- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
koma106
senior tag
válasz Attila9711 #305830 üzenetére
15-25k között políroznak általában, modelltől függően. A nagyon mély karcok után azért maradnak kis "pöttyök", de összességében szép az eredmény. Utána érdemes rá üvegfóliát tenni. Itt az aprón is van, aki vállalja.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Foglalkozik valaki a csoportban AppleCare+ ügyintézéssel? (Privát üzenetben egyeztetnék Vele...)
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone X 64GB iOS15-re frissítés után megjelent egy figyelmeztetés, hogy "Az iPhone-tárhely majdnem m..." de nem lehet eltüntetni. Tárhely 44,6/64GB, tehát van hely bőven. Mit lehet tenni? Ha ez egy bug, akkor hol lehet jelezni az Apple felé?
-
-
koma106
senior tag
válasz anderledani #226139 üzenetére
Köszi! Szerintem is a 12 a legideálisabb, de a feleségem telefonja is SE1 és azon fél éve 13.7 van. Nincs vele gondja. Csak a watchOS6 miatt frissítem a telefont...
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone SE1 (iOS 12.4.1.) telefonra felrakható még rá az iOS13, vagy már csak a 14? (ez utóbbit nem szeretném). Ha igen, akkor a 13.x még kompromisszummentes (12-es verzióhoz képest jobb/rosszabb)? WatchOS miatt (S2-n szeretnék watchOS 6-ra upgradelni és ahhoz kell az iOS 13).
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone 7-hez keresek itthon (számlás) megvásárolható ultravékony tokot, ami nem nyúlik meg a használat során. Keret: 5-6e Ft. Jó lenne, ha mágnesezhető lenne, de a Pitaka sajnos nem fér bele a keretbe.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone X-hez tudnátok ajánlani jó ár/érték arányú lightning adaptert, ami lehetővé teszi a jack dugós fülhallgató használata mellett a vezetékes töltést?
Belkin 3,5 mm-es Audio + Charge RockStar megoldásánál kicsit olcsóbbat keresnék.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone SE telefonjaimon szeretnék iOS 12.4.1 verzión maradni. Le lehet valahogy beszélni a telefont a rendszeres frissítési kényszeréről? (tehát ne töltse le a háttérben a 13-at és ne ugráljon fel folyton a kérdés, hogy mikor települjön?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Biztosító által cserélt iPhone esetében az új telefonra újraindul a garancia szerintetek, vagy ha az eredeti telefon már nem volt garis, akkor a cserélt sem lesz az?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone SE-re keresek ultravékony, mágnesezhető tokot (vagy elég lenne csak felragasztható hátlap is), lényeg, hogy feltapadjon a mágneses autós tartóra. A Pitaka sajnos ehhez a telefonhoz már nem gyárt. Lenne valakinek javaslata?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iTunes Store / App Store kérdésem lenne: Lejárt a hozzárendelt bankkártyám és a rendszer nem engedi törölni/átírni/újat hozzáadni.
Nem törölhető, mert "család szervezőjének legalább egy rögzített móddal kell rendelkezni"
Nem írható át, mert csak a "Kód" mező aktív, kártyaszám, lejárat dátuma nem írható át.
Új nem adható hozzá, mert "egy vagy több fizetési mód megerősítést igényel".Járt már valaki így?
Ilyenkor mit lehet tenni?-
-
koma106
senior tag
Én is erre gyanakodtam első alkalommal, de volt még elég iCloud tárhelyem. Ilyen esetben egyébként szokott figyelmeztetni, hogy kevés a hely (ha ez lenne a baj és nem teszi, az is gáz szerintem). Egyszerűen nem volt hajlandó az a néhány fényképet feltölteni a felhőbe, csak kínlódott vele.
Mindegy egyébként, már kidühöngtem magam...[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
válasz MasterMark #198726 üzenetére
Azt jelenti, hogy nem működik a fotók szinkronizálása. Amit fényképeztem a telefonnal, az nem jelent meg az iPad-en és az iMac-en. Ez egy tipp volt, amit javasolnak több helyen az interneten. Ez volt az utolsó, amit kipróbáltam, mert nem volt már más tippem.
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
Néha beakad az iCloud fotó szinkronizálás az eszközök között. Kb. fél évete egyszer, persze pont akkor, amikor nagy szükségem lenne rá. Tegnap megoldotta a törölt fotók végleges törlése, ma semmi nem segít. Végül kikapcsoltam az iCloud fotókat, majd vissza. Visszakapcsolásnál rá akart venni, hogy vegyek még tárhelyet (mert úgy érezte az összes fotót újra fel kell töltenie. Most éppen ez történik:
Tudom, hogy holnap már megint jó lesz, de ilyenkor x#$>ha utálom az egész apple ökoszisztémát...[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone 8-hoz vásárolnék Pitaka tokot és autós Qi töltőt. Az iPitaka.com-on ez összesen 70 dollár lenne. Tud valaki ennél olcsóbb forrást? Esetleg hasonlóan jó minőségű tokot és vezeték nélküli autós töltőt?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Csengőhang kérdésem lenne: ha egy mp3-at átkonvertálok m4r-re és elküldöm emailben egy iPhone-ra, akkor azt el lehet menteni és be lehet álítani a készüléken csengőhangnak, vagy ehhez kellene itunes?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone SE-n 12.0.1-re frissítés után megjelent egy badge a beállítások ikonon. Nem tudom mit jelez (beállításokba lépve nem jelez semmit) és nem tudom eltüntetni. Újraindítás nem segített.Van valakinek megoldási javaslata?
-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Blitzwolf vagy hasonló elnyűhetetlen MFI töltőfej és lightning kábelt szeretnék venni magyarországi boltban (lehetőleg ne webshop). Tud valaki ajánlani boltot?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
iPhone SE telefonom gyakran nem cseng kis, ha keresnek. A másik oldalon foglaltat jelez a készülék én pedig utólag kapok egy SMS-t a nem fogadott hívásról.
Szerintetek ez lehet hardveres hiba, vagy iOS probléma, vagy a szolgáltató hibája?-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Lehet, hogy banális a kérdésem:
Aki két iPhone-t használ (céges, magán), az hogyan - milyen beállításokkal - használja? Külön icloud fiókokkal, vagy ugyanazzal, ... esetlen családi fiókkal kapcsolva? Az egyiken iOS10 lesz (iPhone 5), a másikon iOS11 (iPhone SE).-
-
koma106
senior tag
válasz koma106 #185788 üzenetére
Sikeresen átköltöztem i5-ről iSE-re. Kicsit felmelegedett a készülék, remélem ez nem lesz általános. Az lenne a kérdésem, hogy iOS11 alatt a fényképeket mobilneten is menti iCloudba a rendszer? Ha igen, akkor azt hol lehet úgy beállítani, hogy csak Wifi kapcsolat esetén mentse (iOS 10 alatt csak így mentett)?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone 5-ről szeretnék átköltözni Se-re. Mi a legegyszerűbb? iTunes mentés átmegy, ha i5 csak 10.3.3 az SE-n meg a legfrissebb rendszer van?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok. iPad Air-en nagyon agresszíven akar települni az iOS11. iOS 10.3.1 van rajta (ezzel elég lassúcska már - feleségem frissített rá "véletlenül"). Lehet ezt valahogy blokkolni? Állandóan letölti a 1.5 GB csomagot és rendszeresen felugrik a telepítési emlkeztető.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Most, hogy lehetőség nyílt az iPhone 5 (iOS 10.3.3) jailbreak-re elgondolkoztam azon, hogy vajon a telefont fürgébbé lehetne-e tenni? A NoSlowAnimations-on kívül (vagy mellett) van még olyan ajánlott tweak, ami a gyorsítást szolgálná? Esetleg a gyári telefonlassítást ki lehet iktatni?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iPhone 5 16GB-ról váltanék 6S 16GB-ra. Az i5-nél nekem soha nem volt gondom a tárhely méretével, kérdésem az, hogy a 6S-nél számíthatok-e arra, hogy ott a 16GB már kevés lesz. Több helyet foglal-e a rendszer, ugyanazon alkalmazások (64 biten), vagy a fotók, videók (a jobb kamera?) miatt?
Az aprón hirdetnek újat, bontatlant 115-ért. Tudom, hogy nem túl sokat kellene hozzátenni a 32GB-ra, de valahol meg kell húznom a határt. Használtat nem veszek.
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Névjegy kezeléssel kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni (iCloud, iOS 10...)
Gépen csoportokat alakítottam ki (pl. magán, céges,), telefonon viszont az egyes névjegyeknél nem látom ki melyik csoportban van. Új névjegy felvitelénél sem tudom a telefonon beállítani, hogy melyik csoportba kerüljön.
1. Lehet a csoportokat valahogy telefonról menedzselni, vagy csak asztali gépen tudom (icloud.com, illetve macOS névjegyek)? Ha felviszek egy új névjegyet telefonon, akkor most nem tudom csoportba sorolni.
2. Létezik olyan névjegykártya szkenner, ami segíthet abban, hogy a sok céges névjegykártyám egyszerűen bekerüljön a névjegyzékbe?
Köszi
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Valószínűleg a feleségem rányomott az iPad-en a frissítés gombra és a jó kis iOS9 helyett iOS 10.3.1 első lépések fogadott reggel. Már régóta próbálkozik az iPad a frissítéssel, mindig letölti a frissítési csomagot és időről-időre felugrott egy ablak, amiben macerál a frissítéssel. Jól gondolom, hogy már nincs mód visszatérni?
Nem akkora tragédia, de iOS 9 biztosan gyorsabb és gördülékenyebb rendszer volt (iPad Air 1), és semmi szükséges nem volt az iOS 10 újdonságaira.
-
-
koma106
senior tag
Engedjetek meg egy láma kérdést:
iOS 10-ben ha aktiválom az Alvás funkciót és itt a felébresztés 6:00-ra van beállítva, akkor ugye 6:00-kor fog ébreszteni a telefon, függetlenül attól, hogy a "klasszik" Ébresztés funkció (ami nem az alváson belül van) nincs beállítva?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Podcast hallgatása közben, ha kapok egy üzenetet, akkor előtte-utána néhány másodpercre lehalkítja a hangot, ami nagyon idegesítő. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni iOS10 alatt, vagy van olyan podcast app, ami ezt megoldja?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok, az iOS10 állandóan települni szeretne. Hiába törlöm ki az automatiksan letöltött frissítést, egy idő után újra letölti és jön a pop up ablak. Hogyan lehet kikapcsolni?
-
-
koma106
senior tag
Érdekesség: dock eltüntetés jailbreak nélkül, a háttérkép megváltoztatásával. Nekem bejön a sima fekete háttérké, az iPhone 5 fekete készülékemhez nagyon passzol
Amúgy meglepően jól fut az iOS10 ezen a régi telefonon. (iOS 8-9-ről simán megéri frissíteni).
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Imessage-ben kapott kepek automatiksan letoltodnek nalam, nem lehet ezt valahogy kikapcsolni, megakadalyozni? Tekeri a korlatos mobilnetemet...
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Ritkán használok Vibert. Egyik androidos ismerősöm szólt, hogy a nevem mellett nem látja, hogy elérhető lennék, csak azt, hogy mikor voltam utoljára aktív. Kérdésem, hogy ettől még, ha ír nekem, én azonnal megkapom az üzenetét (Viber iOS alkalmazásban be van kacsolva az értesítés), vagy valahol be kell állítanom, hogy elérhető legyek? (Az Ő nevénél én mindig látom, hogy elérhető, ezt várná el tőlem is).
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Feleségem iPhone 5-én még iOS 8.x van. Többször szeretett volna 9-re frissíteni, én mindig lebeszéltem. Kérdésem, ha a jövőben szeretne 9.3.5-re frissíteni (amikor már nem írja alá az Apple), akkor lesz-e rá módja, vagy már csak iOS10-re tud majd (alternatív letöltőhelyről pl.)?
-
-
koma106
senior tag
Biztató cikk iPhone 5 és 5C tulajok számára. A cikk szerint a telefon egész jól megbirkózik az iOS 10-el, teljesítménye közel azonos, mint az iOS 9-el volt. Persze egy csomó újítást nem támogat, de engem így is elgondolkodtatott. Nem tudom hihetek-e a cikknek, még hezitálok, hogy frissítsek-e...
http://arstechnica.com/apple/2016/09/good-news-ios-10-runs-pretty-well-on-the-iphone-5-and-5c/
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
válasz legiaap #138411 üzenetére
Aminek nem "bumszli" a vége az sajnos elektromos és tölteni kell. Amit én használok iPad-hez az egy Adonit Jot Pro, elégedett vagyok vele.
-
-
koma106
senior tag
válasz California1 #138334 üzenetére
Elhiszem, de nekem ez már nem opció. Nem lehet már "downgradelni".
-
-
koma106
senior tag
válasz California1 #138305 üzenetére
"...AssistiveTouch okossaggal brutál gyors..." - Elárulnád, hogy mi is ez és miért gyorsabb tőle a telefon? Milyen praktikát lehet vele alkalmazni?
Visszaolvastam, de csak a home gomb kímélésével kapcsolatban találtam róla infót.megtaláltam, bocs.
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
Refurb készülékeknél az aktiválás után néhány napig a telefont újként látja az Apple és ennek megfelelően látszik is az 1 éves gari az oldalukon. Később viszont átírják és akkor már van, hogy azt írja ki, hogy nincs gari, hiába vagy 3 hónapon belül. A hivatalos szerviz rendszerében azonban látják, hogy refurb készülék és él a 3 hónap is. Én is jártam már így, pont a Gábornál és nekem is segített.
-
-
koma106
senior tag
válasz aprokaroka87 #122634 üzenetére
...tehát megsértődött?
...amúgy én nem várok el tőle többet annál, mint amit alapból ígér-
-
koma106
senior tag
Úgy vettem észre, hogy ezek a lagolások, hívás bug és társai erősen függnek az adott készülék "lelki világától", teljesen függetlennek látszik már a frissítés módjától és a korábbi használattól...
-
-
-
koma106
senior tag
9.1-es rendszer nálam is gördülékenyebb lett (i5), de a kontaktokon belül a keresés nem megbízható, bizonyos kontaktokra nem ad ki találatot (de legalább a Spotlight search-ben működik)...
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
válasz Omniscient #121787 üzenetére
...
3. trükköznek a garanciális "vállalásokkal"
4. nem bontatlan dobozt adnak (esetleg töltő, füles nélkül)Jótanács: kerüld el ezeket a boltokat...
-
-
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iOS 9 új Spotlight search-el kapcsolatban kérdezném a tapasztalatokat. Nálam sokszor nem keres semmit, csak a blur hátteret mutatja. Pár perccel később érdekes módon már keres pl. a kontaktokban. Nagyon idegesítő, nem megbízható, így pont nincs semmi értelme használni. Más is tapasztal hasonlót?
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Holnap lejár az Apple Music előfizetésem és nem akarom meghosszabbítani. Kérdésem, hogy mi történik a saját zenéimmel? El fognak tűnni, vagy megmaradnak a telefonomon és a számítógépen?
-
-
koma106
senior tag
válasz koma106 #118224 üzenetére
iPhone 5 vs. iOS9 szubjektív #2: egy hét elteltével és/vagy az iOS 9.0.1 telepítésével már kevésbe pozitív a tapasztalatom. Érezhetően lassabb, helyenként meg-meg akad (laggol) és visszaért a híres "hívás bug" is, amit a friss 9.0-nál nem tapasztaltam. Kár, mert nagyon bíztató volt, hogy sima OTA update mellett feltűnően jó volt a teljesítmény. Az új funkciók miatt viszont még így is maradok, mert azért ezzel a sebességgel még lehet így együtt élni, de mindenesetre bízom a 9.1-ben...
Spotlight search Dropbox esetén eléggé kiábrándító, hogy csak azt találja meg, amit egyszer már megnyitottál a telefonoddal...
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! iOS9 tapasztalat: Jegyzetek (Notes) alkalmazás nálam egy kicsit "feledékeny". iCloud frissítés közben el-elvész a jegyzet vége. Eléggé bosszantó, remélem az El Capitan megjelenésével és az iOS 9.1-el helyreáll, mert jelenlegi formájában nem megbízható.
Ti tapasztaltok hasonlót?-
-
koma106
senior tag
iPhone 5 vs. iOS9 szubjektív: tegnap este frissítettem, azóta nyomkodom. Eddig nagyon pozitív a tapasztalat. Nálam fluid, nem akadozik. A nem gyári alkalmazásoknál (pl. Facebook), még kicsit lassabb (előfordul némi "röcc"), mint a 8.4.1 alatt, de azt majd javítják - emlékszem ez volt a 8.0-nál is). Az alkalmazások icipicit lassabban nyílnak, féltem tőle, de hamar meggyőzött, marad ez a telefonon.
[ Szerkesztve ]
-
-
koma106
senior tag
App ajánló: Crystal
iOS9, iPhone 5s és újabb telefonokra elérhető marhajó tartalom blokkoló Safarihoz, átmenetileg ingyenes, próbáljátok ki!
-
-
koma106
senior tag
Sziasztok! Létezik olyan billentyűzet iPhone-ra, ami tudja az alap iPad billentyűzet gyors ékezetbeviteles módját? (pl a betűn felfele mozdítom az ujjamat és gyorsan elérem az á bill.-t)?
-
-
koma106
senior tag
válasz koma106 #112488 üzenetére
FYI: hátha valaki szív még hasonlóval
Apple Music
1. Telefonon találtam egy offline nézet kapcsolót (jól eldugták), ezzel már egy kicsit elégedettebb vagyok. A kapcsoló segítségével lehet a saját zenéknél azt a nézetet beállítani, ahol csak a ténylegesen a telefonon lévő zenék láthatók.
2. Az asztali gépemen többször megállt az iCloud zenekönyvtár "mach-elése" (ilyenkor a számok mellett szaggatott vonalas felhővel jelzi, hogy várakozó állásban van...a gond csak az , hogy valami miatt nálam többször beakadt és nem folytatódott a folyamat), ahhoz hogy folytassa újra be kellett jelenteznem az iTunes fiókkal (kijelentkezés, majd újra bejelentkezés).
-
-
koma106
senior tag
válasz kchris78 #112481 üzenetére
A jelenlegi Apple Music egy béta üzem - ha annak hívják, ha nem. Ha ezt előre közölték volna, akkor biztosan nem szabadítom rá az iTunes-ban lévő saját zenéimre és várok amíg a durvább hibákat javítják (bár lehetett volna ennyi eszem, látva az utóbbi évek Apple szoftvereit).
Engem nem csak a kezdeti anomáliák aggasztanak. Nagy hiányosságnak találom, hogy a saját zenéknél nincs egy nézet beállítás, ahol kapcsolható lenne, hogy mi a ténylegesen saját (hozott) zeném vagy mi az offline is elérhető. (ráadásul még most is sok a kiszürkített, nem elérhető saját zeném, talán még nem végeztek a "mach-eléssel"). Igaz, számonként látom, hogy mi az offline (jelzi egy kis telefon ikon), de ez így kevés.
A bugokat leszámítva persze sokkal szebb a Spotify-nál, de működésben még van hova fejlődni...
pl.: körülményes playlist gyártás-
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Apple Musicban szeretném tetszőlegesen bővíteni a kedvelt előadókat, így okosítva az Önnek funkciót.
Önnek/Ossza meg velünk mit kedvel funkcióban választhatok műfajokat, kedvenc előadókat. Az előadókhoz szeretnék hozzáadni olyanokat, amelyeket nem ajánl fel magától a kis buborékokban. Van erre lehetőség?-
-
koma106
senior tag
válasz TheMarci #109321 üzenetére
Csak annyit szeretnék elérni, hogy külföldön véletlenül se használja a telefon a mobilnetet. A korábban linkelt Vodafone Európa hazai áron opció használatához kell a roaming beállítás. Ha kikapcsolom a a Cellular Data-t, akkor azzal a roamingot is kikapcsolom. Ezért nem tudom, hogy hogyan blokkoljam a külföldi mobilnet használatot.
-
-
koma106
senior tag
válasz TheMarci #109318 üzenetére
A roaming-ra szükség lenne az Európa hazai áron opció opcióhoz. Biztos vagy benne, hogy 2G-n is van mobilnet adatforgalom?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest