- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZimmerZoom
csendes tag
Én a proji építésem 80%-os befejezettségénél tartok, de valahogy sosem fordulna meg a fejemben hogy eladjam. Már alig várom az első tesztvetítést. Főleg hogy hetente ha 5 órát tudok rááldozni, így a munka tényleg csak sokára fog befejeződni, de annál jobban várom már a végeredményt. Én állóban csinálom meg, úgy kisebb. Egy optikai tükörrel sokat zsugoríthatsz a dobozon. Azért gondold át, mégiscsak munkád van benne, de persze te tudod.
-
ZimmerZoom
csendes tag
Üdv! Ez nagyban függ attól is, hogy álló vagy fekvő projit csinálsz, ill attól, hogy infrafényt bocsát ki az izzód, vagy sem. Ha HQI izzót használsz, akkor elvileg infra nincs, így max a keletkezett hő az, amit el kell tudni vezetni. Én is pont ezen agyalok most, mivel álló projit szeretnék építeni, a felfelé áramló hő az, amit el kellene tudnom vezetni valahogyan. Arra gondoltam, hogy az izzó egy fémházban lesz benn és az izzó fölött egy átmenő légcsatornát alakítok ki. Nem sokkal az f1 előtt beépítenék egy vékony hőálló üveglapot, ami teliben elszigetelné a proji lámpás felét az optikai felétől. Lenne öszesen 3 venti. Egyik a lámpaházat hűtené úgy, hogy magára az izzóra nem fújna hidegebb levegőt, de csak az izzó fölé, nehogy megártson az izzónak, a második (pl egy lassan pörgő atx táp) venti frissítené az izzó és az f1 előtt elhelyezett üveglap közti teret, a harmadik meg a fresnel-lcd-fresnel szendót hűtené, de oda lehet, hogy több pici cooler kellene, pl 3 db. Nem tudom, ezt ki kell még eszközölnöm valahogy, de megoldom.
Üdv!
ZZ -
CsizmaKo
tag
Nekem úgy van +oldva a hűtés,hogy a lámpa és az első fresnel közt fújatom a levegőt a doboz 2oldaláról befelé,egy-egy ventivel és a tetején pedig 2db venti szivja kifelé.Én tettem bele hőmérőt,biztos ami biztos,mivel kint van a proji a padlástéren , igy télen hideg nyáron elég meleg van ott és jobb ha szemmel tartom...most néztem filmet rajta tegnep előtt , ilyen jobb időben 34fok volt a panel részen,eddig nekem ez a max.
Szerintem nem az igazi amikor a szivó és fújó ventik együtt alul vannak.Csak felfelé száll a meleg,gyorsabban kinyomja ha a tetején szivja ki alul pedig csak fúj.Úgy ahogy te gondoltad ,szerintem csak kavarná a levegőt,ráadásul amit kifúj , annak egy részét vissza is nyomná a dobozba. -
Dr Smoke
aktív tag
Igazság szerint nem néztem, mert le van zárva a doboz és egy óránál többet még nem ment, mert még nincs kész. Ha abból indulunk ki, hogy a fresnel egy írásvetítőből való, amiben 600-800W-os izzók vannak, amik fűtenek, mint a veszedelem, akkor nem hiszem, hogy egy 250W-os fémhalogén izzótól bármi baja lenne.
-
csapos2
addikt
Az a helyzet, hogy egy fúrógép, egy fúrószár, és egy ráspoly mindenképpen fog kelleni, máskülönben nem fog menni. Ha valóban semmi szerszámod (dekopírfűrész, felsőmaró) nincs, akkor rajzold fel a megfelelő méretű kört a bútorlapra, majd a vonalon belül fúrj olyan közel egymáshoz lyukakat, hogy a széleik érintsék egymást. Mikor a teljes körön végigmentél, akkor simán ki lehet ütni majd a közepét. Aztán a ráspollyal ledolgozod a felesleget. Ez nem kis munka, de szerszám nélkül csak így lehet.
-
Achilles209
tag
Nem hozzám szólt a kérdés, de én pl marógéppel csináltam, amivel ha nem is sikerül a tökéletes kör, egy fedlappal szépen el lehet takarni, vagy fagittel korrigálni. A másik megoldás: lehet kapni végtelenített fűrészlapot, amit fúróba lehet illeszteni, de ezek nem túl nagy méretűek. Egyéb ötletet várok, mert én is megszenvedtem vele.
-
'L eslie V
csendes tag
Hali!
Igen. Én is tőlük rendeltem FFC hosszabító-kitet.
Banki átutalást választottam, ha rendelsz tőlük, e-mailben küldik az infót hogy melyik banknak kell utalni.
Ha valami gebasz van, írsz nekik levelet. Én németül próbálkoztam, mert ez asszem Grazi cég. Segítőkészek voltak.Aztán postán jött a cucc. És ami a legjobb: műxik!
Két kattintás és már ki is tudod hajtani a két panelt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Revolut
- Hálózati / IP kamera
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged