- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Dellorto21 #4219 üzenetére
Ugye úgy raktad a fresneleket, hogy mind a kettőnek a recés oldala van az LCD felé? Én ezekkel vetítettem, gond nem lehet velük. Meg az is lehet, hogy a kondenzor nem jó, nekem nem volt, szedd ki és próbáld anélkül.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
viktor0312 #4207 üzenetére
Az írásvetítőben két fresnel van, csak össze vannak ragasztva. Feleslegesen ne vegyél még egy írásvetítőt. Szét kell szedni és az egyiket kell az lcd mögé rakni, a másikat meg elé.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Dellorto21 #4199 üzenetére
Na meghajlítani azt meg se próbáld, mert eltörik, nem gumiból van.
Ha lentről vetítesz, akkor előrefelé kell dönteni, a fresnelt, ha felülről, akkor hátrafelé dönteni a függőleges felé. Persze így a fókuszpontja eltolódik le vagy fel és így a vetítő objektívet is hozzá kell igazítani. Sok vele a gond, jobban jársz, ha olyan 1,5m magasról, szemből vetítesz és akkor simán be lehet ülni elé. -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Dellorto21 #4151 üzenetére
Privátot akartam.
-
Dr Smoke
aktív tag
Hali!
Eladóak a projektorom alkatrészei!
Amennyiben valakit érdekelnek a részletek itt megtekintheti. -
Dr Smoke
aktív tag
Én akkor tapasztaltam ilyet, amikor rossz helyen volt az izzó! Az enyémben mozgatható, bármikor elő tudom állítani ezt az állapotot.
Az első freshnel középpontjára merőlegesen a fokusztávolság környékén kell az izzót elhelyezni. azért írtam, hogy környékén, mert mozgatással kell belőni a pontos helyét. -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Grabovsky2 #3797 üzenetére
Egy időben sokat foglalkoztam a kérdéssel, de én nem találtam sehol. Ami az írásvetítőkben van az elég kicsi, de a 7"-os lcd-hez talán elég lenne.
Amúgy nem történt semmi. -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Grabovsky2 #3785 üzenetére
Erre válaszoltam, és itt UV-t írt egyébként. Elég sok fizikát tanultam az egyetemen, tudom a sugárzások közti különbséget.
Amúgy tetszik a géped, nekem is valami ilyesmire kellene átépítenem, majd valamikor.
-
Dr Smoke
aktív tag
Ha E40-es foglalatú az izzód, akkor valószínűleg olyan üvegből készült, ami kiszűri az UV hullámokat. Ezt úgy tudod megállapítani, hogy bekapcsolod az izzót és szaglászol. Ha érzel egy ilyen szúrós szagot (pontosabban nem tudom megfogalmazni), akkor nem UV szűrős az izzó, mert ózon keletkezett az oxigénből az UV sugárzás hatására. Az IR meg gyakorlatilag hősugárzás, azt nem tudod kiszűrni.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Tomitosz #3650 üzenetére
Lehet, hogy az lenne a legjobb. Mondjuk tényleg nem értem, hogy egyesek hogyan képesek 1-2 ventilátorral lehűteni a 250W-os fémhalogén izzót. Az lcd-mnek semmi baja egyébként, gyorsan kell cselekedni és akkor megszűnik a feketedés.
Most olyan távolságban van az izzó, hogy nincs feketedés, de a sarkokba meg nem jut elég fény. Meg a hat venti zúg eléggé, a hangrendszert szoktam feltekerni.
-
Dr Smoke
aktív tag
Az úgy van, hogy az ízzóhoz egy 12-es fújja be alulról a levegőt egy másik meg szippantja ki felülről. Az LCD-nél ugyanez a megoldás csak két 8-as alul és felül is. De még így se tudom pont a pont jó helyre húzni az izzót, mert akkor az lcd közepe elkezd feketedni. Szerencsére az izzó csúsztatható előlre-hátra. De persze ha hátrébb húzom, akkor a sarkokba sötétebb lesz a kép. Nem tudom mi a megoldás, de az én izzóm nagyon fűt az biztos.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Tomitosz #3637 üzenetére
Kapcsolási rajz alatt azt érted, ahogy a fémhalogén izzót, a gyújtót, a fojtótekercset és a fázisjavító kondenzátort kell összekötni? Ennek elvileg a gyújtón rajta kell lennie, a kondenzátor kivételével, amit a legelejére kell bekötni a 0 és a fázis közé, de enélkül is működik.
-
Dr Smoke
aktív tag
Megválnék a projektoromtól. Ha valakit érdekelnek a részletek privátban megtalál. Ritkán használom és azért, hogy csak a port fogja felesleges.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Grabovsky2 #3599 üzenetére
A 7"-os tv felbontása szerintem kevés lesz ahhoz, hogy a kép élvezhető legyen. Gondolom ilyen 480*234 lehet, vagy valami hasonló, attól csodát ne várj.
Fényerő ügyben nem tudok segíteni és egy 250W-os fémhalogénnel működtetem, de fűt, mint az állat és hat darab ventillátor hűti.
Van itthon irásvetítős fresnel lencsám, ha érdekel. Ketté van szedve, egy darabig használtam őket. Szerintem árban meg tudunk egyezni. -
Dr Smoke
aktív tag
Pedig a tapétavágóval mennie kellett volna. Egyik sarkánál be kell nyomni a hegyét az illesztésbe, nagyon nehéz, de utána jön szét rendesen.
A triplet meg úgy működik, hogy a fokuszpontjának közel kell lenni az első fresnel fókuszpontjához, akkor ad jó képet. Ha kisebb, akkor nem jó, mert csak a kép közepe fog látszódni. Ha viszont nagyobb a triplet fókusza az jó. Nekem 305 a fresnel fókusza és 415 az optikájé, teljesen jó. -
Dr Smoke
aktív tag
Túl messze volt az első fresnel az izzótól, ezért csak a kép közepén volt elég fény, de azóta már szétszedtem. Az izzóval nincs semmi gond, mert írásvetítős fresnellel már használtam és jó volt, csak vettem egy nagyobbat.
Én szétszedtem a két fresnelt, mert úgy könnyebb hűteni az lcd-t. -
Dr Smoke
aktív tag
A távolságokat nem érdemes méricskélni. Az lcd-fresnel szendvicset kell úgy megcsinálni, hogy mozgatható legyen. Hétvégén én is összeraktam végre a projektort, mindent a helyére raktam fixen, erre nem lett jó, mert nem jött át elég fény. Szedhetem szét és csinálhatom meg mozgathatóvá.
-
Dr Smoke
aktív tag
Úgy néz ki, hogy megjött a fresnelem. 15.00-kor bezárt a posta, úgyhogy elhozni nem tudtam.
Kb. 4 hetet kell számolni, ha valaki rendel. Az átépítésre szerintem majd csak a tavaszi szünetben kerül sor, örülök ha addig egy-két filmet meg tudok nézni a mostani szerkezettel, mert jelenleg levegőt venni se nagyon van időm.
-
-
Dr Smoke
aktív tag
Zoli van egy rossz hírem! Arra te nem fogsz vga csatlakozót rakni, mert a panel nem RGB jelet kap az alaplaptól, hanem LVDS-t. Ez csak speciális vezérlőpanel segítségével valósítható meg. Nekem is volt egy, de már eladtam.
Egy megoldás van, ha a laptop még működőképes. Ki kell bontani a panelt, háttérvilágítás, inverter, hátlap, meg egyéb sallangokat kiszedni, de úgy hogy a szalagkábellel továbbra is az noti alaplapjához kösse az LCD. Hátránya csak annyi, hogy az egész notebookot valahogy be kell építeni a projektorba, előnye meg az, hogy nem kell majd hozzá külön számítógép, persze nem tudom milyen gépről van szó, lehet alkalmatlan filmlejátszásra és akkor meg nem tudod ezt megvalósítani. -
Dr Smoke
aktív tag
-
Dr Smoke
aktív tag
Több dolog okozhatja a problémát. A fémhalogén izzó középpontjának ott kell lennie, ahol eredetileg az írásvetítő izzó középpontja volt. A fresnelt nézd meg alaposan, mert az is előfordulhat, hogy az van eldeformálódva. Az egyszerű írásvetítő lencse is lehet a hibás, erről nem tudok nyilatkozni, mert nekem nem volt olyanom. Hűtöd valamivel az LCD panelt? Az is előfordulhat, hogy nem tett jót neki a meleg és ezért homályos itt-ott a kép. Esetleg megpróbálhatnád, hogy az lcd helyett ráteszel egy írásvetítő fóliát és megnézed, hogy azzal is homályos-e a kép.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Babar001 #3071 üzenetére
Nem tudom, hogy zavarosabb lesz-e a kép, szerintem monitor függő. Itt a forumban két emberre emlékszem, aki forrasztással próbálkozott, az egyiküknek zavaros lett a kép a másiknak nem. Én direkt olyan monitorokat néztem, ahol ez nem zavaró. Mondjuk ha nem tudsz másikat szerezni, akkor kell valami ügyeskezü embert keresni, aki meg tudná forrasztani, aztán reménykedni kell, hogy jó lesz. Ez csak szerencse kérdése. Amúgy egy ffc kábel rendelése se olcsó.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Babar001 #3067 üzenetére
Még egy vetítő lencse meg egy 250W-os fémhalogén izzó kell. Az FFC-t szerintem lazán meg lehet toldani egy P-ATA kábellel, ha tudsz forrasztani. Egyébként kísérletezéshez meg teljesen mindegy, hogy ki van-e hajtva. Az lcd egy része úgy is látszik. A kondenzort meg szerintem el lehet felejteni, csak feleslegesen bonyolítja a dolgot.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Babar001 #3063 üzenetére
Szerintem a kísérletezhez nem kell rendelni külföldről. Tanuláshoz az írásvetítős cuccok remekül megteszik, ráérsz utána rendelni. Egyébként nekem is megvolt a tanulópénz, három monitort tettem tönkre mire sikerült.
Rendeltem külföldről fresnelt, miután megjött és lesz időm is az írásvetítős fresnelemre már nem lesz szükségem, kísérletezésre jó lehet neked. Az átépítés után meg fogok írni egy összefoglaló írást a logoutra, amiben le fogok írni mindent egybe. -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Babar001 #3061 üzenetére
A fókusz nem mindegy mekkora! Az első fresnel akkor jó, ha minél kisebb a fókusza, mert így közelebb lehet a lámpához és több fény jut rá, olyan 200mm körül ideális, legalábbis én így tudom. A második fresnel fókusztávja pedig azért fontos, mert az optika fikusztávjával közel azonosnak kell lennie. Ha jóval kisebb az optika fókusza, akkor a teljes képet nem tudja kivetíteni. Minél nagyobb a különbség, tehát az optikának nagyobb a fókusza, annál kisebb képet tudsz a falra vetíteni. Nálam a második fresnel f=330 és az optika f=415 és 3m-ről így is majd két méteres képet vetítek. Ha 330 körül lenne az optikám, akkor nagyobb lenne a kép, de az meg már nem férne el.
Szóval egyezhet a kettő fókusza, csak a fentieket figyelembe kell venni, pont azért linkeltem azokat a dolgokat. A fókusztávok nem a dobozod hosszát jelentik, azt majd kísérletezéssel kell megállapítanod, de mindig hosszabb lesz, mint a két fresnel fókuszának az összege, mert jön közéjük az lcd, kell az izzónak is hely, meg az optika stb. Remélem érthető voltam. -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Babar001 #3058 üzenetére
Mondjuk én pont most rendeltem fresnelt a exclusiv-online-től, de ezeket kellene megvenned: optika, fresnel1, fresnel2.
Szerintem a kondenzor felesleges, az enyémbe sincs most és meg vagyok elégedve a fényerővel. Az ikea-ban lehet kapni félgömb alakú fém tálat, azt javaslom, én is olyat fogok majd beszerezni, ha majd átépítem.wain: Jól néz ki! Hogy csináltad, hogy kocka alakú lett a doboz?
Az enyémben 5db ventillátor van, biztos ami biztos! -
Dr Smoke
aktív tag
Te sem sz@rral gurigázol. Szerintem én nem tudnék ilyet csinálni.
Én egy kerekeken guruló álványt tervezek hozzá, elég magasat, hogy pont szembe lehessen a felülettel és így nem kell a trapézkorrekcióval bajlódni. A mostaniba be van építve ugyan, de ezzel is bonyolultabb csak az egész. Az álvány meg majd jó lesz arra, hogy rajta legyen a számítógép, meg egyéb finomságok, például egy külső tv-box, mert majd azt is szeretnék.
A hosszabb árbócot ki tudod küszöbölni, ha a lencséhez közelebb lévő fresnelt megdöntöd az LCD felé, mert a képen úgy látom, hogy a kép alsó része szélesebb.
Megrendeltem a fresnelt, elutaltam a pénzt, már csak a csodát várom. -
Dr Smoke
aktív tag
Ez óriási! Jól látom, hogy az egy zártszelvény? Hogy készítetted ezt a szerkezetet? Gondolom jó nagy csavarok kellettek, hogy a falban maradjon.
Sötétben úgy tudsz normális képet csinálni, hogy a fényképezőgépet lerakod egy fix pontra és a vakut kikapcsolod, érdemes a filmet kimerevíteni, mert különben bemozdul a kép. -
Dr Smoke
aktív tag
Az otp netbankban van ilyen opció, hogy IBAN átutalás, ami az eu országait jelenti és csak euróban lehet utalni. Az exlusiv-online-nál a fizetésnél pedig van olyan opció, hogy netbankon keresztüli utalás, csak az eu-n belüli vásárlók részére, gondolom ezt kell választani. Ugyanis amikor a számla fülön állokm azt írja, hogy a fizetés típusa IBAN / BIC -Wire transfer (only EU). Legalábbis én így értelmezem, de javíts ki ha tévedek.
-
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Dr Smoke #3041 üzenetére
Mindegy, közben kiszámoltam, mert ugye 16,3 inch az átmérője (361*203mm-re jött ki). Ezek alapján nagy a fresnelhez, amit kinéztem. Tehát mindenképp 15,4-es panel kell majd a későbbiekben. A fresnel az, amit fentebb is linkeltem (355*240mm), a 15-ös 4:3-as panelhez éppen jó. Szerkeszteni nem tudtam, már lejárt az idő.
-
Dr Smoke
aktív tag
Te tudod, de szvsz a 17" az baromi nagy és a doboz is hatalmas lesz. Nekem a 15"-os monitorral is elég nagy a doboz. Szerintem inkább valami 15-16"-os wide monitort kellene venned a projektorhoz, ha már amúgy is akarsz venni monitort. 1366*768 ezeknek a felbontása, én is szerintem majd egy ilyesmire fogom cserélni az enyémben az lcd-t.
-
Dr Smoke
aktív tag
Igen, meg egy ilyet is, mivel az írásvetítő lencséje is kettőből van összeragasztva. Egyenlőre kísérletezésre jó a neked is a 28*28-as fresnel, amíg nem tapasztalod ki a dolgokat felesleges másik. Én azzal használom, igaz, hogy a kép két széle lelóg, de szélesvásznú (1,78:1 és 2,35:1) filmnél nem számít. Majd később tervezem, hogy kicserélem, de egyenlőre másra kell a pénz. Mozizni így is nagyon jó. Egy ilyet tervezek venni majd.
-
Dr Smoke
aktív tag
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
storm07 #2947 üzenetére
Értem! Az akkor tényleg nagyon jó! Milyen magasan van a galéria?
Én is nagyban gondolkodom, hogy majd hova szereljem fel, ha majd átdobozoltam. Ahonnan vetítek a falra ott ablak van és előtte két székre szoktam feldobni a gépet. Még nem jöttem rá a jó megoldásra, de dolgozom rajta.bzoley
Az a kalkulátor szerintem is marhaságokat számol. Akkor is mást ír ki lencse távolságra, ha a fresnel és az lcd távolságát változtatom. Nem is értem.Ha valaki esetleg akar teljes méretű fresnelt rendelni külföldről, az szóljon és akkor osztozunk a postaköltségen.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
storm07 #2943 üzenetére
Nem fog zavarni, hogy egy kicsit oldalról fogod nézni? Egyenlőre nekem is szemben van a vászonnal (fallal), de engem egy csöppet zavar, hogy nem tudok középre ülni, mert akkor eltakarom az optikát. Ezért akarom könnyebbre majd megcsinálni, felmegy a plafonra, aztán lehet pont középre ülni.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
storm07 #2939 üzenetére
Honnan szerváltad azt a műanyagot? Egyszerűbb megoldás az üvegszálnál és nincs vele annyi macera.
Trapézkorrekciót szereltél bele? Baj lesz, ha nem pont szembe lesz a vászonnal. Az enyémbe van. Igaz, hogy kezdetleges, de legalább működik. Amíg nem tudom fix helyre rakni, addig kell. -
Dr Smoke
aktív tag
Valaki ért esetleg az üvegszálás műgyanta készítéshez? Ezen a megoldáson töröm a fejem, nagyon tetszik.
Storm07 te honnan rendelted a fresnelt és az objektívet mennyibe került míg ideért? Kicserélném az enyémben, mert a fresnel kicsi és a 415/3,6-os objektív pedig baromi nagy és nehéz.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
storm07 #2868 üzenetére
250W-os 5200K-s az izzó. Világosban igazából nem néztem, csak lehúztam a redőnyt és az a kis lámpa égett, ami a videón is látható. Mára elpakoltam a szerkezetet, de majd ha előveszem akkor megnézem világosban is. Azt tervezem, hogy ezzel nézem meg hétvégén az évadzáró F1 versenyt.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
storm07 #2863 üzenetére
Egész szépen állsz már. Freshnel vágáshoz nem jó a dekopír fűrész, a kis fogak miatt bárhol és bármikor elrepesztheti a műanyagot. Flex kell hozzá és 1mm-es fémvágó korong, az eredmény tökéletes.
Holnap én is ezen fogok dolgozni, az egész elektromos hálozatott át kell alakítanom, hogy még egy rövidzárlatot ne hozzak össze.Az AG leáztatáshoz kell aceton? Az előző lcd-mről leáztattam csak ioncserélt vízzel, de a ragacs rajta maradt.
-
Dr Smoke
aktív tag
Végre sikerült alkatrészt szereznem a törött monitoromhoz.
Hamarosan újra hozzálátok, vagyis befejezem végre.
Esetleg ha valaki laptop lcd-vel akar szórakozni akkor erre van szüksége.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
miki002 #2766 üzenetére
Ugyan!
Amúgy a monitorokkal már megjártam rendesen. Az elsőt szépen kibontottam vetítettem is vele frankón és gondoltam leszedem az antiglare-t, törölkedés közben megsértettem a szallagkábelt, úgyhogy kuka. Másodiknál még eddog se jutottam, szétszedésnél elpattant az lcd, hogy miért az máig nem tudom. Harmadik monitornál meg minden sikerült szallagkábelt szépen leragasztottam szigetelőszalaggal, hogy véletlenül se szakadjon el, gyorsan összedobtam épp ültem volna le filmet nézni, amikor véletlenül megrántottam a vga-kábelt, nagy csattanás, áram elmegy, valahogy rövidzárlat keletkezett és az lcd vezérlése megsült. Közel voltam ahhoz, hogy kidobom a kukába az egészet, de olcsón hozzájutottam egy ilyen minden lcd-plazma panel vezérlőhöz és újra életre kelt a projekt. Monitort többet soha. Pedig nem vagyok ügyetlen, csak minden balul sült el. -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
miki002 #2762 üzenetére
Ez remekül fest! Jó masszívnak tűnik az a "vászon tartó"!
Brutálisak az a hangfal, biztos jól szól.
Nekem még egy két apróság kell és össze is tudom rakni. Triplet optikám van, azzal nincs gond (415/3,6), már vetítettem is vele, csak az lcd sajnos tönkre ment. Már megvan a 30pines lcd-m csatijának a kiosztása, úgyhogy ha lesz végre 3-4 nap szabadidőm össze is tudom rakni. Elvileg a 14-es lcd-ből szinte alig fog lelógni valami, de előszőr életre kell keltenem, az lesz még a varázslat, meg a zsákbamacska, mert a konrasztarányáról és a válaszidőről nem tudok semmit, de mivel a felbontása 1400*1050 nem hiszem, hogy gond lesz vele. -
Dr Smoke
aktív tag
Újabb fejlemények!
Jövő hétre meglesz a laptop lcd! 14,1-es 1400x1050 felbontású, úgyhogy csak néhány mm-nyi fog lelógni belőle a freshnelről, tökéletes.Majd teszek fel képet, ahogy életre lehelem a vezérlő panellal, remélem sikerül.
-
Dr Smoke
aktív tag
Üdv! Újra beindult a projektem, már minden buktatóra fel vagyok készülve három monitor tönkretétele után.
Ma sikerült szereznem egy lcd vezérlőpanelt!
Követkető lépés egy wxga 12,1-es laptop lcd panel beszerzése lesz, amihez méretben az írásvetítő fresnel tökéletesen megfelel, majd következik a jelenlegi doboz átépítése!Remélem mihamarabb el tudom kezdeni és jönnek majd a képek!
-
Dr Smoke
aktív tag
Hali!
Ide is beteszem, hátha valaki rákap! [link] Alkudni lehet. -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
afterburner_ #2475 üzenetére
Meg kell egy kicsit domborítani a fresneleket és akkor jó lesz. Ha meg egyben van, akkor valószínüleg túl messze van az LCD a fresneltől, de ez csak egy tipp.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
mallory303 #2473 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de ezt én kipróbáltam és működött!
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
afterburner_ #2447 üzenetére
Az AG-t leszedted a panelről? Hány wattos az izzód? 400:1-hez szerintem bőven jó, enyém is olyan volt.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
afterburner_ #2444 üzenetére
Így van, ezért nem is sietem el a dolgot. Megírtam a srácnak, hogy nézze meg milyen típusok vannak és csak utána fogok választani. Abban megegyeztünk, hogy a vezérlőpanellal kompatibilisek a 20pines csatis xga panelek. De jó lenne, ha találna megfelelőt!
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
mrkatona #2442 üzenetére
Az baj, hogy közvetlenül a panel alatt szakadt el! Sajnos végig van egy perforáció a szalagkábelen, ezért szakadhatott el.
Le kellett volna ragasztanom, így jártam.
Úgy néz ki szerencsém lesz, mivel a vezérlőpanelhez hozzá lehet kötni 20pines noti lcd-t. Már felvettem a kapcsolatot egy szakival és lehet rá tudunk barkácsolni egy 14"-os noti panelt. Nem akarom elkiabálni a dolgot, de ha sikerül még normális méretű fresnelt se kell vennem. -
Dr Smoke
aktív tag
Nagy gázban vagyok! Nem tud valaki szalagkábelt forrasztani???? Tegnap sikeresen leszedtem az AG-t a panelről és amikor töröltem le véletlenül elszakítottam a kábelt! Itt szakadt el! Ha valaki esetleg meg tudja csinálni, akkor légyszi szóljon, nagyon hálás lennék!!!
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
afterburner_ #2433 üzenetére
Nincs tapasztalatom hőálló üveggel, de szerintem csak megbonyolítja az egészet. Nekem 3 venti hűti a panelt (két 8cm-es és egy 9-es). Holnap beszerzek egy 12-es ventit és az fogja felfelé kiszippantani a hőt az izzótól. Remélem a héten sikerül tökéletesen összeraknom, mert azzal akarom nézni az EB döntőt!
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
ambruszka #2362 üzenetére
Kell venni hozzá venni egy controller boardot, amit 30K körül lehet kapni.
Szerintem felejtsd el, mert annyiból már lcd monitort kapsz. -
Dr Smoke
aktív tag
Igazság szerint nem néztem, mert le van zárva a doboz és egy óránál többet még nem ment, mert még nincs kész. Ha abból indulunk ki, hogy a fresnel egy írásvetítőből való, amiben 600-800W-os izzók vannak, amik fűtenek, mint a veszedelem, akkor nem hiszem, hogy egy 250W-os fémhalogén izzótól bármi baja lenne.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
MobilosFeca #2317 üzenetére
Szerintem írd be még egyszer! Beírtam az adataidat többször is, és mindig 200mm körüli távolságot ad ki az izzó és az F1 között. Nem kötözködni akarok, de szerintem valamit elírtál.
-
Dr Smoke
aktív tag
válasz
MobilosFeca #2315 üzenetére
Ez mind szép és jó, de ha az F1-es fresneled fókusza 220mm, akkor nem lehet 56cm-re az izzótól. Szerintem. Nekem 220-as az F1-em és olyan 19cm-re van az izzótól, F2 nálam 330 a triplettem 415-ös, és itt a távolság kb 30cm. Számold újra, mert ez így nagyon nem jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Ford topik
- Google Pixel topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EAFC 25
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Home server / házi szerver építése
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged