Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
p.lac
tag
válasz
norkov84
üzenetére
Abban teljesen igazad van, hogy egyéni preferencia kérdése pl. a vízforraló kancsó kérdése is, ezért is nehéz tanácsot adni az igények pontos ismerete nélkül.
(Te boldog vagy a közepes pörkölésekkel, a sima kancsóval és a 80/20-a szabállyal, és ez teljesen rendben is van. Nálam ma pl. [ez] a kv ment filter pörköléssel, teljes előmelegítés mellett mindössze 92 fokos kevert vízzel (15ppm Mg, 5ppm Ca), és nagyon ízlett. És nyilván ez is rendben van. Sok döntésre igaz, hogy akkor jó, ha az adott személy egyéni preferenciáit kielégíti.)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
bbuffy
üzenetére
Szerintem úgy működhet, mint a Hario hőmérsékletszabályozós kancsója (amúgy kb. az is ennyibe kerül): tudod állítani a hőfokat 38-96 fok között, vagy azt mondod hogy forralja. Utóbbi esetben nem vezérel, csak max fűtéssel felnyomja amíg nem forr. Az passz, hogy miért nem engedi 96 fölött is szabályozni.
-
norkov84
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Annyit hozzáteszek az előttem szólokhoz, hogy bő 1 év Robotozás után is én "sima" vízforraló kancsóval etetem. Még a kikapcsolás és felöntés közti idő sem állandó, és tök jó kávékat húzok vele, Kalmár-féle közepes pörkölésekből.
Szóval lehet ott sem feltétlen kell kimaxolni, ha tudsz élni a klasszikus 80-20-as szabállyal. A nyomásmérőt viszont a mai napig szeretem és nézem, szerintem hasznos. (Kalmár-féle kiegészítő órával) Bár én a "rugós-karos" profilt alkalmazom.OFF, de én már kezdek kicsit ebbe az irányba húzni, így ad nekem élményt a kávézás, hogy nem kell mindig 100+ %-ra törekedni. Szóval ezt is vedd a véleményem mellé

Mindezt Major + R58 kombóról a Robot + Kinu párosra váltva (bár az őrlőváltás hamarabb volt, mint a gépcsere.) Gépvonalon pedig a Gaggia - tuning Gaggia - tuning Silvia vonalat is végigjártam előtte. Nem mondom haszontalannak, mert legalább nem foglalkoztatja a fantáziám, hogy mennyivel lenne más ez a vonal, ha nem próbálom, de számomra sokat meg tudtam volna takarítani, ha hamarabb indulok ebbe az irányba. -
apropó, flair 58: a (korai?) videókon láttam, hogy méregetik, hogy a fejfűtés maxon milyen kilépő vízhőfokot eredményez, és hogy 100 fokos víz mellett, maxi fejfűtésnél is 93 a kilépő "csak".
biztos nem én leszek az első a világtörténelemben, aki kipróbálta, de: 98 fokos vizet töltök bele, és ha picit hamarabb kerül bele a víz, mint hogy aztán le is húznám, akkor a fejfűtés egy idő után szépen bugyogtatja a vizet benne. amúgy is volt polémia, hogy a fejfűtés inkább a felső harmadban melegíti a hengert, meg hogy csapolás alatt enyhén emelkedő a hőfok-profil, szerintem mindkettőre megoldás, ha az ember picit korábban teszi bele a vizet és hagyja, hogy az egész egyben melegedjen.
-
p.lac
tag
Ahogy írták már, az első kérdés, hogy 1 vagy 2 adag italra van-e szükséged alkalmanként.
Ha kettőre, akkor Robot vagy Flair58 szerintem, elsősorban azért, mert kézzel nagy a mozgástered előáztatás és profilozás tekintetében. Nyilván ez csak akkor érdekes, ha szeretnél játszani a kávéval. Ezekhez kelleni fog majd egy PID-es kancsó, szerintem érdemes rögtön egy jót venni, pl. Timemore Mini Fish, kb 45eFt.)
A Robot nagy előnye szerintem, hogy flexibilis az adagokkal. Én pl. 2-4 hetes korában fagyasztom a kávét 45 ml-es tubusokban, ami egyrészt nagy flexibilitást ad a vásárlásoknál, másrészt egyenletesen jó minőséget garantál. De ugye 45 ml az egyik kávéból 18,6 g, míg a másikból akár 21 g. És ezt a Robot konstrukciója szépen lekezeli.
A Flair58 legnagyobb előnye szerintem a szabvány 58 mm-es kosarakkal való játszadozási lehetőség. Hőben a Robot szerintem bőven elég, még a nagyon világos északi filter pörköléseknél se kell elmennem a falig.
Ha a Robotot választod, akkor a Thingiversen találsz hozzá 3D nyomtatható kiegészítőket, segítünk majd választani (tampernyél, esetleg WDT, ha még nincs, ezek néhány ezer forintos tételek; a nyomásmérőt majd át kell helyezni a karról, amire több megoldás is van, a legjobb a Kávékalmár féle nyomásmérő a "fejre").
-
verti1
aktív tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Ha ketten kávéztok akkor a Classic Flair nem az igazi szerintem. Mennyiségben erősen korlátos, kettőt húzni pedig nyűg szerintem hosszú távon.
-
LazacX
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Én ezek közül a Robotot választanám, másodiknak a Classicot, mindkettőt nyomásmérővel. Harmadiknak meg (bár nincs a listán az ára miatt) a Flair 58E. De igazából ez utóbbit leginkább, marha kényelmes a használata, gyors, és szabvány 58-as kosarakat lehet használni.
-
356
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan hozzájutok egy Quick Mill Andreja kávéfőzőhöz. A gép korábbi modell (~2008) és teljesen gyári.
Van valakniek tapasztalata vele?
Milyen átalaktásokat javasoltok? PID? Fejhőmérő?
Minden infónak, tanácsnak örülök.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
JackFeryll
őstag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Ezek közül én használt flair classicot vadásznék, vagy signaturet. Durva őrleményt kér, magas a pogácsa már 12 grammtól is értékelhetőt lehet húzni.
A pro2 szerintem nem deal, nem jobb csak nagyobb a tartály és drágább.A robotból a nyomásmérőset kéne venni ha tényleg kísérletezgetni is szeretnél a kávékkal. Kivéve a nyomatékkulcs kezű szerelő szakiknak. Lehet egy jó tamper sem ártana ami megint plusz pénz.
Jó cucc ez, de majdnem 200 ezer egy jó tamperrel azt meg sokallom.Az 58 ergonómikusabb mindegyiknél, a robothoz képest szerintem nem annyira drága.
Nálam ezek az egyértelmű "kazános" gépek-> mini gaggia, GC rézbojler/arduino,marax, bianca. -
Saughassy
aktív tag
válasz
bbuffy
üzenetére
A Fellow lehet hogy nem, de pl a Dualit ketfokozatu futoszalat hasznal, ami miatt a pidnek kevesebb dolga van es valószínűleg ezert is halkabb. Nem tudom hogy csinalja, de csak 60-70 fok felett lesz egy kis hangja. Na meg a gombok minosege sem feltetlenul ugyanaz.
Ezzel egyutt alairom, hogy tularazott szemet az osszes de azert van bennuk munka. -
-
Mano66
senior tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
A Rancilio Silvia-hoz is kell a tuning. Egy GC tunninggal olcsóbb. De most a módi az 1-es és a 2-es választás. De ezekhez is kell még más is a gépen kívül. Pl: jó vízforraló.
-
cptskorzeny
csendes tag
Upgrade segítség!
Sziasztok!
Az otthoni kávét eddig egy két személyes Bialetti Brikka szolgáltatta. A babokat egy Kingrinder K6 kezeli, míg egy Subminimal NanoFoamer V2 van segítségemre a microfoam készítésben.
Érthető módon a Brikkát "kinőttem". Az új érkezőre 160-200 ezer jó magyar forintot szánnék. Követem a fórumot, mint csendes tag, így felállítottam egy prio listát, viszont szeretném kikérni a Fórum véleményét.
A kávé fogyasztása szempontjából sima eszpresszót vagy flat whiteot fogyasztok, míg feleségem inkább tejesebben (latte, cappuccino) fogyasztja. Napi max 2-4 kávé.
Az én pref listám tegnap estig az alábbiak szerint nézett ki:
1, Cafelat Robot barista (160 k) - esetleg elég lehet 130k-ért a regular?
2, Flair Pro 2 (150 k) - Itt akár lehetne az Flair 58x is, de az már 220k, használtan pedig nem nagyon találni
3, Flair Classic Pressure kittel (120 k) - Itt már néha van használt a piaconTegnap viszont felötlött bennem, hogy mi van, ha mégis csak másik vonalon indulok el, így csatlakozott a listához az alábbi kettő:
4, Sage Bambino Plus (170 k)
5, Rancilio Silvia (170-200k között használtan)Sokáig Gaggiában is gondolkodtam, de nem nagyon szeretnék úgy venni valamit, hogy azt még tuningolni kéne a kívánt minőség elérése érdekében.
Az ismertetett kávézási szokást, ár-érték arányt figyelembe véve ti mit ajánlanátok? Hol érdemes megrendelni? Természetesen ha valakinek van használt, amit eladna, azt se tartsa magában

Bocsánat, ha esetleg hosszú voltam!

Köszi a segítséget!
Ui.: Nagy segítség lenne még, hogy milyen kiegészítőt érdemes venni az adott gépekhez.
-
válasz
Richemano85
üzenetére
Igen azért kell. Zsíroldós áztatás, gőz, vudu, ultrahangos ékszertisztító.
-
-
kryptonit
újonc
Sziasztok, a kérdésem azokhoz szól, akik Pesado HE kosarat használnak - nektek nem csatornásodik? Eddig egy 18-as VST kossárral operáltam és brumi féle wdt tool segítségével tök jó lefolyást értem el. Ezzel a kosárral viszont hiába tekergetem, nem sikerül egy nomrál lefolyást elérnem (alul papírozok csak).
Ötlet, hogy mit ronhatok el? vagy mit próbáljak meg másképp csinálni? -
ribarszki
őstag
Ha valaki belekóstolna az otthoni pörkölésbe. Eladó Gene
-
aradebil2
senior tag
Valakinek van fölösleges, WDT-re való akupunktúrás tűje, amit Újbuda-Csepel vonalon át tudnék venni?
-
-
Némi ápdétek:
-A nanofoamer pro teljesen oké, mióta menesztettem az alprot és visszaálltam oatlyra. Zöld pöcök+egyes program remekül rajzolható krémet ad. Egy hátránya, hogy nem szabad szarozni vele, mert hamar összeesik a hab. Nem egy gőzölős csoda.
-Ugyanitt a subminimal FlowTip jug is remek eszköz, az én tudásomhoz valszeg túl remek. Nagyon éles kiöntője van, Picassót lehet(ne) vele rajzolni.
-Harmadrészt vettem egy mezei blind shakert és nagyon jól működik. Egy hete nem használom a három betűs szót, csak átszitálom a kosárba és tamp. Persze a Major nem rögösít semennyire, az is hozzá tartozik a képhez. -
-
billyjoe
csendes tag
Fejlesztettem a pico-n egy kicsit:

Tökéletesen illeszkedik eza normcore kosár, jobban mint az ims. Eddig egy shotot húztam vele, CM Super Konga filter, úgyhogy még tesztelnem kell, de az már most érződik hogy jobb mint az ims (mindkettő papírral az alján, puck screennel)
A nyomásmérő meg működik, arra jó hogy látom általában 5-6 barral nyomom.
Írok még ha lesz elég tapasztalat. -
PetAd
tag
Sziasztok!
Keresném az acélbojleres Saeco Aromához a képen látható csatlakozót. Az enyém sajnos elrepedt és ereszt.
Akár komplett kazán formájában is elfogadom.
-
-
lojzi1
csendes tag
Nem érdekel valakit egy teljesen új Ikape tölcsér? Mágneses, 58mm, véletlenül kettőt rendeltem. 30 USD az új ára, 10e-ért viheti ha érdekel valakit. Bp, személyes átvétel, postázni nem tudom van-e értelme.

-
scream
veterán
válasz
apooca62
üzenetére
Lehet érdemesebb lenne a hc topicból a kezdőbe átmenni.
De hogy segítsek is, gondolom Graef Pivalla a szóbanforgó gép és ez a Tchibo örlő lenne az.
-
kmarci25
veterán
válasz
lojzi1
üzenetére
Nálam már alap, hogy felteszem a picopresso aljára a kis gumi lapot, amin négy luk van vágva, így nem spriccel, ha épp ilyenje lenne. Korábban én is néztem a lefolyást, de már nem izgat annyira. De valóban: ha túl finom az őrlemény és nehéz puNpálni, akkor szokott spriccelni is, ha sikerül belőni, akkor nincs ilyen gond.
Pető bá: nekem pont a fordított fogás a kényelmes, a hüvelyk ujjaimmal és a tenyerem alsó felével tartom, és mutató és középső ujjakkal puNpálok. Én így sokkal stabilabban tudom tartani, mint fordítva.
-
apooca62
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Braef Pivallo a gép, az őrlő Tchibo, nincs típus, de az amelyik digitális kijelzővel van és méri is a le darált kávét . Legfinomabbra van állítva. A babból több félét is próbáltam, de alapvetően Segafredo Intermezzót iszunk.
-
válasz
lojzi1
üzenetére
Szerintem érdemes inkább gyorsabb lefolyásokal indítani - én a két hüvelyk ujjammal pumpálom (gondolom ez a természetes fogása), kb 10-15 az előáztatás (összesen kb 20-30s, ez alatt átázik a pogácsa annyira hogy már bőven csöpög, akár 2-5g le is jön), majd utána nekem eddig minden szépen összeállt.
Ha annyira erősen kell nyomni, hogy nehéz vízszintben tartani, akkor tényleg nagyon (=túl) finom az őrlemény - a tapasztalataim szerint ha 10 pumpálásnál már csöpög, akkor már valószínűleg túl durva az őrlemény (vagy alakul egy turbo shot irány), ha 15-nél még alig ázott át a pogácsa, akkor valószínűleg túl finom (tehát érdemes még hagyni picit előázni, különben lehet, hogy át sem folyik).
Ez nálam a K6-on kb a 45-52 klikk skála (közepes-világos kávékkal) -
lojzi1
csendes tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Picopresso: köszönöm, értem amit írsz, szerintem ott rontom el, hogy túl finomra őrlök és emiatt nehéz pumpálni és lassan jön ki. Az "össze-vissza folyik" rossz fogalmazás volt, mert ott folyik ahol kell, csak a kosár alján, csak nem áll össze szépen egy sugárba és mivel erősen kell nyomni, nem is tudom egyenesen tartani. De akkor gyakorlom tovább.
A két kosár jó ötlet, de a HUGH olyan drága volt, hogy azt biztos nem veszek még egyet
-
-
apooca62
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Köszi, próbálom. Nem fordítás, iPhone átírja sajnos, és nem javítottam mindent, mert közben kész lett a vacsora. Akkor próbálom 10 gr.
-
capafog23
őstag
Első komolyabb gépem lesz a héten.
Karbantartáshoz kérnék segítséget, gép manual-jába csak annyi van hogy backflush meg tartozékok áztatása. Gondolom ez jó lesz hozzá (Pully Caffe) [link]
Más karbantartásra van szükség?
Dm-es kevert vizet használok, napi 3 kv átlagolva, havonta gondoltam a "takarítást".
-
-
apooca62
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni eszpresszó kávé főzéséhez. A két adag ossal semmi gondom, de az egyszemélyes presszó sehogy nem jön össze.Van egy Braef Pivallom, hozzá egy Tchibo mérlege őrlődik gép, legfinomabbra állítva. Tam per, stb, természetesen egy adag ős szűrővel (gyári). Akármit próbálok, egy fekete lottyot kapok. 7 gr. Kávé A két adagos szép krémes, finom. Nyomás fokozza Szűrös nem akarok…
-
mikej95
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, ez a bevonatolt modell. Szerencsére hivatalos magyarországi forgalmazótól vetem nem valami random webshopból.
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék Gaggia Baby Twin (2015 vagy előtti) kávégéppel kapcsolatban.
Alján folyik valamennyire a víz, nehezen is jön ki belőle a szűrőn keresztül. Szerelőm szerint (sajnos márciusig nem ér rá) mivel valamennyi kávét is tartalmaz a kifolyó víz, lehet a kosár tömítés hibája. Kiszedtem, nem tűnik hibásnak. Javasolta, hogy szilikon zsírral megkenve jobb lesz. Gondolkodtam, hogy nem nagy tétel, veszek egy újat. Ti mit javasoltok? Jelenleg IMS felsőszűrőm van hozzá, érdemes azt is cserélni? Mit tennétek? Köszönöm előre is. -
ktg3
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Df64 gen2 gyári késsel. Valamelyik videón latszik is.
-
-
Fross
csendes tag
Helló srácok/lányok, találtam elég jó áron egy sage bes860xl-t ami még a gastroback név alatt fut. Tudtok róla mondani valamit, hogy mennyire éri meg ezzel elkezdeni a kávés "karriert"?
-
MPowerPH
félisten
válasz
JózsefK
üzenetére
En is szigetelo szalagot hasznalok az allithato kulcson, hogy ne karcolja. De ezeknek nem keskeny a pofajuk. A belsore rafogva takarja a kulsot is.
Akkor jol gondoltam, 3db tomites, AVX -nek van 2db.... Allithato kulcsbol veszek keskenyet, tomitest meg akkor nezek mashol.
-
JózsefK
csendes tag
Kizarolag 2 db vékony villaskulccsal ellen tartással
Én esetenként egyel nagyobbat használok h valami mikro szálas vagy egyéb anyag elférjen a szerszám és az alkatrész között de ennél az alkatrésznél csak egy vékony duck tape vagy valami hasonló fér el a villaskulcs belső “anyaghoz érő” felén -
MPowerPH
félisten
Ezt vajon mivel tudom szetszedni? Agyon kellene csapni azt, aki ezt igy megtervezte. Plusz 0.5cm -el hosszabb felulet nem vagott volna oda a koltsegvetesnek.
Biztosan a belso EPDM tomites adta meg magat, mert fekete darabkakat banyaszok ki onnan, ahol a tomitesek vannak. -
ktg3
őstag
Csináltam pár videót ezzel a nyomás felépüléssel kapcsolatban, mert csak azért sem hagy nyugodni a dolog (google drive linkek) (elnézést a családi zajért közben).
Első 4 főzésnél ugyanaz a recept, ugyanaz a kávé, ugyanaz a szemcseméret: 16g be ~35g ki. 5mp pre-infusion.
OPV kb. 10 bar körül nyit.
1. --> Itt elég nehezen épül fel a nyomás.
2. --> Rendben van.
3. --> Rendben van.
4. --> Itt 4 bar környékén megáll, miközben a főzési idő lényegében ugyanaz, minimális szóráson belül.5-6 ez már más fajta kávé.
5. --> Megint csak nem jó. Itt már az is érdekes, hogy nem 0-n áll alapból a mutató.
6. --> Rendben van.Így valakinek valami ötlet?
Ezek így tök véletlenszerűek. Egyszer egyik-másik ilyen, aztán megint jó. Kizártnak tartom, hogy a előkészület 1-1 esetben annyira eltérne, hogy ekkora különbség lenne.
Az alacsonyabb nyomáson készült kávék sem rosszak amúgy.
-
bbuffy
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Akkor tudod verni ha van valahol közlemény tőlük. Azt már lehet vinni, de ha nem valamire való szakbolt , akkor sem biztos hogy ők visszaveszik, hanem a forgalmazóhoz irányítanak.
-
pythonubung
csendes újonc
válasz
Anubris
üzenetére
(elolvasva az azóta jött válaszokat még furább a "kinek mi tetszik" kérdés
)
Nálam sem hasonló, I Brazil nagy kedvenc, "tisztességes" csokis íz, nem egy különc, de nagyon korrekt. Sajnos sem P ChocoMadness, sem I Sweet7 nem eléggé, mindkettő rendben volt, csak többet reméltem illatok alapján, akkor már I Brazil-India inkább (vagy etiópjuk nagyon... kolumbiai idáig sehol nem lett barátom).Viszont P Indian Chocoja nagyon tetszett, volt egy kis mellékzönge, fűszeres talán, az sokkal finomabb (vagy a nagyon más, igazi bombaíz az etióp Guji :-)).
-
-
mikej95
aktív tag
Sziasztok,
Pár napja a gőzkart használtam némi forró víz ad-hoc előállítására és apró fekete részecskékre lettem figyelmes pohár alján. A szennyeződés nem hasonlított korrodált alumíniumra sem állagában sem színében.
A gép kb 3 hónapos, csapvízről ment, havonta volt eddig vízkő mentesítve teljes tartályin vízben feloldott 30g borkősavval, a nagykönyvben megírtak szerint.Keresgélni kezdtem és úgy tűnik nem csak engem érint ez a probléma.
2023-as Gaggia Classic Evo Pro-ban található "nem-teflon" bevonat van hogy defektes és nem hogy nem vízkő és korrózió álló, de még a bojler falához sem igazán ragaszkodik.
Szerencsére a gyártó is elismerte és cserélik a hibás gépeket. Kérdés kis hazánk daliás forgalmazói miként kezelik majd ezt.Reddit-en már van jó pár thread ahol szétkapták a bojlert és nem néz ki valami rózsásan, illetve a produktumról is vannak fotók. Nálam viszonylag "jó" a helyzet egyelőre csak 0-3 részecske jön ki kb ~2dl vízzel.
-
MPowerPH
félisten
válasz
JózsefK
üzenetére
A tipp jo volt.
Egyebkent nem szedtem ki a kicsi huvelyt, nem piszkaltam.
Juttattam oda tobb zsirt, most mar szepen felcsuszott a tengelyen, kezzel ra tudtam csavarni, forgott rendesen. Ellenben miutan megszoritottam, a kar megint feszes lett. Eloszor csinalt ilyet, bar nem kell gyakran szetszedni.
Megeshet, hogy cseres lesz, bar nem ertem az okat. Nem kopott maga a tengely sem. Raadasban belul is szep a kromozas, nem tunt el, nem szinezodott el.
-
JózsefK
csendes tag
Csak tipp de ha magát ezt a részt is szétszedted, lehet az “elem” belsejében levő fém hüvelyt tetted rosszul vissza..
A másik bibi lehet hogy a tömítések nem jók a hüvely mellett és ferdén tartják de lehet hogy nagyon össze nyomódtak
A 6 és a 32 es alkatrészek
-
MPowerPH
félisten
Jart mar valaki ugy, hogy a nagy menetes rogzitoelem, ami racsuszik a bronz tengelyre, az szorul?
Szet lett most szedve, zsirozva. Mar lefele is nehezen jott, de felcsusztatva nagyon nehezen tudom forditani.
-
TDX
tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Eun belül itt lehet venni. Nagyon keveset presszózok mostanában, de ha igen, és light/ultralightból (szinte mindig), akkor ezt a (medium) kosarat használom, yeet/soup stílusú shotokra.
-
beleriand72
tag
Pesado 58.5 kosarat használ valaki, mi a vélemény? Honnan érdemes beszerezni(s méret)
-
goom
senior tag
válasz
Anubris
üzenetére
Nálam az Impresso Brazil egy kellemes kávé volt, oszt' jónapot. A Colombia pl. simán verte... Ezzel szemben a Pall&Yotz ChocoMadness meg a három dobogósom egyike, most már több tucatnyi kipróbált (szupernél szuperebb) babok után is. Indian Choco szerintem is elég hasonló volt, a Sweet7-el viszont nálam kábé az utolsó 2-3 húzásra jött össze őrlés, idő, meg talán a csillagok állása is...
-
Jolida
tag
válasz
Anubris
üzenetére
A két PY choco-t nekem még őrölni is másképp kell, az indiánt egy ricnivel finomabbra (SJ). Érdekes módon a madness jön be jobban.
Tiszta Impresso brazilt nagyon régen ittam, úgyhogy kiesik az emlékezetből, de a brazil-india nekem más ízvilág, mint a két PY kávé. Talán azért, mert relative több malabart iszok, mint más kávékat. -
válasz
lojzi1
üzenetére
3-4 használat alatt nem csoda hogy nem alakult ki a rutin

"Előforrázás" -> sima előmelegítés, felöntöd forró vízzel, a tartályt, rácsavarod a tetejét, a kosár természetesen nincs rajta. Legalább egy fél tartály vizet kipumpálsz belőle (15-20 mozdulat). Lecsavarod a tetejét, kiöntöd a maradék vizet. Ha nagyon világos a kávé akkor ezt érdemes szerintem 2x.
Én (is) az elejétől fogva a gyári kabátjával használom, anélkül lehet h tényleg túl forró tartani (főleg a másodiknál).
Nem tudom mi-hol folyik belőle, de akkor ott valamit rosszul csinálsz. Összeállítás után teljesen pontosan kell zárnia, lehet túl finomra őrölsz.A szétcsavarás után a shower screen néha feltapad, a szétszedést érdemes egy tányér/mosogató felett csinálni - nyilván marad valamennyi víz is a rendszerben, de azért annyira nem macerás szerintem, olyan irtó nagy koszt nem tudom hogy lehet vele csinálni. A másodiknál érdemes előre leőrölni a kávét, és természetesen nem kell sokáig fogdosni semmit
Ha gyakran kell két kávé, akkor érdemes 2 kosarat beszerezni, sokat gyorsít a dolgon 
-
WeightMaster elindult!
-
billyjoe
csendes tag
-
lojzi1
csendes tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Én nem tudtam megbarátkozni a Picopressoval, talán 3-4x használtam. Mennyire kell komolyan venni az előforrázást? Utána mindig szétégeti a kezemet, össze-vissza folyik belőle alul, szétszedni megint kézégetős is nagy koszt csinál. Különösen egy másodikat gyötrelem. De lehet rosszul csinálom és túl finomra őrlök. A 9barista ehhez képest sebészkés, inkább azt cipelem.
-
nate82
csendes tag
Sziasztok, valaki nem akar megválni Wacaco picopressojától? Ha igen akkor írjon privátban. Emellett nanofoamer v2-t vagy lithiumot is keresek.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
oh my, el se olvastam alaposan, mert fel sem merült bennem, hogy nem szemes... na hát akkor ezt hétvégén le is főzöm, kíváncsi vagyok milyen döglött macskát kapok benne, hány hete darált

@kmarci:
oks, bár így, hogy benéztem, nagy reményeim nincsenek
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Anime filmek és sorozatok
- Házimozi haladó szinten
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.07
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akár komplett kazán formájában is elfogadom.
tavaly se használtam egyszer sem. rendszeres vakszűrőzés nálam a nyerő.