- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrovszky
csendes tag
válasz
o0tomy0o #1743 üzenetére
Szia!
Megprobalok valaszolni a kerdesedre: Ha egy targyat ket kulonbozo iranybol vilagitasz meg, ket vetulete (arnyeka) lesz. Ha ez egy TFT panel, a kapott kep szellemkepes lesz.
Minel pontszerubb a vilagitas, annal elesebb lesz a kapott kep, azonban ezen felul a TFT panelnel az is szukseges, hogy ra merolegesen erkezzenek a fenysugarak. Ehhez egy eleg nagy plan-konkav lencse kell, gyakorlatilag ez a fresnel-lencse. Parhuzamos fenysugarakat akkor kapsz, ha a pontszeru vilagitas pontosan a lencse gyujtopontjaban van. Ha ket pontszeru, vagy egy kiterjedt fenyforrast (pl. fenycso) alkalmazol, a fentiek nem teljesulnek, es eletlen kepet kapsz. (Elmeletben persze megoldhato ket – vagy tobb – pontszeru fenyforras alkalmazasa, de akkor ket – vagy tobb – fresnel kozeppontjaba kell oket tenni, felosztva ezzel a TFT feluletet. Persze a ket fenyforrasoknak nem szabadna egymas feluletere hatniuk, ehhez pedig el kell oket valasztani egy 1 pixelnel vekonyabb nem fenyatereszto anyaggal...) -
moam
csendes tag
válasz
o0tomy0o #1745 üzenetére
1) egy db fémhalogén elég fényt fog adni. minek tennél be többet?
2) láttál már olyan lencsét aminek 2 fókuszpontja van? ... nem? na látod.... akkor hogy tudnál már egy lencsével 2 pontból párhuzamosítani???egyébként prizmával jól meg lehet oldani ha 2 fényforrást akarsz használni
-
kovi831
aktív tag
válasz
o0tomy0o #1745 üzenetére
panelre merőleges irányból egynek látszana... Nem?
Hát ezt nemtom megmondani, de sztem ha ez megoldható lenne akkor már biztos csinált volna már valaki ilyet!
De lehet,h fölösleges vele bajlódni, mert ez első lámpa mögött kilépő fénysugarak nagyrésze ellenne takarava!(sztem)
Van itt olyan aki sokkal jobban ért az optikához mint én...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged