- Kezünkben a Honor Magic V5
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEO001
aktív tag
válasz
greenisland1 #9945 üzenetére
A level 5.1 kódolású videokkal mi a helyzet?
-
GEO001
aktív tag
válasz
huncutka1029 #9482 üzenetére
huncutka: ne szítsuk a tüzet, nincs értelme. Ha akarják letárgyalják priviben, ennek a topicnak nem ez a lényege.
sz.z.csicsi: Lehet, hogy rossz a szemem, de amely LG TV-ket teszteltem, pláne amelyik itt van a nappaliban nem találtam "remegést" 2d nézetben sem. Nem lehet, hogy a beállításnál volt esetleg probléma?
-
GEO001
aktív tag
válasz
greenisland1 #9479 üzenetére
Sztem manapság nem sokan használják a PIP/PAP stb. funkciókat.
Meg nehogy a munka rovására menjen.Sorry
Amúgy meg kis képnézetben nem tudom mennyire élvezetes lehet egy focimecs. -
GEO001
aktív tag
válasz
#75912448 #9473 üzenetére
Természetesen gondoltam, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
Csak utalni szerettem volna arra, amit BloodRay is kifejtett, hogy bizonyos esetekben, termékeknél kompromisszumokkal kell élnünk, hacsak nem tömte tele a pénztárcánkat valaki.
LG előtt Pana plazmám volt, persze csak az akkori HDReady panellel. De pl annál nem volt problémám a TV műsorok közötti váltásnál a külömböző képformátumok megjelenítésével, ugyanis ott volt egy Pana auto zoom, ami elég szépen megoldotta a kép (töbnyire torzulás nélküli) teljes képernyőre kirakását. Sokan itt is írták, hogy nem tudják az LG TV-knél a kép teljes kitöltését, beállítását elvégezni, és itt jön az amit előzőleg írtam, ezt így kell elfogadnunk. -
GEO001
aktív tag
Én sem vagyok LG fan. Sőt korábban mindig is a szórakoztató el. piacon az uccsók közé soroltam be ezt a márkát, talán mert régebben nem annyira futott náluk komolyan a felhasználói igények alapján hozott fejlesztések minősége.
A jelenlegi TV vásárlásom előtt, mint ahogy ez szerintem természetes is, én is kipróbáltam néhány a két technológiát felsorakoztató gyártó készülékét. Volt köztük aktív Pana plazma, aktív Samsung LCD, Philips és LG polarizált készülék. Mindegyiknél kértem ua médiával történő tesztelését a helyszínene, hogy ne a külömböző promóciós anyagok határozzák meg (látvány terén) a vásárlási döntésemet. Be kellett látnom nálam is problémát okozott a két lcd -től származó villódzás, valamint a szemfüles kényelmetlen, nehéz viselete, pedig csak 10 perces használatról volt szó. Az, hogy melyiknél volt jobb a 3D-s térérzet, "kijövős látvány", nem volt olyan nagy külömbség, hogy valamelyik TV oldalán tettem volna le a voksomat, de itt is kicsit talán az LG volt jobb. Az alapbeállítások, illetve amit én változtattam meg a képi megjelenés terén, talán mindegyikkel megvoltam elégedve, itt sztem embere válogatja, kinek melyik szaturáltsági szint, képi élmény jelentkezik jobban.
Szolgáltatások terén nekem nem volt döntő fontosságú a smart funkció, én nem TV előtt ülve netezek, illetve egyik gyártói fejlesztések (appz) nem hat meg igazán, mert nem érdekel annyira. Xbox360 aé kipróbálva nem volt nálunk annyira zavaró az FPS -aknél tapasztalható lag, bár nem vagyok "hardcore" ilyen tekintetben. Ezek alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy nem bántam meg az LG LW5590 vásárlását, sőt...... -
GEO001
aktív tag
válasz
Rolikaaa #9375 üzenetére
Minthogy a hsz formátumában is megtetted nem idevágó téma, van erre BD játékosok nagy topicja.
De, nem kell megijedned nem biztos, hogy a BD játékos a hunyó.
Valszeg a BD nem találja a nyelv kiválasztása után szükséges irányfájlokat, hogy a megfelelő tartalmat indítsa és ez ki is akaszthatja. Ha nem gyári lemez, könnyen előfordulhat, ha meg igen passz.
A particiókhoz (8?) nincs semmi köze a filmek számának, lejátszásukhoz. Ha megfelelő fájl struktúrát alaklamaztál a HDD-n, elméletileg működnie kéne, max a video formátummal lehet baja. -
GEO001
aktív tag
Valami véleményetek van a LG 3D World -el kapcsolatban?
-
GEO001
aktív tag
válasz
BloodRay #9061 üzenetére
Köszi, kíváncsi vagyok rá, hogy ezen is fejlesztettek-e.
A 3d-s hatásbeli különbságet én nem vettem észre az aktív shutteres vs polarizációs kijelzők között. Még az LG vásárlása előtt MM-ben teszteltem egy Pana-t, ha jól emlékszem talán plazma volt, és a saját promóciós 3d-s média lejátszásakor szintén egész jól érzékeltem a "kijövős" jelentet, de a szemcsi nagy és kényelmetlen volt persze. -
GEO001
aktív tag
A magic remote is szerintem csak egy jó kis játékeszköz, legalábbis nekem nem passzol a kezembe, de lehet vkinek meg bevállt.
-
GEO001
aktív tag
Könnyebb érthetőség kedvéért itt is láthatod. A 88. oldal alján lévő képekről írtam.
-
GEO001
aktív tag
-
GEO001
aktív tag
Nem feltétlen kell 3D-s BD player, ahogy huncutka is írta, a 3d konténeres (mkv) fájlokat tudja a TV-d kezelni, most már a megfelelő remote -al pedig tudsz váltani a külömböző 3d formátumok között ( a neten zömével a képek egymás melletti osztott verzióját találhatod meg, ezekre is persze oda kell figyelned, mert ebből sem mindet eszi meg a TV, de erről sokat olvashatsz vissza a topicban).
-
GEO001
aktív tag
válasz
gerzsol #8985 üzenetére
Az 5-ös széria sok mindenben többet tud, nem csak a panelja más, de itt megtalálod részletesen a külömbséget, jelöld be az oldalt található "hasonlóságok-különbségek" opciót.
Az 5590-esnél a HBB TV (hybrid broadcast broadband tv), illetve alapból elérhető a PVR funkció (TV adás rögzítése közvetlenül HDD-re) az eltérés.Az LG üdvöskéi is már leledzenek, ha kicsit visszalapozol Blood társunk is már ejtett róluk pár szót.
-
GEO001
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #8970 üzenetére
"Okos TV" -vé bővítéshez tényleg jó választás, de meg kell nézni a támogatott médiák paraméterei tekintetében nem- e gyengébb, mint az Asus.
-
GEO001
aktív tag
LW4500 - Na akkor ezt meg is szavaztuk.
-
GEO001
aktív tag
válasz
Skynet258 #8855 üzenetére
Komolyabb médiák kezelésére/lejátszására én sem a TV beépített mlejátszóját használom. Nem is szabad egyenértékűnek tekinteni az asztalik képességével. Persze nem erre gondoltunk a DTS problémánál, hiszen van a TV-n optikai kimenet. Ez is igaz, de embere válogatja, hogy ha már van otthon egy megfelelő PC-nk, akkor ne invesztáljunk bele feleslegesen plussz zsét más külső eszközbe.
Jó locsolgatást és sok piros tojást kívánok mindenkinek!
-
GEO001
aktív tag
válasz
jooker82 #8840 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy a tavalyi szériát is ellátnák vele, lehet a fw frissítés nem is elég hozzá, de ezt majd vki megmondja úgy is. Igen, mivel a honi szinkron studiók nem vállalják be a DTS-t elég kevés a magyar DTS filmek jelenléte, az angolra meg ki-ki kíváncsi.
Pl a UK honlapon fent van már a következő szériák alanyai, a specifikációk/USB -n belül ottvan: Audio Codec: AC3(Dolby Digital), EAC3,HAAC,AAC, Mpeg, MP3, PCM, DTS -
GEO001
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #8740 üzenetére
Ez nem annyira biztos. Én is az 55lw5590 -t az elsők között kaptam meg és korrekt áron volt, most már ment le az ára 20k-t. De majd úgy is a piaci változások diktálnak....
-
GEO001
aktív tag
-
GEO001
aktív tag
válasz
tomyka74 #8419 üzenetére
Nekem is ez előtt volt egy Pana plazma 107cm-es TV-m, tényleg szép volt a képe, de a mostani LG is szuperál és tű éles képet ad. Most már lehet plazmát venni, amelyek az lcd-k fogyasztását is nagyon megközelítik. Ez a beégés meg sztem változó, a mai technológiával kifejlesztett kijelzőkkel már ezt is kivédik, de nálam 5 év alatt sem fordult elő.
-
GEO001
aktív tag
válasz
Dany007 #8390 üzenetére
Természetesen.
Az nem baj, hogy vannak a térézékelésnél "kijövős" jelenetek, ez kiemeli a 3D-s médiák élvezhetőségét, hanem vannak túlmahinált/mesterkélt 3D-s filmek (Sammy's adventures), de vannak olyanok, amiknél meg szinte ezekkel nem is találkozhatunk és kinek melyik zavaró, illetve hiányzik ez teljesen egyéni. -
GEO001
aktív tag
Ha már F1- nél tartunk ne felejtsétek el, hogy a Maláj-nagydíj vasárnap 9:30 -kor kezdődik, de az időátállítás miatt egy órával hamarabb lessétek a füstölgő kerekeket.
-
GEO001
aktív tag
válasz
sz.z.csicsi #8369 üzenetére
Egyértelmű szervíz, sajnos nem jó szériát fogtál ki....
-
GEO001
aktív tag
válasz
#46372352 #8258 üzenetére
720p -nél lejjebb menni azért ilyen TV -nél tényleg nem érdemes, de ha a forrás olyan...
Igazából arra gondoltam, hogy van -e igény Internetes tartalmak, akár on stream appz -ok elérésére, böngészésre. A kép megjelenítés terén ez a típus sztem jó választás, szép képet biztosít, de főleg a HD -nál jön meg az ereje. -
GEO001
aktív tag
válasz
tozso88 #8215 üzenetére
Attól függ milyen 3D-s média formátumot löksz át a TV-re. Gyakorlatilag a 4K felbontásig elég az 1.3 HDMI szabvány. A mélység érzetet, illetve a képernyőből kifelé mozduló jeleneteket nem a kábel határozza meg, sajnos a filmek zöme ilyen.
A blu-ray lejátszón, gondolom a field szekvential formátumra gondolsz, na azért ott van egy kis minőségbeli (nem 3d hatásban) különbség. -
GEO001
aktív tag
Semmi gond, nem a minőséggel van bajunk csak a filmek élvezhetőségi kategóriáját, annak kifutását elemeztük. Minőség terén a képi minőséggel nincsenek gondok, legalábbis a filmek zömét tekintve nálam rendben voltak, max a hangstudiók szinkron munkája, a "sima" 5.1 hangsáv adta minőségi kategória ami zavar.
-
GEO001
aktív tag
válasz
Dany007 #8199 üzenetére
Valszeg nem vagyunk ezzel egyedül, hogy nem dobjuk ki az ablakon azt a 8-12K-t egy filmért csak azért, hogy az egy pár lejátszás után a szoba "űrtartalmát" csökknetve ott porosodjon a polcon, aztán meg mehet fel a többi közé a padlásra.
Én sem vagyok "csak azért is megszerzem ezt is" kategórikus gyűjtő, ami nem jön be a családnak, vagy nem kuriózum, az megy a kukába. Sajnos pedig mostanában egyre több az ilyen jelentéktelen film. -
GEO001
aktív tag
válasz
RockCNC #8196 üzenetére
Hát itt a fórumos hsz -ek alapján úgy látom hogy van elégedetlen fórumos is.
A kijelző által adott kép szaturáltsága, élessége és a feketáje is eléggé jó szerintem, ebben igazad van, teljesen szupi.
A két pontban említettek igazából nálam nem zavaró szempontok, mivel én HD stb-t használok DVR funkcióval természetesen, illetve hálón és/vagy hálózati média lejátszón keresztül indítom az aktuális filmeket.vidap: "25 perc simogatás vagy 15perc maszirrozás esne jobban" - és Te melyiket választottad?
-
GEO001
aktív tag
Az igaz, nem olyan sűrűn vesszük elő a szemfüleseket, mint a vásárlást követő napok-hetek időszakában, mint minden ez is az újdonság varázsával ültet le minden - az új 3d-s látánnyal először találkozó - nézőt. Az is biztos, idővel tovább csiszolnak majd a 3d- képi élvezet megvalósításának terén és lehet a mai készülékeink " őskövületek" lesznek csak.
De ugye olyan gyakorisággal a 3D-t szajkózók zöme sem fogja cserélgetni már a "majdnem kiforrott" készülékét az újonnan megjelenő, nagyot dobó és jól árazott új TV-kre. -
GEO001
aktív tag
Reméljük a "megunás" ellen majd a filmkészítők tesznek majd valamit, amúgy gondolj bele elveszítik a 3D -s tábort. Még ne adjuk fel, hiszen nem olyan régóta alakult ki az otthoni 3D-s lehetőség, sőt még abszolút nincs is kiforrva. Ha már jobban (persze árban is elérhető) elfog terjedni az otthoni 3D -zés, biztos nem Mo -on, de ráfognak állni a műsor szolgáltatók is erre.
-
GEO001
aktív tag
válasz
Marmonkanna #8159 üzenetére
Hogyha holnap szándékozol TV-t veni, gondolom azért 1 kicsit körbe néztél a piacon, az általad gondolt árkategóriában és a 32" -ban melyek érdekelhetnek. Az alaptulajdonságok kifejezéseel nem sokra mész itt. Gondolom akkor 3D kilőve, SMART sem érdekel. Esetleg FHD? Ha ez sem sztem a legjobb megoldás ez
-
GEO001
aktív tag
válasz
Dany007 #8143 üzenetére
LG központtal kár kezdeményezni az eljárást, nem tudnak korrekt választ adni/nincsenek képben, sajnos marad a közvetlen szervíz megkeresése.
Én is kíváncsi vagyok az ügy végkimenetére. Főleg hogy gari nélkül is vállaják a garanciális javítást, sztem ráhárítják a felhasználóra, hogy az ő általuk végzett bárminemű műveletből származó hibáért a szervíz nem vállalja a felelősséget. Aztán jöhet a hivatalos pereskedés. -
GEO001
aktív tag
Sokan panaszkodtok itt ilyen problémákról, lehet hogy csak én fogtam ki egy jó szériát?
-
GEO001
aktív tag
Én is ezért választottam, csak még októberben, mert szinte mindenféle média formátumot megeszik, kivéve a BD3D ISO-t (mármint HDD-ről). Nálam kábelen lóg, igaz kb. 1,5 hónapja nem kapcsoltam be, de ezelőtt szépen érzékelte az új fw-t és elvégezte a frissítést. Kicsit félő, amit most írtál, reméljük a gari lefedi a sw frissítésből adódó hiba javítást a szervíz részéről. Ezt csak azért írom mert PC-nél tudom vannak olyan alaplap gyártó/szervíz, akik a fw frissítésből adódó problémára nem adnak garanciás javítást/cserét. Ha lesz híred róla légy szíves jelezzél majd vissza.
-
GEO001
aktív tag
válasz
#03969024 #7874 üzenetére
"Igen, sok apró kényelmi funkció eltűnt. mint a PIP is..." . korábban sem volt ilyen szolgáltatása.
Dany007: Ez a 2d-->3d kovertálás csak parasztvakítás, utólagos szoftveres mesterkélés, esetleg FHD -s sportközvetítéseknél van vmi mélységérzet, de sztem a többi felejtős.
(de közben ezt már Márton is kifejtette).
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Titan Quest II
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- 3db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest