Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
őstag
Ha valaki szűrőmagasítót keres és mer mostanság Kínából rendelni akkor ez egy jófajta darab.
Stabilan áll és mágneses is, nem esik le!

-
Kávé Kálmán
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kár felkapni a vizet olyasmi miatt, ami nem inged. Tesztek kapcsán nem Rólad van szó :-). Meg aztan azt sem írtad, h objektív vagy:
“objektív vélemény akart lenni”.
A többire nem szukseges reagalnom, mert szamos itteni tag jart mar nalam a mostani de legfokepp az elozo uzemben is es tudjak milyen szoros az egyuttmukodes (szimbiozis :-)) a cnc muhellyel.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Sehol nem írtam, hogy teszt, de azért örülök, hogy viccesnek találtad. Ha lenne némi műszaki szemed és szövegértésed, akkor talán értenéd is.
-
jana86
csendes tag
válasz
verti1
üzenetére
"Nekem az a véleményem továbbra is, hogy mindegyik őrlő annyira jó amennyire pontos"
Ezzel egyetértek, pontosabban fogalmazva a pontosság a jó őrlő egyik alap kritériuma. A másik meg a jó kés - profil, anyagminőség, felület.
Ha már a pontosságról van szó, ez egész tűrhető
. Főleg, hogy 98 mm-es sík kések tartójáról van szó:
[link] -
verti1
aktív tag
A fullos a nagyon, nagyon jó...szerintem, a fentebb leírtak miatt. A nem fullos pedig simán jó vagy nem rossz. Nem ugyanaz a kategória na.
Persze, tudom, hogy nem egy extra kés, de amit tud azt szerintem a pontosságnak köszönheti. A legpontatlanabb alkatrész a rendszerben egyébként szerintem maga a kés. Hiába az SSP kés ha tizedeket üt.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Viccesek ezek az "objektív tesztek". Tényleg érdemes őket olvasni. Minél többet olvas az ember, annál tájékozottabb lesz. Szerintem érdemes ezekről idegen nyelven is olvasni, ha szükséges esetleg szótárt is ragadni, mert pont az emlegetett két őrlőről egészen más kép alakul ki, ha sokat olvasunk róluk. Ahogy az objektivitásnak sem az a kritériuma, hogy vki azt mondja magáról, hogy "objektív vagyok", úgy egy "teszt" sem attól lesz teszt, hogy valaki annak nevezi. A "teszt" kifejezetten divatos elnevezés mostanában. Én azt gondolom, hogy az objektív tesztekhez leginkább alázat szükségeltetik a szakmaiságon túl persze. A Kinu és az Lido gyártóját is jól ismerem személyesen 2017 óta. Pontosan tudom, hogy milyen árrésekkel dolgoznak, milyen gépekkel gyártanak. A gyártás az ez külön pálya. Ahogy pl nálunk a prototípusok lepottyannak a szomszédos CNC üzemből, annak semmidesemmi köze nincs a gyártáshoz. Totál más liga. Az, hogy valami két láda sörért megcsinál a szomszéd ügyeskezű esztergályos, az legenda. A Kinu M47 és Traveler esetén konkrétan felületmart megmunkálásról van szó. Ezen alkatrészek sorozatgyártásához 100 000 Euro-ra rúgó gépek a belépők (ilyenek lettek totálkárosak a Kinu-nál a 2018-as tűzben).
Sokat olvassatok, nézzetek review-kat ezekről a cuccokról, hogy dönteni tudjatok. Már aki akar erről dönteni :-). Amúgy a bazáron a Lido és a Kinu is tekergethető lesz.
-
verti1
aktív tag
válasz
Daneeka
üzenetére
Igen, nem olyan pontos mint a teljesen fém felépítésűek, de ezt le is írják az oldalukon. Viszont ez nem azt jelenti, hogy nem jó. Sokan használják innen is nagy megelégedéssel. Ez egy “olcsó” könnyen gyártható modell. A gyár leégése után a gépek hiányában ezt tudták előállítani.
-
KVfun
csendes tag
A 800as Graef-hez képest a Kinu jelentős előrelépés? Érdemes lehet megvenni? Csak eszpresszót iszom, felerész klasszik, fele világosabb pörkölés. Tuning GC a gép. Látom többféle Kinu van. Melyik az ajánlottabb?
-
Hétvégén megpróbálkozok kávéval, kíméltem magam elég ideig.

Mazzer SJ nagyon tetszik a 3D nyomtatott karba őrlős átalakítás. Nagyon nem néztem utána, de egészségügyileg és őrleményügyileg elfogadott, vagy túlaggódom? Cukrásztölcsér, az fém, az már "ismerjük".
-
adriankoooo
senior tag
Igen, azért is töröltem, mert első olvasatra nem értettem egyet, másodikra viszont kezdtem vele egyetérteni és én örülnék a legjobban, ha olcsóbb lenne. Viszont azóta olcsóbb is lett, mert kijöttek az olcsóbb variánsok, valamint szerintem a gyártási minőség is javul(hatot)t. Szerintem Fragola is tudja, hogy egy termék árát nem csak a beszer költség határozza meg. A végén ő is leírta, hogy ez azért egy jó őrlő.
Egyébként amit töröltem, abban az volt, hogy azt a tengelyt szerintem nem 2000 Forint CNC gyártani. KK Gábor tudna árát mondani, mellettük CNC üzem működik.

-
weinmaker
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ja, nem azért tettem be. Semmi bajom az írással, csak meglepett, és jó volt ilyen szemszögből is olvasni.
-
verti1
aktív tag
Nyilván minden cégnek meg is kell élni valamiből. Fizetni kell az alkalmazottakat, adót stb. Az előállítási költség egy dolog, azért az árért senki nem fogja megkapni max a rokonság.
Nekem az a véleményem továbbra is, hogy mindegyik őrlő annyira jó amennyire pontos. A cél a minél több egyforma méretű szemcse. Függetlenül késtől, késprofiltól, bevonattól stb. Ezekből adódó különbségekről csak akkor lehet érdemben nyilatkozni ha maga az őrlő pontos. Nem azért kell Mazzert venni, meg Fio-t stb. , mert ipari hanem azért, mert ezek a felépítésükből adódóan pontosak és igény esetén még pontosabbá tehetőek. A fém felépítésű Kinu-kal ugyan ez a helyzet. Azért kell azt venni, mert pontos. Olyan a felépítése ami szavatolja a pontosságot akár szétszedés és újbóli összerakás után is. Nagy szériában nyilván nem drága a gyártása, de kicsiben nem éri meg lemásolni az egyszerűnek tűnő, de nagy pontosságot igénylő alkatrészeket. Én úgy érzem ezt a kezdeti hullámot amit annak idején az M47 classic generált próbálták sokan meglovagolni. De azért, mert kézi még nem biztos, hogy jó is lesz, max divatos. Ezek a minden féle változatban készülő kínai klónok nem hozzák ugyan azt a pontosságot. Mindenféle cnc-zett foglalatokba lazán illesztett késekkel operálnak ami jó esetben lemezek/csavarok segítségével központozhatóak. A másikban retesz van vagy menetes megoldással rögzül ami szintén pontatlan. Vagy a kedvencem a műanyag. Viszont a kúpos kések megbocsátóbbak és ezért egész jó eredményeket is el lehet érni velük viszonylag nyomott áron. Ha valaki kézit vesz akkor azért vegye, mert hozza esetleg egy ilyen ipari vagy jobb motoros minőségét ne divatból. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
weinmaker
üzenetére
Ez csak egy objektív vélemény akart lenni, se nem negatív, se nem pozitív. Próbáltam a tényeket leírni úgy, ahogy az én szemem látja. Szerintem a gyártásminőség hagy kivánnivalót, de rendben van. Sima kereskedelmi minőség, semmi high-end. Én tekertem a Kinut is és a Lidot is, szerintem a Kinut jobb tekerni. A Kinu egyszerűbb, jóval pontosabb, mint a Lido, jobb tervezés. Az ízekről szándékosan nem írtam, abban nem érzem magam kompetensnek.
-
Bazsee71
őstag
válasz
SoundON
üzenetére
Nagyon tetszett a Lido robosztussága, és a behajtható hajtókar, kivéve ha éppen tekerés közben csuklott össze.
Csak presszóztam velük, abban nem igazán érzek különbséget, de mind állítani, mind tekerni nagyságrenddel (szó szerint!) egyszerűbb a Kinut. Feleségemnek készül reggel az első presszó, rendszerint 5:30-kor. A Kinut még csípásan is megpörgetem, a Lidonál nem volt őszinte a mosolyom.
A Phoenix meg tudom kicsit mostohagyerek a műanyag alkatrészek miatt, de nem hiszem, hogy otthoni körülmények között kinyírható lenne, és ennek az ára szerintem viselhető is. -
válasz
adriankoooo
üzenetére
azért, még ha lenne is némi túlzás az árakban, azt jól szemlélteti, hogy miért idegenkednek emberek a "túlárazott kéziktől". az m47 ára szerintem sem oké. még úgy sem, hogy azért a bekerülési költség és a polci ár semmilyen terméknél nincs közel egymáshoz (jellemzően kell vagy egy 3x-os szorzó, hogy a teljes ellátási láncban mindenki pluszos lehessen).
szerk.: elég lett volna az első mondatot törölnöd

szerk.: végigolvastam a cikket megint, szerintem egy erősen kritikus írásnak abszolút elmegy, külön jó, hogy picit ellenpontozza a hájpot körülötte (amit nem akarok megítélni, hogy mennyire jogos vagy sem, inkább csak annyit mondok, hogy a kézik közül nekem is a sima m47 tetszik a legjobban).
-
SoundON
tag
Én még mindig LIDO ET-vel megyek utazni. Sokáig itthon is azt használtam világos fincsi presszó pörihez. Imádtam! Szerintem eszpresszóra tökéletes!
...bár tény hogy KINU-t még nem próbáltam.Ahogy olvastam tekerésben, méretben és komfortban biztos hogy a KINU győz!
De hogy az ízekkel mi a helyzet azt Bazsee71 tudná megmondani, aki ha jól emlékszem mindkettőt hosszabban is használta fej-fej mellett. -
-
72lakiluk
tag
Fórumtárstól pár napja vettem egy Reneka ridged 16g kosarat. Mégsem lesz a szívem csücske
egyrészt a perem, másrészt a méret miatt. Annyiért adnám, amennyiért vettem. 7.5k. Eredeti csomagolás nélkül, én sem kaptam hozzá. Fővárosban kézbe adom, azon túl a postát egyeztetjük. -
-
SoundON
tag
Akit érdekelhet egy Bizerba DITTING örökbefogadása, itt hagyok néhány fotót az enyémről: [link] Csak kitakarítottam és megnéztem milyen késekkel vettem a kindertojást
Profiljában hasonlónak látom mint az SSP 80 mm ditting804,lynweber EG-1, Multi usage (ESPRESSO,BREWING) kést [link] csak az enyém nagyobb, 90mm.
Hansung 250USD ajánlatot adott a kések élezésére, bevonatolására és visszaküldésére FedEx-el. Csak élezésre 150USD. Még hozzájön egy egyutas posta ki Dél Koreába az kb +15-20eFt. Ha ezek után még Fragolához is elviszem egy felszabályozásra VILÁGVÉGE!
Ja és a teljesen tiszta gépnél is az első 20 grammból "csak" 19,8-at adott ki. Ezt mindenki eldöntheti hogy sok vagy kevés... -
gboszi
senior tag
Valaki tud nekem egy bemérésig kölcsönözni egy nyomasmerőt? Belőném a Gaggiat. Előre is köszönöm.
-
vicces1
aktív tag
Végre a harmadik Hasbean betalált (El Salvador Finca San José) .
Nem is túl világos, és többet ad ízben, mit illatban. Az előtte lévők fordítva voltak.
Ez patentra adja a teljcsoki-mandulát, de ad egy minimális gyömölcsös savat is, tökéletes presszóra, szirupos és édes, bírja a hőt.
Picit durvábbra kell majd venni, de ne kényes.3 hetes pörkölés, lufivá volt fújodva még most mielőtt bontottam.
Ez egy nagyon minőségi "fincsi" kávé.(viszont, ha így folytatja a forint, akkor le kell mondani az import beszerzésekről, vonatkozik egyebekre is!)
-
cotagg
tag
Hátha van valakinek konkrét tippje: szilikoncsövet keresnék 3 x 5-ös méretben (belső x külső átmérő). Kellene vagy 3 cm belőle. Nyilván kifizetem ha több, csak legyen olyen hely, ahol nem 10 méter a legkisebb mennyiség. kavegebolt.hu-n találtam 3 x 5,5-ös méretben, de félek, hogy sok az 5,5.
-
soldier2
őstag
válasz
weinmaker
üzenetére
Nem is annyira a csúcsminőség miatt tetszik. Vsz egy pides pumpás géppel jobban ki lehet maxolni egy kávét. Amit imádok, hogy szinte minden shot iható. Bár a Black Sheep féle Jesus lemont (egy ideje csak cefrekávénak hívom, mert annyira átható cefreszaga és az elkészült italnak annyira erős erjedt gyümölcs íze van) lassan feladom. Ez az ízvilág presszónak annyira nem jön be, hogy az már fáj. Cuppingnak felöntve még ok (filtercuccom nincs, az drága
) de presszónak töményen rohadtgyümölcs. Extra hosszú lefolyás/előáztatás és magas hőmérséklet kell neki hogy ne legyen savanyú. Ha valakinek van bevált receptje ossza meg, hátha megmenthető a zacskó tartalma. -
jana86
csendes tag
válasz
coxymaxi
üzenetére
Nálam meg Kávé Kálmán Profitec 800-as karos gépe van most próbán, ő pedig az én Biancám "teszteli".
Hát... úgy vagyok ezzel a géppel, mint a paraszt bácsi az állatkertben a zsiráf ketrece előtt. Áll előtte, nézi, megcsóválja a fejét, és azt mondja: márpedig ilyen állat nincs!
A PID egy fokos lejebb vagy feljebb állítása kifolyó vízen 2-3 fokot változtat. Tehát nem lehet fokra pontosan belőni az utóbbit. Ráadásul a teljes csapolás alatt esik is, van, hogy 2-3 fokot is. A hőmérsékletet pontosan, konzisztensen reprodukálni szinte lehetetlennek tűnik - egyelőre legalábbis. A lefolyások nem túl szépek szemre, a lefolyási idők köszönő viszonyban sincsenek semmiféle ajánlott értékkel. Sehogy sem jön ki a matek semmilyen szempontból. Viszont az italok, amik lejönnek, qrva jók!
És elég jó a kivonatolás is: a legutóbbi két csapolásra 22,34-es illetve 23,08-as EY-t mértem - illetve számoltam. -
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg a Flair egy Kinu Traveler társaságában.
Ma volt időm játszadozni velük. Először azonban a Fiorenzato F4e nanoval adtam alá a Flairnek az őrleményt.
A Silvia 58-as kosarához képest nagyon sokat kellett durvítani az őrleményen. Persze érthető, sokkal másabb paraméterekkel rendelkezik a Flair "kosara".
Az első két shot besült, nem tudtam átpréselni a kávéágyon semennyi vizet sem.
3. 4. próbálkozásra már egészen jót húztam, de itt meg az előmelegítést, a ceremóniát (amit meg kell majd még szokni) rontottam el. Ergo, kevés volt a hő.
Na de aztán... Kávé Kálmán Colombiáján préseltem át a vizet és az eredmény leültetett.
Nem, nem akarom megint a Flair lemezt feltenni, csak szimplán a véleményem írom le, hátha van aki még hezitál rajta, ahogy én is tettem! Ennyi. Ne tegye
Aztán eljutottam odáig, hogy megtekergessen a Kinu nyakát. Próbáltam innen és sok helyről infót meríteni, hogy mégis milyen örlő állással feküdjek neki.
Elsőre 2.3.2-őt lőttem be, bőven sok volt, már látszot a púder szerű eredményen is, aztán pedig az élet igazolta. Ez is "besült"
Gondoltam jó egy egész fordulat kelleni fog ennek, hogy nagyjából jó legyen.
És igen, majdnem meg is lett. 3.2.0 kicsit sok volt. Itt jegyezném meg, hogy kb annyi erőkifejtés volt 16gr-ot ilyen állás mellett letekerni mint egy Skerton Pro-val 3gr-ot
Mivel több kávét nem akartam már inni, a jelentkezők is elfogytak, így az igazi wáááóó holnap jön, amikor sikerült a Kinu-t is belőni a "masinához".
Végeredmény képpen így is olyan volt az utolsó espresso (16gr --» 25 gr) Umami El Salvadorjából, hogy szerintem a Silviával nem lőttem még ilyet.
Azóta sem értem, csak vigyorgok ezen. Örülök neki na.
Szóval semmi hittérítés, csak szimplán infó.
Szép estét! -
72lakiluk
tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Ez kintről jött ? Jó gyorsan ideért :)
-
coxymaxi
csendes tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
Írtam!

-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
ha valakit érdekelne Hasbean kávé...
Van nálam egy Guatemala El Limon Washed Bourbon 250 grammos szemes kávé, amit szívesen átadnék 3.200 Ft-os áron, ha valakit érdekel. (Túl sok lett a kávé itthon.
)Pénteki (január 24.) pörkölés.
Érdeklődni privátban vagy a profilon látható telefonszámon.
-
-
jana86
csendes tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
JH épp olyan "teszteket" készít, amelyek tele lennének nyomás, hőmérséklet és egyéb adatokkal. Nem is tesztek, inkább csak áttekintések ( szándékosan nem review-t írtam, hogy ne legyen idegen szó!
) A külseje lehet szimpatikus vagy ellenszenves, de egészében tekintve a videóit szerintem hasznosak és tartalmasak. -
Keresztapper
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Én is szeretem, mert tényleg értelmesen és szépen beszél, no meg a témái is érdekelnek.
A YouTube reklámok elkerülésére meg ott van a YouTube Vanced, ha Android a platform.
-
coxymaxi
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szia Lali!
Ilyen örlő állító menetes szárad nincs még?
Tudod beszéltük, hogy kellene a Fiorenzatoba nekem egy. -
freaghill
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Én ugyan nem vagyok egy nagy kávés, de szeretem a videóit nézni, lehet tanulni is belőle, és (számomra) érdekes dolgokról beszél, csinál teszteket.
-
72lakiluk
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Na jó lehet, hogy erősen fogalmaztam
de nekem akkor sem 'barátom' . Viszont tényleg igyekszik szépen beszélni ( akár Gav Duncan
)
Nézzétek, szemezgessetek !
Jól megszórtad idegen szavakkal és szlenggel, így korán reggelre
Az utolsó kérdésedre persze én nem tudok válaszolni. Egy bizonyos szint fölé nem megyek, nem akarok menni. Persze ez a fejlődés gátja, tudom
Nagyon tisztelem a munkásságodat, csakúgy, mint fragoláét a saját területén és az összes 'öreg róka' írását szívesen olvasom. De akkor sem akarok elmerülni a pH, tizedfokok, nyomás, polarizálás ... stb világában. Lehet azért, mert világéletemben humán beállítottságú voltam és a számok, műszerek, kísérletek távol állnak tőlem.
PEACE -
Illesvik
csendes tag
A Mazzer SJ még gazdát keres. Részletek itt: [link]
Üdv.
-
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
En birom a stilusat, a fizimiskajarol Waldo ugrott be elsore
de amit csinal az nagyon jo. -
maross
nagyúr
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Good video. Hair looking particularly excellent in this one.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ellenszenves a fizimiskája. Ettől azért megnézem, amit érdekesnek gondolok tőle.
-
Peti...(16v)
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ne általánosítsunk, én pl. kifejezetten csípem a búráját, meg azt is amit csinál 🙂 Mellesleg angolgyakorlásnak is jó, sztem tisztán és érthetően beszél.
(Az viszont qrvára zavar, hogy minden kávés video előtt bravos reklámot kell néznem. Kicsit mellélőttek a célcsoportnak...)
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
“Ettől a faszitól még a lábujjam is ökölbe szorul
nem tudnám végignézni
“
Miert? Erdekes, hogy JH polarizal. Szerintem a legsokoldalubb kontent producer (szo szerint) a kaves szcena-ban. Raadasul, nemcsak a kavelefolyasrol, meg arrol van fogalma, hogyan legyen/lehet valaki bariszta vilagbajnok, de evek ota uzemeltet egy nemzetkozileg sem sikertelen londoni kaveporkolo “uzemecsket”, es emellett is oriasi otletei vannak, mint pl a world’s largest cupping, amivel ugy edukalta a kavera erzekeny youtube-reket, hogy azon az anyukam is ugy vehetett volna reszt, h nem erezte volna magat outsider-nek.
Ez a video csak egy pelda, mennyire minden leben kanal csoka:
https://m.youtube.com/watch?v=tNp29UZ2mOU [link]szerintem erdemes a csatornajan szemezgetni, urambocsa akar kovetni is.
nagyon erdekelne, miert van tole herototok? Ki az, aki szerintetek jobban csinalja a kontent-gyartast?
-
-
skoos
őstag
Sziasztok!
a helyi mércét tekintve alsó-alsó osztályból érkezem, 5év nespressózási háttérrel.A jó ristretto/presso/ macchiato, capuccino nyomában most hozzájutok egy Gaggia classichoz.
habosítóm van, örlőm nincs.
hol kezdjem? Mit csináljak egy jó első kávéhoz?köszi előre is!
Sanyi -
Csabszin
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szia, vevő lennék rá, ha nem azonnal megvette más.
Tanácsot kérek, mennyire érdemes tölcséresre alakítani.
Köszönöm -
fragola.6035
aktív tag
[Eladó Mazzer SJ] 68e.Ft
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Köszi a tippeket, úgy néz ki bevált az átkeverés!
Plusz még lehetett javítani az őrlő stabilitásán, a forgórészben a műanyag tengelyvégen eléggé lötyögött a kerámia kúp, kapott egy zsugorcsövet a műanyag tengely, amitől most már megszorul és fixen áll. Így viszont nem lehet kattanással számolni, de egy fordulat pont nyolc kattanásnak felel meg, tehát nagy gond nincsen.
Az alsó persely alá még befért két menet Scotch ragasztószalag is, szóval elég lötyögős ez a jószág, de most már jó lesz filterre. Most épp le vagyok nyűgözve tőle.
Ahogy öntöm a színes negatív borostyán színét idéző főzetet, tisztán, azon gondolkozom, ezt vajon alul- vagy túlexponáltam?
(Végülis összefügg a fotózás és a kávézás, mert kávéval, kis mosószódával és aszkorbinsavval akár filmet is elő lehet hívni... http://blenditak.blogspot.com/2012/04/caffenol.html)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Starlink
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MÁV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Főleg, hogy 98 mm-es sík kések tartójáról van szó:

Nemtudom...picit hasonlo erzessel tolt el mint a m47. DE ezt fotelbol mondom ugy hogy soha nem ittam csak teszteket neztem...

) de presszónak töményen rohadtgyümölcs. Extra hosszú lefolyás/előáztatás és magas hőmérséklet kell neki hogy ne legyen savanyú. Ha valakinek van bevált receptje ossza meg, hátha megmenthető a zacskó tartalma.