- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
briian
csendes tag
Üdv emberek!
Hát úgy döntöttem, hogy megválok a cucctól. Túl sok időmet rabolta el az elmúlt időben és nem igazán tudom felszerelni sehova a dobozt (erre hamarabb kellett volna gondolnom), ráadásul az LCD panelt is sikerült elrontanom (megszakadtak a szalagkábelek és csíkos lett a képe)
Szóval akit érdekel, ne kíméljen. A cucc Zuglóban tekinthető meg. -
briian
csendes tag
válasz
Dr Smoke #2464 üzenetére
Ezt nem lehet megoldani az optika előre-hátra mozgatásával? Elvileg akkor is tudja az optika középpontjába fókuszálni a képet a fresnel, nem?
Bár belegondolva akkor kisebb lenne a távolság, mint a fókuszpont, szóval nem jó...
Az a gondom, hogy az optika bele van faragva a lezáró részbe és nem is igazán tudom, hogy lehetne szépen megoldani a függőleges mozgathatóságot.. -
briian
csendes tag
Üdv!
Azoktól kérdeznék, akiknek már sikerült megvalósítani a trapézkorrekciót.
Tegnap kísérletezgettem vele és nekem nem egyformán éles a kép. Alapból ok, de ahogy elkezdem dönteni a második (optika felé eső) fresnel-t, egyre homályosabb.
Ötlet?Köszi
-
briian
csendes tag
Nekem az a gondom, hogy kissé szűkösre terveztem a dobozt, szóval az LCD-hez nem nagyon fér már venti belülre. Hűteni viszont valószínűleg kell, ezért azt találtam ki, hogy csinálok a doboznak talpakat, így alulra még befér 4 db venti. Tehát alul lenne mind a négy, ezek közül kettő fújná be a levegőt, az nekiütközne a doboz tetejének, majd a másik kettő szívná kifelé ilyenformán:
http://kepfeltoltes.hu/view/080527/venti_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szerintetek? -
briian
csendes tag
Azoktól kérdezem, akik már építettek projit.. Feltétlenül muszáj az LCD panelt hűteni, vagy elég, ha az első fresnel és a lámpa közötti levegőt hűtöm?
-
briian
csendes tag
válasz
ZimmerZoom #2186 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy a fórumban volt már erről szó és azt írták, hogy egyszerűen homorú tükörnek hívják. Mondjuk kétlem, hogy barkácsboltban kapnál ilyet. Én is megnéztem pár helyen, először fullos lámpaházat akartam venni, csak abba sehogy nem tudtam volna belefaragni a lámpámat (kicsit nagy). Tesco-ban néztem hasonló fémtálat, de az nem volt tökéletesen gömb formájú, mint amit linkeltem.
-
briian
csendes tag
És még egy: Hogy oldjátok meg, hogy ne jöjjön ki fény a ventiknél?
-
briian
csendes tag
Két gyors kérdés:
- Fresnel szendvicsnél a fresnelek recés oldala néz egymás felé?
- Nem tudtok véletlenül linkeket, képeket trapéz korrekciós megoldásokról?Köszi
-
briian
csendes tag
Köszi a válaszokat! Azért címeztem Csaposnak a kérdést, mert a képeken, amiket feltett nagyon korrektül ki van vágva a kör.....
-
briian
csendes tag
Csapos!
Elnézést tudatlanságomért, házi körülmények között hogy lehet szabályos kört vágni egy bútorlapba a ventiknek és az optikának?Köszi
-
briian
csendes tag
válasz
'L eslie V #2161 üzenetére
Köszi,
közben meg is rendeltem. Szerencsére angolul is tud Gerhard Fink úr (a tulaj). -
briian
csendes tag
Találtam egy céget, akik gyártanak FFC hosszabbítót: DIY-Beamer.Com
Rendelt már valaki innen?
-
briian
csendes tag
Bele is futottam az első nehézségbe.
Vettem egy Samsung 150b típusú monitort, ami még nem szerepelt az ajánlott LCD-k adatbázisában, de azért reméltem hogy jó lesz. Hát nem. Sajnos van egy rövid szagkábel, ami miatt nem lehet kihajtani az elektronikát a panel mögül.
Most két variációm van:
1.: Valahogy meghosszabbítom a kábelt, hogy ki lehessen hajtani. (erről mintha lett volna szó
a fórumban, majd utánanézek)
2.: Hagyom így és ablakban nézem a filmeket. (kb. egy 5 cm-es sávot veszítek a kép széléből.)
Akinek volt már ilyen problémája, írhatna hogy ő hogy oldotta meg.
Köszi -
briian
csendes tag
Üdv!
Szeretném megköszönni a topikot Csaposnak és a többi hozzászólónak is, nem kevés mennyiségű hozzászólás és információ jött össze a témával kapcsolatban..
Gratulálok mindenkinek, aki belevágott a saját projektor projektbe! Mekkora poén már, hogy otthon a saját építésű projidon nézed a filmeket....
Lehet, hogy már egyre olcsóbbak a gyári projektorok, viszont a saját építésűnek van egy hatalmas előnye a tudat mellett, hogy te építetted: ha gond lesz vele, akkor nagy valószínűség szerint meg is tudod javítani. Nem kell egy halom pénzt otthagyni a szervízben, ahol lehet, hogy csak egy apró alkatrészt cseréltek. A lámpa árakról nem is beszélve...
Szóval én is elkezdtem a sajátomat..
Szerintetek hol a legegyszerűbb használt bútorlaphoz jutni?Brian
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Medence topik
- Béta iOS-t használók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest