- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
BloodRay #72410 üzenetére
Egy dolog a marketing és egy másik a valóság.
Itt van egy táblázat arról, melyik milyen. (Az LF63xV is valószínűleg 100Hz-es 49"-től felfelé, mert azoknál már 900-as PMI-t írnak.)
Az 50Hz-eseknél a TruMotion max. a 24p/25p-s filmeket tudja mozgásinterpolálni, azokat viszont pont nem kell.
(#72407) Pumma: Ami azt illeti, a Rec. 601 (SD) és 709 (HD) tévés szabványok valóban eléggé fakó színekkel dolgoznak (eredetileg technikai korlátok miatt). A Rec. 2020 ezen is változtat.
(#72411) K Norbi: Tulajdonképpen mire akarsz kilyukadni?
(#72413): Mit értesz 200Hz alatt?
(#72412) direwolf: Ki fogom próbálni, mit csinál az 1-es DeJudder, de ha 24p-s a forrás és bekapcsolod a "Valósághű mozi"-t, akkor 24Hz-en is fogja megjeleníteni a tévé (nem próbálja 50Hz-es frissítés mellett megjeleníteni, amitől az eredetinél is judderesebb lesz), ahol persze van filmes judder, de legalább egyenletes és nem is olyan rossz, és legalább mozifilmszerű marad.
Nem tudom, olyat tud-e ez a "Valósághű Mozi" (hibás fordítása az eredeti Real Cinema-nak) beállítás, hogy pl. a PC-ről hozzánemértő módon 60Hz-es képfrissítés mellett lejátszott 24p-s képet felismeri és 24Hz-en jeleníti meg?
Baromira hiányolok egy olyan beállítást (akár a fentinek is lehetne ilyen funkciója is), ami bekapcsolt TruMotion mellett is 24/25Hz-en jeleníti meg a 24/25p-s tartalmakat és csak a normál tévéadást mozgásinterpolálja. Fárasztó ki-be kapcsolgatni, főleg egy sor nyomkodással, inkább kikapcsolva hagyja az ember és csak speciális esetben kapcsolja be (pl. sportműsorok).
(#72414): 50i-nek hívják ([link]) (de leginkább 576i-nek a megjelenített sorok alapján, jelezve, hogy interlace) és már eleve 50 mozgásfázist tartalmaz normál tévéadásnál (félképenként, azaz páros-páratlan soronként más mozgásfázis), ami mozgásinterpoláció nélkül alakítható 50p-re.
-
norrberth
addikt
válasz
BloodRay #72410 üzenetére
Hát szégyen ezeknél a tv-k nél a 100Hz Ha kikapcsolom a Tru motiont azért olyan szép a képfrissítés FULL HD filmeknél
Nem értem miért nem csinálják 200Hz már alapból őket.
10 évvel ezelőtti Samsung képcsöves tv m is 100Hz volt.
Ha meg bekapcsolja az ember ezeket csodálatos képjavító dolgokat csak ront a helyzeten. -
huncutka1029
addikt
válasz
BloodRay #59651 üzenetére
Sziaaaaa Bloodray! ezer éve nem jártál erre! Üdv újra a fedélzeten!
Megerősítem,
Most beszéltem az LG care centerrel, TEljes szintű frissítésük lesz, netcast, Webos 1, 2 rendszerre augusztus végén.
Bug ként jelezték a hibámat az USB mentéssel kapcsolatban is.
Egyébként azt mondják azért "tűnik el" a mentés USB-re opció mert bekapcsoltam a rendszerbiztonságot.
Pin kód kérés... ha kikapcsolom, akkor visszajön. Majd délután kipróbálom.
kérdeztem a change logot is, azt mondta a kolléga az ÜSZ-en, hogy ők megkapják, de jogi okokból nem oszthatják meg minden hónapban a face-oldalukon...De elmondta, hogy sokan kérik, lehet, hogy utánajárnak, hogy a nagyobb rendszerszintű frissítésekről milyen fórumon lehet tájékoztatást adni.
Nagyon korrekt volt az ember. -
Tékozló
tag
-
bluobluo75
őstag
válasz
BloodRay #29161 üzenetére
A panasonic ×60 tudomásom szerint alap belépő kategória, előnye a többiekkel szenben, hogy még az 50"-os is olcsóbbra jönne ki mint a legtöbb LG meg Samu amit eddig néztem, és az SD adás is biztos szebb azon....
2 helyen én is láttam szaggatni de a topikjában azt írták nincs jó forrás belőve rajta vagy mi... -
jczettler
tag
válasz
BloodRay #29161 üzenetére
szia BloodRay,
(#29093) jczettler -> HDMI ARC-on még nem próbáltam, de LA660S-től felfele ez már vezeték nélkül is tud kapcsolódni a tv-kre.
Kössz az infót! Ha jól látom a NB3530 2.1ch 300W Sound Bar szerint, akkor ezen nincs is HDMI, viszont van két optikai is. Valóban a 690S-nél ott a wireless opció soundbar-hoz.
Egyelőre filózás van... nem tudom hol lehetne egy ilyet kipróbálni... tipp?
-
gahor72
aktív tag
válasz
BloodRay #25775 üzenetére
Köszi a választ!
Volt már nálam ilyen távirányító,de nem müxik az RF része(görgető) annak ellenére,hogy állítólag elő van készítve,de nem.(lm640s)
Kell hozzá dongle is,az meg csak dobozosban van.
Nem tudott szerezni az emberem a Euronics-nél,Nem sikerült az AQUA-nál,az MM-ben sem,szerviz kft is feladta.
Már csak az ebay marad,de csak kínából,krix-kraxokkal az Angol betűk helyett....
üdv
-
Andrasxy
tag
válasz
BloodRay #24713 üzenetére
Köszi!
Szerinted a régiót át lehet állítani hazaira. hogy az appok is elérhetöek legyenek?
Ès még annyi kérdésem lenne, hogy visszább olvastam, hogy az RÈGEBBI LG készülékekböl hiányzik a Flash10 támogatás és ezért az internet felület kicsit gyengusz.
Szerintetek ez már támogatja? Azt miböl lehet tudni? Vagy mivel utalnak rá, hogy tudja?
-
gycs02
tag
válasz
BloodRay #24154 üzenetére
Köszi Neked is és Sznómennek is!
Végre hozzájutottam számomra értékes infókhoz is. Viszont előrébb nem nagyon sikerült jutni. S itt jön a mindig hangoztatott igazság, meg kellene nézni a 2 TV-t élőben, egymás mellett, de az LM620 már elég ritka. Sőt most ismét szétnéztem ár ügyben, s kb. hasonló árban van az LM640 is. Na még egy jelentkező. Lassan meg dönteni kellene, mert az LM-ből kitudja milyen, valami miatt visszamaradt, visszavitt példányhoz tud majd hozzájutni az ember.
-
huncutka1029
addikt
válasz
BloodRay #24159 üzenetére
na jó,
de a lényeg a lehetőség
Legalább látszatra odafigyelnek, rád, ha már lehúznak 100K-val,
Jó marketing, a Sz@.t eladják lekvárnak,.
Ezzel csak a kontrasztot akartam érzékeltetni, Én még épkézláb választ sem kaptam az Lg -nél a kérédseimre.
Na persze, lehet samuéknál sem jobb ilyen téren a helyzet.
Egy biztos, én nem cserélek mostanában Lg-t samura, evo kit ide, vagy oda! -
blakey
titán
válasz
BloodRay #24154 üzenetére
Legalább kiírhatná az LG (meg a többiek is), bár van amelyik feltűnteti. Azért engem nem győznek meg az LA620 paraméterei az LM620-al szemben. Legalábbis képminőség tekintetében és ha azt vesszük, hogy a "drágább" modellek edge ledesek akkor az LM620 az LA620 felett áll képminőség terén. A 400Hz MCI és a 200Hz MCI is elég nagy különbség ha a számokat nézzük, hiába nem az igazi panel frissítési frekvenciája.
Ja és mérget nem veszek. -
fgordon
senior tag
válasz
BloodRay #23749 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Végül LG 42LS5600 lett.
Nem értek valamit, kérlek aki tudja, hogy mi az oka, az válaszolja meg.
Adott egy 1920x1080-as JPG, mint teszt kép, ahol csíkozás van, ami pont a natív felbontása a TV-nek.Ha USB-n megnézem a JPG-t, akkor "tű éles", pixel pontosan jó a kép, a színek is jobbak. Ez OK.
Ha viszont a PC-n nézem meg a JPG-t, ugyanazt, DVI kimenet, DVI kábel végén HDMI átalakító, akkor nem jó a kép, nem "tű éles", nem pixel pontos érzést kelt, a színek is rosszabbak...
Mintha valami HDMI/DVI bemeneti konverzió miatt sokat romlana a kép...Képeket 18 mpixel-es DSLR-rel csináltam, JPEG-et csak átméreteztem, vagy a CROP-nál csak kivágtam, majd max minőségben mentettem.
Lásd lenti 1. és 2. kép.
1.: USB-s "jó" kép:
2.: DVI/HDMI-s kép:
100% CROP:
1.: USB-s "jó" kép CROP:
2.: DVI/HDMI-s kép:
Köszönöm előre is a válaszokat...
-
Kroni1
veterán
válasz
BloodRay #23751 üzenetére
Hát wifi, smart, meg a remote az baromira nem kéne, ugyh ezzel el is dőlt sztem..
Az LM620-ast szerinted lehet még kapni nagyobb boltokban, pl. MM vagy ilyesmi helyeken? Azért kérdem, mert nekem fontos lenne, h rendes gari legyen rajta, és az a tapasztalatom h az ilyen helyeken a legkorrektebb a gariztatás. (ha többe kerül emiatt az nem érdekel..)
-
Kroni1
veterán
válasz
BloodRay #23749 üzenetére
Köszi!
A kettő közül amugy az újabb de drágább LA620-ast érdemes lehet megvenni szerinted? Az LM620-hoz képest miben tud többet?
Ha jól tudom az ujabb LG 3D TV-k az sbs és ou formátumú 3D filmeknél autómatikusan átválták a képet 3D-re.. ezt tudja mindkettő? (az 5590-esem csak a Bluray-eknél vált át magától.)
-
huncutka1029
addikt
válasz
BloodRay #23204 üzenetére
Szia BloodRay
itt azt írták a fuso kapcsán, hogy az lg 2013 év elején elérhetővé teszi a 2011 es modelleken is.
Erről valami infód?
Most engedtem frissíteni, de semmi érdemi változást nem látok, és a prémiumok között sem változott elsőre semmi.
A hotel mode szerencsére továbbra is elérhető! és ez jó, ha csatorna listát kell szerkeszteni. -
-
törölt tag
válasz
BloodRay #23157 üzenetére
Szerintem az mindig is silverlight-al ment. Ettől még akár mehetne is (ha nem win média formátumot használnak, márpedig gondolom nem, ha a fuso át tudja venni a streamet), de nem megy. Droidon és ipaden legalábbis nem (megnéztem), tehát nincs az oldal felkészítve winen kívüli világra, azaz ez jelen állapotában okostévék böngészőjében nem megy.
És erről nem a tévé, vagy a frissítés tehet. -
iviivi75
tag
válasz
BloodRay #23154 üzenetére
o, ennyi szot nem érdemel az egész ,az meg nem igaz ,hogy akármennyire szarul irok ne lehetne kivenni mia kínom.
ok gondoltam hogy valami hiba lehet,de én amugy se prémiumoknál néztem videotárat,használhatattlansága miatt hanem a webböngészön keresztül egészen mostanáig és mint irtam nem az élö adást hanem ami felvételröl ment aszt néztem és irjon bárki bármit nekem az ment,ott néztem a kék fényt mindig ennyi.
ezen nem fogok vitatkozni mikor ugy volt mért hazudnék.
komolyan mondom ha lesz még jo valaha levideozom hogy igenis müködik.
-
törölt tag
válasz
BloodRay #21519 üzenetére
Én sem bírom a vibrálását, sajna. Akkor együtt várjuk az OLED-et
(#21521) Bobolit
Értelme van, kérdés mi más hülyeséget kapnál egy cserekészülékkel. Teljesen homogén LCD-t még sosem láttam, és ezek a csíkokra is érvényesek, nem csak felhőkre ill bevilágításra. Az a baj, hogy észrevetted, most semmi mást nem fogsz figyelni, csak ezt
Az imént említett ST50-es plazma is szenved tőle rendesen, sokat vittek vissza és cserélték nekik.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
BloodRay #21494 üzenetére
"Egyértelműen jobb térhatást tud produkálni." -> Ez meg egyenesen vicces.
Ennek az ellenkezőjéről aktív hívőket nem fogsz tudni meggyőzni (legalábbis nekem is volt ilyen beszélgetésem).
Amúgy egy 4k tv-nek pont ez lenne az előnye, hogy fullhd-ben mehetne a passzív 3D (tehát fasza, amíg nincs 4k 3D anyag
), de nem 6milláért, mint amit az LG csinál
-
panpeter92
tag
válasz
BloodRay #21494 üzenetére
"Hiába fogyasztanak kevesebbet a mai plazmák mint a régiek, az tény, hogy azonos méretben az átlagfogyasztásuk minimum 2x akkora mint egy azonos méretű LED-é max beállításokon."
Amiről én beszéltem, az egy 50ST50-es készülék, ami egy erős középkategóriás plazmának számít. Nem tudom milyen minimum és maximum értékekről beszélsz, de én egy kalibrált készülék beállításaival készült mérésről beszéltem. Természetesen egy hónapig volt a mérve, és ezután lett átlag vonva a számokból. Így 137KWh. Na most egy hasonló árfekvésű(ám összehasonlíthatatlanul szerényebb képminőségű) LG LCD, pl LM620 47"-os verziója 92KWh-t, 55"-os verziója pedig 123KWh-t fogyaszt.
Tehát hol van itt a minimum 2X akkora fogyasztás?
Aktív vs passzívhoz annyit, hogy nekem az is hozzájárul a 3D-s élményhez, ha nem hullik darabjaira a kép, ha megmozdítom a fejem. És 42"-on nemhogy a 3D-nek, de még a Full-HD-nak is csak tessék-lássék módon van létjogosultsága. -
Rosep
senior tag
válasz
BloodRay #20890 üzenetére
Szóval semmi eget rengető.
Én most akarok áttérni plazmáról. Nem tudták javítani az 50PV350-esemet és kaptam egy csereutalványt. Mivel a bolt megszűnt, az LG fog valamit felajánlani. Az LM640 elég meggyőző volt MM-ben, lehet bevállalnám...
Ezek szerint nem nagyon érdemes várnom 2013-as modellekre.
-
modi
tag
válasz
BloodRay #20735 üzenetére
Gondolom az én hozászolásomhoz reagálva írtad.
Az a helyzet,hogy a számítógépbe Samsung Merevlemez van.
A Nas-ban ki lett próbálva egy seagate 1 terrás és egy WD 2,5 terrás
Ismerősnek,meg megint csak más merevlemeze van a gépben.
Most vagy egyiket sem szereti,vagy nem ez okozza a gondot.USB-N eddig bérmilyen merevlemezt vagy Pendrive-ot csatlakoztattam a TV-hez semmi gond nem volt.(Verbatim,Emtec,PQI,Corsair,)
A Külső vinyo I-omega (1 terrás 3,5 Samsung merevlemezzel) Illetve 1 Seagate 500 GB 2,5 külső egy 2 terrás Samsung merevlemezzel Meg az Aldiban kapható Medion és egy LG merevlemezzel is használva volt a TV.
Illetve USB3 -as Pendrive-t is vígan vitte. -
törölt tag
válasz
BloodRay #19820 üzenetére
A mozgásinterpolációnak továbbra sincs semmi köze a panel valós, fizikai jellemzőihez. Az egy elektronikai funkció. Ráadásul nincs egyetlen "hivatalos" valós 50hz-es anyag(50p-s), aminek interpolálásával 100Hz-hez jutnánk , bár lehet, hogy az elektronika képes erre, de itt továbbra sem erről volt szó. Itt többnyire 50i SD(lcd-nél deinterlace után ebből 25p lesz ugye), vagy 24p-s anyagokról beszélünk. A valóság ez.
A teszt pedig a panel valós, fizikai jellemzőjét mérte, tehát nem a trumotion meglétét, vagy nemlétét.
Az más kérdés, hogy egyik lcd teszt sem lehet egzakt, mert az önmagában már egy kompromisszumos kérdés, hogy a b2w-w2b eltérő értékei miatt mikor tekinthető átbillentnek vagy mikor nem (tehát pl. a ghosting az kizáró-e vagy sem). -
törölt tag
válasz
BloodRay #19791 üzenetére
Én még régebben olvastam HDTVTest-en róla, az ő méréseik alapján is 50Hz-es a panel.
Közben meg is találtam.
Nem mintha különösebb szerepe lenne ennek, de ja, amúgy simán lehet, hogy 50Hz-et tud a panel.update:
Bár ha igaz, a 660 sem tud többet. -
törölt tag
válasz
BloodRay #19579 üzenetére
Sajnos egy ideig még nem lesz 2013-as szériám
Ellenben és a pár nyafogásom ellenére összességében elégedett vagyok.A panel kiváló, van a kecóban egy 42LE4500 TV is,elég átsétálni egyik szobából a másikba és vetni egy összehasonlító pillantást a két TV-re és egyből szembetűnő a két megjelenítő közötti hatalmas minőségi különbség az LM széria javára.Apropó a csatorna lista mentés-szerkesztés jöhetne már
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest