- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
benvolio
őstag
válasz djentleman #96132 üzenetére
A TV menüjébe a HDMI bemenet címkéjét állítsd át "PC"-re, hátha ez is számít és a VGA driver-ben a kimeneti színformátumot állítsd RGB-re, vagy próbálgasd melyik jobb neked játék alatt.
-
benvolio
őstag
válasz djentleman #96124 üzenetére
A VGA driver-ében állítsd be az 1080p-t 120Hz-re a játékozás idejére.
-
benvolio
őstag
válasz Beni2360 #95212 üzenetére
Egy box-om volt, azt hiszem ott jól jöttek az adások, de ez meg sokszor sz@rakodott más miatt és a végén ezért is cseréltem le kártyára. De akkor sem hiszem, hogy válogatni kéne a TV-ket a UPC kártyához, amikor a hangolásnál két TV-men is lehet UPC-t a menüből választani. Biztos, hogy valami nem kerek a UPC-nél, olvasó vagy szolgáltatás, lehet, hogy helye is válogatja. Mindegy, régen se voltam velük elégedettek a CRT TV-k korába a régi lakásunkba, ezért váltottam át ott digi-re, és lett is "problem solved".
-
benvolio
őstag
Lehet akkor TV-je válogatja, de nálam 1 Samu és 2 LG sem szereti a UPC kártyát. És ami érdekes, hogy a régebbi LG-vel nem volt semmi gond eleinte, aztán egyszer, az egyik frekvencia alá tartozó HD adások nem jöttek be. UPC-s kijött, kis műszere szerint minden rendben a jellel. Szóval szerintük csak a TV lehet a hibás. Na de három? DIGI-t akarok, de ide nem fog jönni úgy néz ki sajnos!
-
benvolio
őstag
Nekem is eldobálja, de nem csak az LG, hanem a Samsung TV-nk is. Mindig vissza sírom a Digi kábelt, soha semmilyen problémánk nem volt vele, de ahova költöztünk itt csak UPC és Telekom van sajnos. Mivel több TV-n is jelentkezik a probléma, szerintem a UPC kártyái/olvasói sz@rok vagy a szolgáltatásuk. Saját kártyaolvasó modul-t meg nem lehet használni UPC kártyával. Remélem egyszer eljut a Digi hozzánk.
-
benvolio
őstag
válasz Clubforum2 #94669 üzenetére
Én egy "BlitzWolf BW-FYE2" fülhallgatót párosítottam össze, szerintem mással is jónak kéne lenni. (A TV egy LG 49UK7550)
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz benvolio #94570 üzenetére
Na meglett a hiba, nem elég automatikusra tenni, külön a beállításokba az "optikai" alatt van plusz beállítás pcm-re ás automatikus-ra, szóval jön a Dolby Digital is most már rendesen, de az elszomorító, hogy a TV hangszóróval egyszerre viszont nem, ilyenkor csak pcm van. Ilyen probléma se a 9éves se a 7éves tv-nkel nincs. Na mindegy ez van, ezt kell szeretni.
-
benvolio
őstag
válasz junior19 #94574 üzenetére
Sehogy nem megy, már mindent próbáltam. A 7 éves LG TV-nkel ilyen gond sose volt, külön is de egyszerre is ment, illetve több információt is kiírt. Új OKOS TV azt mégis butítva vannak a funkciók rajta, ezeknek nem számít semmi csak a net legyen meg az előre berakott alkalmazások.
-
benvolio
őstag
Adott egy LG49UK7550MLA TV és optikain nem hajlandó csak PCM jelet kiküldeni az erősítőre hiába "automatikus" van állítva. A Dolby Digitál TV adásokét is, illetve HDMI-vel csatlakozatott pc hangját is (film lejátszóba "passthrugh" beállítva), valamint DLNA-n lejátszott film hangját is. Mi a hiba? Már mindent végig próbálgattam a menübe állítgatni de nem jön össze.
Üdv![ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Na elhoztuk a 49UK7550-est végülis. Brutál jó! Régen vettem a másik TV-hez pluszba egy LG utángyártott távirányítót, hogy ne kéregessük egymástól és legyen mindkét éjjeliszekrényen. Az összes gomb működik ezzel a TV-vel is, még a dedikált gombok is, így az "energy" gomb is! Ez a probléma is megoldva, de egyébként van automata ebben a tv-ben is. Az asszony is teljesen elégedett vele. Most a Jurrasic World nagyon ott volt vele, még a hangja is sokkal jobb mint az előzőnek. Holnap játék próba.
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz blakey #94460 üzenetére
Akkor jóféle a 7550-es?
Egyébként ami feltűnt ezeknél az új TV-knél, hogy a távirányítón nincs dedikált gomb a fényerősségre, illetve az energiatakarékosságra, mert "energy" gombra van rakva. Nappal mindig "ki" vagy minimálison van nálunk, este max-on, hogy ne üsse ki a szemünket. Menübe kell majd ugrálni, hogy levegyük a fényerőt estére?[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Na megvolt a TV mustra! Az a helyzet, hogy a 6300 és más 6-osok közül néztem 49"-est, de még 43"-ast is, de nem tetszett. A széleknél láttam sötétedést és nem egy üzletben néztem, valahogy nem volt egységes a kép, főleg világos jeleneteknél. Így néztem másokat is és láthatóan jobb volt a 7550 és a 8100-es. Nem akartunk drágább tv-t, de lehet, hogy a 7550-est bevállaljuk most, mert a 6-os széria csalódás volt . Még az asszony is azt mondta inkább a jobbat vegyük, hiába drágább egy ötvenessel, ami nem kis különbség, de évekig fogjuk nézni. A 7-es szériából van itt valakinek ilyen TV? Vélemény? Esetleg pont ez: LG 49UK7550MLA, mert ezt néztük ki.
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz GodSied #94437 üzenetére
Köszi nektek, azt nem tudjátok, hogy pc-vel összekötve 1080-as felbontáson jó képe lesz egy játéknak? Illetve egy 576i Tv adás nagyon gagyi lesz rajta? Jelenleg egy 42-es full HD-s TV-m van, ezzel rendben van 3 méterről nézve, tartok nagyon ettől az UHD-től, de nincs már nagyon más választás.
Üdv! -
benvolio
őstag
Sziasztok!
Van lényeges különbség a két TV között a talpán kívül? LG 50UK6300MLB vs. LG 50UK6470PLC. Megvehető bármelyik?
Üdv! -
benvolio
őstag
Bár ezek Samu-k, de itt láthatod milyen a nem pixelpontos kép. [link]
-
benvolio
őstag
válasz direwolf #41384 üzenetére
Nekem más LG TV-m van, de minden frekvenciának külön, egymástól független teljes körű képbeállítási lehetősége van. Én a tv-t pc-módra állítottam és úgy használom játék alatt is és XBMC-vel is film nézéshez.
Tehát ha az XBMC beállítja 24Hz-re vagy 50Hz-re esetleg marad 60Hz-en a film alatt akkor mindhárom frekvencián külön kellett a képet beállítani. -
benvolio
őstag
válasz atirag #37143 üzenetére
Na most nem értem mit mivel kötöttél össze, de optikain kimegy az 5.1 a TV-ből az erősítőbe. Ha pc-t kötök rá HDMI-n akkor is, és a TV adás is.
(#37144) szunya1: nem a PCM-et kódolja át az erősítő, nekem ha pc-ről PCM jelet kap az erőlködő a TV-n keresztül akkor azt írja ki, ha DD5.1-et akkor azt, mint bemeneti jelet.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz huncutka1029 #26375 üzenetére
Köszi, lehet befrissítem én még a gyárit használom.
-
benvolio
őstag
Ha már szóba jött androidos alkalmazás én most tettem fel a telóra az iMedia Share-t is és így a telefonon lévő összes média tartalom közvetlenül lejátszahtó a TV-n.
Üdv! -
benvolio
őstag
LW-s tulajokat kérdeznék a DVR lejátszáskori képbeállításáról.
Nálam a DVR lejátszásakor csak a Mozi, Élénk, Normál, Játékgép képbeállítások választhatók.
Bármelyikre van állítva, kilépéskor a TV adás képe is az ott beállított lesz. Tehát ha Haladó1-en volt előtte a TV, akkor elállítja azt. Ennek függetlennek kéne egymástól lenni mint a többi bemenetnél, de itt van valami anomália.
Mivel én a Haladó1-et használom a TV adáshoz, be kellett állítani az Élénk-et is hasonló beállításra, mert a DVR lejátszásakor ilyen esetbe arra ugrik. Vagy pl. csak a Mozi beállítást kell használni, hogy egyforma legyen mindkét esetben, mert úgy megmaradnak.
Nálatok is van ilyen anomália vagy nektek független maradnak egymástól? /például: TV adás Haladó1, DVR lejátszás Mozi, és ez meg is marad/
Remélem érthetően írtam.
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz huncutka1029 #13248 üzenetére
Megosztok én is pár tapasztalatot az LW5590 DVR-ről, hátha valakit érdekel.
Az kimaradt, hogy a felvételi listát el lehet érni az OK gomb majd zöld gomb megnyomásával is. /csak hogy kukacoskodjak /
Nekem DVR-re egy Maxell Tank P series 2,5"-os külső vinyó van rákötve szimpla /azaz nem Y/ kábellel, de mivel ez rack is egyben, így a vinyót egy "hibás" 8%-os kondiciójú Toshiba 320GB-osra cseréltem benne és teljesen jól megy vele, adattárolásra tökéletes.
A másik USB-be egy Samsung Story Station 2TB-os USB3-as külső vinyót használok filmezéshez, gond nélkül megy.
Üdv! -
benvolio
őstag
Na úgy néz ki nem veszek az LW5590-es TV-mhez magic remote távírányítót, mivel letöltöttem az androidos telómra ezt a remote programot és teljesen jól használható! Ahogy mozgatom az ujjam a teló képernyőjén úgy mozog az "x" a képernyőn a "touchpad" funkció során. Nagyon király! A TV egyébként kábellel csatlakozik a routerhez így még LG wifi stickre sem költöttem és nem is szükséges hozzá, hogy működjön ez a program. Gondoltam megosztom ezt a tapasztalatot veletek.
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz Tacsika #13035 üzenetére
Iktass be földhurok leválasztót az antenna vezetékbe, hátha segít. Egy próbát megér szerintem.
-
benvolio
őstag
válasz lazarus2206 #13025 üzenetére
"Ti hogy regisztráltatok a fórumba"
Történetesen én kérdésekkel, tanácsra várva érkeztem ide egy bizonyos termékkel kapcsolatba anno. Kaptam is és jelenleg is kapok véleményt, tanácsot, bármely témába ami érint és rájöttem, hogy én is segíthetek több témával kapcsolatba, így ragadtam itt. Véleményeket, tapasztalatokat olvasunk/cserélünk ami hol negatív, hol pozitív, de egymást segítő szándékkal. A te belépő első 13 hozzászólásod itt olvasható amit mindenki olvashat, hogy miről szól. Eszembe nem jutott volna ide regisztrálni ezért, hogy ezt elmondjam, csak személyes inditatásból esetleg. Ennyi erővel kétségbe vonható bármely állítás, mert aki meg pozitívumot ír például itt az meg akkor "fizetett ügynök" vagy mi. Ő így járt más pedig nem így....
Jobbulást és kellemes fórumozást kívánok a továbbiakba. -
benvolio
őstag
válasz lazarus2206 #13013 üzenetére
Pontosan te válaszoltad meg a lényeget: "Nekem is javítottak egy Sony TV-met, kijöttek, elvitték, 4 nap múlva visszahozták"
Ha így működött volna ferob-nál is az LG részéről akkor dicsérő szavakkal írt volna az esetéről és a szervizes/ügyfélszolgálatos munkájáról. Sajnos nem így történt, leírta az esetet és a hozzáállást ami vele történt. Itt negatív és pozitív tapasztalatokat, véleményeket is megosztunk egymással. Ha jól veszem ki te vagy az egyedüli aki letámadta, mert bármi negatívumot mert ide írni. Szóval tuti van valamilyen kapcsolatod a szervizzel vagy az ügyfélszolgálatossal vagy azzal aki ott dolgozik, ebből az ügyből kifolyólag. /tudom én is paranoiás vagyok/
Többször olvashattunk itt problémákat de ilyen vélemény nyilvánítást amit te tettél más bajára még nem: "Egy TV-ből, ami néha rezonál ekkora hisztit csinálni?
Örülök, hogy egyeseknek ez a legnagyobb problémájuk"
Végigolvasva a hsz-eidet semmilyen építő jellegű választ nem adtál. "hangneme, ami fura, lenéző, mintha mindenki más hülye lenne." - szerintem ezt csak te látod így, mert valamiért okod van rá!
De nem akarok ebbe a témába belefolyni, ha van LG TV-d elolvassuk a véleményedet, tapasztalatodat, problémádat és segít bárki aki tud, mert általában itt ez szokott menni. De más nick-en, mert ennek már hitele itt nem lesz.
Béke!Egy kis összeesküvés elmélet:
Bloodray mint LG-s szóvá tette megfelelő helyen ferob problémáját, amit nagyon helyesnek tartok, majd ezután üdvözölhettük körünkben lazarus2206-ot. Ne mondjátok, hogy nincs összefüggés! -
benvolio
őstag
Többször volt kérdés "optimális képbeállításról", ez mindenkinél más szerintem. De aki nem aktiválta a THX-et a menübe annak leírom milyen a gyári kalibrációja, ami talán kiindulási pontnak megfelel. Ehhez mérten talán lehet állítgatni egyéni ízlésre./LW5590/
THXmozi:
Háttérfény: 30
Kontraszt: 83
Fényerő: 51
Vízszintes élesség: 50
Függőleges élesség: 50
Színtelítettség: 53
Árnyalat: 0
THXBright Room:
Háttérfény: 50
A többi ugyanaz
THX3Dmozi:
Háttérfény: 100
Kontraszt: 90
A többi ugyanaz.A "TruMotion" és "Helyi Sötétítés" ezek alatt szabadon állítható egyéni ízlésre.
A "További beállítások" alatt lévő képjavító funkciókat nem látni, hogy mi van ki/be kapcsolva.
A fentiek alatt az "Energiatakarékos üzemmód" nem választható.
Ennyi azt hiszem a THX összefoglalva ami gyárilag belekerült és látni. -
benvolio
őstag
-
benvolio
őstag
Nekem a tavalyi modellre LW5590-re 2TB-os van dugva semmi gond nincs vele, szintúgy az 500Gb-ossal se volt. Ha 2,5"-osba gondolkodsz /azaz külső táp nélkülibe/ akkor én lehetőleg olyat vennék amihez szimpla USB kábel elég, mert van amelyikhez "Y" kábel kell és az csak a "helyet" foglalná a TV bemenetén.
-
-
benvolio
őstag
XBMC-t és a SplashPro-t is próbáltad? Ezekkel a lejátszókkal nem szokott gond lenni.
Érdemes az XBMC-be bejelölni a "Képfrissítésfrekvencia igazítása a film-képkockasebességhez" opciót. A 24fps filmeknél 24Hz-re váltja a TV-t a 25fps-t 50Hz-re. Aztán játszhatsz a TruMotionnal, hogy a legmegfelelőbb legyen számodra. -
benvolio
őstag
válasz sony309 #11890 üzenetére
Most nézem levették vagy inkább kicserélték a 05.11.08 verziót a 05.12.05-re. Ha nem akarsz semmit állítgatni a szervízmenübe akkor feltehető, de zárolni fog bizonyos lehetőségeket ahogy itt írták korábban mások. Vagy előtte állítsd be ha valamire szükséged van /pl. hub,THX/ és utána frissítsd. Én egyébként ezt a legújabb verziót már mellőzőm inkább.
-
benvolio
őstag
válasz blakey #11811 üzenetére
Univerzális távirányítóval, amik használhatók erre. Fully8, Medion, valamelyik Silvercrest, Thomson, Hama, amiket eddig olvastam. Nekem a Medion van, de mindegyiknél más a "trükk".
Szerk.:ezeknél a THX módoknál még az energiatakarékosság sem állítható annyira fixre állították. Még ezt is észrevettem.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz Yogi Bear #11800 üzenetére
Na így vettem a bátorságot és beállítottam a THX-et és a 3D THX-et is és az lett amit írtál, bejött az a két kép mód a 2D-nél és bejött a 3D alatt is egy "3D THX Mozi" mód. Ahogy elnézem ezek fix beállított értéken vannak és csak a TruMotion-t és a Helyi sötétítést lehet állítani, de egész jó így előre bekalibrálva.
Én a "THX Media Director"-t azt nem engedélyeztem egyelőre, ez mit csinál? -
benvolio
őstag
válasz idegen lény #11760 üzenetére
Film közbe állítottam és érdekes, hogy filmenként más beállítás volt a számomra megfelelőbb. Mélység, nézőpont, jobb/bal, nem tudok optimálisat mondani ezt magadhoz kell állítani, de mondom, hogy filmenként változó. Pl. az egyikbe a nagyobb mélység zavaró volt a másikba nem stb.
-
benvolio
őstag
Hát én ma "teszteltem" a 2D->3D konvertálást és meg kell mondjam teljesen rendben van. A Ryan közlegény és a Föld inváziója után eldöntöttem, végig nézem az összes 2D filmemet így is. Nincs kijövős részlet, miért is lenne, de a mélység érzet és az élesebb kép jobb/más élményt produkált nekem. Szóval szerintem az LG nagyon jól megoldotta az élvezhetőséget. A 3D beállításokkal azért játszani kellett, hogy a legmegfelelőbb legyen, de már örülök, hogy a 3D mellett döntöttem.
-
benvolio
őstag
válasz huncutka1029 #11582 üzenetére
Nekem is ez rémlik valahonnan, akkor majd marad a 200-as.
-
benvolio
őstag
Az LW5590-hez jó az AN-MR300-as magic motion távirányító vagy mindenképp csak a 200-assal működik?
Üdv! -
benvolio
őstag
Egy kicsit megint írok az USB Hub-ról amit tapasztaltam /LW5590/. Szóval ha engedélyezzük a service menübe akkor az alatta lévő swap-ot nem kell elállítani /bár úgyis működött/. Kilépünk a service-ből majd kikapcsoljuk a TV-t. Bedugjuk a hub-ot és visszakapcsoljuk a TV-t. Most nekem így müködik a Sweex hub.
Képeket nézegetettek már 2D->3D-be? Szerintem elég jó látványt ad az is.
-
benvolio
őstag
válasz huncutka1029 #11413 üzenetére
Köszi a tippet, de most jön a meglepi!
Nekem van itthon a laptophoz egy ilyen Sweex hub és ezzel se ment, hiába állítottam be a hub-ot a TV service menüjébe. A service menübe alatta van olyan hogy "USB Swap", na azt vissza kell venni 0-ra. De a beállítás csak akkor müködik ha kilépsz a service menüből és kikapcsolod a TV-t majd vissza.Ezt eljátszva müködik a Sweex hub is!!! Már megint hamarabb kérdeztem mint végig próbáltam volna az összes lehetőséget, de se baj, mivel úgyis kell ehhez egy új hub így talán már bármi megfelelő! Ha nálad vagy másnál így müködik akkor írja meg légyszi a tapasztaltakat, hogy tényleg mindegy milyet vegyek a TV-hez!
Üdv! -
benvolio
őstag
LW5590-hez tudtok ajánlani USB hub-ot ami tutira jó hozzá? A Belkin rémlik valamiért, de jöhetnének konkrét tippek.
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz gulyasa #11359 üzenetére
Én ezt írtam is, hogy lehet beállítás kérdése lenne, ne csak azt utolsó hsz-emet nézd. Egyébként meg középről néztem mindkettőt, mert hajoltam, guggoltam.... De hagyjuk is ezt, valahogy úgy érzem, hogy a 2013-as TV-k lesznek majd igazán kiforrva minden téren, hacsak nem fogják "butítani" őket a költségcsökkentés miatt és nem lesz vége a világnak dec. 21-én.
-
benvolio
őstag
válasz idegen lény #11356 üzenetére
Nálunk az MM-be nem volt 620-as, azt más áruházban láttam. Mivel közben rájöttem, hogy nekem egy a lényeg, hogy a TV adás legyen tökéletes és a 3D, és azt megkapom az LW szériától is, így nem volt kérdéses a továbbiakban, hogy mit akarok. Minél olcsóbban a 42-es LW5590-t és így lett nálam 190ezer a vége mikor eldöntöttem, hogy most már elhozom. A DTS dilemmát és film lejátszást megoldja a HTPC és egy erősítő. Az internetes +ficsőr meg kinek kell, kinek nem. De visszatérve a 620-ast nem vizslattam konkrétan, egyikkel se nyúlsz mellé az biztos. Azt viszont megjegyzem, hogy a 32"-os LD651-em az kis hitványnak tűnik a 42"-oshez képest pedig ugyanolyan zsír képe van, de itt LCD-nél tényleg a méret a lényeg!
-
benvolio
őstag
válasz sz.z.csicsi #11351 üzenetére
Hát elég hülyeség amit írsz, mert most pont itt kipróbáltam és a teljes sötétségbe semmi nem látszódik a keretből az LW-n. Hogyan is látszódna ha párhuzamos a keret az LCD-vel, és a kettő mélysége között van kb. fél centi különbség a keret vastagsága miatt és fizikailag így meg se világíthatja a keretet. Szóval ez így 0:0. Nappali fényben viszont vagy akár megvilágításnál /amit az MM-ben tapasztaltam/, hogy a képernyő azaz az LCD jobban tükröződik az LM-nél! Tehát olyankor zavaróbb! Pont emiatt nem vettem anno Samsung C650-est hanem LG LD651-est. Az LG LM-nél nincs ekkora különbség de akkor is van! Nem vitát akartam gerjeszteni csak a szubjektív véleményem írtam le! /A két TV az MM-ben az LW és LM, közvetlen egymás alatt volt és 3D-be is meggyőzőbb volt nekem az LW mint az előzőekben írtam. Külsőleg meg a keskeny keretű LM620 jött be nekem egyébként szubjektíve. /
-
benvolio
őstag
válasz idegen lény #11346 üzenetére
Hát én nem tudom mit fokoz egy vékony keret, de amikor én az MM-ben néztem az LW5590 szerintem jobb volt mint az LM660, hamarabb állt rá a szemem is, de lehet, hogy csak beállítás kérdése lenne. Ráadásul fényesebb volt az LCD-je az újnak ami nálam a világos napsütötte szobába hátrány lenne. Többek között ezért is nem bánom, hogy az LW szériát választottam. Szubjektív véleményem.
-
benvolio
őstag
válasz kisp113 #11223 üzenetére
Hát már én se tudom hova tenni ezt az anomáliát. Nálam minden jó volt, most a ki-be kapcsolásnál megint bezavarják egymást. Szerintem veszek a másik 2 TV-hez is koax csatis szűrőt, mert így közelebb lesz a TV-hez, aztán hátha...
Hálózati szűrőnek az Alces-t tudom javasolni, ezt sokan dicsérik. Ha nálam nem lesz változás akkor spórolok esetleg én is egy ilyenre. -
benvolio
őstag
válasz reddenkovics #11121 üzenetére
A DVD lejátszó menüjén belül be kell állítani, hogy a digitális kimenetet használja!
-
benvolio
őstag
válasz kisp113 #11091 üzenetére
Iktass be az antenna kábelbe ilyet vagy ilyet és megoldódik a probléma szerintem. Nekem az előbbi lett bekötve, mert a 3 TV-m ki-be kapcsolásánál illetve csatorna váltásnál bezavarták egymást. Míg az egyiket kapcsoltam a másikon arra pillanatra elment a kép. Most, hogy bekötöttem a probléma megszűnt. Egy próbát megér.
-
benvolio
őstag
Na végülis a második TV-m egy 42LW5590 lett. 190-ért az MM-ből. Az EB már ezen megy. Hát a 32"-os LD651-em szinte kisTV hozzá képest. Felesleges bármit is írni, volt róla elég szó itt, zsír nagyon ez a TV, pedig még be se lett állítva rendesen. De a hozzá adott +2 szemüveg az AG-F200, az szerintem ki lett cserélve benne, mert 2 színes party-s van a dobozába, ezért holnap visszamegyek reklamálni. Azért ez így nem járja, hogy merik kicserélni.
-
benvolio
őstag
válasz jooker82 #10918 üzenetére
Hát, kinek mi tetszik. Nekem maga a felülete is bejön, de legjobban az, hogy a Port.hu-ról leszedi a film infókat, borítót, tartalmat stb. Ha ezen belül nyitod meg a film mappádat mindent látsz a filmedről, nem kell külön katalogizálni vagy listázni ha igényt érzel rá. A lejátszási képessége pedig szerintem egyenrangúnak mondható a Splash-el, de itt beállítható, hogy a film fps-éhez igazítsa a TV frekvenciáját. Próbáld ki, hátha bejön.
-
benvolio
őstag
Korábban olvasottak alapján leírom az én tapasztalatomat a 2010-es LG LD651-es TV-mről.
A laptopom ha HDMI-vel van összekötve a TV-vel akkor a hang optikain kijön dolby digital 5.1-be az erősítőre a TV-ből. Ennek csak egy feltétele van, hogy a lejátszó programban amit használunk be kell állítani az audio beállításnál a "HDMI/SPDIF Passthrough"-ot. DTS-t én sehogy nem tudtam átvinni, de az AC3-at használó programok transcode-olják így az is átmegy csak dolby digital 5.1-be, de bőven megfelelő így is.
DLNA-n én a Nero Media Home 4-et használom és LAN-on is átmegy az 5.1, de a DTS így felejtős. A wifi-n szintén ugyanúgy átmegy mint kábelen, semmi különbség nincs. Csak egy példának írom, hogy a laptop g-s wifi-jével küldve a Terminátor Salvation 12,8GB-os 1920x800 felbontású DD5.1 mkv film, akadás mentesen megy nálam. Egy esetben szaggathat be vagy akár állhat le a film ha a hálózat leterhelődik másik géptől vagy akár a saját laptoptól ha közben még netezek is rajta. Ezt kell csak kerülni illetve más futó programokat leállítani ami belassíthatja. Gépe válogatja mennyit bír egyszerre, de én ha filmet nézek akkor most már csak az megy így semmi gond nincs vele. Szóval ezeket az újabb TV-knek is tudniuk kell, ha valami bibi van akkor beállítás kérdése az egész szerintem.
ON:
Most készülök venni a másik szobába új TV-t, de nem tudok dönteni 42LW5590, 42LM620, 42LM660.
Tudásra szerintem nekem elég az LW5590, dizájnra viszont a LM620 tetszik, az LM660 túl van a pszichés anyagi keretemen, de aztán lehet... Érdekes viszont, hogy ha az LM660 árából kivonjuk a wifi stick árát és a remote-t /amit esetleg megvennék a többihez/, igencsak közelít a "kisebbekhez" főleg ha az ajándék bluray lejátszót nézem. Illetve találtam egy 42LM3400-ast is, ez hova tehető a sorba?
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz greenisland1 #9737 üzenetére
Hát az nagyon jó ár, remélem felénk is lesz egyszer annyi, mert azonnal rárepülök ha 0%THM-es lesz.
(#9739) proly01: nem mindegyik átalakító viszi át a hangot, próbáld ki mással, illetve a film lejátszó programodban is be kell állítani a "SPDIF/HDMI Passtrough"-ot, hogy kapjál hangot az erősítőbe! Ha egyelőre csak a TV-n kell a hang akkor az Audio menübe állítsd át PCM-re Auto-ról, majd vissza, mert nálam is ha csak a TV-t akarom használni nem mindig ismeri fel és ezt kell eljátszani vele ha újra és újra összekötöm a laptoppal.
-
-
benvolio
őstag
válasz proly01 #9652 üzenetére
Külön hangkártya helyett elég lenne egy SPDIF bővítőkártya, ha csak az optikai kimenet a cél. Ezt csak össze kell kötni az alaplapon lévő "SPDIF_O" csatlakozóval. Olcsóbban kijössz így szerintem.
-
benvolio
őstag
válasz proly01 #9644 üzenetére
Azért , mert neked az alaplapon az SPDIF csatlakozó az a narancssárga színű RCA csatlakozó lesz, ami digitális koax csatlakozó, tehát nem optikai. Érdemesebb lenne külön HM erősítőt venni akár használtat is mint az ilyen egybe szettekkel szenvedni, nem mellékesen a hangzás miatt is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Banggood
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen videókártyát?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- További aktív témák...
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- JBL Xtreme hangszóró ÚJSZERŰ állapotban! - Minden tartozékával, dobozával
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- HyperX Cloud Stinger 2 core gamer fejhallgató // Új // Számla + Garancia
- Sennheiser HD 660S2 Eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest