Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Háromkarikás játékokra készül a Dreame
- Magyarországra is megérkezett a Poco M8 5G
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Külföldit nem veszek, büdös náci vagyok. látom benned a reménysugárt
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem olcsó és nekem a dizájn sem tetszik, de legalább magyar. Légli mokkás
-
bbuffy
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kerámia fronton igen. Sztem olcsón jót már rég nincs. Olyan van hogy funkcionálisan jó, de semmi extra.
-
bbuffy
senior tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Kézműves bazár sztem minden megmozduláson van ahol van legalább 15 sátor/pavilon

A magyar kézművesek idáig nekem csalódás volt, ebben a témában. Inkább hozzáállás végett, de fel is adtam. Általános tapasztalatom pedig az, hogy igen kevés témában van tényleg normális kézműves itthon. Van, nyilván, de élhetnék lakatosdzsínó szavaival is hogy sok itt a k.......
Volt már sok késes, fa és kerámia műves, bőrös, ilyen olyan amolyan. Mindig volt vmi nyűg. -
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Kerámiában elég árérzékeny is vagyok"
Mentél volna ki bármelyik random karácsonyi vásárba ... miután kiengedtek a szívkórházból, kacagva megvennél bármennyiért egy bögrét.
Én -legalább 40 éves- retro vastagfalú presszós üvegpohárból iszom a reggeli betevőt, abba több, mint 100ml is belefér(ne).
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, a jysk az nagy. 1,2-1-3 dl-es csésze kellene és igen, csak magyar! És vastagfalú!!!
Nem megrendelni, hanem megfogdosni és megvásárolni szeretném
Hol és mikor van kézműves bazár? -
Nutra
tag
#Nanofoamer Pro
Nem találok olyan csavarállást, ahol menne a propeller.
Átálltam a teljesen ki végére, ott se semmi
Ha csak a mágneses részt leveszem, vízben az aljára dobva 0-s programon szép örvényt csinál.
Megmérné valaki nekem, hogy az effectív rúdhossz mekkora?
Teljesen kicsavarva nálam 70mm a rudat tartó fémhüvely és a propeller teteje között, teljesen bent 64,3
Honnan induljak? Vagy simán gyártási hibás lenne a fedél? -
válasz
bbuffy
üzenetére
Mámint?
Italra, vagy kerámiára?
Tejes italokat még a nejem is relatív röviden szereti (150-180ml), én kb 80-90ml-re húzom fel a 30-40ml duplapresszómat reggel - aztán napközben már azt se.
Kerámiában elég árérzékeny is vagyok, meg nem látom be miért kéne külföldről vennem, ha itthon is van nagyon jó. Már ha elérhető lenne a készítő
-
bbuffy
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Elég szűk zónákat hagysz magadnak.
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Ez így van, de eddig is így itta és nem szeretne váltani. Jobban jár, mint a zarándokszarral a teszkóból.
ui. A Jysk bögre csinoska, de hát két deci. Az kapucsínóból is inkább több, mint kéne, nemhogy cortadoból...
A többi magyar instás keramikus többnyire elérhetetlen (out of stock, nem válaszolnak, csak egy hónap múlva stb). Külföldit nem veszek, büdös náci vagyok.
Én megyek majd a kézműves bazárba valamikor, állítólag ott lehet csemegézni jól. -
HardRic
addikt
válasz
HardRic
üzenetére
Megjött amúgy ma ez az AVX R9 mérleg is. Kiindulva abból, hogy milyen olcsó, sokkal rosszabbra számítottam. Aeropresshez, kotyogóshoz stb. tökéletes lesz. A timer percenként csipog, és meglehetősen konzisztensen mér, és nem túl nagy a delay. Amitől tartottam, hogy túl hamar kikapcsol, az nem következett be. Ma 3-4 adagot lefőztem, mert receptekkel kísérletezek, de annyi ideig nem sikerült matatnom, hogy idő előtt kikapcsoljon magától.
Jön amúgy Aliról egy Tiny2S-t is, majd ha megjön kiderül melyiket tartom meg. De mindenesetre budget mérlegnek abszolút ajánlom.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Zsoltg4s
üzenetére
Van egy másik topik, ott jobban fognak tudni válaszolni: [link].
Viszont amit mindenképp hozzátennék, hogy:
"A gépen a vízkeménységet állítottam lágyra, mivel itt a csapvíz nagyon kemény és félve a sűrűn vízkövesedéstől, a legolcsóbb mentes Lidl-s ásványvizet használom."
Legkeményebb csapvíz Mo-n is lágyabb, mint a legtöbb ásványvíz. Jelenleg Mo-n nem igazán kapni átlag boltban olyan palackozott vizet, ami elég lágy lenne. Szóval inkább csapvíz, mint az az ásványvíz. -
Zsoltg4s
tag
Sziasztok!
Véletlenül tévedtem ide a profik közé, tudom, hogy rossz helyen vagyok, de feltennék pár kérdést, majd nem is zavarnék tovább...
Tizenöt év Szarvasi kávéfőzőt váltott egy Delonghi EC885.Gy. [link]
Itt sok hozzászólást elovasva, nem a legjobb választás volt, de nekünk sok éves Szarvasi után, olcsóbb őrölt kávékkal, (Viener extra, Tchibo Family) ég és a föld a különbség.
Nem szeretnék bajlódni a darálással, bőven megfelel az előre darált kávék.
Párat már próbáltunk, szóval a kérdés az lenne, hogy elérhető árú kávék közül, mi az ajánlott az adott géphez klassic ízben.
A gépen a vízkeménységet állítottam lágyra, mivel itt a csapvíz nagyon kemény és félve a sűrűn vízkövesedéstől, a legolcsóbb mentes Lidl-s ásványvizet használom.
Ez jó gondolat?
Még a hőfokot állítottam a három lehetőség közül a legmagasabbra, mivel cukor nélkül, kis tejjel iszom, így a tej nem hűti nagyon le a presszókávét. -
Nutra
tag
válasz
brumi1024
üzenetére
Első próba aka béta teszt. Nem
megy ez a vacakfelhőtlen az öröm. Addig sikerült eljutnom a hibakeresős video alapján, hogy nem pörög a propeller. Próbáltam finoman az állító (vagy rögzítő?) csavart tekerni, de nem segített. Lehet, hogy maga a rúd van hosszabbra / rövidebbre állítva, mint kellene. Vagy lazábbra kellene állítani a csavart
Bármi tipp esetleg?
Este folyt. köv. -
sz.zs.
őstag
Tudtok ajánlani vastag falú, kézműves, kerámia, Cortado méretű kávés csészét nekem?
-
-
frozy
csendes tag
Munkahelyi Aeropress-hez kellene valami vállalható őrlő az alsó-közép kategóriából. Mit ajánlotok? Timemore C2, C3, Kingrinder K0 jött eddig szembe, de nem tudom, ezek közül van-e jobb választás, illetve mást érdemes-e még nézni.
Köszi! -
eXtguy
csendes tag
Ha valaki Rétságon jár, ugorjon be az R Coffee-ba, frankó újhullámos kávézó/pörkölő.
Ha Jani felveszi velük a kapcsolatot, lesz Korzós teszt is...
Addig is egy kis kedvcsináló:https://youtu.be/MGlNmWDs72A
-
Nutra
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én is most néztem meg, dec.28-n kaptam a levelet az azonosítóval és 2-n kézbesítették a munkahelyemre. Neked se kell szerintem sokat várni már
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem jo cucc, nem erzem betanak. 3-as es 4-es programot hasznaltam eddig, az elso OK-tol ~10 masodpercet varva idealis szamomra a homerseklet, igy nem ereztem hatalmas eltereseket. Az elso kezi Nanofoamer szerintem sokkal kezdetlegesebb volt, a kenyelmetlen gombbal.
Fenntartasokkal kezelem Lance tesztjeit, tobb termeknel is fujt mar fel dolgokat, kicsit ugy tunik azert, hogy tobbet beszeljenek rola. A Lagom P100 "regrinding" visszatero tema, Diasporan sok szo volt a Decent tesztjeben elojovo inkonzisztencia problemarol, elintezte, hogy mindenhol kialakuljon rola egy beszelgetes.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
brumi1024
üzenetére
Látom én, most csekkoltam a k@rva oldalukat. Dec 18 az utolsó ápdét.
Még a rohadt hajókat is követtem anno, hogy szopódnak felfele a szuezi csatornán. Aztán láttam ebből nem lesz 2023 és legyintettem. És milyen bétateszternek lenni? Hedrick pre-tesztjében elég random volt a fűtési idő és hőfok is. -
brumi1024
veterán
válasz
billyjoe
üzenetére
Nem, a backerkittol kaptam egy ertesitest, hogy elindult, es egy linket az rendelesemhez, ahol mar volt egy csomagazonosito.
#131761RetepNyaraB: Ket hajo volt Europaba, mindketto kesett es az egyik eleve kesobb is indult. Ahogy neztem szerencsen mulott, hogy kinek melyikkel jon a csomagja, valoszinuleg a tied a masodikon van.
-
-
icm
tag
válasz
Toobee
üzenetére
Itt nem volt másik kézi síkkéses ilyen elrendezésű őrlő ahonnan lehetett volna meríteni, ez a nulláról készült. Ezt érdemes figyelembe venni, hogy akár cafesing akár a potu ez egy új tervezésű termék és hát minden új esetén a hiba lehetőség benne van. Beleugrottam mert kíváncsi voltam. Alátétezve amúgy frankó, van presszó tartományom, visszakaptam egy kis zsét - örülök, így jobb élményem van. Talán az előtörő / auger az ahol lehetne picit fejleszteni - talán. Amúgy a kések - ami a legfontosabb azok így elsőre rendben vannak. Nyilván nem egy SSP... nem is annyi, nem is illene azt elvárni
a cafesing orca videóban felsorolt sok ízjegy közül nem tudtam egyet se felismerni
de az más eszközt használva se megy. -
gonnok
csendes tag
Potu = Cafesing
Én Alibabáról rendeltem a gyártótól, kiegészítve a ghost burr szettel (40k-ra jött ki mindennel). Az eladó még arra is rákérdezett, hogy milyen lógót / márkát szeretnék rá. Mondtam, hogy mindegy - a doboz Cafesing, maga az őrlő teljesen "szűz".
A rögösödés szerintem kávéfüggő, RDT nélkül nekem teljesem jó az őrlemény, kb 0.1g retention mellett.
Szintén K4-et válott le, hasonlóak az észrevételeim a quality kapcsán, de egyedül igazából a setting "racsni feel" ami igazán elmarad érzetben.
Nagyon érik egy direkt összehasonlítás a 1Z Jmax és Pietróval szemben, ha végre össze tudjuk hozzuni a haverokkal. -
Nutra
tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Nekem szerencsém van, melohelyre tudok rendelni, itt átveszik és őrzik a postázóban. Persze a királyi posta néha így is dönt úgy, hogy nem hozza ki, menjek be érte. Utoljára egy nyomorék SMS-t küldtek, amikor bementem, közölték, hogy másnap mégis kihozták.
Arra, hogy ezt mégis hogy, és akkor erről miért nem szóltak, annyi volt a vállvonogatós válasz, hogy a "rendszer" így működik.
Beszántani, sóval behinteni és biztonság kedvéért fel is perzselni. Más megoldás nincs...
-
icm
tag
Pár nap után már van tapasztalatom az őrlővel kapcsolatosan, ha valaki épp rágta volna a körmeit az izgalomtól.
Szóval P48 vs P49: P48 a “ghost” késes filter őrlő kódja, míg a P49 az eszpresszó késes őrlő kódja. Kivéve a késeket az a meglepetés fogadott, hogy a fix kés vastagabb mint a forgó kés:
Örleménye elég rögös, de egy rögmentesítás után ez elég baráti.
Ami kényelmetlen, hogy az örlemény tartó alján nemcsak sima letörés van, hanem egy kb 0.5mm mély süllyesztés is. Ott megtapad 1.5/2g kávé simán, muszály sepregetni. Lassú, búg de nem egy K4 amit kicsavarsz a kezedből. Átmérőben is és tömegében is nagyobb, talán az örlemény tartója könnyebb mint a K4-nek. 20$-t visszakértem mert elsőre nem mindent hozott amit vártam, reális összeget akartam kérni amit jó eséllyel meg is kapok.
A két csavaros rögzítés nem a kedvencem de mindezt süllyesztett fejű csavarral valamint a kések furatai sem vállasak, hanem benne van egy letörés, gyárilag alátétezve küldték vagy bebeszélem magamnak, hogy ez a kis fecni ott ér valamit… Nem bírom ki, hogy ne rakjam be a késekről a képet:
Szívesen megnézném a Cafesing Orca az mennyire jobb minőség vagy egyeltalán van-e tényleg különbség. -
HardRic
addikt
Egy év (vagy lassan már 2?) Nespressozás után végre ma megjött az Aeropress / 1Zpresso JX S setupom. Nespresso előtt French presseltem és kotyogóztam, főként Kávékalmár babokkal. Sajnos nem néztem eléggé utána, és a szűk keresztmetszet anno az őrlő volt. Hario Skerton valamelyik verziója volt és egy kínszenvedés volt vele ledarálni kisebb mennyiségű, durvább őrleményt is. Főleg reggel, félkómában.
Egy hónapja viszont teljesen megelégeltem, hogy mennyi szemetet termelek a Nespressoval, a kávé is közepes és amúgy is fuck Nestlé, úgyhogy kis utánanézéssel ráeszméltem, hogy milyen durva kis őrlők vannak. Nem akartam hinni a videóknak, hogy 30-40 másodperc alatt le lehet darálni egy adag kávét kézi őrlőn, de mostmár tapasztaltam a JX-szel, hogy le lehet.
És hogy mennyire könnyű, kicsit sem kell erőlködni. A hangja is szép, egyáltalán nem hangos. Csak azt bánom, hogy nem előbb ruháztam be rá.Nagyon várom már, hogy végre beinduljanak a magyar pörkölők az ünnepek után. Rendeltem mindenhonnan mindenféle érdekességet. Kipróbálni most gyorsan csak Alzakávét tudtam venni, de az túl sötét (nekem) az Aeropresshez. A Nespresso szenesre pörkölt kapszulái után valami világos, izgi, gyümis témára vágyom. Egyébként ha erre van könnyen hozzáférhető ajánlásotok, ami kezdő bénázáshoz nem túl drága akkor örömmel fogadom!
Bocs, ha hosszú lett, csak gondoltam leírom, mennyire boldog vagyok az új setuppal 😀 Imádok ráfüggeni dolgokra, pár éve már volt egy kávés időszakom, de akkor nem sok budget volt rá, Hoffmann bácsit is mindig csak vágyakozva néztem. De most ebben az évben kiélem magam, ki tudja még mibe fogok beruházni
-
-
Nutra
tag
Ma érkezett egy subminimal feliratú doboz
Innentől nem kell kézzel tejhabozni a reggeli kapucsínóhoz.
Nanofoamer Pro + 9barista a reggeli szett, amíg meglesz a Sage-hez a tömítőkészlet. -
aradebil2
senior tag
Sziasztok,
Kotyogóban kicsit kezdem unni a klasszik vonalat, tudtok ajánlani Bányai Kottyhozlink hasonló ízvilágú kávékat? -
Safi1988
csendes tag
Köszi a válaszokat, van még néhány adag, kísérletezgetek vele!
-
Jolida
tag
válasz
Safi1988
üzenetére
Próbáld gyorsabb lefolyással (durvább őrlés, vagy kisebb adag) és más hőfokon.
Tegnap reggel "hétközbeni" kávénak Impresso Brazil-Indiát bontottam (12.19. pörkölés).
18-as VST-be 19g megy (egy spricc, SJ-vel darálva), naked kar, WDT, Normcore tamper, AP papír, Normcore puck. Quick Mill Pippa, sózott víz, 93 fokon 19-40g 30sec.
Teljesen rendben van.
A brazilhoz adott monsooned malabar rendesen visszavesz a savakból és szerintem enyhíti is a brazil keserűségét.Ha érdekesebbet akarok inni, akkor a fagyasztóból veszek ki valamilyen Impresso, vagy PY tételt (ha elöl hagyom, unokám megissza
). -
válasz
Safi1988
üzenetére
Sztem azt a brazilt húzd rövidre, de normál idő alatt: 1:1,5, 30 mp-nél rövidebb idő. Ja és persze ne túl forrón. Ezek a relatív fekete babok szeretnek nem túl gyorsan és nem túl hosszúra folyni.
Zen42@
sötét cuccoknak egyáltalán nem állt jól eddig nálam. Illetve inkább arra használom, hogy a robot begyorsuló második húzását (second shot
) lassítsam.
De az előkészítés (puck prep
) konzisztencia amúgy is elég problémás nálam újabban; lehet, hogy szétkapnám a Major késeit egy filctollas állításra, csak nagyon nincs kedvem hozzá. Ha valaki megerősítene benne... -
vendingo
veterán
válasz
Safi1988
üzenetére
Én 93 fokon húztam, vállalható volt. Próbálkozz más kávékkal is, ennél nem nehéz izgalmasabbat/jobbat találni.
Nekem az utóbbi időben az avx közepes pörkölésű dél-amerikai, indiai kávéi voltak a nyerők. Kalmárnál és paljoc-nál is érdemes nézelődni, ha nem a világos kávé a cél. -
-
Safi1988
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi időben azt veszem észre, hogy valamiért zavaróan keserű kávékat húzok. Az okát még keresem, de azért jó lenne néhány tapasztaltabb vélemény is!
Kosár: VST 15 gramm
Gép: Vibiemme Domobar Junior, karos 58 mm-es
Kávé: Impresso Brazil, 3 hete pörkölték
Tamper: Normcore
Puck screen a tetejére
PID: 90-88 között próbálgattam
Őrlő: K4
Visszasózott desztvíz van a tartályban88-as PID, 15,5 gramm bemenő, 30-35 gramm kijövő, 25-30 másodperces lefolyás. Nem csatornásodik, gyönyörű szerintem a lefolyás is. Fel is vetődik a kérdés bennem, ha 1:2-2,5 arányú a kávém, szép lefolyással, attól még lehet, hogy valamit rosszul csinálok?
Arra gondoltam, hogy talán túlkivonatolt, kicsit nagyobbra vettem a szemcsét, és emeltem 15,8-ra a bemenőt, kicsit gyorsult a lefolyás, így viszont el is tűnt a káve testessége, keserű ugyan nem volt,.de romlott számomra az íze.
Az is fura, hogy 15,8 gramm kávé belemegy a kosárba plusz a puck screen is, simán felmegy a kar, nem szorul, nem kell erőltetni
Melyik változó fele induljak el? Az is felmerült bennem, hogy ebben a káveban ennyi van. Ha jól tudom, akkor az Impresso inkább közepesre pörköl, mint sötétre?
Egyébként szeretem az enyhe keserűt, inkabb, mint a világosabb kávék savasságát, de van hogy itt már tolakodó.
Remélem leírtam mindent.
-
-
-
válasz
Parci
üzenetére
a puck screen pedig pogácsa háló/szűrő, vagy ahogy itt-ott hivatkoznak rá puck nélkül: szűrőlap.
Szerintem az a baj, hogy annyira gyorsan és közvetlenül épülnek be jövevény szóként, hogy már a nulladik percben meg is honosodnak, nincs idő kitalálni egy jó nevet.
Mindenki puck screen-ként fog rákeresni, utána pedig már a szűrőlap, vagy "pogi háló" nem fog működni.
A rögmentesítő is WDT, pedig annak szép neve van. -
iatti
aktív tag
primitív nyelv, egyszerű szókincs...stb. a németből indulok ki, ami megy egy picit.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Parci
üzenetére
Van azért szó amire tényleg nem tudok magyar fordítást, "slurry" ilyen. Vagy pl. ott a "tamper" ami egyszerűen meghonosodott így, szerintem nincs is rá más szó. Persze, lehetne "kávétömörítő"-nek hívni, de szerintem nem sokan használják

Vagy van a "swirl" amit le lehet fordítani, de "forgatás" magyarul eléggé mást jelent, mint amire az angolt használjuk, szóval erre se tudok hirtelen jó magyar kifejezést.
De tény, hogy a legtöbb kávés kifejezést azért lehet nyugodtan magyarul mondani.
Illetve személyes hülyeség, de én a magyar "csepegtető" kifejezéstől rosszul vagyok, szóval ezért szoktam "dripper" / "brewer" szavakat használni

-
-
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
És meg is jött a csereőrlő. Kár, hogy annyi erőm sincs, hogy kibontsam
-
válasz
pető bá'
üzenetére
szerintem a fejlesztői munkakör nagyon más. a kávénál ez ilyen... ciki. én aztán mindig angolos voltam, éveket éltem usában, angolul nézem, ami eredetileg angol stb., de így is végtelenül zavar.
a dial-in, példának okáért még csak nem is egy könnyen leírható szó. őrlőállítás, jó a ú!
-
a dial in-nel én is elakadtam már egyébként - erre van valamilyen frappáns magyar kifejezés, vagy tényleg a Parci által írt "őrlő beállítás, őrleményfinomság-állítás" a legjobb amit mondhatunk?

Egyébként (valószínűleg az IT / dev miatt is) én elég megengedő vagyok az ilyen jövevényszavakkal.. mert vagy tényleg körülírjuk hogy mit jelent, és körülményes lesz a kifejezés, vagy jön valami még rosszabb fordítás.
De hogy mondjak egy elrugaszkodott példát: lehet urban legend, de állítólag a korai szakmai fordításokban a debug-olást leleményesen lefordították "debogarászás"-ra. Ami innen nézve megmosolyogtató, de egyébként meg irtó kedves kifejezés

talán az őrlő / őrlemény konfig(uráció) vagy hangolás (tuning, olyan FM rádiós értelemben
) jelentene még ilyesmit picit rövidebben mint a fentiek, amit a dial in kifejez. De az őrlő beállításnál kifejezőbbet nem tudnék mondani. -
válasz
Bazsee71
üzenetére
köszi a tippet és a megerősítést a székesfehérvári Szentjánosbogár speciality kávézó kapcsán
(facebook, gmaps)ma délelőtt volt szerencsém benézni egy Guatemala doppio-ra, szerintem kifogástalan volt
nem is értem hogy eddig hogy nem találtam rájuk 
szerk.: ja, novemberben nyitottak.. akkor annyira nem késtem le róluk

szerk2.: végre megnéztem, hogy hogy kell bővíteni a térképet, hozzáadtam
-
ktg3
őstag
Ki melyik kávé pörkölő vagy coffee shopot ajánl Budapesten, ahol lehet jó, friss specialty kávét venni személyesen, rendelés nélkül? Lehetőleg minél közelebb Zuglóhoz. Orient cafe és Cafe memories pipa. Kifogytam és meg most délután kéne valami különben reggelre mar nem lesz semmi
-
Zen42
tag
válasz
Blazsaj
üzenetére
Az inkonzisztenciát a te esetedben sok minden okozhatja. Az előkészítésre mindenesetre helyezz nagyobb hangsúlyt a csatornásodást elkerülendő.
A PID hiánya miatt pedig csak a temp surfing marad. Egy idő után rá lehet érezni de akkor is szívás. Ebben a tekintetben azt kéne tisztáznod, hogy mi az a "nem odavaló íz". (Égett-keserű, savany-keserű, savanyú (marja a kávé illata az orrodat), füstös, stb)
Szemcseméret, lefolyási hossz/hozam és esetedben a kiinduló hőmérséklet (vaktában, pusztán a termosztát kapcsolásai közötti időt mérve) amin változtatni tudsz. Egyszerre csak egy paraméteren változtass és előbb-utóbb ki fog derülni hol a hiba.
Elsőként a helyedben a termosztát kapcsolási középidőnél, 1:2 aránynál maradva a szemcsefinomsággal játszanék.
Ja és a "szűrt víz" bármit is értesz alatta, szintén változtat az ízen. Attól függ. -
PetAd
tag
Sziasztok!
Lenne valakinél acélbojleres Saeco Aromához kazán bemenő csatlakozó? Sajnos elrepedt
16-os számú alkatrész ezen a képen:
[link]
Náluk nincs raktáron, máshol meg csak nyomi automatákhoz árulnak alkatrészt
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Suzuki topik
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Kuponkunyeráló
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(kép az Üvegváros könyvből)

Bármi tipp esetleg?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de az más eszközt használva se megy.
Beszántani, sóval behinteni és biztonság kedvéért fel is perzselni. Más megoldás nincs...

És hogy mennyire könnyű, kicsit sem kell erőlködni. A hangja is szép, egyáltalán nem hangos. Csak azt bánom, hogy nem előbb ruháztam be rá.