Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
Kroni1 #89697 üzenetére
Egyebkent most direkt visszakerestem a topikban, és lehet ez okozta a zavart, de a trumotion- 100hz TVket itt anno mindenki valós 100Hznek hivta, és az volt itt a vásárlasi tanács, hogy ha lehet ilyet válasszunk, többek közt én is ezért nem 50est vettem, és nem bántam meg, a következőbe is ilyet szeretnék az biztos!
-
blakey
titán
válasz
Kroni1 #89694 üzenetére
6-7 éve még a megfizethető középkategóriás TVk is 100Hzesek voltak. - úgy érzem, hogy van egy kis zavar, nem tudom konkrétan milyen TV-d van, de az nem valós 100/120 Hz-es, nekem is volt néhány azokból az idókből, interpolációval vált azzá, azaz LG esetében a TruMotion-nel. Amit te kérdeztél az valós 120Hz-es TV-re volt válasz ami interpoláció nélkül is képes a megjelenítésre. Olyan TV most is van ami interpolációval képes a 120Hz-re és ezek többnbyire középkategóriás TV-k, tehát nem árt ezt tisztában tenni. A valós 100/120Hz-es TV-k a 4K-s TV-kkel jelentek meg, előtte csak interpolációval volt elérhető.
-
törölt tag
válasz
Kroni1 #43618 üzenetére
A HbbTv valami ilyesmi lenne: [link] Amikor olyan adóra kapcsolsz ahol működik, felvillan a kiírás:MEDIAKLIKK. Van benne műsorújság tételes ismertetővel, hírek, és pár webrádió, Foci VB fül alatt vannak meccs-statisztikák, és érdekesebb videók, képgaléria. Továbbá lejátszható innen a legutolsó híradó, sporthírek és időjárásjelentés.
-
edeleny
őstag
válasz
Kroni1 #29760 üzenetére
Köszönöm a segítségedet a 3D ügyben, pénteken ki is próbálom.
Plex ügyben egyet értek, nagyon jó.
Tényleg látványos, ahogy letölti a borítót, a filmek tartalmát, és egyéb infókat is megjelenít.(a médialejátszón még bele is néz a filmbe, kis ablakban jeleneteket mutat, ha a bélyegképen hagyom a kurzort)
DE
Hogy a manóba tudnám én értelmesen szortírozni a filmeket? Az az én hoznék létre kategóriákat, és tenném bele a filmeket? Mesék - családi - kalandfil. Ilyenek.(Kisgyerekek vannak a családban, gyakorlatilag már évek óta nem foglalkozom lemezekkel, csak HDD-ről mennek a filmek, így viszont pár száz közül negtalálni azt az egyet..............)
-
edeleny
őstag
válasz
Kroni1 #29721 üzenetére
Crysis3-at próbáltam.
Csak próbaképp, hogy milyen. (Full grafikán, HD-ben kicsit csalódtam a látványvilágban. Nemrég cseréltem le a HD3850-et, és kíváncsi lennék mennyit fejlődött a látvány!)A megfelelő beállításról nem tudok nyilatkozni, mert nem tudom.
A VGA: Ati HD-7850
Nincs 3D segédprogramom, most tőled hallottam először hogy ilyen is kellene.
Magukkal a 3D mkv-vel soha nem volt gond, tökéletes a kép, a TV lejátszójával indítva, LG DP1 médiaplayerem van azon is, meg hálózatról is!
Beállítási gondjaim lesznek!
-
BloodRay
veterán
válasz
Kroni1 #23752 üzenetére
Igen, LM620S még elérhető MM-kban, hivatalos helyeken, bár 47-55"-ban már igyekezned kell, hogy legyen dobozos darab, mert ekkora méretben nem vagyok biztos, hogy még van a központi raktárában az LG-nek.
(#23753) balageeee -> Hivatalos helyről, 42LM640S-ben/660-ban gondolkoznék ha még van raktáron, újak közül esetleg LA620/640-ben.
-
BloodRay
veterán
válasz
Kroni1 #23750 üzenetére
Hogy melyiket érdemes venni az jó kérdés. Az LA-s annyival tud többet, hogy beépített wifi-je van, jó hozzá az újfajta(külön megvehető) magic remote, kétmagos CPU-ja van már és nagyobb a fényereje(meg talán kicsit homogénebb is a megvilágítása). Viszont vastagabb maga a tv, mint az LM620, valamint csatlakozóelrendezésben is eltérnek ha jól emlékszem.
Amit kérdeztél azt mindkettő tudja. -
válasz
Kroni1 #23698 üzenetére
Köszi a választ!
Egy Samsung S2 500gb-os külső vinyóról játszom a filmeket, valamint egy sony 16 gb-os pendrivról próbáltam még. Elvileg mindkét cucc képes olyan sebességre,hogy pl egy hsbs ne akadjon rajta. Pc-t összekötöttem a tv-vel és a fent említett hdd-ről ugyanazt a filmet lejátszottam akadozás nélkül... Szóval erős a gyanúm,hogy a tv saját médialejátszója a "bűnös". A gond csak az,hogy ezzel ugye nem tudok mit csinálni. Gariba nem vihetem vissza,mert egyedül csak ezek a "formátumok" nem mennek rajta rendesen,mást gond nélkül lejátszik. -
Dominator
aktív tag
válasz
Kroni1 #23465 üzenetére
Így már én is megtaláltam és látja is a PC-re telepített PLEX szervert. Kipróbáltam egy full HD 3D filmmel, akadásmentesen fut, viszont nem tudok hangsávot váltani. Ha böngészőben megnyitom a PLEX beállításait, ott mintha át tudnám állítani, de a TV-n ugyanúgy az angol hang marad. Van erre valami megoldás, vagy kódoljam újra a filmet az angol hangsáv nélkül?
-
Dominator
aktív tag
válasz
Kroni1 #23462 üzenetére
Szia!
Igen, a Plex-et én is megtaláltam a neten valahol a TV-vel kapcsolatban, ki is próbáltam, de a feliratokat nem jelenítette meg DLNA-n keresztül, most pedig megnéztem és nincs ilyen menüpont a Premium menüben, pedig a TV elvileg 2012-es. A NAS iomega Home Media Cloud Edition, egyelőre nem találtam meg rá a Plex telepíthető verzióját. Az iomega szerint a lifelineapps.com-on lévő programokat lehet rátenni, de ott engem semmi nem érdekel, pedig tényleg az lenne a legjobb, ha ez a módszer működne
-
huncutka1029
addikt
-
-
Mankó
veterán
válasz
Kroni1 #23344 üzenetére
Nagyon remélem, hogy igazad lesz, mert már egyéb kiegészítőkben gondolkodok, hogy hogyan tudnám az aktuális - 1 optikai bementettel rendelkező -, hangkeltőbe továbbítani a 2 eszköz (xbox, média player) hangját.
Ha viszont átmegy a DTS is a tv-n, akkor gondolom az előbb feltett kérdésemre a válasz az LM620.
-
Mankó
veterán
válasz
Kroni1 #23307 üzenetére
LM620S modellről van szó.
Az is megoldható, ha több eszköz kötök hdmi-n a tv-re és a tv optikáján keresztül megy ki a DTS valami hangkeltő eszközre? Ez lenne igazából a cél. Mondjuk xbox, média-lejátszó tv-be hdmi-n, tv-ből optikán a DTS hang erősítőbe.100 hz, 24 p gondolom ok, mert leírásban ezt sem találtam. MCI 400 az meg nem valós érték. Ha ezek és a fenti dolog is ok, akkor könnyen lehet, hogy nekem is LM620S lesz.
-
Kovi71TM
tag
-
OldMike
őstag
válasz
Kroni1 #21668 üzenetére
Itt a fórumon ajánlották, hogy nevezzem át az mkv-t avi-ra, és akkor látható lesz a Win7 megosztással. Valóban működött, de nekem a Nero sokkal szimpatikusabb, és egyszerűbben kezelhető, ezért ezt használom. Persze én nem nézek százszámra filmeket, lehet hogy ezért nem jöttek még elő a problémák (ráadásul még csak 3 hónapja használom). Szerintem érdemes több ilyen programot is kipróbálni, szinte mindről lehet jót is, meg rosszat is olvasni.
Azt hiszem, hogy annak aki csak alkalmanként nézne meg egy-egy filmet talán érdemes egy 32 GB pendrive-ra beruházni, amire még egy hosszabb 3D-s film is ráfér (a még nagyobb ISO-kat meg nem játssza le a tévé). Kicsit macerásabb, mint a DLNA, de még elviselhető. Viszont több funkció működik, mint a DLNA esetében. Több egymásutáni filmnézéshez már HDD kell, ennek a tévé melletti biztonságos elhelyezése (meg az ide-oda szállítása) több gonddal járhat. A legjobb eredményt minden bizonnyal nem a tévé lejátszójának, hanem egy jó médialejátszónak a használata biztosít, az erre kihegyezett hardverrel és szoftverrel. Persze ehhez is kell valamilyen adathordozó, hacsak nincs eleve beépítve. -
Indiant
addikt
válasz
Kroni1 #21217 üzenetére
Köszönöm a válaszod és főleg a stílusát.
Mert nem feltétlenül tud itt mindenki mindent.
Amikor megvettem a tv-t én a látványra hagyatkoztam. Nem teszteltem filmeket, sőt a boltban még bekapcsolni sem volt lehetőség.(eDigital)
Utána derült ki számomra, hogy mennyi féle film van és hogy van 50Gb-os is.
Én is imádom a gagyi 640S-es tévém képét. De szeretném minél inkább kihasználni.
A smart része szerintem felejthető, de a 3D szerintem remek. -
törölt tag
válasz
Kroni1 #21175 üzenetére
A samsung topikban a samsung számlájára írják, és így tovább...
De nagyösszegű tétem van arra, hogy azok a siránkozók egy része, akiknek mindez nem is mond semmit, valami webshopban vásárolta a tévét, a választás az alapján esett a -randommárkahelye- típusra, hogy kétszer eltolta a kocsit előtte a madarasteszkóban, majd elégedetten megállapította, hogy ez jó lesz mer nagy!
Rettegek mi lesz itt a 4K térnyerésével -
libus
őstag
válasz
Kroni1 #21141 üzenetére
Hát igen,és sem látok sok értelmét Optikai bemenetnek a Tv-n, de ez van oda írva!
Csak az a baj, hogy 1m-es Optikai kábel van itthon, az erősítőhöz meg 6,5m kellene.
Minden vezeték kábel csatornázva van, s ez miatt elég kipróbálni, hogy kijön e mégis a hang az Optikai kábelen. Addig meg nem akarok venni egy 10m-es optikai kábelt, míg nem biztos, hogy mégis kijön ott a hang.Moby: El nem néztem (szerintem), hisz nincs sehol OUT felírat a Tv hátulján. A SCART-nál is csak egy kifelé és egy befelé mutató nyíl jelzi, hogy van kimenő jel.
Bár legyen igazatok, hogy az Optikai csatlakozóból kijön a jel, s nem csak befelé fogad, ahogy ez fölé van írva (Audio IN). Csak valahogy meg kellene oldanom, hogy az erősítőt 1m-en belül el kellene helyeznem a Tv-nél, s legalább egy hangszórót hozzá vezetékelni, s akkor már kiderülne, hogy kijön e a hang az Optikai kábelen.Biztos a LG 42LS3400-ZC változatot nézted? Mert a ZC típuson van Optikai..
Lacinavi: Nálam sokkal tompábban szól a hang, ha a fülhallgatóból veszem ki a hangot, mintha a SCART-ból.
-
Tibor691
tag
válasz
Kroni1 #21101 üzenetére
Hogyan lehet formázni a pendrive-ot DVR-ra a TV-n? Nekem TimeShift nem kell csak DVR.
A 32GB-os SDcard+ memóriakártyaolvasó konfigurációra az alábbi tapasztalatom van. Memóriakártya USB port 1-en. Rámentem a DVR ikonra a saját mappában, majd OK, üzenetablak: dedikált HDD-t kell csatlakoztatni. Tovább nem enged lépni.Máshogy kell inicializálni, vagy nem kompatibilitis a perifériám?
-
ferob
őstag
válasz
Kroni1 #21117 üzenetére
Fogsz csinálni erről a szuper titkos "minden elveszett vele kapcsolatban" pendriveról valaha egy képet, hogy lássuk miről van szó vagy tovább taglalod, hogy másnak sose lehet ilyen, mert mennyire speciálisan ritka?
Megkérlek készíts róla egy fotót, mert érdekel minket, hogy milyen 32GB-os pendrive az, amivel megy neked a DVR és a Timeshift.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Kroni1 #21067 üzenetére
egy online filmtár, elvileg jó kis alkalmazás lenne, és magyar fejlesztés.
mivel nekem is LW tévéim vannak, élőben még nem volt szerencsém tesztelni.
itt olvashatsz róla -
Remi1234
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kedvenc zene a mai napra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest