Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
nagyúr
válasz
OPiiPO #109676 üzenetére
Látom jártál az oled topikban is
Idegesítő egy hely sztem
Ez az A1 foglalkoztat engem is.
Főleg úgy hogy multkor a 65"-t nem vettem meg 354ezerért
Ott ne várd hogy arra voksoljanak,de az se igaz hogy nézhetetlen vagy hogy meg ne vedd se az A se a B1.Én mondjuk az rtings tesztjéből indulok ki.
A helyedben én azt csinálnám,meg lehet fogom is,hogy kis méretben megrendelem újba vagy ujracsomagoltba 14nap elállásba,aztán ha tényleg vállalhatatlan akkor megy vissza.
Egy 65Nano753 270ezres ára mellett elég csalódás.300e környékén ki lehet fogni egy 55"'-os A1.Azt meg nem mondja nekem senki hogy nem mérföldekkel jobb tv-t fogsz kapni,mégha csak 50hz is,de jobb a proci,végtelen a kontraszt,a fekete meg fekete lesz és nem olyan színű amit sokszor megnevezni se lehet sötétben.
Nem 1szerű tv-t venni,jobb ha saját szemeddel látod otthon hogy milyen,az itteni hsz-ek sokszor rossz irányba visznek.
Én már vissza küldtem több tv-t,még mindig jobb mint egy rosszat nézni évekig,lehet az nanocell,qled,mind1. -
-
zseko
veterán
válasz
OPiiPO #109058 üzenetére
+Kaba
Köszi. Lényegében sejtettem hogy ez lesz. A kicsivel drágább mennyit jelent? Melyik az amit már megéri megvenni? Nem akarok ugyan mindenáron tévét, de jelenleg semmilyen nincs, két 24"-es monitorom van, de azért már néha jó lenne nagyobban nézni a filmeket. A felhasználást lentebb írtam, hagyományos tévé gyakorlatilag sosem lesz rákötve (bent sincs nálam a kábel), így ez a tudása tulajdonképpen lényegtelen, semmi különösebb extra elvárásom nincs, a képminőség legyen azért rendben.
-
rainman72
nagyúr
válasz
OPiiPO #107526 üzenetére
Én megvárnám a novembert,egy jó akcio a 70s VA-ra,mondjuk 250e alatt.
A Nano90-nél kisebb az esély a nagyobb áresésre sztem
Tavaly is volt a 70UN74 BF-kor 209e-ért.
Vmi hasonlo hátha beesik idén is.
Az a nanocell 400-ért drága,ha nincs next konzol,akkor inkább 70UP81 vagy a szintén VA 75Nano753 inkább.Habár itt is az 5" százezer felárat jelent,nem biztos... -
Zotyatv
tag
válasz
OPiiPO #107186 üzenetére
Évi 12000-13000 db tv-t javítook. Te láttál már ennyit életedben?
Ebben az évben 38db Mi tv került hozzám. Ebből 22-őt sikerült megjavítani, na nem azért mert béna vagyok, hanem nincs hozzá alkatrész. A gyár is tesz az ügyfélre messziről. Sokan 15-20000Ft-re is azt modják nem éri meg. A tv + 100-250000Ft. Na ezek az emberek a csóringerek + azok is maradnak. A legjobb, leghűségesebb ügyfeleim mind igen jó anyagi akkal rendelkeznek. Ők tudnak számolni...
Én azt nézem, hogy milyen támogatás/ alkatrész, szoftver/ jár a készülékekhez. A kínai gyártókat ez nem érdekli na meg a vevőket sem.
-
Lackow
csendes tag
válasz
OPiiPO #107166 üzenetére
Használtam a keresőt. De már önmagában az megzavar, hogy 813-ból van NA és PA. Hátha egyikben jobb valami mint a másikban. Az edge és a direct led különbséget olvastam. Mivel dunsztom sincs mi melyik, így annak is utána kellett olvasnom. Egyszerűbbnek tartottam, ha a rutinos rókák megmondják. ÉS kényelmesebb is, mintha átrágnám magam egy valag techradar és egyéb teszten. Főleg laikusént, mint írtam.
Köszönöm a választ mindenkinek -
mrmft
senior tag
válasz
OPiiPO #107169 üzenetére
Mi a kerdes? 753 van a csaldban 3 meretben is - 43, 50, 55. Mind VA, mind felhos homolog hatternel, DSE is van, mas hiba nincs, teljsen elhetoek. UP szeriat venni szerintem nem erdemes, a nano75 mindig olcsobb volt, amikor vettuk. 8as nem, iden is olyan siralmas mint a mult evi szeria. 9-est pedig en nem fogom megfizetni. Uzletben sokkal jobb volt mint a mellette levo 8-as.
-
blakey
titán
válasz
OPiiPO #106867 üzenetére
"Imádjátok" kiforgatni az ember szavát, de egyértelműen tudom, hogy mikori készülék, nem kell ebben megerősíteni és pont emiatt írtam, hogy Netcaston működik, de lehet, hogy korábbi készüléken nem, ugyanis évjárathoz van kötve, ugyanúgy ahogy Youtube esetében, 1 dolog volt, amit általánosítva volt, mégpedig amit írtál, azaz szerinted a Netcaston nem megy a Netflix, de ez nem igaz. Túl ragoztuk, de értelmetlenül véded az értelmetlent.
-
balbekk12
tag
válasz
OPiiPO #106852 üzenetére
Most válaszolt az LG:
"Örömünkre szolgál, hogy LG készülék iránt érdeklődik. Ellenőriztem a 42LA690S készülék paramétereit. A készüléken a Netflix alkalmazás elérhető, az HBO GO applikációja sajnos nem. Ennek oka, hogy a készülék még NetCast operációs rendszert futtat, és az HBO GO kizárólag a WebOS rendszert futtató készülékekre készítette el a jelenleg használatban lévő alkalmazását, a korábbi applikációt sajnos megszüntette. Bízom benne, hogy tudtam Önnek segíteni." -
Andris...
tag
válasz
OPiiPO #106456 üzenetére
Tudnátok segíteni, mik a jelenleg forgalomban lévő legjobb ár/érték 55"-os tévék? Sajnos nem vagyok képben a legújabb technológiákkal. 2-300 ezer Ft-ot szánnék rá - nem a világ legjobb, legdrágább tévéjét szeretném, csak egy megbízható, szép képű, hosszútávra tervezhető, minőségi középkategóriásat, ami mostani technológiára épül.
Ilyen árkategóriában mik a most legjobban menők? Ezt most gyakran látom az EB alatt hirdetésben.
-
fefe007
csendes tag
válasz
OPiiPO #106405 üzenetére
Szia
Sajnos a 75col már túl nagy lenne. Viszont nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a legjobb választás. A 9es NANOban tetszik a full array dimming, de nem tudom hogy az alacsony kontraszttal azt kapnám amire számítok. Ebbe az árba beleférne egy 55os Oled is, ott viszont szintén a méret amivel nem vagyok kibékülve... -
Catman
aktív tag
válasz
OPiiPO #106248 üzenetére
Amikor előfizettem netflixre, lemondtam a TV-t, de aztán megint előfizettem rá, mert nekem hiányoznak a netflixről a természetfilmek és főzős műsorok. :) Meg túl sokszor volt olyan, hogy bekapcsoltam a netflixet, pörgettem, pörgettem, hogy mit nézzek, aztán inkább kikapcsoltam... Néha egy-egy filmet megnézünk rajta, meg a gyerekek nézik, de nekem annyira nem jött be...
-
rainman72
nagyúr
válasz
OPiiPO #106131 üzenetére
Az az idegesítő hogy kezd elérhetőbb árban lenni az oled és akkor jönnek ezek a képek.Meg a màsik,hogy szabályosan sajnálom azt aki nehezen össze gyüjtögeti a tvre a pénzt aztán kap egy ilyen szemetet.
És nem 10ezerből 1 az arány.
Ez nem normális dolog hogy ezt meg lehet csinálni minden köv.nélkül -
cidalain
veterán
válasz
OPiiPO #106101 üzenetére
Nálunk is alap a külön profil, csak mi családon belül csináltuk, és a mi háztartásunkra egy profil jut. Meg kell néznem hogy profilból lehet e többet létrehozni. Mivel egy eszközön használom, ezért hiába korlátozott hogy egyszerre hány profil nézhet, de ez a két profil egyidőben biztosan nem fog menni, így ebből a szempontból ez nem lenne gáz.
-
válasz
OPiiPO #105489 üzenetére
Igen az oled még drágább, mit változtat azon a tényen, hogy egy ócska fogyasztási cikkért nálunk ennyit kell gürcölni. És valóban nagyon régóta a műszaki cikkek gyorsan elvesztik az értéküket. Mindezt olyan fejlesztések miatt, amiknek semmi értelme, csak velünk fogyasztókkal etetik meg, hogy eladható legyen a termék. Mi meg beszopjuk. Figyelj én egyébként kütyübuzi vagyok, de már úgy érzem nagyon értelmetlen amibe belevittek minket a gyártók. Na mindegy, befejezem a nyüglődést.
-
dchard
veterán
válasz
OPiiPO #105297 üzenetére
Legközelebb majd azt is megnézem, MP3-mat tud-e? Egyáltalán minek van benne TV tuner, ha mindenki IPTV-t néz meg stream-el? Elavult szarok ezek is, nem?
Persze a valóban kellemeltne részre senki nem válaszol: hogy van az, hogy a támogatott hangsávot sem játssza le? Ez egy sima bug, de biztosan erre is lesz valami a gyártót védő magyarázat.
Mondjuk 8 éve a Pana topikban pont ugyanígy jártam: megmagyarázták a plazma fanok, hogy a ditherzaj, a ventillátor zúgás, a homogén felületek villogása és a panelt meghajtó PWM ciripelése tök normális az éppen aktuális évi csúcs 2D-s plazmánál, és én vagyok a hülye, hogy ezek engem zavarnak.
-
niof
veterán
válasz
OPiiPO #105236 üzenetére
Dolgoztam együtt folyamatmérnökökkel meg minőségmérnökökkel, ez kb. nekik lenne a dolguk, hogy ne legyen ilyen (ha a túlhúzott csavar miatt feszül a panel pl., ahogy a fórumtárs is írta, hogy tippre az lehet a gond, akkor ezt okozhatja egy csavarhúzó rosszul beállított nyomatéka is). A másik része a dolognak meg az, hogy a %-os selejtarány szép, ha 1% alatt van, csak nagyon nem mindegy, hogy 100db-ból jön ki az a 2db, vagy 100000-ből. Szóval, szerintem az igenis problémás, ha 100 eladott termékből kettőt garanciáztatni kell. Ott valami nincs rendben.
-
blountex
senior tag
válasz
OPiiPO #105195 üzenetére
Értem.
Nálam ez a jelenség akkor fordul elő a régi LG tévénél amennyiben:
- egy relatíve új 2020as LG tévé folyamatosan be van kapcsolva (és internetre van rácsatlakozatva mindegy hogy wifi vagy kábeles).
Na most ez abból a szempont érdekes, hogy ez az új tévé még is hogyan akarna rácsatlakozni a régi tv-re.
A régi tévé is összevan kötve egy utp kábellel illetve mellette fut még egy chromecast 2 készülék, de ez annak nincs közé. Chromecastot kihúzva is megjelenik ez a pairing key jelenség.
Esetleg az problémát jelenthez hogy nem statikus az ip cím hanem dhcp? -
vargalex
félisten
válasz
OPiiPO #104972 üzenetére
Nem keveri, az itteni tapasztalatok alapján kérdez.
Majd csinálok egy videót a 49UN74003LB-ről. Nem mondanám jónak a betekintési szöget, peidg a doboz és a kopogtatás tesztjeim alapján is elvileg IPS panel... Igaz, nincs másik UHD TV, amihez hasonlíthatom, de a korábbi Full HD TV-khez képest nagyon gyenge... -
junior19
senior tag
válasz
OPiiPO #104754 üzenetére
Ez egy pc-hez végzett kalibrálás. Nem a panelt kalibrálja, nem a tévé értékeit módosítja, hanem a program a mérések után készít egy icc fájlt, amit azután a win színkezelésébe kell betölteni.
Ezért is írtam, hogy ez általánosan nem alkalmazható, a gyári értékek használata jobb lehet.
Nem is a fórumtársat akartam én bántani, ő csak megosztotta, csak a figyelmet felhívni, hogy az ott megadott értékeket nagyon nem jó használni.
A programnak csak a fehér beállítására van szüksége, a köztes "kalibrálást" ő végzi, ami bekerül az icc fájlba. Enélkül viszont a köztes értékeken inkább rontunk a képen, mint javulást érnénk el. -
creed33
aktív tag
válasz
OPiiPO #104676 üzenetére
Na visszavittem és visszakaptam a teljes vételárat
Annyi változás történt hogy nem az un74003 lesz helyette hanem az ips paneles 55 nanoszerencsémre az üzletben volt egy segítőkész srác aki belement az un74 menüjébe és kiderült hogy kevesebb beállítási lehetőség van.például az eredeti kép színskálájánál csak 2 beállítási lehetőség (bővitett ,automatikus)van, a nanonál 3( plusz a széles, ráadásul az 50 nano esetében ez a beállítás volt a legszimpatikusabb). Szóval rájöttem hogy önmagában a panel váltás nem lesz elégséges.A mérettel rizikózok mert a vége kb 15 centire lesz a gázkonvektortól. Szerencsére az oldala fölött és nem a konvektor elött. Remélem beválik...
nem akarom ezt is visszavinni
holnap megyünk érte kocsival,szerencsére az üzleten belül is van valami online vásárlási lehetőség amivel megmarad a 14 napos elállási idő.
-
TeeJay
félisten
-
-
Kaba
veterán
válasz
OPiiPO #104556 üzenetére
Általában az új modell megjelenésekor,csökken a korábbi modell ára.Akció vagy kiárusítás bármikor,bárhol lehet.A régi ár ismeretében le kell csapni ,amennyiben mélyen le lenne árazva a kifutó modell.(Elvileg még a 30 napos elállási időt is ki lehet használni Emagos,Euronicsos,stb.vásárlásnál,ha közben valahol olcsóbban is lehetne kapni.
-
sladka_pani
senior tag
-
szimszonos
őstag
válasz
OPiiPO #104263 üzenetére
Elnézést.Bedőltem az eladó dumájának,olyan magabiztos volt hogy elhittem,mondtam is neki hogy VA lesz az de erre mondta hogy a Nano tv-ben nincs VA panel.Na mindegy így ezzel sincs szerencsém.Azért csinálhattak volna a 7-es szériából is 49-es Nanot ha már a 7000,7100,7300,7400-ból tudtak mindkét panellal.Ez gáz egy kicsit mert elbizonytalanodtam.164990ft lenne még 20 havi kamatmentesre is ideadnák csak vigyem.Holnapután megyek vissza.Sajnos IPS panel csak 7100 volt amihez nincs magic remote.7400 is csak az 50col VA paneles volt.Nem tudom mi legyen.Lehet az 50 Nano793 lesz a vége így.
-
szimszonos
őstag
válasz
OPiiPO #104257 üzenetére
Kerestem és írtam is ha figyeltéll volna.A lényeg amit kérdeztem hogy igaz-e amit az eladó mondott hogy a Nano technológia csak IPS tv-re van-e?Ezek szerint nem jól mondta ezt a részét.Akkor a Nano tv is lehet VA.Sajnálom hogy 49colos IPS Nano 793 nincs.43col után kimarad egy méret és 55 következő.Fe amúgy most nézem a neten hogy a nano az ips panel technika.Hoppá?Lehet azért 50-es mert 49 793 nincs is?Na akkor mi van?
-
szimszonos
őstag
válasz
OPiiPO #104143 üzenetére
Mi a baj a nano 8-as szériájával?Miért nem ajánlott?Pedig pont a 49Nano803 szemeztem ami IPS paneles,vagy 50Nano793 a másik ami meg most már innen tudom hogy VA paneles.49-50 colos tv ami szóba jöhetne nálam és ez a max keret vagy az olcsóbb UN 7400 ahogy nézelődtem az is van IPS meg VA panelesben is 49-50 col.Nagy világos szobába venném a tévét,besötétítés nem mindig megoldható nappal.max 3m-ről néznénk.Filmezés,xbox,digi tv,netflix,szóval mindenre lenne használva napi 5-6 órát.Mit javasolnátok IPS vagy VA panel?Nano vagy elég a sima led?Teltebb színek ami a nano tv előnye kijön 2m feletti távolságnál is?Ki mit javasolna?
-
vendingo
veterán
válasz
OPiiPO #104218 üzenetére
Boldogabb lettem volna, ha az un7400 képe szebb, spóroltam volna 15 ezret.
Sokat visszaolvasva feltűnt, hogy zsigerből lehúzza, de inkább a szememnek hittem, szinte egymás mellett voltak a polcon, könnyen ősszetudtam hasonlítani őket. Csak azt bánom, hogy az 55-ös neccesen fért volna el itthon, ezért a kisebbet kellett vennem. :(
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kedvenc zene a mai napra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest