- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Athis1
csendes tag
Hellosztok
Ujbol jelentkezem..
Ha minden igaz sikerül mégnagyob vászonra is szert tennem... De ez a triplet lencsés megoldás érdekel... hmm nem lehet rossz...
Nagyon meglepődtem nem is toom már ki irta hgy 4 m ről csak 2 méteres képet kap mikor vetit...
Nah az enyémmel ellentétben 2 méterről kapok 2 méteres képet.:S:S:SJonak jo.. de azéért csak nem akarom hgy a szobám közepén legyen egy doboz
ÉS azt kérdezném hgy mit variáljak meg hgy messzebbről is ezt a képet kaphassam:$:S:S Ötleteket várok ezzel kapcsolatban:$:S -
Athis1
csendes tag
halika
Ismét ujbol jelentkezem
Szerezte mvásznat de csak 1 métereset:S:S:S
Esetleg tudnátok ajánlani vmi lehetőséget hgy hol lehetne olcsobban hozzájutni egy nagyobbhoz:$ Vagy esetleg valakinek vmi eladó vászna
Ám majd még irok a projektorozással kapcosaltban -
-
Athis1
csendes tag
Halikaaa!
Örülök hgy többen is belevágnak projektor épitésbe_! Én most jöttem rá hgy forditva raktam be a monito kijelzőjét ami kivül lenne azt raktam a fényforrás felé.. Szerintetek ha megforditom lesz némi változás? -
Athis1
csendes tag
zsocaozd Privi ment
kössy
-
Athis1
csendes tag
válasz
Mr Plojectol #2511 üzenetére
háát a tartó konzol vagyis az a fekete fém az melegszik.. de az azéért van hgy picit hozzáérjen az izzohoz és elvegye az izzó hőjét. Tegnap megnéztem rajta a Wall-e a kisrobotot
Most ugy hgy hátrább tettem szal olyan 3 méter körüli átloval büszkélkedhetett
de ti hgy oldottátok meg mien trafót vettetek bele pontos tipus, meg izzo?? Fontos lenne nekem mert át akarom épiteni mert akkor a diavetítő fölösleges lenne--
-
Athis1
csendes tag
Halikaa Ujbol itt:.. A Lencse lehet érdekelne, az enyém picit hullámos megolvadt ( már igy szedtem ki a kiveítítőből).. De nemtoom hgy passzol e az irásvetítő objektivéhez...
A Következőő kicsit számolgattam és a következőkre jutottam ugyanis az írásvetítő trafoja rossz igy az izzó müködését egy diavetítő trafójára kötöttem..
De az csak max terhelésen 150 W ot ad le.. és még nem beszéltünk a hütőmotorjárol ami szintén ebből farag le.. Kimértük az izzóra jutó feszültséget 21.2V ( 24 v oltot egy kis kapcsolo segítségével éri el akkor nagyobb a fényerő) és az ellenállását az izzonak is és a trafóra kötött vezetéknek is majd igy kaptunk 0.4 Ohmot..
Ebből kiszámoltuk a Wattot ami 53 Wattnak jött ki ennyin megy az izzó ténlegesen
Ezt még alátámasztja az is hgy a hütéssel gyakorlatilag nem nagyon foglakoztam ugyanis egy számitogépes ( nagyobb cooler amit 5 Voltra kötötem szal lass ufordulat) az szolgáltatja a hütését és nem melegszikTöbb órát töltöttem bekapcsolva igy elötte.
-
Athis1
csendes tag
válasz
mate8613 #2500 üzenetére
Nah olvasgatom hgy menyien leszedték a réteget.. nekem nem kellett sőt a lencsét se kllett szét szednem... egy bajom van hgy a lencse aránytalanul hullámos a melegtől..És igy a szélein nem tökéletes picit szellemképes a kép.. gondolkodok egy ujabb lencse beszerzésén, csak nem toom honnan lehet..
Ám hgy a képed fejjel lefele van az azéért van mert a legutolsó lencsén a tükör a másik irányba vetíti a képet.. egyszerü fordísd meg
Tapasztalat
-
Athis1
csendes tag
válasz
Mr Plojectol #2497 üzenetére
Vannak képeim
De ha vki megmondja hgyan tehetem fel őket a forumra akkor állok elébe
Ám sztem ez a doboz neki nem a végső lesz.. -
Athis1
csendes tag
válasz
Mr Plojectol #2495 üzenetére
Nah akkor megprobálok egy keretet csinálni neki vagy kilapitani
Ám már kész lett.. igaz nem olyan szép mint amik az allinboxon vannak
De a célnak megfelelÉS jo a kép is.. Igaz nem szedtem szét a lencsét(mivel nemtudom mert préselt a müanyag,jaa és a monitor hátuljárol az av réteget... De ezzel a fajta monitorral még nem nagyon kisérleteztek mivel 36 lábat kellett átforrasztanom..
-
Athis1
csendes tag
Összeraktam a kivetítős megoldást, beletettem egy dobozba, de lenne egy kérdésem hgy kicsit szellemképes a kép.. mi lehet sztetek a legfőbb oka?? Jahh és a másik hgy mindenki két nagy fresnel lencse közé teszi az lcd t,, de nekem nincs csak egy lencse meg a fokusz objektiv.. Esetleg szétszedhető az írásvetítő lencséje?
-
Athis1
csendes tag
Meg még lenne egy kérdésem.. Hgy a számítógéptáp helyett mivel müködtetitek a kis coolereket hütésre.. Mien átalakító, ellenállás kell lhozzá?? ha értitek mire gondolok 230V bol 12 őt ) A szmítógéptáő nemfér el a dobozban)
-
Athis1
csendes tag
válasz
kovi831 #2484 üzenetére
Nah sikerült szereznem írásvetítőt, de a baj hgy a trafója rossz.. de összekötöttem a diavetítőjével és rátettem egy 12 colos fekete fehér vga kijelzős 486 os laptop moncsit .. még ezek ellenére hgy mien egyszerü minőség jóképet adott... Holnap probálok trafót szerezni hozzá .. meg használt moncsit...
Ám vmi lengyel írásvetítő és nem az oltári baromi nagy típusu.( és egybe van a fresnel lencséje:S szal nemtoom közéé rakni az lcd t
De akkor nem szükséges dobozba épiteni?? Elég ha ráteszem a kijelzőt az írásvetítőre és kész?? 150w os fémhalogén izzo van benne.. az elég világítást ad neki?? Picit még sötét de lehet a monitor miatt:S -
Athis1
csendes tag
válasz
ZimmerZoom #2482 üzenetére
Helloka Uj vook
Itt a forumon... De már belekezdtem gyorsban egy projektor építésbe
Adottak : 1db diavetítő gép ( hibátlan) 1 perces kisérlettel elé raktam a dia helyére a laptop monitort és kivetítette hibátlanul a falra... csak 1 részét mert ugye a lencse sugarába nem fér el a kijelző minden területe nem világitott be mindent
Jövöhéten adott egy írásvetítő is...
És az lenne egy kérdésem meikkel érdemes foglalkozni helyszempontjábol... írásvetítő 15 colos tft vagy érdemes beszerezni kis lcd Tv ( azt hallotttam rossz a felbontásuk és hgy Pc rálehet e dugni azokat?) és azt müködtessem a diavetítővel... Ti hgy látjátok jonak???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik
- Synology NAS
- Mini PC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest