Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz #64275200 #100771 üzenetére
A nyomatékot érdemes nézni. Ez az 5,5 Nm nem túl harcos a csavarozók körében. Ez a márka meg nem a legjobban csengő név, hogy óvatosan fogalmazzak. a leírás szerint 15 óra a töltési idő - háát, az elgondolkodtató. (Persze: a Li-ion akkukat lehet "rátölteni".)
Azt nem tudom, hogy egy kézi őrlő általában milyen nyomatékot igényel, és mennyi ideig szükséges azzal a nyomatékkal forgatni - az, hogy ezt tudja-e a kis cucc, nem derül ki a paraméterekből.
Én kétszer követtem el azt a hibát, hogy Black & Decker kisgépet vettem, mindkettő jelentősen melegedett, az egyiket odaadtam valakinek, a másikat kidobtam.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
lojzi1
csendes tag
válasz #64275200 #100771 üzenetére
Én egy 4,8V-os Metabo-val hajtottam, az simán vitte. Nem mindegy a kávé sem, egy jól megpörkölt "olaszost" szerintem bármi elvisz mint kés a vajat, de egy aprószemű ,világos, kemény etióp már azért kihívás lehet. Azzal már egy motoros darálót is sikerült kinyírnom, bár az én hülyeségem is kellett hozzá.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz #64275200 #99075 üzenetére
Köszönöm a tippet, onnan rendeltem, ma érkezett meg a házi desztilláló. Már megy kint a nyitott verandán. Sok mindenhez jó lesz (vasaló, pálesz-higítás, kávégép). Annyi kérdésem volna, hogy a kapcsolója csak bekapcsolásra való? - mert ahogy hálózatra csatlakoztattam, rögtön elindult, a kapcsolóval kikapcsolni nem tudom - talán a végén magától lekapcsol?
Előre is köszönöm! -
bbuffy
senior tag
-
#85578752
törölt tag
válasz #64275200 #98199 üzenetére
Karanténnal. Én vállalok egy pörkölést, de legyen csak 12 deka. Vagy kénytelen leszek két adagban, de az sosem egyforma. Bár önmagán belül sem egyforma. No nem baj, nálam (Imex CR-100) bevált a dédelgetem-babusgatom-imbolygatom, így elég egyenletes, amúgy ha csak leraknám, megakadna és fele megégne.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz #64275200 #97692 üzenetére
Hey, the blogger is back :-).
Szaporodunkszaporodunk... Ez amolyan kockás ing hordás?
Ezt konkretan az üzlettárs követte el (megformázta Badacsonyt) ha jól emlékszem egy Aram-mal, amire bár a gyártón kívül is sokan szerettek volna nyomásmérőt rakatni, de óriási meló lett volna belefarigcsálni és elengedtük. Na, de a lényeg: ez egy flow profil, azaz a kifolyó kávé súlya másodpercenként (Bluetooth-os mérleg adja az adatot a telónak), aminek a jobb oldalon van a skálája, és 1,2g/sec-nál a maximuma. Amúgy éppenséggel nyomásgörbe is lehetne, és még azt se mondanám, hogy ne lenne benne ráció.
@CB amikor a Pro700-zal, flow regulátorral és a SEP-pel játszottam (szerintem analóg a Gaggia-val, csak annál a pumpa rezgésének frekijét növeled valszeg), akkor nekem az jött be, hogy az elején kis flow-t/nyomást adtam neki, mert a párna feletti tér és a párna nyelte a vizet nyomásfelépülés/ellenállás nélkül, de amikor telítődött, hirtelen durván felszökött a nyomás, ami semmi esetre sem egy slow ramp-up-ot produkált. Jobban kontrollálható volt úgy, hogy lasssan áztattam és amikor telítődött, akkor nyomás szép lassan elkezdett "magától emelkedni és tudtam érdemben/szépen szabályozni a nyomást és tényleges profilt rajzolni. A pumpán keresztüli szabályzás (ezzel küzdöttem pont a Decent-tel), persze egy áttételesebb, kevésbé közvetett/késleltetett beavatkozás. Hosszabb gyakorlás kell pontosabb profilokat bejárni.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
-
#85578752
törölt tag
válasz #64275200 #95812 üzenetére
Nálam is a második a legjobb mindig Magyarán egy mérés nem mérés, egy nagyon inkonzisztens rendszer (akár kávé) is adhat vissza ilyen eredményeket.
#95815 RetepNyaraB Wow, erre eddig nem is gondoltam, hogy előáztatás közben kikapcsolom, csak bosszankodtam hogy a Sage 10 másodpercig enged előáztatást. De hát így, akár drip cafét is lehet csöpögtetni 3 baron, teljesen kiszámíthatatlan hőviszonyokkal (ráengedem, megállítom, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz #64275200 #95802 üzenetére
Sima IMS 12/18: [link]
De ennyire (13 klikk) soha semmilyen kosárnál nem kellett lemennem, ezért volt furcsa. A gyári tengellyel 9-10 klikknél volt az espresso. A red clix kb duplázza ezt nálam.@Sic.Transit, a Flairnél nekem is durvábbra kell állítani, de az itt a Commandanténál a 18-20 helyett 21-23 lenne,
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
-
-
MODERÁTOR
válasz #64275200 #94119 üzenetére
A K110 amit inkább D2 néven ismernek a késgyártók, egy majdnem 100%-ban korrózóálló acél, magas kopásállósággal. 59-60HRC-re edzhető.
A 100CR6 pedig csapágyacél ami egy egészen másik terület. 63-65HRC-re edzhető.
A szén és króm tartalomban van jelentős eltérés. De, hogy késnek melyik lenne a legjobb az egy igen jó kérdés. Én a magasabb Cr tartalmú K110-et választanám. De se anyagmérnök sem pedig késgyártó nem vagyok[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
#64275200
törölt tag
válasz #64275200 #94050 üzenetére
Kruve szitát használt már valaki? Filterhez gondolkodom rajta, mert a darálóm, most elég sok púdert gyárt, de később is jó hasznát lehet venni a kinti fórumos vélemények alapján. Presszóra nem annyira ajánlják, mert állítólag nem olyan testes az elkészített kávé, ha átszitálod az őrleményt. Most az Eu-ban sehol nem lehet szerencsére kapni.
-
vicces1
aktív tag
válasz #64275200 #92692 üzenetére
Ugye ugye, már többször megpengettem a sztorit ami miatt súrlódásba kerültem pörkölőkkel.
Először a Hasbean - t hoztam fel, nemrég egy felmérést, miszerint megugrott globálisan a kávé fogyasztás, hiába vannak zárva a kévéházak, éttermek, vendéglők, stb.
Nagyban növekedett a kávé fogyasztás a járvány alatt, kvázi többet kell pörkölni.
A kommersz blendeknél is látható, hogy üresek, hiányosak a polcok, mind áruházban mint webshopokban.
Szóval a kávé termelési szektor és feldolgozó ipar inkább nyertese a válságnak.
- Biztos sokan nem így értékelik a helyzetet.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
yazoo1
tag
válasz #64275200 #92254 üzenetére
A felső része ami sötét barna az a oxidaxio,kezd patinás lenni...ami a vízben volt az meg olyan mintha új lenne..
Jó zöld lett félév alatt...
Állítólag a bacik ellen használták az ezüstöt,már a római korban is ezüst dénárt dobtak az ivóvízbe, amit reggel megittak. .. mármint a vizet..a dénár nem. Főleg nem egy Caligula denariust..[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
válasz #64275200 #92236 üzenetére
Akkor gyorsan rá kell vetődni annak akinek ez szíve vágya a szegedi 2db-os maradék készletre, mert az durván veri az árat.
Pár napja még volt sok színben, de lefogyott ott is.
Úgy tűnik ebben a szegmensben is eljött a pánikvásárlás.-persze ilyen ft árfolyam mellett felértékelődnek az itthoni változatlan árak.
Erről jut eszembe, már egyszer ajánlottam: nem akar valaki társulni velem 1Z Presszo J-XPRO-ra?! Ha kettőt veszünk akkor 55ezer/db
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
iatti
aktív tag
válasz #64275200 #92219 üzenetére
én is hetente-kéthetente öblítem el a lekváros üveget.az oldalán meg a csövön is időnként érezni egy minimális nyálkásodást. norda víz megy nálam.ez a réz cső nem rossz ötlet.a réznek van vírus meg baktérium ölő hatása. nemhiába találták ki régen a rézkilincset, lemosó permetekben a réztartalmat,stb. megpróbálom én is,talán a garázsban lesz egy darab rézcsövem.vagy tekerek le a bojlerról /gc/
-
jana86
csendes tag
válasz #64275200 #92007 üzenetére
Nemrégiben a fateromnak csináltam egy presszót Robottal, ha jól emlékszem valami alap klasszikusból - brazil santos volt talán. Közben kicsit magyaráztam neki, hogy ez hasonló technika, mint ami régen pl. a Hajdú presszóban volt (erre emlékeztem gyerekkoromból) - csak az rugós-karos volt, ez meg "csak" karos. Azt mondta, tényleg, ez a kávé olyan, mint az volt! Dícséretnek szánta.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
iatti
aktív tag
válasz #64275200 #91146 üzenetére
ez komoly vas az összeg is aprópénz érte. de még se veszem meg. múltkor jött rokon még nem látott új barátnője. kapott egy presszót,persze a végén fel lett öntve tejjel. méricsgéltem, kevergettem-kavargattam,egyengettem,tamperoltam dolgozott már kávés helyen,de a végén megkérdezte hogy szűz vagyok?mondom mérleg szerintem ezt meglátnák a konyhában,még furcsább szemmel vizslatnának
-
-
kisati748
csendes tag
válasz #64275200 #90762 üzenetére
Köszi! Ezt már megtaláltam,csak én is kíváncsi lennék hátha próbálta már valaki a különböző késeket. Van egy Mazzer Xmill 83mm késes, 900-as fordulatszámos darálóm abba kellene valami tuti kés.
"Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
#85578752
törölt tag
válasz #64275200 #89680 üzenetére
Köszi a tippeket, úgy néz ki bevált az átkeverés!
Plusz még lehetett javítani az őrlő stabilitásán, a forgórészben a műanyag tengelyvégen eléggé lötyögött a kerámia kúp, kapott egy zsugorcsövet a műanyag tengely, amitől most már megszorul és fixen áll. Így viszont nem lehet kattanással számolni, de egy fordulat pont nyolc kattanásnak felel meg, tehát nagy gond nincsen.
Az alsó persely alá még befért két menet Scotch ragasztószalag is, szóval elég lötyögős ez a jószág, de most már jó lesz filterre. Most épp le vagyok nyűgözve tőle.
Ahogy öntöm a színes negatív borostyán színét idéző főzetet, tisztán, azon gondolkozom, ezt vajon alul- vagy túlexponáltam?
(Végülis összefügg a fotózás és a kávézás, mert kávéval, kis mosószódával és aszkorbinsavval akár filmet is elő lehet hívni... http://blenditak.blogspot.com/2012/04/caffenol.html)
-
#85578752
törölt tag
válasz #64275200 #89675 üzenetére
Értem én az arányt, de nem ízlik. Fémszűrővel játszok, azért lesz időnként keserű, ha túl gyors az átfolyás. Ha türelmes vagyok, feltapad annyi szemcse a fémszűrőre, hogy már nem enged ki többet. 45 másodperc előáztatás utána 2x 1 perc, mire lecsöpög 3:30-4:00 perc.
#89671 pbalint Csak az állórészt fixáltam, a forgórész egész jónak tűnik, az alsó csúszógyűrűvel. Kb. azt tudja így, mint a pro.
Próbálta valaki a Hofmann-féle humidoros kávétárolás ötletet?
https://www.youtube.com/watch?v=J7xEbf1mkm0Hány Boveda kell egy félkilós pakkba?
-
Kávé Kálmán
tag
válasz #64275200 #88603 üzenetére
"Vele még erősen a barátkozás kezdetén vagyunk. Érdekes játék, egy kicsit kiszámíthatatlan még a számomra. De nem bántam meg, hogy beruháztam rá."
Első próbálkozásaim nekem is igen szárnyaszegettek voltak.... Nekem onnantól vált kontrollálhatóvá, hogy zárt szelepnél indítottam rá a pumpát, a szelepet pedig nyomásfelépülésig (előáztatás és lassú ramp-up) csak egész kicsit nyitom ki. Nyomásfelépüléstől mindent meg lehet vele csinálni. Az ECM/Profitec bogyója egy kicsit alkalmatlan. Mi karra cseréltük, ugyanis a 180 fokos spektrumban minden (MINDEN) releváns flow előállítható tisztességesen előkészített kávépárnánál.
-
Toobee
veterán
válasz #64275200 #88591 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy nem szeret csatornásítani a roto, nekem nem nagyon jön össze. A pogi teteje olyan szép, mint a céges Lelit Diana-n csak nagyon ritkán.
Sok évvel ezelőtt Lagoonnal kóstoltunk pár kávét roto vs rezgő e61 témában, és arra jutottunk, hogy határozottan más az íz, mást domborít ki a két gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Amiga A500 - A régi barátnő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest