- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #2515 üzenetére
kűdtem privátot!
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Őrült Ödön #2514 üzenetére
Ja igen, ez itt a reklám helye
, nálam időnként kedvező áron vásárolható fémhalogén égő, meg a hozzávaló szerelvények is. Szaktanácsadással, mindennel.
Részletek priviben vagy mailben, csak egészen bátran tessék kérdezni! :-) :-) -
mokkacsoki
tag
válasz
Őrült Ödön #2466 üzenetére
Hát végülis meggondolandó,akkor 3,5-3,7 méterre nem muszáj 400wattost?
végülis így spórolok"egy ilyen szettre gondoltam akkor http://diy-beamer.com/EN/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=327 "
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #2311 üzenetére
hi Ödön, van számodra meglepim!
meg lehet, h egy 5200-es 250-es szoffitta is érdekelne...
hivj v dobj üzit!
-
CsizmaKo
tag
válasz
Őrült Ödön #2311 üzenetére
Hello Ödön
!A privit sikerült megnézned?Esetleg lehet róla tárgyalni?Köszi!
-
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #2150 üzenetére
Nem szóltál későn!
De nem tudsz nekem szerezni ilyen 400w-at vékony kivitelbe? -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #2113 üzenetére
Tudnál saccolni nekem?(árat)
Pár nappal ezelőtt találtam 1db 400W-os vékonybúrájú fémhalogént[link], olyat mint amit te is szoktál "osztogatni"! A képen látható lámpa mennyit ér mostanában használtan és újonnan?
Azt mondta a srác, hogy 2 vagy 3 órát ment élesben!
Szerinted megér használtan 15000 FT-ot? -
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #2097 üzenetére
jajj, Ödön képzeld, ma körbevittek a szoffita gyárban...
-
Gabis
őstag
válasz
Őrült Ödön #2097 üzenetére
Sok sikert
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #2012 üzenetére
a trabié szép kerek volt, nem?
-
CsizmaKo
tag
válasz
Őrült Ödön #2012 üzenetére
Tehát ami cucc benne van a projiban(trafó-gyujtó) azzal nem hajtható fémhalogén?Tudom hülye kérdés lehet, de miért nem?
Az,hogy a projiba beletettem a valószinüleg xenon lámpát és ezt úgy vette mintha lenne benne és ezért bekapcsolt,lehet ,hogy csak azt figyeli benne az elektronika ,hogy terhelve van?Van v.mi féle megoldás arra ,hogy terhelve legyen és esetleg egy külső forrással világitom?Milyen lámpát tudnál erre javasolni,kb. mi a mérete és mennyit kóstálna az ára? -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1992 üzenetére
Köszi, tudom mondtad tegnap, de azt olvastam ma a neten, hogy átengedi az ablaküveg az uv-t!
Én nem értek hozzá, gondoltam hátha még valaki helyesel rá.
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1921 üzenetére
fordított ok miatt kérdeztem... ;) de persze neked ingyé van... ;)
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1911 üzenetére
tényleg Ödön, vannak lámpakatalogusaid? ;)
-
Gabrovszky
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #1904 üzenetére
Odon, ez a hozzaallas maris szimpatikusabb, koszi!
Elobb kerdeznek:
A 12V, 100W-os halogen izzomhoz milyen tapot javasolsz? (Es mennyiert?)
7"-os LCD atvilagitasahoz milyen femhalogenlampat javasolsz? A szukseges cumoival egyutt hol lehet kedvezo aron beszerezni, es mennyiert?
Az igaz, hogy a femhalogenlampak eleg lassan erik el az uzemi fenyerejuket, ha kikapcsoltad, nem lehet rogton visszakapcsolni, es hogy erzekenyek a halozati feszultsegingadozasokra? -
sirály12
őstag
válasz
Őrült Ödön #1775 üzenetére
Ödön, ha a lámpámat(a 250W-osat) teljesen bezárom, egy fém házba, aminek van egy üveg ablaka, semmi szellőzés nélkül (max a fémházat hűtön kívülről), akkor annak nem lesz semmi baja?
-
matocohaj
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #1614 üzenetére
Vászon: Gondolkodtam ezen a dekorit lemezen, és az nem olyan bevonatú kb, mint a fehér bútorlap? Olvastam még régebben egy tesztet házi készítésű vásznakról, itt ebben a topicban volt a link. Ott azt írták, hogy a bútorlap a legfényesebb, viszont csillog és még talán a színhűsége sem volt túl jó. Az a teszt a legjobbnak a diszperzittel lekent gipszkartont adta ki a legjobb megoldásnak,de a színhűség ott sem volt az igazi. Arra gondoltam, hogy vannak olyan asztalterítők, amikbe több műanyag alapú szálat szőttek az anyagába, és ettől egy kicsit olyan fényes ettől (nem csillog durván, és még ki is rúgja magát), nem olyan mint pl egy lepedő. Van ilyenből akármekkora méretű, sűrűbb szövésű is, de egy kis probléma akkoris lenne vele: eddig csak olyat láttam ilyenből, amin minta is volt. És annyira nem nyerő kisvirágos terítőre vetíteni, bár a rosszabb filmeket feldobná
. De csak van mintanélküli is, nem? A másik az, hogy nem hiszem hogy ne eresztené át az ilyen vászon a fény egy részét, így valamit kell mögé rakni, hogy az a fény ne vesszen el. Szerintetek ha ilyet gipszkartonra, vagy fehér diszperzites falra feszítünk, működne?
Le is fényképezhetek egy ilyen anyagot, azóta találtam itthon is. Csak az tényleg virágos.
Ödön: Neked hogy áll a projekted? A sok lámpás kérdés között szinte ki se derül, hogy Te is építesz. Volt már béta verzió?
-
cyberway
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #1615 üzenetére
Bocsi, csak mivel nem értek hozzá azt hittem, hogy ha 220 voltról megy akkor nem kell elébe semmi, hanem bele van építve minden a foglalaltba.
Bocsi. -
cyberway
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #1608 üzenetére
Nem akarok okoskodni , de ezen a linken ezeket a lámpákat fémhalogénnek írják, ezért gondolkodtam ilyenben.[link]
-
matocohaj
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #1608 üzenetére
Hát akkor elnézést kérek, így legalább az én fejemben is rendeződtek a dolgok. Ez a baj a fórumokról vagy más nyelvű weboldalakról tanulással, hogy nem tisztázódnak a dolgok. Ezért is szoktam azt odaírni, hogy azt hiszem, úgy tudom...Most lehet kihagytam, de mindenesetre úgy akartam írni, mivel laikus vagyok, csak olvasgattam már a témában. Természetesen nem az volt a célom, hogy hülyeséget írjak.
-
matocohaj
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #1597 üzenetére
Tudom nem projektor, de egy gyújtóban mi van? Szétszedtem ma egy rossz fénycsőgyújtót, és volt benne egy glimmlámpa, párhuzamosan valami hengeres átlátszó műanyaggal bevont aluhenger. Szedjem szét azt is és megtudom?
Még amit elfelejtettem, amikor válaszoltam Neked, hogy én sem hittem volna hogy fénycsővel is lehet valamit vetíteni, csak ott volt egy link ami meglepett. Homályos volt néhol, de volt képe. Csak hajtogatni kell hozzá tükröt.
Na csak eszembe jutott még valami. Washwillah-nak milyen szoffita foglalatos fémhalogént küldtél? Az 250 / D volt? Amit küldtél annak a valóságban is egy kicsit zöldes a fénye, vagy csak a fényképein látszott úgy?
-
matocohaj
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #1556 üzenetére
Köszönöm a válaszod még jópár hozzászólásssal visszább. Nem akartalak fárasztani ilyenekkel, mert már egyszer kérdeztem ilyet, csak még régebben amikor kérdeztem hogy mit lehetne egy 260w-os előtétes projektorral csinálni, és végül azt nem vettem meg, azt írtad valahogy megoldottuk volna. Azért kérdeztem amúgy mert UHP-hoz hasonló felépítésű "méd in csájna"
lámpákat lehet venni, állítólag csak rövidebb az élettartama. Csak éppen 160w-os nem volt...Azért nézegetem ezeket is, mert ha nem sikerül a lámpafelismerést kiiktatni, akkor is csinálnék már valamit a projival. Kicsit drágább, de nem kellene külön előtét.
domy007: a P-VIP az nem olyan mint a VIPR? Mert akkor egy 2mm-esnél nagyobb ívű valszeg vmien különleges UHP. De még mindig 130w-os, olyat meg elég nehéz kapni akármiből... De ha valamennyire olcsón tudsz hozzájutni, akkor lehet megéri szórakozni az elektronikájával. Lehet még segíteni is tudnak a fórumon (énis egy keveset,de csak mannyit amit az internet segített
).
Képzeld találtam eBayen elég könnyen moddolható proji, olcsón, mindennel, már örült a fejem, erre nem küldi Magyarországra.
-
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1462 üzenetére
Fasza nagyon a kép ezzel a 250Wos lámpával, de van 1 kis bibi!Nemtom nálad mennyire melegszik a folytó, de nálam olyan forró hogy 1s után el kell h engedjem?!?+
Már szinte majnem teljesen élvezhető a kép csak több a kiáramló fény az erős lámpa miatt, de nem nagy gond...
Ami nekem van folytó 3A-es.A te vetítődnél lévő foncsornak(ami az izzó alatt van) mekkora az átmérője??
Enyém 38mm(lehet h ez nekem kicsi, így kevesebb fényt b*sz vissza a lencsének)! -
kovi831
aktív tag
válasz
x
-
mrkatona
tag
válasz
A komplet hami 8" 166 euro
Az lcd panel külön:143 euro
A vezérlő panel meg külön megint: 143 euroMit nem lehet ezen érteni?
-
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1427 üzenetére
Ment 2 Privát!
-
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1398 üzenetére
1:
Porozott a búrája (tejfehér) , vagy látni benne a kisülőcsövet?A lámpa tejfehér.Láttam már búra nélkül is működni ilyen lámpát, elég nagy fénye van!
Bányákban használnak ilyet, kotró és hányó gépeken.Így beleférne az optika közé!Sztem búra nélkül is lehetne használni, mert szélsőséges időjárási körülmények között is világít!A 125W-hoz képest elég nagy fénye van.2:
Akkor lesz cucc? -
Őrült Ödön
tag
válasz
Őrült Ödön #1397 üzenetére
no meg a másik fele, hogy ez az általad próbálandó szerkezet NEM fémhalogén, hanem higanygőzlámpa, projektorvilágításnak alkalmatlan!!!!!
Porozott a búrája (tejfehér) , vagy látni benne a kisülőcsövet?
-
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1395 üzenetére
Most teszteletem 1 másik (kisülő)lámpát.
Ez Philips HPL-N 125 Wattos izzó, csak folytó kell hozzá.
Rá szabad tenni 250-es folytót?Nem hajtja túl a lámpát?
A 400Wossal már megsem mertem próbálni! -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1371 üzenetére
Milyen színbeli különbség van a HgMIS 250 WDL és 1 írásvetítő(ez is 250es) izzó között??
Lehet, hogy nincs NDL-ed, de WDL helyett nem lenne BDL?Őrült Ödön:
A pontos definíciók:
WDL: 3000K melegfehér-rózsaszínes
BDL: 3500K "fehérebb" melegfehér
NDL: 4000-4300K, kicsit sárgás, vagy hófehér
DL : 6000K, kékes nappali fény
AQUA: ritka, 6500K, hideg nappali fény
Ezek közül projektorozni a BDL és az NDL jöhet szóba sztem, de még konkrétan nem próbáltam! -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1371 üzenetére
Ment neked 1 privát!
-
Achilles209
tag
válasz
Őrült Ödön #1350 üzenetére
Nemá. Nem akarok kukacoskodni, de most akkor meddig él egy ilyen lámpa? Itt a fórumban 6-8000 órát írtál, nekem pedig 8-10000-et. Csak hogy tudjam, melyik a korrekt? 2000 óra +/- nem mindegy.
-
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1359 üzenetére
Szivesen rendelnék tőled, de sajnos már nem fér bele az időbe(kvára türelmetlen vok)!!!
Majd talán legközelebb, vagy ha tartalék kell jó áron akkor szólok! -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1356 üzenetére
érdemes néha engem gazdagítani, mert hátha tudsz spúrolni pár darab ezrest...
Csak hülyeségből irtam, ne vedd komolyan!
Aszonta a pali hogy ...ezer között lenne.
Amugy ezt a "postás" dolgot nem értem->
Előre kell fizetni v. csak amikor megérkezik a csomag(tőled)? -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1354 üzenetére
Egyébként tőlem is rendelhetsz égőt, részletekért írj mailt vagy privit! (ez egy fizetett kereskedelmi célú hirdetés volt...
Ááá...
nem akarlak én téged gazdagítani!Egyébként ha hétfőn 1 gyöngyösi sz.üzletben megrendelem akkor kedre már érte is tudok menni!
Nemtom ha tőled "rendelnék" az mennyi idő lenne?? -
kovi831
aktív tag
válasz
Ma délelőtt voltam bent 1 szaküzletben.
amit te mondtál abból 2 tipus is létezik
HgMIS NDL v. WDL aszem
most akkor melyik jó?
Csak azé' mert rendelnem kéne... -
kovi831
aktív tag
válasz
Szerintem az a 250w-os is elég lehet,nekem sima halogén(ez is 250wos) van most benne
mégis tudok vele mozizni.De sajnos határeset mert a gépen kell húznom a fényerőt, sőt még
a kék szín(ezzel növeletem még a fényerőt) is erőteljesen fel van húzva.
Egyéb kérdésem az lenne, hogy esetleg 400W-osba van-e ilyen vékony kivitel?? -
kovi831
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1348 üzenetére
Az én optikai csalódásom miatt hittem hogy le lehet törni!
Mér nemtom, de ezt az 1ik fórumozó kollega csinálta [link].
Én ezzel kevertem össsze.
ennek a lámpának mi a tipusa? -
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1327 üzenetére
nincs vkinek vmi leírása a kondenzor lencsének és a görbe tükörnek az elhelyezéséről? Illetve, h ezek mellé jár-e fresnel v sem, illetve, h megváltoztatja-e a fresnek fokuszát ez?
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1305 üzenetére
szvsz az 5200K még épphogy jó vetíteni, alatta már nagyon sárga a fény...
-
Washwillah
tag
válasz
Őrült Ödön #1305 üzenetére
hm, ózonszag. rátapintottál a lényegre. nem tudtam mihez hasonlítani ezt a szagot
szal vmi üveg kéne elé. ha nem rakok mi bajom lesz? gondolom az üveg az ózonszagot nem tünteti el
-
Washwillah
tag
válasz
Őrült Ödön #1278 üzenetére
köszi nem kell új
kb 5-10 perc után elkussol szal nemgáz...
felraktam a linket ahol meg lehet nézni a projektoromat, de semmi komment nem érkezett rája... vki mondhatna vmit, hogy jó vagy h ekkora sz@rt még nem láttam vagy vmi...
-
Washwillah
tag
válasz
Őrült Ödön #1259 üzenetére
rendben, következő kérdés
szal a rajzon amit mellékeltél, font pordítva van bejelölve a folytótekercsen a gyujtó és a fázis bekötése. ha kivezetések felől nézed a folytót akkor bal kivezetéshez oda is van írva, hogy GY - gondolom, hogy ez megy a gyujtóhoz - a másik oldalon pedig 230V és 240V. a rajzon meg fordítva jelölted. namost én úgy kötöttem be ahogy a tekercsen van jelölve. -
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1259 üzenetére
szerintem szinuszos jel is tud bugni, csak a frekije nem mind1...
btw, Ödön, nincs eladó az a kisebb,két végén befogott fémhalogéned, amit a diy projik nagyrészében látni? (hqi v hmi v mi...) dobj egy privit, ha tudsz...
-
Washwillah
tag
válasz
Őrült Ödön #1251 üzenetére
a másik meg, hogy igaza van mrkatonának és polszkinak... írásvetítőben 2 fresnel van összeragasztva. kicsit kísérleteztem vele és hát meg is látszik az eredménye... szépen össze sikerült karcolászni...
nade sebaj, majd a másikkal már nem kísérletezek
-
Washwillah
tag
válasz
Őrült Ödön #1248 üzenetére
helló! most érkezett meg egy 20 perce a gyujtó! és igen, megjavult. 1000 köszönet érte!
annyi a kérdésem, hogy a gyujtó folyamatosan adja ezt a zúgó hangot, ugye az normális? az előzőnek is volt hangja, ez egy kicsit hangosabb. -
Achilles209
tag
válasz
Ödön: Olvasd el az 1331-es hozzászólásom, abból talán kiderül neked is, hogy mi a helyzet a fresnelekkel.
Ha megjön a fényem, írok mailt.
Mostanában nem nagyon leszek, mert csak a suliból tudok netezni, és nemsoká itt az ősziszünet. Remélem, utána már valami képkezdeményekkel tudok jelentkezni, ha addig meggyógyulok.
-
polszki26
tag
válasz
értsd már meg, h az írásvetítőben is 2 fresnel van, csak ott az lcd nem a kettő közé rakják, hanem a 2. után... igy nem pont merőlegesen megy rajta át a fény...
-
mrkatona
tag
válasz
Őrült Ödön #1249 üzenetére
Ödön!
Hát ha azt lcd-t olyan gyönyörűen átvilágítod akkor szerinted mi a fene fogja összegyűjteni a fényt az objektívedbe???
Persze ha van akkora objektíved mint az lcd ,akkor ne rakj bele 2. fresnelt. -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1244 üzenetére
ÁÁÁÁ Ödön, az írásvetítőben is két fresnel van, csak össze van ragasztva! Ezt kell kettészedni és közérakni az LCD-t a jobb képminőség érdekében!
-
Washwillah
tag
válasz
Őrült Ödön #1245 üzenetére
sztem jól látod a helyzetet. én 15ös lcd-t használok úgy, hogy össze van rajta húzva a kép. ezzel csak annyi a probléma, hogy kicsit mintha hullámos lenne. ez a betűknél látszik főleg. aki lcd monitort használ tudja mi ez és akkor nyomunk egy AUTO gombot és beállítja rendesen. játék és film közben mondjuk nem gáz. én így próbálom megoldani, hogy ne lógjon ki a kép a fényből.
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Őrült Ödön #1242 üzenetére
Egyébként biztos bennem van a hiba, de nem értem hogy mi az ördög pici fekete f*száért ragaszkodtok annyira a második fresnel használatához? Hiszen az írásvetítőben sincs fresnel2, és mondjuk amikor tájképet fotózunk, akkor sem teszünk fresnelt az erdő elé
, hanem csak rátartjuk az objektívet és katt!
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1229 üzenetére
jaja, sajnos a 150mm nagyon kevés... meg az 5 centi is.... nekem van egy 10 v asszem 12 cm átmérőjű 300mm-es fokuszu lencserendszerem (szvsz több mint egy triplet)... mondjuk nem is volt, olcso, de legalább made in japan
viszont most szereztem egy állíthatót, szal lehet, h meg fogok válni tőle...
-
mrkatona
tag
válasz
Őrült Ödön #1231 üzenetére
Szevasz Ödön!
Nem akarlak elkeseríteni de az objektived nem lesz jó. Persze az attól függ milyen fókusztávú fresnelt használsz,de gyanítom írásvetítőét.
Azzal viszont az a gond hogy azok álltalában 220/330-as lencsék és a te 150-es optikád 150 mm-ről ad éles képet (persze attól is függ hogy milyen távolságra vetítesz) de akkor a második fresnel még nem "húzza össze eléggé" a képet,hogy az 5 centis optikádba beleférjen! Le fogja vágni a sarkokat és nem is kicsit! -
Dr Smoke
aktív tag
válasz
Őrült Ödön #1229 üzenetére
Hol vetted? Mert nekem is kellene valami lencse!
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1194 üzenetére
akkor egy teljes szett (lámpa, kerámia foglalat, ballaszt, gyujtó, kondi) 250W-os fémhalogén szett (asszem 17000 lumen, 6000K), használt, pesten vihető 3000 HUF-ért... probálgatni, de talán még használni is tökéletes...
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1178 üzenetére
esetleg túl gyorsan akarta újragyujtani?
btw, Ödön... rontanám a boltod, ha felajánlanék egy használt, de teljes 250W-os fémhalogén szettet eladásra ócsóé?
-
Achilles209
tag
válasz
Őrült Ödön #1151 üzenetére
1 Gigás tárhelyem van a Freemailen, abból 22 mega foglalt, szerintem csak szimplán rosszalkodik a szerverük (szokta)... Mindegy, megadom a hivatalost: achilles"kukac"szabol-bgyarmat.sulinet"ponthu" Tűkön ülök. Kérdeznék még: IR, UW szűrős ugye a burkolata a megbeszélt lámpának?
UP: Valaki a tripletemről tud valamit mondani esetleg? 4/240 jó lesz nekem? Láttam két ugyanolyat, az egyik 5500 Ft, a másik 1500 (érdekes). Szerintem az egyiket megveszem, mert ha nem is jó a projihoz, makróobjektívnek jó lesz a fényképezőmhöz...
-
Washwillah
tag
válasz
Őrült Ödön #1119 üzenetére
szintúgy!
-
mrkatona
tag
válasz
Őrült Ödön #1114 üzenetére
Ödön én meg szombaton ott fogdostam a kezembe,de paráztam hogy úszni fog a pénz,mert tatottam tőle hogy a digit panelje is megfeküdt.
Szerencséd vót,de nagyon! -
Washwillah
tag
válasz
Őrült Ödön #1112 üzenetére
lehet, h megérné. de hol tudok ilyenhez hozzájutni? neten találtam 575 wattos-at, 43e pénzért. ez kicsit sokk nekem
-
Washwillah
tag
válasz
Őrült Ödön #1101 üzenetére
egy küldöldi oldalon írták, hogy 1 rész aceton 3 rész víz. nem hígítatlanul gondoltam
vannak már tapasztalatok vele
-
csapos2
addikt
válasz
Őrült Ödön #1075 üzenetére
Azok a koncetrikus körök, hol voltak, a vetített képen?
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1075 üzenetére
érdekes, mert nekem semmi hibát nem okoznak a fresnelek, pedig van az lcd elött és után is.... sztem szerezz be vmi hi-res fresnelt....
-
polszki26
tag
válasz
Őrült Ödön #1069 üzenetére
már miért okozna a fresnel szinhibát?
-
Őrült Ödön
tag
válasz
Őrült Ödön #1069 üzenetére
Egyébként úgy tűnik, hogy az NDK-s írásvetítőm vetítőlencséje akromatikus ugyan, de mintha némi geometriai hibája volna, tehát vmi normális lencserendszerre is szükség lesz!
Szóval nem eccerű az élet, de megint rájöttem pár dologra. És még valami. Az LCD üveg mögött gyárilag szokik lenni egy vagy két plexiforma műa. lap, rovátkolásokkal. Ez nem tudná vajon, legalábbis részben ellátni a fresnel feladatát? Hiszen a két kis nyomorék fénycső is ezt világítja meg, és mégis egyenletes az egész monitoron a fény, szóval itt is kell hogy legyen vmi okosság...
-
domi007
őstag
válasz
Őrült Ödön #1051 üzenetére
Hali,
Köszi a választ. A lámpaellenőrző elektronika a lámpa működését ellenőrzi sajna. Viszont erre is van egy leírás, ahogy írtam, de az nem minden projira igaz. A leírás szerint van egy 3 tűs csatlakozó, amire az alaplapokhoz kapható kis hangszórót kell rá kapcsolni, és próbálkozni kell, hogy eltaláld a megfelelő kombinációt, miközben egy zseblámpával világítod az lcd-t. (legalábbis ezt írja..) Amikor meg van a kép, akkor rányomsz egy jumpert a 2 tűre, és voilá. Ez az elmélet. A topic itt található, angolul.
ÜDV:
DOMymod: előttem lévő hszedre annyit mondok, hogy az a tapasztalat, miszerint megvakulsz a lámpától, nem elég megbízható, mivel egy LCD nagyon sokat levesz a fényből, bármennyire is ag mentes, és átvilágítható. Én ezt ebből a fórumból szűrtem le.
-
csapos2
addikt
válasz
Őrült Ödön #1056 üzenetére
Akkor csináld úgy, ahogy én csináltam. Kinéztem azokat a típusokat, amikhez oda volt írva, hogy könnyű leszedni róla, és a szalagkábellel sincs gond, és azt választottam.
Így lett LG.Szalagkábellel gond egy szál se, mivel nem a hagyományos módon van összekötve a két oldal: [link]
Az AG-ről meg többfelé is olvastam, hogy könnyen lejön az LG-ről.
Szerencsém volt.
-
csapos2
addikt
válasz
Őrült Ödön #1052 üzenetére
A két monitor, amiről leszedtem AG-t: Acer AL1731; LG L1752S
És itt ez a [link], itt írják, hogy melyik monitorral van , vagy nincs gond, azok közül, amikből már készítettek projektort.
-
j.bravo
addikt
válasz
Őrült Ödön #1005 üzenetére
A triplet a vetítőlencse... illetve azt a feladatot látja el. A legtöbb kulturált diavetítőben egy 3 lencséből álló lencserendszer (ezért tri-plet), (azaz ha úgy tetszik, objektív) terjedt el.
Mélyebben sajna nem tudom, de a lényeg itt is hogy jobb eredményt lehet elérni 3 lencse egymáshoz igazítgatásával (alkalmasint az egyik lencsehibát korrigálhatja a másik lencse), mint egyetlen lencsét nagyon pöpecre megcsiszolni...A fotós objektív (visszafelé használva) nem biztos hogy rossz ötlet, egy próbát mindenképp megér; de sanszos hogy egy normál, 35mm-es filmre dolgozó fényképezőgépé egyszerűen kicsi lesz (az egész kép sötétebb lesz a kelleténél, vagy csak a sarkok...)
Egy középformátumú gép (6x6 cm-es vagy hasonló méretű negatívra dolgozó) objektívje már valószínűleg maga lenne a királyság, de azok sajna kevésbé olcsók...
De ha valakinek van véletlen egy Praktica-hoz vagy Zenithez való objektívje amivel lehet játszani, érdemes kipróbálni mindenképpen. -
csapos2
addikt
válasz
Őrült Ödön #1005 üzenetére
-
csapos2
addikt
válasz
Őrült Ödön #983 üzenetére
Pontosan, mi a problémád a monitoroddal?
-
_ZuPa_
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #975 üzenetére
Köszi szépen, ez rendes tőled, szívesen kipróbálnám a 6000K-sat is. Most előbb megépítem, hogy egyáltalán ki tudjam próbálni, és akkor jelentkezem!
Az a baj, hogy a házamba nem fér bele másképpen. És 2 napja csak ezen dolgozom, szóval nem nagyon lenne kedvem szétszedni az immáron félmázsás szörnyeteget.már a világítás is be van szerelve, sőt minden egyéb alkatrészt is megvettem, szal ez kizárva:S
Holnap megint rakok majd fel képeket, már alig várom, hogy megszólaljonCsapos: Köszi a kontrasztarányos magyarázatot, nem tudtam hogy jön ki, csak sejtettem Ödönnek hála, hogy mi lehet=) Köszönöm!!
-
Rick4
félisten
válasz
Őrült Ödön #975 üzenetére
én nemrég egy sérült antiglare réteget szedtem le egy crt moncsiról. meg lett vakarászva, így helyenként volt, helyenként nem, le kellett kapni. ciftől kezdve autópolír pasztáig mindent kapott, végül a cillit bang hozta le a lényeget, elég korrekten sikerült leszedni, job lett, mint újkorában. ha a panelen csak üveg rész van, érdemes rápróbálni, esetleg egy törött panellel egy próbakört futni..
-
_ZuPa_
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #966 üzenetére
ja jó isten ments nem akarlak megfosztani eszmei értékeidtől! Felhőkre? A Pepsi tőlem rendelt logót a Holdra!
Mondom egyelőre készre akarom szerelni, meglátom a képet a falon, és akkor majd eldöntöm.
A horizontális dolgot elfelejtetted mondani. Tökmindegy, mert már kész a doboz, és csak 45 fokban fér be. Ez van, így lesz. Fel nem robban, igaz? Válassz, mi a jobb, ha ferdén lóg, vagy ha ferdén áll?=D Szerintem lógatom. érezze milyen laza..
Most bent áll amúgy a doboz végén, és hátbavilágít. Minden más izzót felkapcsoltam a szobában, fel sem tűntekPedig csak egy kocka van a falon.
Látványos változás nincsen, a 4 lapból hasáb lett, holnap már ha minden igaz lesz látvány, akkor rakok fel megint képet.
A holnapi viszont látásra. zp
[Szerkesztve] -
matocohaj
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #953 üzenetére
Hello!
Hát még nem szereztem, de majdnem vettem egy projektort amibe ilyen a ballaszt, a beépített, ilyen jó nagy, régebbi, irodai típus. Nem usa darab, hanem tudtommal vhonnan Ejrópából származik. De ami a legjobban megfogott benne, hogy az adatlapja szerint HQI lámpa kell bele...csak sajnos ilyen lehetetlen teljesítményű. És azért érdeklődtem a G12-es foglalatos iránt (igen, az amit mondtál, olyan), mert az elég kicsi ahhoz, hogy valahogy bele lehessen fabrikálni a külső üvegburok széttörése nélkül.
Szerencsére nem vettem meg, mert hiába régi, és nem valószínű, hogy van benne lámpafelismerő áramkör, de ezt nem tudtam biztosra.
Jó hamar választ kaptam, köszönöm.
-
matocohaj
csendes tag
válasz
Őrült Ödön #949 üzenetére
Hello!
Tudom,hogy nem szabad a fémhalogéneket túlhajtani (itt azt értem, hogy nagyobb fojtóval használni), de egy 250w-os izzó mit szólna egy 260w-oshoz? Kibírná még színhőmérsékletváltozás nélkül?, meg nagy élettartamváltozás nélkül?
Az érdekelne még, hogy G12-es (remélem nem írok most hülyeséget) foglalatúból van-e 250w-os (netalántán 260w-os)? -
csapos2
addikt
válasz
Őrült Ödön #949 üzenetére
No, akkor meg vagyok nyugodva, minden téren.
_ZuPa_: Valami előrelépés? -
csapos2
addikt
válasz
Őrült Ödön #947 üzenetére
Elhiszem neked. Nem néztelek tudatlannak, csak az ember óvatos. Egyébként ma megmértem az UV kisugárzást, semmi nem jön ki belőle.
Szóval elnézést, ha sértő lettem volna, és köszönöm a választ. -
csapos2
addikt
válasz
Őrült Ödön #945 üzenetére
Hmm....ez teljesen ellent mond annak, amit eddig hallottam a lámpámról.
El lettem bizonytalanodva...
Esetleg tudnál, valami leírás félét adni? -
csapos2
addikt
válasz
Őrült Ödön #936 üzenetére
Üdv itt minálunk!
Egy kérdés rögtön. Jó tudom, hogy a 400W-os lámpákhoz egyszerűen csak 400W-os lámpához való fojtótekercs kell, és ez minden ilyen teljesítményűhöz jó? Tehát, ha nekem van most egy 400W-os lámpám, a hozzá megfelelő fojtótekerccsel, akkor ezt a tekercset tudom használni, egy másik 400W-os lámpához is, függetlenül attól, hogy nem egy a gyártó? Vagy különbözhetnek másban is, ami szükségessé teszi minden lámpához az egyedi fojtótekercset?
Előre is köszönöm. -
domi007
őstag
válasz
Őrült Ödön #936 üzenetére
Hali,
Na király, lehet hogy matocohajjal pont rád van szüksgünk, majd meglátjuk. Mi gyári projit szeretnénk átalakítani, és főleg foglalatkérdésekben, illetve áramforrás tekintetében leszünk kisegítésre szorulva.
De még vele is egyeztetnem kell erről
Ja, és ha már én vagyok az első, akkor:
Üdv körünkben!
DOMy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest