- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabohun
csendes tag
Izzóval mit csináljak cseréljem le? de mire? Ödön azt írta,hogy 3éve gyártják gyengébb lumenes szériával ua a tipus jelzéssel mint a tied vagy az enyém.(20000 L) Arra voltam kiváncsi az új dobozod mostani belső elrendezéséről,mert nem tudom milyen vastagságban fedted le a fresnelt ,hogy középre koncentráld a fényerőt,mást nem fedtél le vagy keretezted be ? Ha igen mennyire szűkítetted le a fresnelt az enyém most 31x31 helyett 28x28 cm lett a csíkot körbe szigszalaggal egyenlőre lefedtem .így a sarkítások nem látszanak. LCD-t is kell úgyanolyan méretre ?
-
Gabohun
csendes tag
Izzóval mit csináljak cseréljem le? de mire? Ödön azt írta,hogy 3éve gyártják gyengébb lumenes szériával ua a tipus jelzéssel mint a tied vagy az enyém.(20000 L) Arra voltam kiváncsi az új dobozod mostani belső elrendezéséről,mert nem tudom milyen vastagságban fedted le a fresnelt ,hogy középre koncentráld a fényerőt,mást nem fedtél le vagy keretezted be ? Ha igen mennyire szűkítetted le a fresnelt az enyém most 31x31 helyett 28x28 cm lett a csíkot körbe szigszalaggal egyenlőre lefedtem .így a sarkítások nem látszanak. LCD-t is kell úgyanolyan méretre ?
-
Gabohun
csendes tag
Csapos! Most raktam fel képeket a doboz helyéről és az objektívről nézd meg légyszi
A mérete 70mm átmérő, a hossza 110mm az objektívnek -
Gabohun
csendes tag
válasz
csapos2 #1810 üzenetére
Nem nem fehér még ,hanem tojáshéj a fal,Ödön volt itt nézte a lámpa erejét,de nem látott ilyesfajta hibát,Az a furcsa folt csak a két csík az LCD panelen azaz 2 sima szig szalag széles csik
ami pont a kijelző közepén rongyol át és a vetített fehér lapon ez látszik szerintem,de utána nézek mostmár mindennek.Mond meg ,ha az egész dobozt a szoba bal hátsó sarkába és felülre lógatva teszem fel ,fordítom a jobbra a vetítendő falra kell-e trapéz vagy bármilyen változtatásra?
-
Gabohun
csendes tag
Moam te is ránézhetnél a képeimre ,mert gyenge a fényerőm HgMif 400W DV,az az új hire,hogy nem internetes listájuk szerint,csak 20000 lumenes a 28000 helyett,ami jó ha negyede lesz a falon.Pedig személyesen vettem a király utcában ahol 28000-ként volt megjelölve.
-
Gabohun
csendes tag
Küldhetnél te is képeket milyen lett a végleges felállás,minőségileg illetve a doboz belső elrendezéséről.
-
Gabohun
csendes tag
válasz
csapos2 #1807 üzenetére
Szia!
Polszkitól vett japan 3 lencsés objetív,de prószáltuk már 2 lencséssel is, AG már az elején ,rólatok vett példával lekaptam, a monitor AL 1714 ACER 1280x1024,14ms
Tudod ez az aminek a közepén leragasztottam két csíkban,mert megsérült a fólia,de tesztelni jó vele Képeket is megnézheted,ha még nem láttad,de szerintem már láttad ,mert már hozzá füztél egy pár dolgot.Azóta annyi változás történt,hogy kifestettem feketére a dobozt és egy nagy foncsor van az izzó mögöttItt vannak a képek:
http://picasaweb.google.hu/Gabohun76/TesztkPek
-
Gabohun
csendes tag
Sziasztok!
Csapos nagyon sötét a falon a kép,már mindent elfedtünk,de infarktus kerülget amit Ödön írt,hogy amit most gyártanak Hg tungsramot annak már csak 20000 lumenes a fényereje ,ez átbaszás,mert az internetes listájuk szerint 28000 lumennek kellene lennie,szerintem nagyon nem mindegy,ráadásul Ödön hozott fényvetőt ,fókuszáltam is a fényt, széleit leragasztottam,és olyan kevés fény éri a falat,hogy élvezhetettlen, egy kalap sz*r az egész ,elkeseredtem...
Neked mikori az izzó ? Mit javasolsz ? -
Gabohun
csendes tag
Szia Csapos!
Na most nézzétek meg a két lencse különbségét ,bár ez is szarminőségű képet csináltam a fényképezővel
Szoftveresen nemtudtam állítani Nvidia legujabb driverét töltöttem le vista alá 7600gt-hez,de szarakodik -
Gabohun
csendes tag
válasz
polszki26 #1702 üzenetére
Oké szűkitem folyamatosan kép méretét a videó lejátszóval ,nézem hol nem lóg még bele a sarok,a fényem nem egyenletes pl a bal oldali rész jóval gyengébb inkább a közepén erősebb ,felraktam a képeket jó szarok lettek ebből semmit nem lehet kivenni,prószálom még
hozzá vertem a láda oldalához mert nem adott jóképetBéna voltam oszt kicsuszott a kezemből a láda sarka meg pont a átvezető fóliához ért és két helyen át szakította próbázni még jó
-
Gabohun
csendes tag
válasz
polszki26 #1696 üzenetére
Polszki felrakok néhány képet a mostani optikával ,majd az újjal mond el a véleményed!
Az a gondom amit mondtál ,hamár nagy az a LCD és lehet hozzá fresnelt venni akkor mi lesz? Hogy fogom rajta a cseh 2?
Akkor is le kell szűkítenem 14-15"-ra?
Na mindjárt rakom fel.
http://picasaweb.google.hu/Gabohun76/TesztkPek -
Gabohun
csendes tag
válasz
ZimmerZoom #1695 üzenetére
Igaz!! hmm holnap festem ki a dobozt!!
Rakok még fel mindjárt képeket csemegézzetek,most tesztelem az optikát
Kondenzor lencse méretét kellene tudnom a 400 izzóhóz ,8cm a belső cső mérete
Foncsort Ödön igért még egy két nap.
És köszi ZimmerZoom!http://picasaweb.google.hu/Gabohun76/TesztkPek
-
Gabohun
csendes tag
válasz
polszki26 #1693 üzenetére
Szia!
Figyú a fresneleket egymás felé forditottam tehát a két domború oldala néz egymás felé ,probálgattam forditva is persze akkor kör alak jelentkezik a falon a homorú oldala néz az izzó felé pont azért mert begyűjti a fényt majd párhuzamosítja az LCD-re .
A távolság nálam 310mm itt adja a legtisztább képet ,ha beljebb tolom a vlencsét eltünnek a sarkítások ,de homály lesz a kép.
A régi vlencsénél valóban csak a fresnel sarkításai látszanak ezért furcsálom mivel 5x4cm .
Kisebb az optikám mégis jobb a láthatósága. -
Gabohun
csendes tag
Raktam fel még képeket,
Papir lapot raktam az objektív helyére belülről, érdekes mintázata van a lapon -
Gabohun
csendes tag
válasz
ZimmerZoom #1688 üzenetére
Sziasztok!
Most jöttem haza egyből prószáltam a friss ropogós vlencsét amit Polszkitől vettem a mérete 70mm az átmérője 105mm hosszú 3 lencsés cumó,képzeljétek belőttem a fókusztávot, szép éles képet adott,de a falon a sarkainál kör ívet adott le nem a fresnel sarkításáról beszélek,hanem szó szerint mintha lencse formáját követve kör alakot látsz a falon.Vissza raktam a régit ami jóval kisebb és halványabban (fresnel miatt) ,de látszottak a sarkok.
ZimmerZoom köszi az észrevételeket ! A foncsor valóban gyengusz keresek hozzá megfelelőt,de elöbb kipróbálom nélküle Csapos szerint lehet,hogy csak árt ami most benne van.Kondenzort kipróbáltuk Örült Ödönnel és arra jutottunk,hogy ami nekem van 12cm átmérőjü nem sokat ér sőt világosabb lett a papir lap ,ha nem volt benne,AGmár leszedtem.Az biztos ,hogy nagyon sok fény megy veszendőbe.KÉRDÉS! A matt fekete doboz nem nyeli el az ide oda cikázó fény nyalábokat?Csapos megmértem az izzó elhelyezkedését a dobozban és a fresnelek középpontját ,kilőhetjük! 1mm eltéréssel fókuszban vannak egymással .
-
Gabohun
csendes tag
Fentvannak totál igazad van görbe mint az ökör húgyozás
Az alját még próbálom fel húzni mert lelóg a padlóra.
A vetitő lencse nagysága ? -
Gabohun
csendes tag
Csapos egyben segits még ,hogy csináltál 16.9 képarányt ,nekem mindig négyzet alakra jön ki.
Létezik ,hogy kicsi a vetítőlencse mérete is nem? 5,5cm átmérője. Először egy katonai 14x22cm rakéta mefigyelő objektív volt benne ,csak homály volt a kép ,azért nagy a nyilás a láda elején. -
Gabohun
csendes tag
válasz
csapos2 #1671 üzenetére
A barna folt az annyi (képekeken jól látszik), a fresnel sarkításnál nincs lefedve és ott
a falon egy idő múlva barnás sarkított fény keletkezik miközben a fresnelt kivettem nem láttam égést vagy barnuló foltot.
Igen igen ez egy jó kérdés az,hogy a lámpa és a fresnel fókuszban van-e,azt kimérem holnap, bár a láda elkészítésénél pontosak voltak a mérések ,de lehet hiba gondolom egy- két centi is.Az biztos ,hogy jól állnak a fresnelek kipróbáltam már fordított állásban csak kör alakot vetitett nekem a falra.
Foncsor nélkül se próbáltam még ,bár igazad van szerintem, mert a foncsor közepén fut át az izzó úgye ,a foncsor alsó és felső kilógó része félköríves csikot hagy a papirlapon mivel az izzón keresztül nem veri vissza a fényt annyira. Kiprószálom holnap nélküle .
Fénylik igen mert még nem találtam megoldást a ventik takarására,ott látszik igazán a két shrek képnél,az egyiknél nem volt takarva ,a második képnél meg csak részben tudtam lefedni .Ekkora izzónál nem gondoltam volna ,hogy ennyit számit.
A fény fókuszálásával is lehet még gond .Ödönnek amikor itt volt nálam volt egy jó ötlete,az izzót bele kell ültetni állmennyezeti neonos megvilágításnál használt u- alakú borításba vagy mint a közvilágításnál használt fényvisszaverő u-alakú fémbe aminek a belseje krómozott vagy csiszolt aluminium,hisz ilyenkor csak előre fele szórja a fényt.
Mit szólsz a szörmedvényemhez
Köszi az ötleteket! -
Gabohun
csendes tag
Csapos ránézel amit írtam és megnézed a képeket? Hátha látsz valami hibát.
Köszi -
Gabohun
csendes tag
Mégvalami
A melegedéstől szerintetek változhat a fresnel formája? Mert azt vettem észre,hogy 20 perc után a sarkoknál elszínesedik barnás foltok lesznek rajta mármint a falon ,és mikor kiveszem
látszólag megváltozik formája,egyik sarka pl jobban behajlik stb..ez is okozhat deformációt a falon,mozgattam egy ablakot az egérrel és úgy tűnik,hogy középen még mondjuk négyzet alakja van ,viszem az egyik sarok felé ott pedig hajlik vagy legalábbis mintha kiúszna a windows asztalról.A fresnelek nem épp mai darabok itt ott karcosak is ,de létezik ,hogy ennyit deformálódik ?.
Az a furcsa az egészben ,hogy majdnem 20 centire van az izzótól és a kezemet odarakom
még elviselhető meleg van plusz a két venti.. -
Gabohun
csendes tag
Sziasztok Mesterek!
Raktam fel képeket hogy,hol tartok,de halom probléma jött elő.
Gyenge a fényem pedig 400W tungsram fémhalogén lámpával küzdök,AG levéve,
Gyűjtő lencsével is próbáztunk ,de még gyengébb lett.
Kicsuszott a béna kezemből az LCD és pont a ház sarkához ért persze,hogy átvezető fóliánál,igy 2 fa**a kis csík látszik a kijelző közepén hosszában ,de próbázni még ez is megteszi,leragasztottam a csíkokat ragszalaggal legalább nem fehérlik a falon.
Melegedik is a jószág, 2db 12centis venti van benne,egyik a ház alján középen fújja be a fresnel és az LCD közé a felét a másik fele a lámpa oldalra megy a levegő, a másik venti pedig a ház tetején bal sarkában van és ott pedig húzza kifelé a cuccot,de 15-20 perc után az LCD-n megjelenik az a bizonyos fekete folt.
Lehet ,hogy a lámpa mögötti foncsor semmire nem jó,egy kocsinak a krómozott lámpa belsejét raktam be és nem gyűjti eléggé össze a fényt, a kép szétesik baszott nagy a falon 3x3m-re dobja szét a képet próbáltam ezzel a két lencsés objektívnek a fókusszával játszani élesíteni elég szépen kitudja ,de jóval kissebb méretre szűkíteni nem tudtam.
A kép fényereje a falon iszonyatosan gyenge,igaz tojáshéj szinű a fal ,de lepedőt is felraktam és igy is alig jött át valami.Hát kb ennyi ,azért nézzétek meg a képeket hátha van valami jó megoldás mit rontottam el.
Fresnel 310x310
17" Acer 1280x1024
Izzó HgMIF 400 DV
Objektív 5,5x4,5cm
Távolság: vetítő lencse kontra fal 3,3m
http://picasaweb.google.hu/Gabohun76/TesztkPek -
Gabohun
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm az infókat,ma Ödöntől beszereztem az izzóhoz a fojtót így most már véglegesítem a szerkentyűt.
Ödön zseni vagy! Szupi a bekötési rajz,ez alapján én is össze tudom dobni.
Köszi mégegyszer! -
Gabohun
csendes tag
Régebben írtatok a fresnel rendelésről, az izzotek.com -on láttam ,de nem vágom,hogy az egy darabból van és ketté lehet szedni,vagy valóban egy részből áll? (395x395)
-
Gabohun
csendes tag
Sziasztok!
Ödön régebben írtad,hogy foglalatoskodsz ízzóval.. Kellene az izzómhoz(HgMIF 400 DV)-hez fojtó,és kondi
Gyújtót tudtam idáig szerezni csak,eddig egy sima 500W halogén izzóval gyakorlatozok.
Körübelül mire számíthatok anyagiakban erre a két cuccra? Ha van írj légyszi megvenném!
Előre is köszi -
Gabohun
csendes tag
Köszönöm Csapos a segítséget,nemsokára remélhetőleg próbavetítésre kerül a sor.
-
Gabohun
csendes tag
Sziasztok!
Csapos, a vásznad milyen anyagból készítetted,és mivel festetted le írd le légyszi mert nekem ez az etalon a képeid alapján!
Hőálló üveget raktál az égő és az első fresnel lencse közé?
Köszi -
Gabohun
csendes tag
Sziasztok!
Vennék fresnel lencsét 28x28-t,amit sikeresen eltörtem,hőálló üveget hol vegyek?
Előre is köszi! -
Gabohun
csendes tag
Szia!
Mindegy rosszul emlékszem ,ha gondolod nézd meg légyszi,attól függetlenül tudsz segíteni?
Köszihttp://www.allinbox.com/lafouine75/lafouine75.htm
-
Gabohun
csendes tag
Sziasztok!
Csapos segíts légyszi,amit belinkeltél az elején "projet de Lafouine75" elkészítettem a dobozát, és azt a féle megoldást rakom össze, asszerint 345 triple objektív van írva,na most utána néztem ,voltam piacon is ,de fogalmuk sem volt miről beszélek ,kellene az objektívnek,ha ez jó a pontos adatai (átmérő stb..) ja és persze vennék azonnal,merre keresgéljek még? Hőálló üveg is kellene,és reflektor,
Ami megvan: 15"lcd fujitsu 1024x768. ,28,5x28,5 fresnel,maga a doboz,400w femhalogén izzó, foglalat,fojtó
Segítsetek légyszi előre is köszi ! -
Gabohun
csendes tag
Sziasztok mesterek!
Kellene pár adat:15" lcd kijelzőmhöz (1024x768 8ms) tungsram HgMIF 400/DH izzót vennék,ehhez reflektort,és 345mm triple objektívet keresek,ha van valakinek cucca szívesen megvenném,ja és 310x310 fresnel jó hozzá vagy elegendő a kissebbik lencse is?
Szerintetek ez az összeállítás megfelelő egy 2,5-3m x 2m vetítéshez?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged