- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aaron14
őstag
válasz
TheShow #143017 üzenetére
Nézd meg azt a telefont jobban. Biztos vagyok benne, hogy a kijelző felső részében van egy sárgás árnyalatú színelváltozás. De nézd meg a kijelzőt napsütésben és gyönyörködhetsz a "pixeles" IPS LCD-ben.
Gondoltam, hogy az SE sem lesz jobb minőségű, mint az 5S. Ugyanaz az összetákolt ház, ugyanazzal a gyenge kijelzővel, csak a belseje új.
A 6S-em kifogástalan, egy dolgot kivéve (ez tényleg minőségi összeszerelés szempontjából is), hogy ennek is van a kijelző tetején egy sárgás elszíneződés. Nagyon sok telefonnál látom ezt. Valaki meg tudja mondani, hogy mégis miért van ez?
-
default.
őstag
Sziasztok.
Újabb kérdés: zörög a kamera.
Ez ok lehet a cserére szerintetek?
-
default.
őstag
Értem. Végülis az a legfőbb kérdés, hogy a be lehet-e állítani bármely alkalmazásban (mail, gmail), hogy a gmail-es címemre érkezők közül csak az "Elsődleges" mappába érkezőket kapjam meg, vagy legalábbis azt egy külön mappába tegye?
Köszönöm
-
default.
őstag
Sziasztok!
A "mail" applikációba be lehet állítani gmail-es címet is?
Illetve ezt érdemes használni, vagy a gmail appot?Csak annyi bajom volt a gmail app-pal, hogy a beérkező levelekben nem lehetett kiszűrni a "közösségi" ill. a "promóciós" filtereket, és egyben mindent berakott a beérkezőbe..
Még egy kéréds:
Amikor a beállításokban (mail, contacts, calendars) megadok egy google accot, akkor ott ki lehet pipálni a kontaktokat, jegyzeteket, stb, ez mire való?KÖszi
-
törölt tag
Aki iOS 10 bétát használ, tapasztalt olyat, hogy a kocsiban nem tudja használni a touchID-t?
Elég érdekes probléma, mindig sikerül feloldanom a telefont ujjlenyomattal, kivéve ha kocsiban vagyok, akkor egész egyszerűen nem veszi be soha.
Próbáltam hogy megtörlöm az ujjam, másik ujj, de hasztalan. -
Coc@s
őstag
-
Coc@s
őstag
Olvasgatom itt a "típushibákat".
Nekem egy kb. egy hónapos 6-osom van. Eddig én nem vettem észre semmi rendkívülit nála.
most viszont olvasom, hogy a home gombnak "hangja van" és ez hiba.
Nekem 0 naposan is enyhén "pattanós hangja" volt, most is olyan. Olyan hang, mint a 3 helyen megtámasztott domború lemezből készült fémérintkezős nyomógomb hangja, mikor megnyomom, és a domború fémlemez átpattan.
Akkor ez most hibás? Mert egyébként engem baromira nem zavar és működik is. -
Olvasva itt a hozzászólásokat, hogy kinek milyen hibái vannak a telefonján, és hogy a 6, 6S, SE szériák milyen szériahibásak, gondoltam megnézem az én kis 5S-emet. 2015 júliusi vásárlás (apple4you rendelés), asztroszürke, íme a tapasztalatok:
- ha megrázom a telefont, felső részen valami zörög (talán erre mondtátok, hogy a kamera lencséi). Tiszta szerencse, hogy ha a fülemhez tartom, akkor általában telefonálok, nem pedig rázogatom, mint valami csörgőt
- jobb felső sarka a kijelzőnek benyomható, nem vészesen, de valóban elmozdul befelé.
- Home gombnak van hangja, de mikortól számít hangosnak? Ha a mutató ujjam hegyével nyomom, akkor kattan. Ha a hüvelykujjamat teljesen rátéve nyomom, akkor hang nem jön ki, mert elfedi az ujjbegyem.
- némító gomb enyhén ferdén áll. Tény, hogy ha ránézek, akkor a kis piros csík alatta nem egyenletesen vastag emiatt, de a funkcióját tökéletesen ellátja.De engem például az is zavar, hogy a hangszóró nyílások, meg a Lightning csatlakozó nyílása koszolódik, felgyűlik benne a szösz. Erre pl miért nem találtak még ki valami automatikus öntisztítási folyamatot?!
Na jó, viccet félretéve. Ezektől függetlenül én azért továbbra is elégedetten használom.
-
nord_
veterán
válasz
30z.Samu #143002 üzenetére
Azért a dolgot kétfelé bontanám...
1. Ha minden egyes SE-tulaj beírná a tapasztalatait - nem csak az, akinek problémája van - kábé fél órán belül jönne egy moderátori döntés, hogy aki elégedett a készülékkel, az legyen szíves ne írjon többet, mert hirtelenjében a topik 90%-a másról se szólna.
2. Nem vagyunk egyformák: van, aki rendeltetésszerűen használja a telefonját, és van olyan is, aki (kis túlzással) olyan alaposan leteszteli, ellenőrzi, rázogatja, nagyító alatt nézegeti. Ennek következtében olyan "hibákat" is észrevesz, ami a napi használat során fel se tűnik annak, aki a készülékre, mint használati eszközre tekint.
Nekem pl. fel se tűnt, hogy ha rezgésre van állítva a telefon, akkor a hangerőállító gombok "megszólalhatnak". Amikor először olvastam erről,kipróbáltam, a fülem mellett rázogattam: de nem hallottam semmit, csak a mechanikus karóra ketyegését. Aztán felvilágosítottak, nem ám úgy megy az... a tesztelés metódusa következő: csendes helyiségben tegyem le a telefont (de nem ám a bőrtokra, ahogy én szoktam), hanem egy kemény felületre. Amikor az irodai alapzaj a legkevésbé volt hallható, akkor tűnt fel, valóban, ilyen esetben tényleg hallható zörgés a gombok irányából.
Home-gomb kattogása: ezt se vettem észre a mindennapi használat alatt... Csak akkor lett feltűnő, amikor a fórumos panaszkodások után, lefekvéskor a csöndes szobában eszembe jutott, kipróbálom, nálam mi a helyzet.
---
Mielőtt valaki félreértelmezné a fentieket:
1. Nem vagyok Apple-bérenc, vagy elvakult rajongó.
2. Nem vagyok igénytelen se, egyszerűen csak használom a telefont.Azért írtam le, hogy lásd, egy dolognak többféle megközelítése létezik.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Gsx-rr #142998 üzenetére
Egy párszor már elmondtam neked, hogy nem azért mondom ezt mert nekem az van, de 100x nem bírtad megérteni, valszeg most sem fogod.
Ha egy szaros Nokia 3310esem lenne, akkor sem tudnám kijelenteni hogy az iPhone 6 jobb vétel 2016ban mint egy iPhone 6S vagy SE, amiknek SOKKAL JOBB IDŐTÁLLÓBB HARDVERE VAN. (Főleg hogy az iOS 10 is tele van 3D Touch shortcutokkal, bár tudom, ezt ti első kézből, tanulmányokból tudjátok igazolni hogy a világon senki se használja.
)
-
agabe
addikt
válasz
TechN7ne #142988 üzenetére
6S-el mi a baj ? Annak pont elegge jo a minosege, ios10-el meg egyre tobb funkciot kap a 3D touch is.
(#143000) Timyyy:
Nem lattam meg olyat (hatha valaki igen), de ha maskepp nem megy csinalj egy icloud mentest, aztan gyari visszallitas es icloud mentesbol visszaallit. -
30z.Samu
félisten
válasz
-Ben- #143004 üzenetére
Szerintem ha valaki ennyi pénzt szándékozik kiadni egy telefonra (az mindegy hogy egyben, előfizetéssel vagy bármilyen módon), jogosan szőrszálhasogató. Ennyiért szerintem elvárható, hogy jól össze legyen rakva a telefon, elvégre prémium kategóriában futnak a készülékek...
Tudom, hogy más gyártónál is megesik az ilyesmi, de azért nem ekkora arányban szerintem... Ne értsen félre senki, szeretem az iPhone-t meg minden, csak azért ez eléggé durva..és az SE sem egy olcsó telefon.
-
-Ben-
veterán
válasz
30z.Samu #143002 üzenetére
Azért durván hozzátartozik az igazsághoz, hogy mi meg aztán rendesen maximalisták vagyunk..
Legalábbis ilyen téren. Persze a leírtak valósak és kellemetlenek, de azért nyilván más telefon se tökéletes...
De vannak idegesítő dolgok. Engem pl. az csinál ki, hogy zörög híváskor a power gomb is.
Egyszerűen valami undorító, hogy minden hívásnál „csörög” a rezgéssel együtt. Na meg a brutális home gomb...
De ez is szerencse kérdése, mert ha kifogsz egy olyan darabot, amin ugyan lötyög - mert mindegyiken lötyög - de nem annyira, akkor már ez se idegesíthet. A home gomb viszont tényleg olyan dolog, hogy 10-ből talán egy van, ami nem szar. A baj inkább az, hogy eleve az ilyen dolgokkal nem is foglalkoznak.
Csálé némító, lötyögő gombok, éles, csattanó hangú home... Ezek mind le vannak magasról pottyantva. „Esztétikai jellegű hiba, mely a készülék működését nem befolyásolja, további teendő nincs”. Pedig láttam olyan SE-t (és az első nekem is olyan volt...), amin még szemmel is simán látható volt, hogy a házra a gombokra valamiért kissé nagyobb lyukak kerültek....
Ezen a kis telefonon volt a szintén kegyetlenül lötyögő és egyben csálé (ferde) némító is, ami szintén nem garanciális probléma, ugyanis amíg működik, addig rendben van. Csak kár, hogy úgy zörögtek a gombok, mint ha szét akarna dőlni a telefon.
Tehát összefoglalva: azért természetesen mi is szőrszálb....k vagyunk, de ami igaz az igaz. Önmagában a sok hiba is bosszantó lenne, de hogy nem foglalkoznak vele, az nagyon gáz. Akkor gyártsanak olyat, mely esetében nem 10-ből 2-3 az arány, ami a jól sikerült készülékeket illeti...
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest