- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
válasz
Gabohun #1815 üzenetére
Nos akkor már az enyém is a gyengébb fényerővel rendelkezik és tökéletesen elég, tükör és kondenzor lencse nélkül is. Így nálad is elégnek kellene lennie.
A jelenlegi elrendezésről nem tudok képet készíteni, mert úgy van beépítve, hogy nem szívesen szedem szét.Én nem a fresnelre, hanem az LCD-re ragasztottam a takarást.
-
csapos2
addikt
válasz
Gabohun #1814 üzenetére
Az optikáról nem igazán tudok mit mondani. Nem értek hozzá.
A doboznak megtaláltad a legrosszabb helyet, de nem kivitelezhetetlen. Viszont, ha azt szeretnéd, hogy ott legyen, akkor tényleg csinálnod kell egy, az enyémhez hasonló állítható rendszert, mert a feresnelt erősen tekerni kell majd.
-
csapos2
addikt
válasz
Gabohun #1812 üzenetére
Próbáltál már valami nagyobb felületet fehér, műanyag festékkel lefesteni és arra vetíteni?
Trapézkorrekcióra minden esetben szükség lesz, ha nem a vetített képpel szemben lesz elhelyezve a vetítőd. És, ha jó értem, te még csak nem is le, vagy fel akarod elmozdítani, hanem jobbra, illetve balra is. Ezzel csak még több lesz a problémád. Nem tudod megoldani, hogy csak fent vagy lent legyen?
Régen így volt a gépem bele: [link][link][link][link][link][link]
Most így néz ki, azóta nem volt időm a külcsínnyel foglalkozni. [link]
A belsejében jelenleg annyi változás volt, hogy a menetesszárakat kiiktattam, meg amit csak lehetett fixen rögzítettem. -
csapos2
addikt
válasz
Gabohun #1808 üzenetére
Igen, már emlékszem. Néztem is azt a furcsa foltot a lapon, amit elé tettél az optikának. Olyan, mintha a lámpád kisülő ívének a közepe nem lenne tökéletes. Nézted már, a lámpádban az egész rész világít rendesen? Bár, lehet ez hülyeség, és nem is tud nem világítani középen, de úgy néz ki.
Ha igen és ez a valóságban is így néz ki, akkor lehet, hogy mégsincs minden rendesen a helyén.
Azt tenném a helyedben, hogy egy csúszkás rendszert építenék, és azon tologatnám az alkatrészeket, egymástól függetlenül, hátha lesz valami javulás.
Milyen színű a fal, amire vetítesz? Fehér már?
-
-
polszki26
tag
válasz
Gabohun #1701 üzenetére
épp az a baj, h túl nagy az lcd...
a fresnelt meg akár fel is kockázhatod centi * centis darabokra..szerintem mindenképp érdemes leszűkíteni, mert ez igy elég nagy macera, de meglássuk a többiek mit mondanak...
hja... megnézted a számolost, amit bekopiztam??? abból egyértelműen látszik...
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
Gabohun #1690 üzenetére
"KÉRDÉS! A matt fekete doboz nem nyeli el az ide oda cikázó fény nyalábokat?"
Dehogynem! Pont ez a lényeg. A hulladékfény mindenképpen ront a vetített képen. Persze ez dobozfüggő. Ha a fény csak az LCD-n megy át, sehol amellett, akkor nem kell ezzel törődnöd, ellenkező esetben minden reflektáló (fényes felületű) tárgyról kalandos utakra keveredhetnek a nyalábok és ennek a sötét matt felület tud a leghamarabb végetvetni. Nos a legjobb kondenzor sem ér semmit, ha teljes felülete nem kap koncentrált fényt, amit egy jó foncsorral lehet elérni. Szerintem mindenképpen kísérletezz egy jó foncsor és kondenzor párossal, annyi ember allinboxon nem tévedhet
-
polszki26
tag
válasz
Gabohun #1690 üzenetére
ez amiatt van, amit irtam... túl nagy a 17-es lcd...
itt a számolós: http://www.allinbox.com/Programmes/CalculeImage/CalculeImage.html
ha beirogatod a dolgaidat, akkor a FOv - objektiv-nél látod, h 60 fok felett van, ami nem jó.... tehát levágja a sarkait...
ha viszont az lcd-nek scak a középső 14"-os részét használod akkor látod, h már nem fogja levágni, illetve a sarkok is fényesebbek lesznek...
mondjuk ezt most is meg tudod csinálni... a video lejátszó ablakot beméretezed ugy, h a sarkai még beleférjenek a körbe, a többit meg lefeded vhol a dobozon belül....
-
ZimmerZoom
csendes tag
válasz
Gabohun #1665 üzenetére
Szia Gabo!
Ugyan a nagy projimat még én is csak tervezgetem, de ötletem azért lenne, hogy hogyan lehetne segíteni a te projidon. Ha ezek közül bármelyik lépésen is túlvagy, akkor vedd úgy, hogy nem is szóltam. Na, egy 400W-os HQI-nak azért tisztességes fényt kellene produkálnia, és szerintem ezt meg is teszi, csak menet közben annak java elvész. Már mindjárt az elején. Az a kis foncsor lehetne íveltebb is, és ezzel egyidejűleg beépíthetnél egy kondenzor lencsét az izzószál elé. Nekem van egy hatalmas kondenzorom (nem eladó) és egy sima villanykörte fényét úgy összegyűjti, hogy még! El se hittem, amig saját szememmel nem láttam! Majd, bár lehet, hogy ezen már túlvagy, le kellene szedni az AntiGlare réteget. Minél nagyobb átmérőjű optikával kísérletezz, hiszen minnél nagyobb az átmérő, annál több fényt tud átengedni, persze ehhez igazodnia kell a 2-es számú fresnel gyújtótávolságának is. Végül, és ezt írta más is, minden jellegű hulladékfényt zárj el a doboz optikás részében. Fújd ki matt feketével a doboz belsejét, de legalább az optikás oldalát. Remélem, hogy mondtam valami újat és segíthettem munkádat.
A fresnel annyi hőtől nem kampecolhatna be elvileg, hiszen a kezedet is ott bírod tartani hosszú időn keresztül, írtad. Esetleg kosz, vagy zsír barnulhat oda, bár ahhoz is több hő kellene és attól már belágyulna a fresnel is... A biztonság kedvéért mérd le valami hőmérővel, hogy minek van kitéve.
Üdv!
ZZ -
csapos2
addikt
válasz
Gabohun #1682 üzenetére
Nem, egyszerűen a videó lejátszó programot nem teljes képernyős módban használom, hanem videóablakkal, és az ablak méretét hozzáigazítom a vászonhoz.
Szóval az a lényeg, hogy a fresnelt egy keretre tettem, a sarkai alá egy kis lécet raktam, majd ezektől a lécektől a fresnel szélei felé széles fejű csavarokat hajtottam be, majd addig feszítettem, míg jó képet nem kaptam.
Képet, nem tudok most csinálni, de itt egy hevenyészett rajz: [link]
A sarkoknál keresztbe az a léc, a piros kis karikák a csavarok. -
csapos2
addikt
válasz
Gabohun #1672 üzenetére
A doboz sokkal jobban néz ki, mint az, ami nekem közel egy évig szolgált, szóval nem olyan förmedvény az.
Az U alakú fényvisszaverőt megpróbálhatod, bár elmondom neked, hogy én is készítettem egyet tükrös, saválló lemezből, nem sok haszna volt.Annyi kérésem lenne, hogy egy olyan képet készíts, ahol pl. egy total commander van megnyitva és látszanak a szélei. Azt szeretném látni, hogy mennyire egyenesek, párhuzamosak a szélei. Ugyanis az én fresnelem is alapból görbe volt, majd azt gondoltam, hogy majd a drága rendelt fresnel jó lesz. No, nem, az is görbe volt. Meg kellett oldanom mindenféle feszítgetésekkel, hogy úgy álljon, ahogy kell. És legnagyobb meglepetésemre túl kellett tolnom a síkon, domború lett egy kicsit, és így lett jó a kép széle. Az a gyanúm, hogy még egy ilyen gondod is lehet.
16:9-es képarányt úgy csináltam, hogy a vásznat kiszámoltam, majd a lejátszó ablakát ahhoz igazítottam, utána pedig a felesleges részeket szépen leragasztottam, hogy ne tudjon átszűrődni a fény.
-
csapos2
addikt
válasz
Gabohun #1669 üzenetére
Nos, első körben, ha a fresnel a hőtől deformálódik, akkor ott valamit tenni kell még, mert az LCD nem fogja meghálálni a meleget.
Azt a barna foltot nem értem.
Ha nagy a kép, próbáld meg az LCD közepére összehúzni a lejátszó ablakát, annyira, hogy a vetített kép mérete megfelelő legyen. Hátha a fény is javulna.Kérdés:
- A lámpa a hátsó fresnel fókuszában van, tutira? A fresnel megfelelő irányban van? Próbáltad forgatni?
- A lámpa mögötti foncsor nélkül próbáltad már? Nem jobb?
- A képeken látható módon "fénylik" a doboz vetítés közben? Mert nekem is sokkal jobb lett a képem, miután megoldottam a normális árnyékolást. nagyon sokat ront a kiszűrődő fény a képen. Sajnos ez van. -
Achilles209
tag
válasz
Gabohun #1619 üzenetére
Amik az írásvetítőkben vannak, azok össze vannak ragasztva, amiket a www.3dlens.com-ról lehet rendelni, azok nincsenek. Azok az árak egy darabra vonatkoznak, ha jól vettem ki a leírásból. A www.izzotek.com-on van ami dupla van ami csak egy darab. Ezt úgy tudod megállapítani, hogyha két Focale érték van megadva (fókusztávolság) akkor két lencséről van szó, ha csak egy, akkor egy.
Ha rendelsz lensről, légyszi tedd közzé, hogy hogy ment a dolog, és mennyi volt a végösszeg szállítással együtt, szerintem sokan kíváncsiak rá.
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Gabohun #1596 üzenetére
Csao!
Igen, tudok szerezni fojtót és kondit, a többit majd megbeszéljük priviben!
Többiek FIGYELEM!!!!!
Forrásom beváltotta az ígéretét, és íme az örömhír!
ÉRKEZETT PÁR DARAB HgMIS 250 / D (5200K, nappali fény) szoffita fémhalogén! És valszeg ez lesz a leges-legutolsó eresztés, tekintve hogy már nem gyártják...
De csak annak javaslom a vásárlását, akinek nincs még lámpája, vagy megrögzötten ragaszkodik a magas színhőmérsékletekhez, u.is az NDL és WDL égők is tökéletesek projektorozni!
Akinek mégis kell egy a /D-sből, az most raboljon rá, amíg van!
-
csapos2
addikt
válasz
Gabohun #1588 üzenetére
A vászon 9mm-es natúr forgácslapból van. Egy réteg trinát univerzális alapozót kapott elsőként, hogy a későbbiekben a diszperziós festék ne tegyen kárt benne. A további rétegek, számszerint 6, pedig egy diszperzit nevű belső műanyag falfestékből állnak.
Azért ez, mert azt olvastam, hogy jó, ha nem teljesen vakító fehér a vászon, hanem egy kicsit meg van törve feketével, és ez gyárilag olyan.Sokat bajlódtam én is a hőálló üveggel, de mint kiderült az csak elviseli a meleget, de nem szűri az IR azon tartományát, ami a hőszálításért felelős, így kutattam az úgynevezett forró tükör után. Nem találtam, vagy nagyon macerás lett volna a beszerzése, ezért letettem róla. Nincs a fresnel és a lámpa között semmi. Egy nagy teljesítményű ventit ültettem az LCD alá, az hűti az LCD-t is és a fresnelt is.
-
Achilles209
tag
válasz
Gabohun #1508 üzenetére
Hy!
- Először is a 15"-os kijelző méretei (amennyiben 4:3 arányú): 30x22,5 centi és az átló 37,5 centi, szóval a fresnel mérete jó.
- 8ms bőven elég, viszont a kontraszt arány fontos. Minnél nagyobb annál jobb.
- Nekem 17 colos monitoron 250W-os lámpával élvezhető még úgy is a film, hogy a monitor negyedét használom ki (kb. 13"-t valahol középtájt), és 2,5x0,9 méteres képet vetítek belőle.
Szerintem simán megfelelő ekkora kép vetítésére. Ha nekem jó, és neked erősebb a lámpád, és kisebb monitorod van, akkor lazán menni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest