- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #1610 üzenetére
Sose bánd, sz*rd le magasról, senki se tudhat mindent eccerre!
Mostmár tudod legalább, mi a különbség adott lámpafélék között!
(néha hivatásos villszerelők se tuggyák, az viszont már szánalmas, de mit lehet tenni ellene?)Az a HMLI már csak azért sem jó projektorozni, mert ahogy örexik, egyre inkább csak a beépített izzószál adja a fényt, az eredmény vmi iszonyat sárgás derengő fény, egyszóval teljességgel alkalmatlan!
Fémhalogénlámpát pedig nem lehet készíteni "self-ballasted" kivitelben, technológiai, minőségi, és pénzügyi okok miatt!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #1605 üzenetére
Kedves fórumtársam, hülyeséget ha lehet akkor inkább ne terjesszünk...
Amiről te beszélsz, az a HMLI 160 típusú kevertfényű higanygőzlámpa, iszonyat rossz hatásfok, csak függőleges égethetőség, gyenge színvisszaadás, és alacsony élettartam. Nem használható projektorozni, és főleg nem "fémhalogén"!
Ahhoz semmi köze nincs. -
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #1598 üzenetére
Na kérem alássan..
A fénycsőgyújtó, és egy korszerű 3pontos gázkisülölámpa-gyújtó GYÖKERESEN különböznek egymástól!
Az egyikhez 3-400V lökőfesz is elég, amásikhoz minimum ennek a tízszerese, de akár 60kV is bizonyos típusok esetében!
Normális Na és Mh gyújtóban kicsi, de jól szigetelt, áramtűrő légréses trafó van, + tirisztoros-IC-s elektronyika, a működési elvét nem szeretném idegépelni, mert molyfasznyit hosszú történet!
szétszedni csak egy pusztult példányt szabad, a jóért kár: De nem lehet értelmesen szétszedn, se, ki van öntve műgyantával!
Fényképeken sok gázkisülő égő zöldesebbnek láccik a kelleténél, a fotómasinák kissé másképp látnak mint mi!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #1486 üzenetére
Hali,
Az a 160-as előtét (érdekes egy érték..) nemm lesz jó a 150-es standard égőhöz, mert az égési feszültség/átfolyó áram hányados u.annál a teljesítménynél is többféle lehet, pláne egy ilyen különlegességnél..
Szóval, nagy eséllyel nem lesz jó hozzá!
Fénycsövek: Sztem képtelen ötlet projektorhoz fénycsöveket felhasználni, túl kicsi a felületi fényességük, nagyok a méretek, stb... értelmetlen!
-
hankpoke
tag
válasz
matocohaj #1490 üzenetére
Energiatakarékos izzó? Gyakorlatilag az egy fénycső elektronikus előtéttel. Gyártók tudnak minden féle csavart,spirál,stb formát kihozni a helytakarékoskodás miatt,de fizikai izzó biztosan nem lehet,mert a elve korlátozza hogy takarékos legyen
.Mondjuk ha tudnak olyan gerjesztő port gyártani,ami az infrát átalakítja látható tartományba akkor már adnék az izzónak némi esélyt.
El tudnék képzelni egy fénycsöves projektort. Vannak 1cm-nél vékonyabb csövek,homorú tükör fókuszába a cső--->kilépő sugár párhuzamos. Nagy méretű LCD-vel elég érdekes eredményt adna,mert egy ilyen spagetticsőnek 100lm/W környéki a fényhasznosítása...Hankp
-
domi007
őstag
válasz
matocohaj #1460 üzenetére
Ez nagyon masszív! De tényleg nem is vetít olyan rosszul...Modjuk kicsit erősebb fénycsövekkel....Meggondolható
Más:
Látom, hogy mostmár van írásvetítőd, úgyhogy a gyári projektorrátalakításával kapcsolatos projektben egyedül maradtam
Szomorú!NA, mind1, azért sok sikert, ha megépíted az írásvetítőből a projidat!
DOMy
-
Achilles209
tag
válasz
matocohaj #1460 üzenetére
Köszi. Be voltam sózva
De még nagyon nincs kész. Darabokra kell szednem, lecsiszolni, lefesteni, megint összerakni, rendesen bekábelezni, ventire burkolatot rakni, AG-t leszedni (óvatosan)...
Szerencsére úgy terveztem meg a ládát, hogyha egyszer gazdag leszek, akkor egy ehhez a monitorhoz való fresnelt is bele lehet majd applikálni, akár külön, akár egyben, így meglesz mind a 17"-om és a 6x2 méteres kép. De ezek még csak álmok.
-
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #958 üzenetére
Jó hogy nem vetted meg!
Ilyen ócskább, SVGA-XGA-t nem tudó, de hibátlan projikat néha szoktam látni ócskapiacokon, 20-30E körül, és müxik is!
Lámpahibás készülék csak mai, korszerű darab ér meg 30-at, nem egy ilyen öreg fosadék...
Az égőt megoldottuk volna ugyan, de ezért az áráért még egy luxusqrvát is adjanak mellé két órára legalább! -
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #952 üzenetére
Csá,
Honnan szedtél 260W-os fojtót???? Olyan nincs is, vagy vmi speckó egyedi USA-darab lehet, vagy éppen nem is nagynyomású gázkisülőkhöz való, hanem szolicsőhöz vagy hasonló... Utóbbi esetben nem szabad felhasználni, USA termék eseténpedig meg kell nézni:
1. A hálózati feszt, amire készült. (rá van írva)
2. Lámpaáramot, amit átenged. (rá van írva)
3. Mihez készült? (fénycső, SON, NaH, HQI, MQI, stb..rá van írva)
Ha nem lehet tutira eldönteni hová készült ez, nem szabad felhasználni!
G12 foglalat, azaz alul kécsaposra gondolsz, ugye? Nem tudok olyanban 250-esről, talán esetleg vmi rövidíves GE Showbiz, vagy Philips MSD vagy MSR lámpa... ez utóbbit tudok is szerezni, de gusztustalanul drága! -
Őrült Ödön
tag
válasz
matocohaj #942 üzenetére
Csao, jól látod, valóban én vagyok az.. Ödön csak egy van, pláne ha őrült, nem gyakori túlzottan az ilyen állatfajta..
Átnéztem ide, mert a másik fórumon nagyon lehalt a téma, holott nekem is szükségem lesz tanácsokra rövidesen! Ott meg mintha mindenki megunta volna a projektorépítősdit..
No meg van némi ''árufeleslegem'', nem titkolom, hogy biznisz céljából IS érkeztem... -
Bari
Modder
válasz
matocohaj #924 üzenetére
Szia
nvidia kártya esetén a driver beálításaiban van egy olyan rész ahol be lehet állítani mit csináljon kisebb felbontás esetén, széthuzza e a képet vagy hagyja natívban, utóbbi esetén értelemszerüen ekkor a kisebb felbontás kisebb képméretet eredményez.
Asztal, jobbklikk tulajdonságok, beállítások fül, speciális gomb, a vga kártya fül/ Nview megjelenítőbeállítások/eszköz beállítása gomb, és középre igazított kimenet.
Ha Ati kártyád van nézd meg van e hasonló beállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- SSD kibeszélő
- Amazon
- Nintendo Switch 2
- Synology NAS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged