- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Expekt-
újonc
-
huncutka1029
addikt
-
törölt tag
válasz
Flashget #47581 üzenetére
Van egy gyors összehasonlító oldal, ami elég korrekt, igaz hogy francia, de a lényeg érthető: LCD-COMPARE A 671V-731V az ajánlottabb(700-800Hz MCI).
LG 42LB630V Smart, és LG 42LB650V Smart 3D-s is belefér a 120-ba. Ezek 500 MCI-sek. -
apszi
őstag
válasz
Flashget #41756 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, "minimális" különbségért nem feltétlenül éri meg az olcsóbb, még annak ellenére sem, hogy így is úgy is szarul csinálják meg a tévét ha bedöglik, tök mindegy milyen szerviz. Na jó, csak ha az enyémről van szó
(#41777) Pumma : Persze, hogy nem garantálható a cég jövője, de amíg a bolti garancia függ a bolt meglététől , addig a hivatalos gyári már kevésbé. Mindenesetre valóban megfontolandó.
-
bankjob
tag
válasz
Flashget #40178 üzenetére
Értem.
Nem nagyon vagyok otthon sajnos ebben a témában!
Van helyben egy üzlet, ahol 12 hónap gyári garanciát adnak. A kérdésem az lenne, hogy ezt még be tudom regisztráltatni és így még kapnék rá + 2év garanciát vagy ez, hogy működik. Egyébként az üzlet: Chip Elektronik 2000 kft.
Ha ez sem ajánlod, akkor maradok az Extreme Digitalnál!?
Előre is köszönöm a választ!
-
LucasGrant
aktív tag
válasz
Flashget #39405 üzenetére
Első blikkre valószínű, az lehetett a baj, hogy vagy túlközelről nézted vagy a vertikális látószöggel lehetett a gond, mert arra érzékenyebb a polarizált 3D, szóval vagy túl fentről (vagy túl alulról nézted) - ez tipp,illetve kérdés, hogy így volt e.
( második blikkre ami nem valószínű, hogy a menüben fel volt cseréve, a bal/jobb) -
MR!!
aktív tag
válasz
Flashget #39292 üzenetére
Valaki vagy valakik kivették , elejtették -> összetört -> megijedtek -> kerestek egy üres dobozt , átcimkézték , lereagasztották. Nyilván egyik gyártó sem csomagol be törött tv-t. Ilyen megesik, csak soha ne velem történjen.
Akármennyire is kötözködésnek tűnik és "feltartjuk vele a sort" érdemes átnézni gyorsan , ha meg úgy van és hajlanak rá esetleg bekapcsolni is, nincs e pixelhiba, nem zúg e (pl ilyennel is találkoztam, a táp zúgott benne-> gyári gari gyors csere).
-
farkas-j
őstag
válasz
Flashget #39270 üzenetére
Gicz fórumtársnak teljesen igaza van abban, hogy mi baja lenne a fejhallgató kimenetnek ha egy erősítőre van rákötve? Semmi. Valóban úgy van tervezve, hogy 32 Ohmos impedanciájú fejhallgatót csatlakoztassanak rá. Általában úgy csinálják a gyártók, hogy a kimenetre egy soros ellenállást is tesznek, így ha rövidre záródna a kimenet, kutya baja sem lesz a fejhallgatóerősítőnek. Ha pedig egy erősítőre csatlakoztatjuk, az pláne nem tud kárt okozni, hiszen a szabvány szerint 47 kOhm (47000 Ohm) lezárással kell fogadnia a bejövő vonali szintű jelet.
-
MR!!
aktív tag
válasz
Flashget #39257 üzenetére
Ennek a doboza , kívülről sértetlen ! A karton doboz, a benne lévő hungarocell is! Boltban derült ki , mikor vették elő.
De a tanúlság az, hogy az eladó szeme előtt kell átvenni és együtt kibontani ( ha van rá mód)
Hálistennek ez nem velem törént és semmi közöm nincs hozzá.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Flashget #39279 üzenetére
scarton, csak a tv tuner hangja megy ki általában(analóg hang...), ha HDD ről nézel filmet, vagy egyéb digitális hang van,(DLNA, web, stb) az már nem megy ki, hanem a tv hangszóróján fog szólni, amit ugye ki akar kerülni a kolléga.
Nálam is a füles kimeneten van egy 5.1 aktív hangfal.
A hangfal van max hangerőre állítva, így a tv hangerejét maximum 10-12-es értékre kell llítani, és máris megfelelő a hangerő. -
Gicz
addikt
válasz
Flashget #39279 üzenetére
előerősített, lehet, de nem kell 100% hangerőn tolni, ott valóban túlvezérli az erősítők bemenetét, de közepes hangerőn tökéletes. Plusz, mivel az erősítők bemenete elméleti végtelen ellenállással rendelkezik, ott nem fog folyni áram, csak kb ezred akkora mintha egy fejhallgató lenne rádugva a maga 32 Ohm impedanciájával. Gyakorlatilag kevésbé van terhelve ha erősítőre van dugva mint egy fejhallgatóra.
-
-
Watt25
veterán
válasz
Flashget #12146 üzenetére
Ez mondjuk fura, mert az m3D-t a MindigTV-n 11Mbps körül küldik, míg a Digikábelen sincsen sokkal nagyobb bitrátájú HD-s adó. (De legalább is majdnem duplája biztos nincs...)
(Tudom, hogy én is éppen ezt az összehasonlítást hoztam fel, de megfeledkeztem az m3D-ről, ami a MindigTV-n kivétel a magas bitrátája miatt.) -
huncutka1029
addikt
válasz
Flashget #12093 üzenetére
ismerjük, de sajna
A samsung más tészta.
más kiterjesztéssel rögzít .srf
Az LG .str adatfolyamot rögzít, amit a régi Playstation-ök használtak.ráadásul JFS re formáz.
Ha visszakeresel, még minta felvételt is linkeltem.
Addig eljutottam, hogy Linux alatt ki lehet írni a felvételt,
de a legnagyobb baj az, hogy NEM TUDJUK A HEADERT HOVA MENTI, így nem is lehet konvertálni... megpróbáltam minden csoda pogival amit találtam a neten, még a TS doctor sem boldogul vele, amit pedig kifejezetten ilyen komisz kódoláshoz írtak.Az a sanda gyanúm, hogy aheadert a tv a saját kis memóriájába írja, ezért van az hogy az LW 5590-esemen felvett adást még az LW 5500 -asom sem hajandó lejátszani.
A TV firmwareében meg nem tudom érdemes e, illetve lehet e belekotorni.
Azt sem tdom, ha letöltenék egy FW.t asztali gépre, bele tudnék e nézni, "főznénk"egy FW-t hozzá? -
reddenkovics
csendes tag
válasz
Flashget #11900 üzenetére
Köszönöm válaszát!Ugyan ilyen antennám van amit leírt!A hangolás a tv-n melyik legyen,kézi auto?Ha auto-ra rakom elhangolja a többit,vagy nem?És az ön által említett Dvb/tc azt hol látom vagy külön be kell állítani?Az is lehet hogy itt az én vételi körzetemben nem adják még?!(Borsod)Az a baj,hogy kézi beállításon próbáltam behangolni de csak az M1-et találta azt is "hangyásan"!Írja már le pontosan a tv hangolás beállítását kézi ,auto hangolás digitális vagy kézi keresés stb.Köszönöm szépen!
-
-
huncutka1029
addikt
válasz
Flashget #8690 üzenetére
LG-nél erre van a mozinagyítás opció,
Sokat javít de ez sem mindig tökéletes
illetve van a levágás nélkül de ez csak HDMI forrásnál elérhető
Az valóban torzítás nélkül nagyít.Én ha nagyon zavaró a tojásfej akkor a teljes szélesség -et használom, de ilyenkor a kép "kilóg " a tv-ből.
logó, és az alsó infósáv pl hír tv nem látszik.
Ezért nem is láttam hogy Palin lemondott.
Köszi Pál, hogy lemondtál!
-nincs Shmitt! -
-
GeneraL_XTX
veterán
-
Dany007
veterán
válasz
Flashget #8268 üzenetére
Frankó... Én még mindig várom...
Miért vártál 2 órát? Hideg volt? Gondolom ez a mostani 19 fok nem lenne gond.Asszem várok 2-ig, aztán ha addig se jön semmi, akkor megpróbálok beszélni velük skype-on, hogy nézzenek már utána hol van a TV-m, vajon ki jön e még ma és mikor...
Szar ez így, hogy reggel óta várok és lehet teljesen feleslegesen... =/ -
tomyka74
senior tag
válasz
Flashget #8074 üzenetére
én senkinek nem mondtam,hogy bármiért is szaladjon a boltba!!!!!!!!!!!!!!!
felnőtt emberek mindenki eldöntheti maga mit akar!!!
mellesleg egy ezres havonta a bérlése! de sztem hadjuk ezt a HD box témát mert van akinek tetszik az használja és van akinek nem ennyi!MÁS!!!
most próbáltam 2D-3D felkonvertálásban MW 3-at meg Motogp 08-at hát elég fasza sztem, természetesen nem olyan mintha eredeti 3D lenne de kurvára élvezhető!!!!
-
Dany007
veterán
válasz
Flashget #8077 üzenetére
Mondjuk most gondolkodtam én is. A TV biztos nem tudja rendesen átkonvertálni. Hiszen az csak mezei képeket kap, információt másként nem.
Viszont egy progival, ami direktbe erre készült és még a kép átküldése előtt konvertálja át azzal már lehet.
Most nem ugrik be a program neve. De pár hónapja valaki csinált róla egy bejegyzést itt a logouton. Igaz a progi ingyenes része csak vörös-cián konvertálást csinál, de a teljes verzió képes stereo 3D képet is csinálni. És ezt még szoftveresen PC-ről, mielőtt a kép elmenne a TV-ig. De persze ezt ki kéne próbálni.Na időközben megtaláltam a bejegyzést: [link]
Igaz itt a képen csak az Anaglyph-ről van szó. De a cég honlapján olvasható, hogy van megoldásuk Stereo 3D-re is. Csak nyilván ahhoz már meg kell venni a progit. És ahogy látom DirectX-ből nyomatja a 3D-t.
-
Dany007
veterán
válasz
Flashget #8075 üzenetére
Nem. Én úgy értem, hogy pl egy mezei Test Drive Unlimited, vagy Crysis vagy akármilyen mai "modern" PC-s játék úgy készül, hogy a modelleket elkészítik 3D-ben. Egy 3D-s progiban. Majd ezekkel kooperálnak a 3D-s térben. Amit persze a monitor 2D-ben jelenít meg, de a lényeg, hogy a játékban benne vannak a 3. dimenzió adatai.
Ellenben egy mezei 2D-s film-ben nincsenek információk a 3. dimenzióról, hiszen az már a készítéskor is 2D-ben rögzült. Van ilyen progi a neten, ami ezek segítségével képes átkonvertálni a játékokat többféle 3D módba.
Persze én még sosem próbáltam (csak vörös-cián szemüveggel), mert még nincs 3D tévém. Ezért csak spekulálok. De elvileg egy rendes játék 2D-3D konvertálással jobbnak kell lennie, mint egy mezei film konvertálása. Mármint jobb 3D-s élményt kellene, hogy nyújtson.
-
vidap
tag
válasz
Flashget #7744 üzenetére
Belenéznél egy ilyen szállítmányba és elsírnád magad!
Én akartam foglalkozni vele!
Pl: 10.000€ / szállítmány. (van sokféle: csak tv, tv+ műszaki cikkek)
Azt se tudod pontossan melyiknek mi a baja! (ugyan fel vannak sorólva melyiktipus ill. db)
Rengeteg képcsőtörött, nagyon sokat csak szerelőnek lehet eladni belőle! (alkatrésznek)
Azt lehet a led tv nem is led csak lcd mi?Aztán lehet csak én vagyok borulátó benne, mert beláttam a kulisszák mögé!!!
Egy biztos, résen kell lenni és kell egy kis szerencse is! -
PLaci58
addikt
válasz
Flashget #7330 üzenetére
Szép lenne ha így működne, de sajnos a valóság gyakran más. Kibontják a nagykerben, a kiskerben a raktárba érkezéskor. Ellenőrzik, hogy minden megvan-e sértetlenül, nem téglákat kaptak-e
Visszacsomagolják a boltban a már kipróbált, kiállított esetleg visszavitt darabokat. Az említett boltban az akciók sokszor a boltban vagy raktáron levő készülékekre vonatkoznak. Nem is tudom mikor láttam utoljára gyári, bontatlan csomagolású terméket
-
helicon
csendes tag
válasz
Flashget #7330 üzenetére
Sajnos akkor nekem nem ez a futár hozta a készüléket. Majd írok ha van valami. Nem is annyira dühít a dolog, inkább az a gond ezzel az egész dologgal, hogy az ember pont ilyen eset elkerülése miatt vásárolt hivatalos forgalmazótól, és tessék ez lett a vége. Mert ha valami 2 hónapja alakult olcsó netes cégtől vásároltam volna, akkor azt mondom: így jártam, minek kellett nekem az olcsó beszerzési forrás, amiben ez a lehetőség benne van. Természetesen írok, ha lesz valami fejlemény.
-
helicon
csendes tag
válasz
Flashget #7313 üzenetére
Pont erre való a fórum. Örülök ha valaki ebből merítve nem jár hozzám hasonló módon. És igen, bennem is felmerült a gondolat, hogy már így került csomagolásba. De ezt az eladónak kellene kivizsgálnia és a forgalmazó felé jeleznie. Ők erre semmilyen hajlandóságot nem mutattak, mutatnak. Ajánlották vigyem el a fogyasztóvédelemhez. Persze, majd a közel 30 kilós tv-t fogom hurcolászni. De írtam levelet az ügyben a fogyasztóvédelemnek állásfoglalást kérve. Meg persze írni fogok az LG-nek, hogy vajon megfelelőnek tartják a kiemelt mo.-i forgalmazójuk magatartását a kérdéses ügyben. Mert ha igen, akkor miért is ne vegyem meg a tv-t szürke importból? Mit is ér a mo.-i garancia pontosan és mire megyek vele? Lassan egy piaci árusnak több becsülete van mint ezeknek.
-
helicon
csendes tag
válasz
Flashget #7191 üzenetére
Igen ezt válaszolták ők is. De a futár késett és ez a hiba nem volt egyből észrevehető, tehát ha megnézem, hogy minden rendben benne van, akkor sem biztos, hogy észreveszem egy gyors átvételnél. Érdekes, hogy más cégek ezt nem egészen így kezelik, kivizsgálják az esetet és csak az után döntenek. Ennyit az Edigita....l-ról. De egy levelet elküldtem a fogyasztóvédelemhez, hogy legyenek szívesek állást foglalni ebben az ügyben, nem azért, hogy kicseréljék, hanem a korrektség kedvéért. Amúgy ez bárkivel előfordulhat, mert a tv doboza nagyon keskeny a tápdugó a csomagolástól 1 cm-re sincs. És ha itt megnyomják (nem feltétlen a futár, lehet, hogy az Edigital raktárában) akkor már egyből sérül a tv. Nem igazán átgondolt a csomagban a tápdugó elhelyezése.
Ahogy a többi fórumtárs írja a pcálom cég korrekten adja át a tv-t és nem hárít el magától minden felelőséget. Pedig remélem nem ez lesz az utolsó tv amit veszek ebben az életben. Meg persze a barátaim sem a 49 ezer forintos kategóriát nézegetik az üzletekben. Itt kezdődne egy igazi kereskedő gondolatmente, de hát ez Mo. -
vidap
tag
válasz
Flashget #7227 üzenetére
Eleinte engem is zavart!
Elsőnek unokahugom (nővérem lánya) kircsi, szupcsi stb.
Mire kinőtte (leszoktattuk) jöttek a fiaim barátnői.
Mára ök is ritkán használják, most a lányom bár elég ritkán használja.
3-4 év van köztük, igy tíz év alatt volt időm hozzászokni.
Mára egész jól megszoktam! -
huncutka1029
addikt
válasz
Flashget #7203 üzenetére
Úgy tudom a szemüveg nélküli 3D még nagyon behatárolja a betekintési szöget, és a távolságot.
Azt olvastam valahol, hogy szoftveresen számolja ki az optimális nézőpontot, amit előre be kell állítani?
Ez erősen lekorlátozza még a haveri körben mozizás élményét.
De várom hogy elterjedjen. -
vidap
tag
válasz
Flashget #7081 üzenetére
Nekem is be akarták magyarázni, hogy 400Hz!
Montam neki, hogy valójában csak 100Hz-esVálasz: az nem számít 400hz tud és különben is mindegy, hogy 100 vagy 200hz-es tévét veszel mert nem veszed észre a különbséget.
Na akkor eldöntöttem, hogy az eladókra nem halgatok inkább magam járok utána!
-
-
warren29
aktív tag
válasz
Flashget #6824 üzenetére
"az idei modellek kb. novemberig lesznek drágák aztán jön a szokásos karácsonyi leárazás..."
Tényleg?
Érdekes.
Olyan szokásos volt az idei karácsonyi leárazás is, hogy az árak nem lefelé, hanem felfelé mentek.
Pld. 55lw-659s novemberben 469.990-, karácsonykor már 499.990- a Médiában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest