Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ilyet láthattál amit desztvíznek hirdetnek, de valójában nem az. Ennek 5L-e 650ft.

-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az sztem ioncserélt lesz és nem desztvíz. 500ft/5L desztvizet manapság sehol nem lehet venni.
-
soldier2
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kár, hogy nem sikerült megoldani a problémát. Azért néha benézhetsz, pár hónap absztinencia néha elég
-
iatti
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
egy jó sötét pöri,kevés savval? ez se megoldás?
-
yazoo1
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sajnálom..
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jegelve a szett.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sajnalom
de sajnos ez egy ilyen szakma. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nincsen
egy jo barista igazi fanatikus, kiserletezo, mindent megkostol hiszen csak igy tud fejlodni. Honnan fogod tudni pl a reggeli nyitaskor, hogy jo-e a kave amit keszitettel? Kell kb 2-5 shot tapasztalattol fuggoen, hogy belodd a gepet.
Egy kavezoba beterve es beszelgetve a baristaval par perc utan kiderul, hogy csak muszajbol csinalja mert munka amit el kell vegezni vagy szivvel lelekkel csinalja. -
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ne látom értelmét. Hogyan győződsz meg a produktum minőségéről ? Ha az érdeklődő a kávé ízvilágáról kérdez, akkor úgy kezded, hogy mások szerint ..... stb. Látványos dolgokat biztosan lehetne készíteni, de a kóstolás, mint visszacsatolás szerintem elengedhetetlen.
-
sz.zs.
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem is emlékeztem, hogy én ilyet írtam volna!
-
adriankoooo
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Lehet megpróbálom én is. Az őszintét megmondva, kicsit meguntam a mézesüvegekkel való játszást + asszonynak sem tetszik, hogy sok helyet foglalnak. Magában a 250g-os zacskót vákuumoznám nyitásig, utána már az asztalon várja a sorsát. Sajnos/nem sajnos a Kinu/Flairnek köszönhetően 5 nap alatt végzek is egy zacskóval, addig talán már az eredeti zacskójában sem romlik meg.
konzumpro: láttam, de kételkedek.
Majd ha több tapasztalat lesz vele lehet érdemes adni neki egy esélyt. -
mgy
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Túl sok tapasztalatom ugye nincs vele, bekapcsoltam, táráztam, indítottam, megállítottam a stoppert, normálisan működött.
Nem, bekapcsoláskor lehet mértékegységet váltani, hosszan nyomva pedig tárázni, stoppert nullázni. -
soldier2
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Mást nem kell szerintem. Jól összeszedted. Remélem majd a dokid is így gondolja (van amelyik a tájékozott beteget szereti, de akad olyan is szép számmal aki legszívesebben csak bólogató kutyát kezelne
)Salvus víz inhalálás: max a hurutot oldja, hiszen nem jut le oda ahol a felmaródás van (nyelőcső/gyomor határ). Az Ádámcsutkád felső részénél nyílik a légút, és inhalálásnál a gyomor felé reflexesen zár a rendszer (nyelésnél meg fordítva, hiszen egy szem borsó a gyomorban bár kevés, de a tüdőben igencsak sok tud lenni)
-
yazoo1
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Gyulán sosincs Nestlé Vera...
Max.csabán -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi Black Sheeprőo hallottam már elég jókat :)
-
waxos
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
A 4-ből 3-at már próbáltam, egyedül a Nonna Rosát nem, de az igazából nem kávézó, hanem étterem. A Mentában egyszer jártam, még tavaly, a specialty.hu-n találtam én is. A személyzet nagyon kedves volt, de a felszolgált italból inkább csak a savanyúság maradt meg emlékként. A Cut&Coffee a Black Sheep saját kávézójaként üzemelt (az emeleten meg egy fodrászüzlet működött), de nem tudom, hogy mióta a BS nyitott a saját neve alatt is kávézót, azóta is ő üzemelteti-e. A C&C-ban erősen baristafüggő volt az ital minősége ha világos pörkölést kért az ember(nagyon finom italokba is bele lehetett futni), de már hónapok óta nem járok oda, mert jött egy új barista lány, akitől több alkalommal sem sikerült értékelhető italt kapni. A Black Sheep saját kávézójába sajnos már ritkábban tudok eljutni, de azok az italok szerintem teljesen rendben voltak, nekem mindig ízlettek (saját pörköléseket csapolnak). Ha nem a specialty érdekel, akkor tudom ajánlani a Volt egyszer kávézót, ők a klasszik olasz vonalat viszik, Musettit csapolnak, és nagyon korrekt kávékat kaptam ott is mindig.
-
Bali27
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
A pango kávéval nincs gond mert kiütögerem a végén.. Itt a kávébabok közötti minőség különbség érdekelt volna
-
törölt tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi, a másodikat nem ismertem, üde színfolt, csupa kísérletezés, gyakorlatias megközelítés amit nem zavarnak meg alapelvek, alaposság vagy respektus a tapasztalat és hagyomány felé.
-
vicces1
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Beleolvastam a másodikba.
Megdöbbentő...
Elképesztő, hogy mikkel szívatják magukat rengetegen.
Legalább valaki írna egy értelmes alap összefoglalót, hogy mit, miért, hogyan érdemes, és hogyan ne. -
seger
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi!
-
jdianis
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszönöm , nagyon hasznos, amint időm engedi, nekilátok.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem pozicionálnám a podot sehova. Én nem találtam, ami nekem jó.
Szoktam venni néha colonna kapszulát is, de az nem ez az árkategória. De legalább nem műanyag. -
jdianis
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az az igazság, hogy amióta nálam van, nem zsíroldóztam. Csak 2. gépnek hasz álom, sőt nagyjából pár napja kezdtem vele kv-t főzni vele. Van mellette egy Quickmill 820-am, és az szinte hang nélkül teszi a dolgát, így a reggeli kv főzés sem gond, a család nem ébred fel. A gaggia az meg mint a légkalapács. :) De azt is észrevettem, hogy a Gaggiával jobb kv-t tudok főzni kül. kísérletezés nélkül. Vmelyik gépet eladnám, csak még nem döntöttem, melyiket. Szóval a zsíroldózást mivel érdemes csinálni?
-
adriankoooo
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Románia a legutóbbi ismereteim szerint az EU-hoz tartozik. Miért kéne VÁM-ot és ÁFA-t fizetni?
-
törölt tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szerintem is korrekt cég. Több rendelésem volt már tőlük, legutóbb a Comandante. Ha nincs raktáron, vagy nem azt tudnák adni amit kértél engem eddig mindig hívtak, Az árak áfásak. És szerintem néha kifejezetten jók. A Hario szifon alsó tartályát is náluk vettem amikor az elődje örömében kiugrott a kezemből
-
jana86
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Már kiderült a korábbi rendeléseimnél.
Romániai cím szerepel a számlán a kibocsátónál. -
válasz
grizlisandor
üzenetére
"áthozza a határon" -- ukránok?

-
Bazsee71
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én is bizseregnék, ha nem lenne a Flair. Egyszerű és nagyszerű cuccok.
-
Csápájev
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kell valami új
-
Mano66
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nálam a Lansacid megoldotta a gondot.Az orvosom írta fel.Egy próbát meg érne a bioboltokban kapható "propolisz csepp".Nagyon sok betegségre jó.Használom.A gyógyszert csak amikor már nem használ a propolisz akkor veszek be.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
vannak olyan szintjei, amikor tényleg nincs mese, de úgy amúgy, ha sikerül stabilizálni (jó kis proton-pumpa gátló kúra után) és NAGYON figyelsz, hogy mit és mikor és mennyit eszel, akkor belefér egy kávé. de SOSEM éhgyomorra, az egyenlő a halállal tényleg. és hát persze átalakul az étrend, szénhidrát kuka, hús visszafogva, rostos zöldség bármennyi, tejtermék csínján, zabálás kizárt, éhezés szintén.
ne csüggedj!
-
sz.zs.
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Vérnyomás vagy gyomor? Ha előbbi, Akkor arra azért annyira nem hat a kávé, persze mértékletes mennyiségről beszélünk. Utóbbival nekem is vannak kisebb gondjaim, de kizárólag csak étkezés után kávézva nem okoz problémát szerencsére.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Első körben zero kávé.

Kedden okosabb leszek.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
"World of Coffee-n is alakított valamit Scott Rao..."
igen, ott is alakitott. Decent John standjan mukodott es valoszerutlen extrakciokat ert el. Aztan kiderult, hogy "rossz" gombot nyomott meg a muszeren.
De itt egy masik eklatans peldaja is annak, hogy sotetben tapogatozik:https://www.instagram.com/p/Bw7JZFSnCeb/
Felfedezte az aeropress papirszurot (wow!), es ugy velte, hogy a szurotol emelkedett az extrakciója. Idezet tole: "This is a very big deal!" A teny az, hogy az extrakciója attól emelkedett, hogy NEDVES papirszurot helyezett a kaveparnara. Kvazi eloaztatta a parnat.Edit: Kis Zoli szerint nem nedves papirt hasznalt
-
norkov84
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Itt találod:
[link] -
verti1
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Egy böszme SM91-es. Akkora mint a GC...😀
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
No, lesz a Niche-hez gyári megoldás a pattogzásra. elvileg minden tulaj megkaphatja majd posta ellenében: https://www.youtube.com/watch?v=BsxUzpH0VIw
Ha tényleg így lesz, az azért elég fasza.
-
soldier2
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Próbáld meg kivenni a fagyasztóból 1-2 nappal a felhasználás előtt. Nálam a legtöbb kávé jobb ízű, ha nem jéghidegen darálom.
-
mutyi
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Én is mézesüveggel fagyasztom le a kávékat egy ideje,de nem tapasztaltam ízváltozást, akkor sem amikor nem mosom el,mert hogy nem szoktam elmosni, túl sok idő és mire annyira kiszárad az üveg az sok idő. Úgy meg nem tenném bele, hogy közben még picit nedves belül.
De tény hogy mikor beleszagolok a már üres üvegbe, tiszta olajos szaga van és nem annyira kellemes.
Én miután betöltöm az üvegeket azonnal zárom is le. 5 perc mire kiporciózok egy 250 grammos kávét, utána egyből mennek a fagyóba.
Biztosan jobb módszer, mint hogy minden nap nyitogatom a szelepes zacsit és újra és újra levegő éri a kávékat. -
flash-
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
és ezek a tesztek?
[link]bár amelyik teszten az omnia második az szóra sem érdemes..
ez a Tchibo Exclusive nemtom milyen..(második teszten győztes lett)illetve mindkét teszten a lidl kávé jó eredményt ért el,akkor csak tűrhető?
(mondjuk most a lidl bellarom bio-van itthon - kaptuk - még épp iható, azért van egy segafredo strong is, már várom hogy bontsam
persze az se frissen pörkölt jó kávé, de nekem az már élvezetes, és jó is így, legalább nem kell 20ezer forintos kávé hogy olyat igyak ami izlik is
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sokat nem vesztesz vele, hogy nincs Auchan, az áruk legalább 95%-a pont ugyanolyan minősíthetelen szemét, mint ami a kávéspolcon van. De a hús, zöldség, gyümülcs, pékáru termékeknél lehet, hogy inkább 100% szemét.
-
iatti
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
na de ők képviselik a "kávéivók" 95%-át.
nem írták,de gondolom lefőzték kotyesszal. itt meg elszórakozunk a presszó pepecselésével
-
mentic18
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
De minek, ha egyszer nem a hazait akarják tesztelni?? Fasorban se vagyunk a CSIBBÓhoz képest!!!!44!
-
Banano
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Azt már egy jó párszor elmostam..és sajnos nem lett jobb.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kölcsönbe van nálam is

-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Espresso Italiano, finom, karakteres ízű italt sikerült kihozni belőle.
Velencei gondolások kedvence, nem véletlenül topikkedvenc.
Palermo Aranya-val még gyakorolnom kell.Csalóka volt a zacskónyitási illat.
-
Bazsee71
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Jarjabka Zoltán (Kék Elefánt) szervezi, nagyon komolyan veszi a kávé témát és a rendezvényt is, biztosan nem csalódnál benne.

konzumpro: nekem HeyCafe testben van K30 kés, eléggé domborítanak vele a kávék, presszóban is kottázni lehet a különbséget. A késpárt fragola SJ-be is be tudja építeni, csak ott más az állítótárcsa menetemelkedése, nem igazán hangolható presszóra.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szerintem Te direkt dunakavicsot rendeltél

Amíg Szegeden nem pörköltek, én is az ottani kávékat ittam, teljes megelégedéssel. Soha, egyetlen kavicsot nem találtam. Egyszer fordult elő (sok-sok-sok zacsi közül), hogy kedvenc kávémat egy árnyalattal sötétebbre pörkölték, ami már nekem sok volt. Ennyi. Azóta is, rendszeresen hoznak nekem onnan kávét, persze nem nagy mennyiségben.
Szóval amit akartam mondani, nekik kellett volna először jelezned, nem ide egyből világgá kürtölni. -
zolnagy
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem akarom kétségbe vonni, amit írtál, csupán a tények miatt leírom, hogy én évek óta vásárolok ott és még nem tapasztaltam ilyet.
Amit most vettem az egy Brazil Mundo Novo, ami teljesen jó klasszik kávé. Vettem még egy csomag Yrgat is, azt még nem bontottam, de vicces1 írása alapján már várom, milyen lesz.
-
vicces1
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Azt azért illik elmondanom, hogy én még nem tapasztaltam, hogy kavics lenne a kávéjukban.
Valamint, hogy ma csináltam egy remek etiop yirgát tőlük.3 hónapja tettem be a fagyasztóba, hetente 1-2szer vettem ki, most mindent adott amit egy yirgától várhat az ember, gondos előkészítés után. A vicc, hogy a Graef-al őröltem, nem a Jollyval.
Annyit talán már látok rövid presszós tapasztalataim után, hogy ritkán kell az itt ajánlott kategóriába említett pörkölőkben keresni a hibát, (kb. sosem)ha nem tökéletes egy általunk elkészített presszó a pörköléseikből.
-
maross
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
gyorsan megneztem en is az aktualisan bontott 250g kapucziner skyburymet, nem talaltam benne kavicsot, keves pernye, egy-ket tulporkolt apro/torott kaveszemen kivul mas nem zavart. nagyon merges lennek ha tonkrevagna a gepet par kavics, nem szoktam atnezni a kavekat...
-
bl4ze
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Uhh, 12 apró kavics nagyon nem kóser.
Az sem annyira jó, hogy nincsen jó, friss kávé illat, de a 12 kavics az horror lássuk be
-
vicces1
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
....húha!
hamarosan privát üzenetet fogsz kapni. -
Bali27
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Meg újonnan sehol se látom hogy lehetne venni kishazánkban.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Megvan az őrlőállás, amivel megvan a 1:2 arány ~30 sec alatt, de a kávé íze nem jó nekem, 88 fokos PID-en.
Talán mintha savanyú vagy keserű szerű íze van a kávénak, ezt is félve írom le, a sok DarálóPodcast után.
-
Csabio
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi. Sage bes920 (Régi Catler 9010)
-
Csabio
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
mézespálinka
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Igen igen, ezt olvastam, várok hogy újra kapható legyen

-
weinmaker
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az El Salvador Mercedes-re ugorj rá gyorsan, nekem az nagyon bejött! Ne hagyd megöregedni.

-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Befutott a pack, van egy potyautas(gondolom ajándék) El Salvador Mercedes.
Velencei marad fogyasztásra, Riói/Palermoi adagonként csomagolva fagyó, maradék a 7dl befőttesbe fagyó.(#85986) mézespálinka:
Igen, ugyanúgy kell játszanod az őrleménnyel.
Nem találta meg, régebben leírta valaki a különbséget. Röviden annyi, hogy a szimplához kell még fragolától egy tampersegéd(katt), meg a szimplához az 58 mm tamper nem jó, hanem kell egy másik 41 mm-es. -
mézespálinka
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
De akkor igazából "ennyi" az előnye, hogy több őrlemény fér el. A többi tényezővel pedig ugyan úgy kell játszanom, ugye?
-
stereofan
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
espresso italiano nemrég járt nálam is,
eleinte nem ízlett, gondoltam nem ez lesz a kedvencem, de a végére pont megszerettem:
egyre lejjebb vittem a hőmérsékletet, 86-87C környékén jött be igazából.
legközelebb a k. specialitást is szeretném megóstolni.majd írd meg melyik lett a kedvenced a csomagból.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Végül:
Riói Varázs blend - 250g
Palermo Aranya - 250g
Espresso Italiano - 250g
Velencei gondolások kedvence - 250gPakkot válogattam össze, kíváncsian vagyok.

Gondolásokkal kezdek hétvégén, azt írta holnap, hogy pénteken legkésőbb itt lesz. -
iatti
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
arra vigyázz, a velencei gondolások eléggé savas.
-
Csabio
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
TA68
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
"Nem tudom mit raktak a kapszulába, elvileg 7 gr kávéőrleményt, de valami nyomja a fejem rendesen."
Ma engem egyik ismerős kínált meg kávéval. Filléres alu kotyesz + valamilyen olcsó kávé kombó. Gondoltam, hogy ebből már semmi jó nem fog kisülni, de már nem akartam megsérteni és megittam. A számban kb. a Waterlooi csata játszódott le. Ízben a kátrányon volt a hangsúly, némi sósav beütéssel és még egy kis cipőpaszta ízjegyeit véltem felfedezni.
Két napra elegendő koffein dózist kaptam........ -
Csápájev
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kell neki a 20-25p, időzithető konnektor megoldja a dolgot.
-
maross
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
kivul papir, belul muanyag reteg - ezzel csak annyi a gond, hogy a levegot beengedi, hutobe teve en extra muanyag zacskokba tettem.. +150-ert egy elitebbnek kinezo zipzaras zacsi, ez mar kivul muanyag, belul fémes, viszonylag jol ki lehet preselni belole a levegot, es jol zar.
-
zolnagy
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi!
Így ugyan elvesztettem a vízbetöltési lehetőséget felülről, de nekem így jobban tetszik. A rézbojler jó, mert réz
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Működik, a traktor nincs többé. Mindenféle állítás nélkül engedni akartam a egy kávét, hát 20 sec után kezdett csepegni, akkor nézem az őrlőt, le van csavarva 5-ösre(meg szerintem kicsit túl is tömörítettem). Visszateszem 9-re az őrlőt, indítom a gépet, jött egy értékelhető, de még nem az igazi. Következő már a nagy könyv szerint sikerült, hiányzott már az íze. Annyi baj volt, hogy nem egyből szedtem le a kart, hanem megittam a kávémat, meg elkezdtem összepakolni. Szedem le a kart és hát a kávépogácsa nélkül jött le.
(#85652) 72lakiluk: DolceGusto kapszulás gépet vett a család, hát ez mennyire egyszerű, de nagyszerű, csak a kávé nem finom a gyári kapszulával. Így átértékeltem a POD gépeket, nem lehetetlen, hogy veszek egyet én is később.
-
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
A POD-os vonalat pont alá tudom támasztani. Most hoztam el a lollo-tól a kis lollinát
Ott ittam a 'gépemmel' egy próba főzetet a Lollo Oro-jából, ami egy 70/30-as. Nagyon ízlett, melóhelyre bőven megfelel. Állítólag a hozzá ajándékba adott classic pod nem annyira finom, holnap kiderül
Már bánom, hogy előtte vettem a MM-ban egy doboz Vergnano Granaroma-t, de tartottam a Lollo-tól. Nem kellett volna. ( féláron vihető a Vergnano
) -
mdav88
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
A faema e61 legend melle belefert es meglepoen jo volt a produktum. Egy vilsgosabb guetamala volt amit a riese mullernel a hq-n is hasznalnak.
Mondjok pont ezen a standon lett volna relevans valami urmasina😂Bringas topikot nincs erom kovetni, irni bele, ez igy mar igy is masodik allas...
Ha az alkalmi gepszervizt is beleveszem akkor harmadik. -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
"Hát nem sikerült az elvárásoknak megfelelő kávét csinálni a 10k vásárolt használt SP-vel, ellenben nagyszerű kapucsínószerá levet főz a nyomásfokozós karral."
Akkor valamit nagyon elbaszcsiztál. A Poémiával egész jókat lehet húzni klasszik blend vonalon friss pörkölésből. Véleményem szerint még a pod-tól is jobbat. Nem annyira rossz az, mint írod. Arra is rá kell érezni.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
paljocnak van ám csomó világosabb pörije is, kérjél tőle például black lxr-t
-
WiZARD
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Te kérdezted hogy jó-e PY Choco Madness filterbe, e helyett ajánlották hogy inkább valami világosabb, kifejezetten filter pörivel próbálkozz és mondták a Casino Moccát (meg Square Mile-t).
Majd amikor kapucziner cascarát néztél kávénak, akkor ajánlották ismét a CM-et. -
Bazsee71
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Dél-Olaszországban kaptam mindig ilyen forró csészében a kávét, 35 fokban. Nem kellemes, az biztos.
A Darálós diskurzust nem nevezném térítésnek, mindösszesen kaptál egy ajánlást. Illetve temérdek kedves és hasznos tanácsot.
-
bl4ze
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez nem túl szerencsés, hogy ha annyira forró a csésze

-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ma ismért betértem a Bodoky-ba, úgy indítottam, hogy szeretnék mind2 féle kávéból 1-1 szimpla presszót. Sajnos, csak egy finom olasz pörit tudtam inni, jó kávé volt, annyi hiba volt(bár ez lehet nekem csak, nem tudom mi a kávézói szabály), a csésze az qva meleg volt, alig bírtam megfogni, hogy magamba öntsem a kávét. Inni szerettem volna a másikból a bécsi pöriből, de ha jól értettem, az az őrlő duplához van beállítva. Értem én, de meh...
Normális esetben levertem volna a duplát is, de sajnos most nem az a szituáció volt.Más:
Kérdeztem itt az Aromaboy után, de jött válasz, így benéztem a DPC telegram csoportjába, gépesítése helyett a melóhelyen Cupping(katt) fogok kávét inni. Kipróbáltam itthon PY Indian Choco-val, elég finom ital lett a végeredmény.
Jobban kiadta nekem az ízjegyeket, mint presszóban. Kaptam a térítést, hogy Casinomocca és Casinomocca. 
-
balint82
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Természetesen az

Köszönöm, akkor telepítettem is.
-
kzoltann
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem tudsz mit tenni.
az osszes termek ki van linkelve a lelitek ala igy barmit keresel ezt kapod -
Csápájev
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szerintem bármit írsz be, a Lelit gépeket kidobja 😂
-
zolnagy
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Lehet csak egyszerűen nem szereted azt a vonalat. A locavore nekem is már “túl klasszik” volt, éreztem benne a robusztát, a CM ellenben mindig is OK volt.
-
stereofan
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
lehet kell még egy kis idő, hogy a legjobbat hozd ki belőle,
szerintem érdemes vele még foglalkozni.a p&y cm, egy másik karakter lesz!
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Elfogyott a PY Locavore, nem sikerült a 250gr-ból főzni belőle egy nekem finom kávét.
Remélem a PY Choco Madness-el sikerülni fog.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
PY Locavore
Hosszú hétvége miatt több kávét főzögetek itthon, ráérek kísérletezni, de valahogy ennek a kávét nem tudom belőni úgy, hogy finomnak találjam. 90C fokos PID-nél tartottam ma, holnap 88C fokon kezdem, de lassan el is fogy a 250gr.Tetszik ez az előre kimért kávéből való fözögetés.
Csak nem nekem kellene kimérnem. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bevállt kisebb mágneses stoppert tud valaki?
-
stereofan
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
PY Locavore-hoz viszonylag alacsonyabb hőfokot ajánlok,
nálam 87C fokos PID-en adta ki, de nagyon:ezt csütörtökön készítettem 16,3g-ból, IMS 12/18g kosárral, a végeredmény fenomenális lett!

jól emlékszem, a múltkor küldtél képet a PY ellátmányról és nem volt benne helló szicília? legközelebb ki ne hagyd!

jó kávézást!
-
Antonio
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Na köszi, megnyugodtam.
Akkor Norda/Vera elég lesz (lágyító nem kell) + néha beiktatok egy vízkőrtelenítést.
A zsíroldásra meg kitalálok valamit csináltatok egy vakszűrőt
igazából csak egy mérete szabott kis fémlapocska kell apró fogantyúval.De a gőzölős megoldás is szimpatikus, csak a cső végére kell szerezni/csináltatni egy olyan kis bedugható fém szelepet/csövet aminek a nyílása a cső hossztengelyére merőleges, így be tudom dugni a viszonylag szűk/fix fej nyílásba és a gőz pont merőlegesen éri a felületet ...
-
Bazsee71
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sajnos a Norda sem állandó, de a természet már csak ilyen.

Veraval nincs tapasztalatom. -
zolnagy
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez így általánosságban igaz, de nem pontos. A robusta kávék valóban több koffeint tartalmaznak, mint az arabica kávék. De arabica és arabica között is van nagy különbség (ahogy robusta és robusta között is) Minél magasabb tengerszinti magasságról származik az az arabica, annál kevesebb koffeint tartalmaz.
-
fear2
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Csapvizet,gyári saeco-s vízszűrővel.
A másik kávés topikban(automata kávégépek) elkezdtük a hibafeltárást, meglátom mire jutunk. -
jana86
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Tamper méretre ajánlás: mérd meg tolómérővel a kosár belső átmérőjét! Annál 2-3 tized mm-rel kisebb tampert érdemes venni. Annál kisebb hézag esetén már szorulni fog - nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
-
Szabász
csendes tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Szia!
Én a kávékalmár karmagasítóját használom[kép] , alumínium 3cm magas. Nekem bevált, nem ragad rá az őrlemény törölgetni se kell.
-
bluesfan
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem akarok a Tadamm cucc ellen beszélni,hisz magam is fával dolgozom, de szerintem a fa magasító ugyan szebb, de a fém sokkal könnyebben tisztán tartható, esetleg mosható is. Nekem is egy fórumos kolléga által készített, saválló darab van, pedig fából én is tudtam volna reszelni egyet.
-
vicces1
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
"Nagyon menő" ez a tölgyfa cuccos,
csak ennek is az a baja, hogy nem a peremre ül bele hanem a kosárba.
Igaz egy kis tenyér kocogtatással el lehet oszlatni az őrleményt a szélekre is, vagy disztribútorral, aki használ.Az szerintem jobb amit másodiknak linkeltem, mert a peremen van csak.
Graef-al nem őrlök karba, hanem egy pohárba, így megdöntve ki tudom pofozni maradéktalanul a kávét (az őrlő alját lehúzom így meg lehet dönteni)
-
iatti
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
nálam omron van.szerintem ennél is megvan a 8-10c különbség. most 108 áll,110-nél éreztem egy kis égett ízt a velencei gondolásoknál.
-
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sz.zs. szívd vissza légyszi

-
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ne. Nekem ennyi is elég bőven.
-
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ok. Ez így persze kicsit félreérthető. Azzal a vízhőfokra utal, nála ez egyenlő a pid állással. Szerintem nálad ( ha a géped sz.zs. csinálta ) mint nálam is megvan a kb 7-9 fok eltérés. De mindenki úgy issza a kávét, ahogy neki ízlik
ez a legfontosabb. Meg ha olvasgatsz teszteket, láthatod, hogy milyen hőfokokról írnak általában, de ez is szubjektív mind. -
72lakiluk
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az a 86 os pid már bőven 80 fok alatti kifolyó vizet ad szerintem. Egyszer lehet én is kipróbálom milyen az élet 80 alatt

-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ez 1 kg kávé, semeddig sem elég
Ha bontod, csak utána porciózd és fagayszd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de sajnos ez egy ilyen szakma.
egy jo barista igazi fanatikus, kiserletezo, mindent megkostol hiszen csak igy tud fejlodni. Honnan fogod tudni pl a reggeli nyitaskor, hogy jo-e a kave amit keszitettel? Kell kb 2-5 shot tapasztalattol fuggoen, hogy belodd a gepet.
Majd ha több tapasztalat lesz vele lehet érdemes adni neki egy esélyt.

nem írták,de gondolom lefőzték kotyesszal. itt meg elszórakozunk a presszó pepecselésével

az osszes termek ki van linkelve a lelitek ala igy barmit keresel ezt kapod![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)