- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzstm
titán
Nah 12ig megerkezik a futar (kek pro max)
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
Topikgazda
válasz sgeza #298947 üzenetére
„Mintegy 20 évig volt ezek szerint használva.”
Bizony, előfordul ilyen hosszútávú felhasználási idő, hozzám is pár évvel ezelőtt érkezett egy PannonGSM SIM, melynek használatát akkor fejezte a volt gazdája és mivel tudja rólam, hogy minden érdekel, ami kapcsolatos a mobiltelefon világgal, nekem adta. Be is került a gyűjteménybe, a Westel 900 fémdobozom és SIM kártyám mellé. -
madkiller
őstag
válasz markknight #298952 üzenetére
Vettem egy nonemet tegnap. Helyi gsmbe felrakattam a spigen fóliát, megláttam a polcon elhoztam. 3as telefon, füles, óra megy rá. Nem magsafees a spigen tokom, de mégis oda tapad csak ügyesen kell oda tenni, viszont nekem nagyon lassúnak tűnt a töltés. Grafikont nézve olyan 2,5-3 óra alatt töltött fel kb 34ről 100ra. Adapternek 25w-os samsungot használtam.
-
Razzul
őstag
válasz haddent #298946 üzenetére
Akkor ott vannak a HTC Sensation telefonok, prémium anyaghasználattal és szintén cserélhető akksival. Azok bizony szexi telefonok voltak!
2015 előtt a cserélhető akksi, a prémium anyaghasználat és a vízállóság mint funkciók még nem zárták ki egymást. Ha pedig mégis akkor az Apple az évi 27 milliárd dolláros RDI keretéből remélhetőleg meg tudja majd ezt a kérdést oldani.
[ Szerkesztve ]
Stat crux dum volvitur orbis
-
Topikgazda
válasz Razzul #298960 üzenetére
Második bekezdéshez:
Valóban így volt, anno nagyon szívesen használtam egy [Motorola DEFY+] telefont, ami nem csak a kiváló közösségi támogatása (custom ROM-ok) miatt volt a kedvencem, hanem azért is, mert a levehető hátlap (=könnyen cserélhető akku) mellett is biztosította az IP67-es szintű védettséget.
-
xedamen
senior tag
Phonearena-n már azt olvasni, hogy elsőfokú égési sérüléseket is okozhat az 15 Pro széria Egyesek szerint sima Pro jobban érintett, mert a kisebb házban jobban megragad a hő. Tudom minden évben ez van, hiszen 1 hét alatt elkel a telefonból annyi, mint S23 szériából februártól szeptemberig, de azért kíváncsi lennék tényleg van-e alapja. Ha az Alzán múlik, akkor sosem tudom meg
U.i: Végre van egy telefon, amit élvezet tok nélkül megfogni, erre lávakőből készül.
-
Ringman
nagyúr
válasz Azteeek #298937 üzenetére
speck presidio bevált nálam a se2020-on, biciklis tartóról is esett le menet közben, telefonnak nem lett baja (3 év alatt leejtettem min. 20x, 2 év múlva kellett egy új tokot vennem, mert az első megadta magát). most ezt vettem az 15 pro-ra is.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kchris78
veterán
válasz xedamen #298963 üzenetére
Tokban az egy dolog hogy meg lehet fogni de még jobban megreked a meleg és szépen melegíti az egész házat plusz ami benne van pl az aksi ami kifejezetten nem szereti a meleget, terhelésre degradálódik. BTW ez az ami miatt teljesen fölösleges az évenkénti modellváltás. Nem hiszem el hogy ne tudnának az almánál nagyon jól erről a problémáról (valami van az biztos, aksinak elég ha langyos..), de már nem volt idő "aludni rá egyet a mérnököknek" hogy milyen konstrukciós változtatással lehetett volna kiküszöbölni a a problémát. Én még emlékszem anno hogy amikor 5-6-7 táján mindig volt valami ami miatt inkább az S-t volt érdemesebb megvenni...
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz Zsolt,72 #298956 üzenetére
igen, most vettem át a masinát......logikát nem akarok keresni a rendszerükben de megvan a telefon. Este majd át is költözök rá. Vagy ebédszünetben
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
madkiller
őstag
Nem nagyon tudtam aludni az éjjel, a sot 3 óra 15 perc és még 76% van az akksiban. Wifis használat 99%ban.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
A 13 mini mennyire vállalható telefon jelenleg? Kérhetek cégesben, de sosem volt még almám.
-
Wajk
addikt
válasz diegho #298972 üzenetére
mennyire? nagyon is na jó, lehet elfogult vagyok kicsit. Természetesen ha 6.3" felett éltél eddig akkor elég kompakt lehet. Továbbá ha nagyon tartalomfogyasztó vagy telefonon akkor érdemesebb lehet nagyobb méret. De ha van benned kis kompromisszum kézség, akkor egy elég erős, jó kamerás és könnyen zsebre vágható dögöt használhatsz. Úgy is tűnik, hogy egy utolsó mohikánt ebben a méretben. Amit még mobiltelefonnak lehet nevezni, de ezt csak halkan mondom....
iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB
-
M1995
aktív tag
Kedvencem. Könnyű, jó megfogni. Processzor és memória olyan mint a továbbra is kínálatban lévő 13 esetében, tehát még évekig támogatva lesz. A méretéről neked kell elgondolkozni, ha sokat néznél videókat és fontos a több üzemidő, akkor talán mást keress.
Ha kompakt kell, egykezes használat mint fő szempont, akkor ajánlom. 🙂 -
adika4444
addikt
Épp utazás közben írom ezt egy 13 miniről. Nagyon ajánlom. Kicsi, kompakt, gyors. Az akkuja méretének megfelelő, szóval nem a legerősebb, de minden másban bajnok, igazi zsebbarát. Toknak meg egy jó UAG-ot javaslok rá igazi tank a telefon, de így nem félek, ha leejteném
üdv, adika4444
-
diegho
nagyúr
Pont a méret miatt vacilálok. A52S van most és azért nézek rajta videókat elég gyakran, viszont egy tablettel meg lehet oldani ezt a problémát is és azért 10"-en jobb videókat lesni.
-
ittakary
nagyúr
válasz markknight #298952 üzenetére
mi a félresikerült?
kell hozzá egy állvány, amibe belerakod a MagSafe korongot, kell egy MagSafe telefontok és hibatlanul tartja, tölti
mondjuk a kolléga utángyártott magsafe-et vett, így nem csodálom, hogy lassan tölt
meg persze PD fali adapter kell neki, a QC nem jó
[ Szerkesztve ]
-
markknight
veterán
válasz ittakary #298979 üzenetére
Vegyek egy magsafet meg még vegyek hozzá egy álványt is külön Persze, arra is figyelni kell milyen az állvány súlya, hiszen ha húzod a telefont jön az álvány is vele. Alapból nincs is az Apple-nek olyan töltője/állványa ami pl támogatná a standby módot, tehát a third party gyártók által létrehozott "hardverhez" készítettek egy funkciót. Ilyen se volt még a történelemben sztem.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltyyy
senior tag
válasz markknight #298980 üzenetére
Mostanában egyre több logikai bukfenc van az applenél... Nekem az egyik kedvencem az elmúlt időszakból a 2022es ipad usb-c csatival, ami csak az első gen apple pencillel kompatibilis, amin viszont lightning csati van..
-
haddent
addikt
válasz Razzul #298960 üzenetére
Nagyon más az ízlésünk úgy tűnik, erről kár is vitatkozni, igazából irreleváns a témához kapcsolódóan, abban egyetértünk.
Én egy dologban nem értek egyet: hogy szerszám nélkül lehessen cserélni. Az azt jelenti, hogy hajlani, pattania kell, tehát fos, már bocsánat. Aki akksit akar cserélni, annak legyen 1 retkes csillag/philips csavarhúzója, tekerjen ki 2db csavart az alján a telefonnak, majd csúsztassa el a hátlapot (mint anno iPhone 4 esetén), és tudja kicserélni így az akksit. E mellé ragasztás helyett jöhet normális tömítés/gasket anyag és ennyi ilyen egyszerű, szerintem.
-
westcoastog
veterán
Volt most egy érdekes bugom, felraktam ma a 17.0.2-t, SE 2022.
A pirossal beszínezett részen vagy nem érzékelt a kijelző, vagy teljesen félreérzékelt, gépelés közben tök más karaktert írt be, vagy erre a két ikonra nyomva jobbra lapozott egyet a főképernyő, 1 újraindítás után jó volt, aztán elkezdte, de most megint jó.
Eddig még nem tapasztaltam, frissítés óta volt valakinek ilyen gondja? Remélem többet nem csinálja, és nem is hardverhiba lesz.szerk: visszajött, megint lezártam, megint jó
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz westcoastog #298984 üzenetére
Nem a hardver hibája, nálam is jelentkezett és oly’ mértékben zavart, hogy inkább [visszaléptem] 16.6.1-re (ezt még aláírja a gyártó, onnan pedig el lehet jutni 16.7 verzióig).
-
Major Lion
senior tag
válasz haddent #298982 üzenetére
Az akksi csere amugy miert is fontos, mit akarunk vele megoldani? Hogy egy akksi helyett ketto legyen nalam ( legyartva) ?
Emlekszem azokra az idokre mikor ez meg ment, a Nokia-s korszakban, de soha nem volt csere akksim, az ember egyedul akkor vette le az akksit ha sim kartyat akart cserelniOn a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
markknight
veterán
válasz Major Lion #298988 üzenetére
Azért, hogy ne kellje bevinni egy boltba és kifizetni azt is, hogy valaki szétkapja a telót aztán "rosszul" rakja össze. Csere akku abban a korszakban nekem sem volt, de nem is használtuk annyit a telefont és nem is merült le olyan hamar. A csere nem arra kell, hogy merüléskor kivegyük és berakjuk a feltöltöttet, hanem ha elhasználódik a régi.
-
zsoltyyy
senior tag
válasz Major Lion #298988 üzenetére
Szerintem leginkább a javíthatóság miatt, de azért annyira nem nagy összeg 3-4éves telefonnál egy aksicsere...
-
Major Lion
senior tag
válasz markknight #298989 üzenetére
ah ertem. Majd most mi fogjuk rosszul osszerakni
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Topikgazda
válasz westcoastog #298987 üzenetére
Igen, a 17.0.1 letölthető, telepíthető.
-
TheMarci
addikt
válasz Fritz Teufel #298994 üzenetére
Ezek miben mások, mint egy eddigi Magsafe töltő / tartó?
Do You Dream?
-
MasterMark
titán
válasz Fritz Teufel #298994 üzenetére
Világ legnagyobb pazarlása power bankról vezetéknélkül tölteni, ugyanis az egyharmada az energiának ha nem több az megy a levesbe.
Switch Tax
-
rankesz
veterán
Az lenne a kérdésem hogy a 15 Pro Max mellé kapott Apple tv+ és arcade 3 hónapon belül aktiválható és onnantól kezdve 3 hónap, vagy mindenképp csak dec 24.ig használható?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest