- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocsesz19
csendes tag
Szia,remélem még elérhető vagy érdekelne hogy még mindig ugyanez az álláspontod így több év után is vagy becsúszott még évvégi banki zárásokkor valami extra költség?
(Én nemrég kértem hitelkártyát náluk,és 1 kicsit rágódok a saját levemben,"a sajnos még nem látjuk a rendszerünkben,nyugodjon meg,majd értesítjük" dumájuk miatt)
jan 7.-e a zárásnapjuk,és van 1 kis para,igaz dec 18-n kötöttünk szerződést,még nincs a zárás és a kötés közt 12 munkanap.
Tehát évvégeken nem dobálóztak akárhány %-os költségekkel?
Légyszi válaszolj!
Üdvocsesz19
-
bylow
senior tag
A ts muxernek melyik verzióját használod?
MÁS:
Álló képeknél, vagy lassú mozgásúnál, főleg tv adásnál (UPC-n )
gerjed a hang, vagy nem tom minek hívják ezt, főleg világos jeleneteknél, és ahogy változik a kép/kamera állás, akkor elhalgat, esetleg kezdi halkan és erősödik a gerjedésErre tudja valaki a megoldást?
-
Tomix24
addikt
Én sem vagyok nagy 3D-s, de minden adott itthon, a lejátszó környezet is abszolút fel van készítve. Lehet csak nagyon messze ülünk a TV-től
Update:
Közelről most megnéztem(1 méter), a részletek hiánya/élesség tényleg kisebb, de ez várható volt a bitráta és a lebutítás miatt az mkv-nél. 3D-s mélység növekedést viszont nem észlelek, de persze állítólag ez is egyén függő, az érzékenység. -
Tomix24
addikt
Ha te mondod
Vagy csak olyan vagy mint faterom, bele képzeled ami ott sincs
Készítettem neki egy név nélküli kivágást, BD50 avatar, és 14GB-os MKV-s avatar ugyanazon részlete a filmből. Nem árúltam el neki, mikor melyiket látja. És... hosszas gondolkodás utánaz MKV-t választotta, vagy inkább a BD50?
Azóta nem szed BD50-et, felesleges 3-5 méterről nézve pl.
3D-nél Végső állomás 5 volt a teszt alany Mkv és BD50nél.Nem volt különbség. De pl tényleg van szarúl kódolt mkv-s 3d, amit érdemes kihagyni
A középút a legjobb, MVC-3D-20-25Gb-os méretben.
-
Ary999
csendes tag
Egész nap nem csinálok mást tsmuxert is próbáltam,
Azt írják hogy 5.1ről kell 4.1re , nabumm nálam pont az 5.1et nyomja le Dts-t is átállítottam Ac3ra így sem
két film ugyanazok a paraméterek az egyiket játssza a másikat nem,
Azért írtam ide hogy valaki hátha átélte már , és sikerült neki orvosolni, és szán rám 4 percet amíg leírja hogy mit is csináljak ...Elhiheted hogy nem azért kérek segítséget mert nem tudok olvasni...
Köszi
-
ccs2929
senior tag
Szia! Köszi,tudom,csak válaszként írtam,amúgy én Avidemux-al szoktam a hangot babrálni!
-
jules99
csendes tag
Koszi, valoban most reggel itt ph-n is rakerestem es olvasgattam par regebbi hozzaszolast. Vajon a minden teren felgyorsult vilagunkban letezhet meg olyan hogy a napokban junius elejen igenyelt kartyat csesznenek megkuldeni mondjuk julius 5ig? Vagy a hozza tartozo szamlaszamomat nem arulnak el egy honapon keresztul hogy utalni tudjak ra? Az furcsa lenne es ~60ropitol azert kar lenne elesni ezaltal.
-
BiP
nagyúr
"Ha túlmegy a türelmi időn akkor szopás."
Gondolom erre játszanak, hogy sokan úgy hagyják, aztán fizethetik a kamatot. Kevesen utaznak arra, hogy azonnal kifizetik. Én mondjuk csak akkor veszek bármit is, ha megvan rá a pénz, hitelbe soha. (akkor inkább kibírom, nem is veszek) -
BiP
nagyúr
Én úgy tudom, éves díj attól még van. De ha kb.45 napon belül visszafizeted, akkor nincs kamat és kezelési költség. Tehát nem buksz rajta, de ettől még a kártyát ki kell pengetni. (ami persze még mindig nagyságrendekkel kevesebb, mint az a 10%, ami kedvezményt ad a bolt, de mégis egy árnövelő tétel.)
Látom, itt írtad.. Fura, mert én tök azt hittem, hogy a kártyadíj kártyanyitáskor azonnal keletkezik, függetlenül attól, hogy kamatos hitelt veszel fel, vagy mindent időben visszafizetsz. De így ez nem rossz.
(Én is cetelemmel, és azonnali visszafizetéssel terveztem vásárolni, de állandóan a hitelt akarták rámtukmálni, és nem emlírtették, hogy milyen esetben nincs kártyadíj, pedig rákérdeztem.)
-
BloodRay
veterán
Akcióban annyi talán még épp beleférhetett hivatalos forgalmazónál(ha annál vetted).
(#9596) benjoe1 -> Ez sem hivatalos magyarországi forgalmazó, de te tudod. Viccesek egyébként az ilyen oldalakon a 300.000-es árak áthúzva és aláírva a 197.000...
(#9600) huncutka1029 -> Ne írogassunk hülyeséget, egyedül az edigital ami netes bolt és hivatalos forgalmazó, tehát rendes magyarországi garanciát tud biztosítani. NEM A GARILEVÉL SZÁMÍT!!! Én is hozhatnék garileveleket és adhatnék boltoknak, attól az még nem árulnak garanciális termékeket...
-
Yogi Bear
aktív tag
Nekem is úgy kellett kiszednem belőlük az infót, úgy emlékszem, hogy ők traktáltak az analóg digitális átállással (mert lejárt a hűségidőnk) én meg mondtam nekik, hogy ha nincs hdmi-s megoldás, akkor nem kell. Erre kitalálták ezt a megoldást és azóta működik.
A mostani akciójuk jobb, mert ugyanazért az 1000 forintért most már a HD csatornákat is adják csomagban. [link]
-
Yogi Bear
aktív tag
Nem HD-s az előfizetésem, csak egy közbenső megoldást használok: havi +1000 forintért adtak HDMI kimenettel rendelkező beltéri egyéget (PACE gyártmányú), amire azt mondták, hogy HD adások vételére nem alkalmas. Én abból indultam ki, hogy legalább digitálisan küldi a jelet a TV-nek, így a TV-nek nagyobb esélye van többet kihozni magából.
Viszont volt egy kódolatlan hétvége, amikor az SD csatornákat kódolatlanul tolták, így a képet nem tudtam megnézni, viszont az HBO-nak DD 5.1-es hangja volt az erősítő szerint (Set Top Box HDMI out -> Erősítő HDMI in kapcsolaton keresztül).
-
Dany007
veterán
Ja mondjuk lehet. Majd kitapasztalom.
Ezért is mondtam elsőre "furcsa" volt.
@regger: én határozottan fakóbbnak láttam
amúgy tényleg ízlés kérdése. Én pl szeretem kicsit túlszaturálni a képeket / filmeket direkt. Élénkebb színekkel nekem jobban bejön, látványosabb, holott tudom, hogy kevésbé valós, kevésbé természetes hatást kelt.
-
tigipuf
senior tag
Teljesen egyetértek,a Sammyt istenítik sokan régebben már leírtam,hogy szerintem el van túlozva a 3D, borzasztóan zavart engem is nem is néztem végig.
Nem kell túlzásokba esni a 3D lényege szerintem nem az,hogy az embernek már megfájdul a szeme annyira bandzsítani kell,ez értelmetlen.
Jó volna ha a filmesek valahol megtalálnák az ideális arányt az effekteknél ,számomra még mindig az Avatar az etalon.
De abban biztos vagyok az eltúlzott 3D hatás egy idő után "megöli" a filmet,egyszerűen másodlagos lesz a történet az agyad,szemed a 3D összerakásával van elfoglalva, és mit ér a látvány sztori nélkül? -
bimmermann
csendes tag
A digitális adásokat én a mindigtv-n nézem,itt a tv2-n nincs fekete sáv alul felül,hanem teljes képet rak ki levágás nélkül.Ez függ az adástól is régebbi műsort még 4:3-ban adnak.Ilyenkor oldalt van csík,ha eredeti képarányon van a tv.Amúgy a hang itt rendben van csak analógon szar 2 csatornán tapasztaltam idáig.Remélem nem a tv-vel van gond.
-
GEO001
aktív tag
Az igaz, nem olyan sűrűn vesszük elő a szemfüleseket, mint a vásárlást követő napok-hetek időszakában, mint minden ez is az újdonság varázsával ültet le minden - az új 3d-s látánnyal először találkozó - nézőt. Az is biztos, idővel tovább csiszolnak majd a 3d- képi élvezet megvalósításának terén és lehet a mai készülékeink " őskövületek" lesznek csak.
De ugye olyan gyakorisággal a 3D-t szajkózók zöme sem fogja cserélgetni már a "majdnem kiforrott" készülékét az újonnan megjelenő, nagyot dobó és jól árazott új TV-kre. -
GEO001
aktív tag
Reméljük a "megunás" ellen majd a filmkészítők tesznek majd valamit, amúgy gondolj bele elveszítik a 3D -s tábort. Még ne adjuk fel, hiszen nem olyan régóta alakult ki az otthoni 3D-s lehetőség, sőt még abszolút nincs is kiforrva. Ha már jobban (persze árban is elérhető) elfog terjedni az otthoni 3D -zés, biztos nem Mo -on, de ráfognak állni a műsor szolgáltatók is erre.
-
Kroni1
veterán
Ha valaki venni akar MOST akkor sztem nem rossz választás. Néha 1-1 filmet meg lehet nézni 3D-ben, de igaz én se vettem elő a szemcsiket hónapok óta, nem mozgat már.. Viszont jelenleg nem drágább már sokkal mint a sima 3D nélküli társaik, és 2D alatt is szebb a képe, a 3D-s paneleseknek.. Szóval aki nem akarja megvárni a szemcsinálküli 3D-t, nincs normális HD TV-je és most akar venni annak ez tuti biznisz most sztem, én is ezokból vettem.
-
pcMANiac
aktív tag
Én már normális minőségű HD tv csatornáknak is örülnék, amik nem arany árban vannak. 3D-re meg nekem elég az IMAX. Nekem többet jelent a tű éles kép tévézés közben, mint a 3D, ezért sem vettem 3D tv-t. Majd ha letisztul a szabvány és nem szemüvegben kéne ücsörögnöm a hírek alatt.
-
tomyka74
senior tag
ezt nézd át !!!
csak a valós 3D fimet nézd meg!a "kijövős" filmektől sztem még messze vagyunk, azért csak egy-két demo egy-két jelenete olyan, hogy miért azt nem tudom!
de sztem nem az a lényege nekem,hogy abból a tv-ből film közben akármi is "kijöjjön" elém
( bár persze az élményt jobban dobja ) hanem ,hogy az egész eseményt a tv-ben térben látod nem csak egy sík képet nézel!!
és igen vannak felkonvertált 3D fimek meg vannak úgy forgatottak, természetes olyat kell " leszedni " és élvezni a házi mozit!!!
a 3D fogalmát azt fingom sincs -
tomyka74
senior tag
-
Dany007
veterán
Egyetértek. Múlt hétvégén én is néztem egy ilyen LG demót a MédiaMarkt-ban. Elég durva volt, pedig csak valami baseball játékos ugrott a labdáért. De már az is fless volt ahogy a por kiszóródott a képernyőből.
Az az igazság, hogy szerintem még az eleve 3D-ben készített mai filmeket sem rendezik 3D-s szemmel. Tehát az elmúlt 100 évben megszoktak egy rendezésmódot a 2D-re. És most nem tudnak mit kezdeni a 3. dimenzióval. Nem igazán tudják összegyúrni egésszé. Ezért is van az talán, hogy egy 2 órás film alatt, talán 4-5 jelenet van, amikor szó szerint kijön valami a képernyőből.4D-s alatt azt érted amikor mozog a szék is?
Mert ilyenben egyszer voltam én is, még pesten a Dunaplázában. De az már elég régen volt, gondolom azóta fejlődött sokat.
-
Laca0
addikt
Egyetértek veletek. Mindamellett, hogy élvezhetőek a 3D-s filmek (még a természetfilm is... 1X max...) de egy nagy csalódás a mozihoz képest!
Lehet az a baj, hogy életem első és eddig egyetlen 3D mozija az IMAX-ben egy dino-os film volt. Egy múzeumból jutottak át a jura korba valami átjárón (ha valakinek megvan ez a film, kérem jelezze!).
Na annál csak úgy kapkodtuk a fejünket a szilánkok elől, meg hátravágtuk a fejünket amikor jött Trex bácsi! Ezt szerettem volna viszontlátni a TV képernyőjén. -
Márton
nagyúr
A "kijövés" nem feltétele a térhatásnak.
Sőt, az egész tv keret egy virtuális ablak a mögötte lévő 3D látványhoz.
A kijövős jelenetekkel mindig is csínján kell bánni, mert hamar
eltűnik a varázs ha a téma a keretbe ütközik, és az már zavaró lesz.
Ezért főleg animációs filmeknél alkalmazzák a hatást, ahol jól
kontrollálható, illetve bármely más műfajnál, ha a kijövő objektum
a kép közepén marad.Nézd, engem meg a mozifilmek nem kötnek le annyira, sokkal inkább
szeretem a természet-dokumentum-útifilmeket. Most készítek egy koncertfelvételt -
huncutka1029
addikt
nekem is van idő kijelzés pedig frissítettem.
Amikor ujra indul a tv frissítés után akkor az egyszer nem ír ki időt.
a legközelebbinél már megy rendesenbeállítások---> dátum idő frissítés legyen automatikusra állítva, pontoan nem emléxem melyik menűpont alatt van, mert első beálításkor belőttem, azóta úgy van.
-
vidap
tag
Jártam már így én is 2-3 filmmel!
Elindult a tv médialejátszója és kikapcsolt a tv!
Legtöbb esetben felismeri az ismeretlen fájlt és egyből kiírja!
Volt viszont olyan eset is, hogy bekapcsolt a médialejátszó és csak utánna írta ki, hogy ismeretlen fájl!Már valószínű rájöttem (próbáljátok ki) a full sbs/tab filmeknél kapcsol ki (4.1-re alakítva)
ugyanis felismeri, de nem tud vele mit kezdeni és megzakkan! (a 3840-es felbontás miatt lefagy és kikapcsól szerintem)Megoldás: Médiainfo ill. NFO végignézni és csak az allkalmas filmek kerüljenek a tv-be!!!!
(Half sbs/tab 4.1 max:1920×1080 hang:AC-3)Ha valami nem stimmel javítsatok!
-
rossitibi
tag
Nekem a majmok bolygójánál kapcsolt ki valamikor a film közepén,inkább újraindult a tv,mindíg pontosan ugyanott külső vinyóról! (nem 3D,csak 1080p) Pc-n simán vitte tovább! Semmilyen más filmnél nem tapasztaltam! Azt hittem a film szar,írtam oda ahonnan leszedtem hogy másnál is van-e,de csak kaptam a mínuszokat érte...Úgyhogy nem tudtam hova tenni a dolgot!
-
panyo
csendes tag
Megpróbálom,de men fog elmenni az összes csatorna vagy manuálisan keressem meg az adót?
GEO001 ,huncutka1029 , Nincs stb-m conax modul+kártya kombót használok,a jelerősség most 78% a jelminőség 100%
Nem tudom,hogy ez a 78% jónak mondható vagy nem?
Hétvégén valahogy kipróbálom sima antennával. -
kenand
veterán
Én meg azért használom a már meglévő WD Live vagy AC Rayen PlayonHD lejátszóimat, mert azok majd mindennel elboldogulnak (WD live setém Mvtoolnix 4.1 feletti verzióval készült mkv headerét kell csak fixálni mivel az újonnan bekerült header tömörítést a WD nem implementálta. Ha sima srt kell bele, MKVtoolnix 3.0-at kell használni. Ha kel valami újabb, mint pl a sup felirat akkor fixálni kell a headert, de egy pillanat az egész.
-
kenand
veterán
Külső lejátszóról biztosan kell a dolog, a TV belsőjét nem használtam(használom) mivel nagyon sok filmet nem játszik le). sup feliratos mkv lehet, hogy nem megy szintén a beépített lejátszónak.
Külső lejátszót használva viszont biztosan kell a felirat trükk, mivel normáls fliratot mindkét félképre rálógatná, és amikor a TV a 2 féképből összerakja a 3D képet, akkor a felirat szétesne.
A TV-be épített media lejátszót nem próbáltam, de ha annak van esze az a 3D kép készítés után rakja rá a képet, jó lehet a sima srt is, de az a bajom, hogy DTS nem támogatott, sok 1080p-s film akadozik, vagy el sem indul. Bár át lehetne alakítgatni LG lejátszó kompatibilisre, de macerás. Ezért-mivel van 2 media lejászóm is (TV előtt 2 évvel már meg voltak) inkább azokat használom.
-
Sajtqukac
tag
Köszi és bocsánat a lustaságomért!
Még egy kérdés felvetődött azonban és ez az lenne hogy ugye a 659s-ben van satellite vevő, és mi szeretnénk a satellitet és a normál digitális vevőt is használni egyszerre viszont eddig a külső satellite vevőnkben és a set-top boxban is volt egy-egy kártya. Ezeket ha váltani szeretném a két forrást akkor cserélgetni kell őket vagy valahogyan megoldható hogy 2 kártya legyen benne egyszerre? -
Laca0
addikt
Wayteq HD95CX. Beépített conax modullal.
Nem mindigtv-s konstrukcióban vettem, de így is kaptam hozzá egy 6000 ft-os kupont mindigtv extra-ra.
Valószínűleg nem fogom kihasználni, mert már van annyi műsorforrás, hogy nem győzném nézni, ha csak ezzel foglalkoznék, akkor sem!
A smart-os 3D-t is beállítottam kb. 1 hónapja, de azóta sem volt időm nézegetni... a filmjeim is gyűlnek, de nem sokat láttam még belőle...
Egy csomó avi filmet töröltem a hétvégén, pedig még nem is láttam... ... mert elhozta a haver mkv-ban! -
vidap
tag
A nézopont állítással nem tudod fokozni!
Egy olyan filmem volt (a jégkorszak vagy az oroszlánkirály) amit nem igazán 3d-be játszotta!
Se mélység semmi, átállítás után normális lett (mélységek) de kevés kiugró.
Próbálgattam azóta a normálisan lejátszott filmekkel de csak homályos lett!
Kiváncsi vagyok a véleményetekre ezzel kapcsolatban. -
vidap
tag
A képmérettel már mindent kipróbáltam, de semmi!
Csak külső HDD-ről használom.
Bizonyos filmeknél van, bizonyos filmeknél nincs!
Ez nem is változik, amelyiknél van annál mindig van, ezmiatt a tv hibát lehet ,hogy ki lehet zárni nem?
Ha a tv lenne hibás akkor bármelyik filmnél előfordulhatna nem mindig csak ugyanazoknál.
Ha valaki tapasztalna ilyen jelenséget írjon!Köszi előre, illetve az eddigi hozzászólásokért is!
-
proly01
őstag
Nem nekem mondtad.
De érted persze visszaadják a pénzt okés.Csak ezt mondom,hogy effektív egy hétig nincs tv-d mert addig intézik ha nem tovább és utána?Bemegyek hát sajnos már csak ilyen vagy olyan van vagy ez vagy az és ha egyik se felel meg akkor addig várok míg nem lesz új modell az LG-től?Érted?!
Ma bementem oda ahol vettem,2db volt kirakva belőle mind 2 pixelhibás volt,szerinted? -
vidap
tag
Persze, hogy nem lesz Hd!
Hisz a szolgáltatók minden Hd adásért + pénzt kérnek
Magyarul ami ingyen van azért is fizetni kell náluk!!!
Tőlem biztos nem gombolnak le 2-3 ezerrel többet ezért, inkább netről szedek le Hd-s
filmeket és azt nézem.
Az, hogy az ingyenes Hd adásokért pénzt kérnek, az olyan mintha az ingyenes ívókút vízéért pénzt kérne valaki más! -
edeleny
őstag
Hümm
LW5590!Ugyan ezt a TV-t venném
DE
Kiválóan megfelelne az LW4500 is.Nem netezek rajta, csak ritkán. (ahogy az LE5500-sem tettem.)
Csak vettem hozzá médiaplayert. Amennyivel drágább egy 5500-s mint egy 4500-s annyiba kerül egy lejátszó.Viszont a szívemhez nőtt. Gyönyörű! Olyan mint egy nő! Tudni kell a rigolyáit, és máris a világ legjobbja!!!!!!
A 3D nem a TV függvénye, hanem a filmeké!
Fogalmam sincs mi a baj a hangszóróval, adás függő! A Thomson CRT 27"-nak, na annak volt dobozhangja!!Az LG demóban szereplő filmek ugyan úgy kijönnek, márpedig az nem 1-2 film
-
kiskacz
senior tag
Köszi!
Pont ez volt az, ami miatt elgondolkodtam - az egyszerűbb (olcsóbb) soxor' lehet jobb...
Én is félek attól, hogy milyen szépek a demók - max még 1 - 2 film - de - ennyi? Ezért nem érdemes xx -el többet adni érte... IP tévém van, netezni pc-n, vagy androidos telefonon szoktam, tehát az is csak demo effektus lenne - magamnak és hozzám jövő ismerősöknek is... húúúúmittudatévédazannya... de napi használatban nincs (nem lenne) kihasználva.
Kicsit attól félek, hogy mint az olyan ember, aki megveszi a gamer pc-t és aztán passziánszozik rajta- na pont így nem akarok járni és ezért vakargatom a fejem régóta - meg tudnám venni.... de.... (és amit fentebb leírtam.)
-
edeleny
őstag
Olyan nekem is volt, igaz az LG médiplayerrel, hogy érvénytelen fájl, és egy reboot után lejátszotta.
Azt hiszem akkor, amikor valamiért megszakdt a kapcsolat.A Nero képes fura dolgokra.
Az üres mappákban milyen formátum van?
A film mellett nincs más is benne? Az be szokott zavarni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest