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Tomix24 #6561 üzenetére
Egyébként szerintem egy kis rámenőséggel simán le lehetne nyomni az LG torkán az EU garijegyes TV-t is. Elvégre EU tagország vagyunk, és ők a hivatalos LG szervíz, kutya kötelességük javítani a készüléket. Főleg hogy ezen a garijegyen is van magyar nyelvű rész, a magyar szervíz megjelölésével.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Tomix24 #6558 üzenetére
Ne érezd magad becsapva, hisz ők intézik ha valami baj van: szállítják, hoznak cserekészüléket majd ha kész van visszaszállítják. És szerintem ugyanúgy a magyar márka szervízbe viszik, csak nekik gondolom elfogadják, vagy nem tudom.
Volt itt már pár juzer akik közvetlenül a márkaszervízhez fordultak és őket elutasították az EU-s garipapír miatt.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Tomix24 #6556 üzenetére
Én is innen rendeltem. A kipróbálással jelenleg (télen) annyi bibi van hogy nagyon ajánlatos előtte akklimatizálni a készüléket mielőtt egyáltalán beüzemeled. Ez több órán keresztül is eltarthat, de ezt egyértelműen nem fogja megvárni a srác, nálam se tette de nem is vártam el.
Biztosított, hogy akármilyen hiba esetén 3 nap alatt cserélik a készüléket (pixelhiba stb)
Rendes gari meg nem egészen így van, ők is szürke LG garipapírt adnak ami az itteni tapasztalatok szerint EU-s, így az itthoni márka szervíz nem igazán fogadja el.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Tomix24 #6528 üzenetére
Köszi, annak örülnék
Remélem csak az enyém gázos, ha így lesz értesítem a szervízt
Kábelcsere felesleges, hisz a menüben is látni (bemenetválasztó menü pl). 2D-ben látszik SD és HD adásnál is egyaránt leginkább a nagy homogén felületeknél,leginkább a menüknél vagy az Xbox dashboard alatt feltűnő, filmek alatt pl észre sem venni.
Kb 1-1,3 méterről nagyon jól látni, érdekes módon közelebbről (még közvetlen közelről) már nem
-
zozo668
csendes tag
válasz
Tomix24 #6463 üzenetére
Ha segithetek neked én is ezt a Tv vettem meg nagyon sok utánjárással de nemcsalódtam benne sokan azt is irták az anno hogy ,,az a TV lesz jó amit megveszel,, igy is igaz, nekem már sikerült összehozni a pc-mel 1.4 kábellel (igaz graf.kártya uj kellett a HDMI miatt) megyen rajta a 3D filmek is, nagy élvezet szerintem és a családom szerint is és merem ajánlani én is ...nekem se volt fontos a többi felesleges cucc bele az 5 000 000 kontraszt meg a többi ami van magáért beszél ebben az árkategóriában
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Tomix24 #6379 üzenetére
A tesztelő csak 3D-ben írt látható csíkokról 2D-ben nem, ezért is furcsállom én is. 1,8 méterről már egyáltalán nem látszik csak ha az ágy szélére ülök már kb 1,3 méternél járok és ott már feltűnő.
Tudom hogy túl közel van a TV, de jelenleg azon dolgozom hogy ezt a távolságot megnöveljem 2,5-3m-re az már normálisabb nézési távolság.
Ha Te nem ilyen közelről nézed akkor ne félj, nem fogod észrevenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PS Plus előfizetések
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest