- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achilles209
tag
válasz
maxibacsi #2372 üzenetére
Legyen így: egyik nap, ami neked is jó, behozom őket, mert Rio De Gyarmaton dolgozom, és 4 után tudunk találkozni valahol, mondjuk Maki, ott megmutogatom őket és meglátjuk. Szerintem csak próbálkozásra jók, de ezt majd te eldöntöd. Áron gondolkodj majd, mennyit ér meg neked, és ha mégsem lesz jó egy próba után, akkor természetesen vissza az egész. Várom PÜ-det.
-
csapos2
addikt
válasz
maxibacsi #1059 üzenetére
Köszönöm, hogy foglalkozál a dologgal.
Azt állapítottam meg, hogy nem bánom, a nagy dobozt és a monitort.
A fresnel szétszedésére azt mondom, hogy én nem nagyon látok olyan sikeres projektet, ahol, egyben hagyták.
Amikor kezdtem, én is egyben hagytam, de vagy a kezdetlegesség, vagy a hibás elrendezés miatt, nem volt jó a kép. Sötét volt. Mondjuk a tied nem annyira sötét, mint az enyém volt.Szerény véleményem szerint rosszabb nem lehet, csak jobb.
-
mrkatona
tag
válasz
maxibacsi #1035 üzenetére
maxibacsi!
Gratulálok szerintem jó lett a géped,nekem tetszik a képe. Megjavult a hibád?
Én is tettem fel néhányat nézzétek meg.
Kicsit bénáztam mert sötétbe mindig szétmosta a képet,nem tudtam normálisan lefényképezni.
Ezért kapcsoltam fel egy picit a villanyt,de így is látszik!
A képátló kb 170cm. Ja és ne felejtsétek:nincs vásznam és sárga a fal!!!
Legyünk egyre többen akik belevágnak! Én nem bántam meg!
Csapos! Én a médiában vettem "akcióban" 19.900.-ért.
Van még nekem egy ugyan ilyen belőle mert kettőt vettem.Ha téged vagy bárkit érdekel 16000-ért viheti.Bontatlan összes tartozékával,11 hónap garanciával.www.mrkatona.fw.hu
-
mrkatona
tag
válasz
maxibacsi #1013 üzenetére
Nekem lencsebeállítási hiba volt,szerintem neked is az.Próbáld kézbe fogni azt a lencsét és úgy próbálgatni egy állóképnél. Attól függően merre billented el a függőleges síkban a lencsét az lcd előtt a fókuszpontban úgy hol a kép alján-tetején-bal vagy éppen jobb oldalán kezdi el "elmosni" a képet.Türelem kell hozzá,látni fogot mikor hol jelenik meg a hiba. Egy kérdés: neked hány centire van a lencséd a fresneltől? (nekem kb 35)
Én le tudtam szedni az antiglaret. Pontosabban nekem úgy volt,hogy első körben mindenestől leszdtem a fóliát az lcd-ről (polárral együtt,mert azt hittem az antiglare-t szedem) majd mikor kiderűlt a hülyeség hogy mit csináltam beleraktam a fóliát vízbe.
Eltelt pár óra és mikor eszembejutott a dolog kivettem megnézni és egy könnyed mozdulattal körömmel a szélénél már kezdett is szétjönni a fólia két darabra. -
Őrült Ödön
tag
válasz
maxibacsi #986 üzenetére
Hmmm, gratula a cuccoshoz!
Jó dolog ez a kis LCD tv ilyen célra, mert könnyen átvilágítható, és ezért könnyű jó eredményt elérni vele!
Én csak azért nem erőltetem a kis tévék felhasználását, mert a képminőség rosszabb, mint a PC monitoroknál, és nekem qrvára nagyok az igényeim, meg a szemem is érzékeny, és kell a nagy (75Hz) képfrissítés!
De gyakorolni, vagy első készüléknek kiváló!
Nagyobb fémhalogént (400W) nem javaslok, elvileg már egy 150-es is jó kéne hogy legyen...
-
mrkatona
tag
válasz
maxibacsi #993 üzenetére
Sziasztok!
Miközben csak titeket olvasgattam lassacskán én is kedvet kaptam egy proji építéséhez.
Telt múlt az idő,beszereztem idővel az anyagszükséglet nagy részét így 150 W-os fémhalogént fojtóval,gyújtóval,egy komplet írásvetítőt (benne 600 W-os halogén izzóval) plussz egy másik írásvetítő összes optikai eszközét (fresnel,tükör,lencsék)
Időközben szereztem egy kis lcd-t is (5"-ost),amiröl leszedtem az antiglaret a polár fóliával együtt,így abbamaradt a projekt. Amikor fojtatni akartam a projektet egy új polárfólia darabkával,akkor letörtem az lcd egyik sarkát.Persze pont azt és pont ott,ahol a fém vezetősávok fel voltak gőzőlve az üvegre.Lcd kuka.
Telt múlt az idő,én meg persze nem adtam fel.Beszereztem egy másil lcd-t.
Ez a darab egy 7"-os 16:9-es sharp lcd panel 1440 X 234 pixel felbontással.
A gépet mára már összeraktam,de triplet lencsét azóta sem tudtam szerezni,így ennek hiányában átmenetileg az egyik írásvetítő lencséivel használom.
Szerintem maxibacsi az a gépeddel a gond,hogy a lencséd nem áll tökéletesen párhuzamosan az lcd-vel.Próbáld meg a lencséd picit előre-hátra döntögetni egy kicsit.Az enyém ponosan ugyanezt csinálja.Egyenlőre ennyi,majd teszek fel képeket,megpróbálok még ma.
-
Rick4
félisten
válasz
maxibacsi #993 üzenetére
ez tuti lencsehiba, nekem van egy jópár éves eizo moncsim, a képernyő antiglare rétege visszatükrözi a képcső belseje felé a fekete alapon fehér részek fényességét....ritka bosszantó dolog, ha az lcd panel maga éles képet produkál, akkor csak a lencse miatt lehet...a havert, és engem is nagyon érdekel ez a projekt, lehet, hogy belevágunk. már vagyunk itt Szegeden hárman..
-
csapos2
addikt
válasz
maxibacsi #991 üzenetére
Itthon csak szerencsével lehet rátalálni tripletre, leginkább használt áru boltokban. Vagy bolhapiacokon.
A kép: a szörny Rt.-s kép egész jó, bár tény, hogy maga a kép minősége is elég gyenge, így nem lehet megállapítani, hogy az életlen kép miatt homályos e a vetített kép, vagy valóban az. Persze első blikre ez nagyon jó, nekem sokkal szörnyűbb képek jöttek ki elsőre.
Úgyhogy így tovább.
-
csapos2
addikt
válasz
maxibacsi #989 üzenetére
A fényfolt - bár nem győzöm hagsúlyozni, nem vagyok nagytudású - szerintem a triplet hiányával magyarázható. Lesznek itt majd olyanok, akik el tudják magyarázni az okát pontosan. Nem volna rossz egy kép róla.
A 400W-os lámpát csak akkor erőltetném, ha a tv-d kontrasztja elég magas, máskülönben "elvilágítja" a képet. Egy próbát megér, ha nem nagy kiadás.
És egy kérés: Inkább linkeld a képeket, ha nem gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest