-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imilenni
addikt
válasz BUZZLGHTYR #298196 üzenetére
Nem vonhatják le a telefon árából, csakis havidíjra "használhatják".
Én speciel éppen ezért nem fizettem volna forgalmi előleget egy telefonért
Konkrétan hitelezel nekik ezzel.
(nálam pl 34 havi részletet kellett volna befizetnem előre, ami azért durva mert csak 1 év hűségem van)
Miután letelik a 22 hónap, ha jól tudom visszautalhatják a fennmaradó összeget.Press "F" to pay respects.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Igymar minden vilagos, koszi mindenkinek!!
-
vzsryl
nagyúr
válasz vzsryl #297877 üzenetére
Megvan a hiba oka.
Az elmentett jelszóból csak az első 12 karakterrel foglalkozik a Unicredit ebanking. Asztali böngészőben figyelmen kívül tudja hagyni a többi karaktert, de a mobil app nem képes erre. Emiatt úgy kell beírni kézzel, hogy csak az első 12 karakter szerepeljen ott. Ezt sajnos a tegnapi telefonbankos ügyintéző nem tudta, de a mai képben volt.
Tehát teljesen felesleges kitalálni egy erős jelszót a Unicredit ebankinghoz, mivel csak 12 karakterig tudja befogadni, és erről nem ad tájékoztatást a rendszer.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
adika4444
addikt
válasz vzsryl #298204 üzenetére
A régi OTP felület is eljátszotta ezt, írtam a jelszót, de csak az elejét vette be. Én meg nem figyeltem eléggé, beillesztettem kétszer, majd mentés. Szintén mobilos belépésnél akadtak gondok. Nekem végül az hozott megoldást, hogy PC-s belépésnél 8 karakter után már nem vett be többet a jelszó mező, így a mobilapp is beengedett a további karakterek törlésével.
üdv, adika4444
-
BLC
tag
Sziasztok!
Van esetleg tapasztalata valakinek az Apple által kiadott google playstore-ban letölthető "váltás iOS-re" app-al kapcsolatban.
Van értelme "költözésre" használni platformok között?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
aktív tag
válasz privacy99 #298192 üzenetére
Most vagy használod a telefont, vagy a szaggatásokat keresgéled.
Én nem érzékeltem, ilyen jellegű dolgokat. Attól még lehet vannak.
Majd megoldódik, valamelyik frissítés alkalmával.
Telefon merüléssel is így vagyok.
Sokan írják, így merül úgy merül frissítés után.
Úgy gondolom, hogy mindenhol van áram, nem lehet gond a töltés.
Vagy mindenki a sivatagban mozog, hogy ez ekkora probléma lenne…Lehet velem van a probléma, hogy nem vagyok elég körülményes, de én nem feszülök ilyen dolgokon.
Ez csak egy telefon…
-
markknight
veterán
-
vzsryl
nagyúr
válasz markknight #298211 üzenetére
Nálam pl fixen laggol akkor, ha váltani akarok a megnyitott appok között. Ha szükséges fel tudom venni videóra is. A 13 Pro gyönyörűen, selymesen mozgatja balról-jobbra a háttérben lévő appok “előnézetét”, a 15 PM-nál már 2db megnyitott appnál is kb 3-4 akadással úszik be a hátsó. (Több app-nál az összes.)
Nagyon zavaró, mert ilyesmit azóta nem tapasztaltam, amióta Iphone-t használok, és 120Hz-es kijelzőnél még feltűnőbb, ha valami nem fluid.Noxy: Ez pin kód, én meg jelszóról írtam. A pin kódom mindig 6 jegyű volt az app-nál, és most is az.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
markknight
veterán
válasz vzsryl #298213 üzenetére
Az menő, látom redditen meg az Apple fórumán is megy a hiszti rendesen. Bár ott is van pár emberke akinek az volt a legjobb tanácsa, hogy neki bizony semmi baj nincs, akinek meg van az küldje vissza Ezt is érdekes látni, hogy ha Linux vagy Apple oldalon gondod van, akkor általában te vagy a hülye, viszont ha a Windows-zal van bajod akkor természetesen a Windows a sz@r.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #298196 üzenetére
Forgalmi előleg, azaz nem kell majd X hónapig telefonszámlát fizetned, amíg van abból a 237 ezer Ft-os egyenlegedből. De az eszközrészlet külön van.
-
Noxy
veterán
válasz vzsryl #298213 üzenetére
Most akkor mi van ilyenkor?
Asztali böngészőben figyelmen kívül tudja hagyni a többi karaktert, de a mobil app nem képes erre.
"A pin kódom mindig 6 jegyű volt az app-nál, és most is az."[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
madkiller
őstag
válasz Major Lion #298218 üzenetére
Hát elég sokat fotózok kb 2017ig visszamenőleg van ennyi.
-
Topikgazda
Szia! Megoszlanak a vélemények, anno nekem egy Samsung Galaxy S7 és iPhone 6s között hibátlanul teljesített, mindent sikerült átköltöztetni.
Az Apple részletes leírását [ide kattintva] találod meg.
Ahogy @predakon is írta, egy próbát megér. -
vzsryl
nagyúr
Még egyszer leírom:
Én jelszóról írtam, te pin kódról. Két különböző dolog. Ebankinghoz és mobil app aktiváláshoz ebanking felhasználó azonosító és ahhoz tartozó jelszó kell, ami max 12 karakter lehet elvileg, de ezt csak a telefonbankos ügyintézőtől tudtam meg, sőt 3-ból csak egy tudta ezt. (3x hívtam őket.)
A pin kód a mobil app belépéshez kell néha, de általában elég a biometrikus azonosítás. Semmi köze a jelszóhoz.markknight: Emiatt csaknem kell visszaküldeni. Gondolom 17.1-gyel orvosolják. Szerintem szoftveres a hiba.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
M1995
aktív tag
válasz Rage47 #298190 üzenetére
Harry Potter rajongók mondhatják lámpa kapcsolgatásra, hogy "Hey Siri, Lumos!" és "Nox!"
Szintén UniCredit. Átérzem a problémád, most olvastam vissza. Jó akkor rájöttél. MacBook topikban beszéltük múltkor ez a legnagyobb hülyeség a világon, sok bank stb. azzal rontja el csak 8-12 karakter jelszó lehet és akkor user azt hiszi nagyon okos a kutyája nevében “a” helyett @ és “i” helyett ! aztán azt hiszi micsoda erős jelszó. Pedig a hosszúság fontosabb és megjegyezhetőbb is. "P@$$w0rd!" a 90-es években ragadt bankok szerint erős jelszó, hiszen nagybetű, szám, speciális is van benne. Brute force megeszi reggelire.Szeretematoltottkaposztatesasajtostejfoloslangost
OlyanjolennecsakegyszerelkapniaszomszedRenit
DagadtViktorbazdmegarohadtinflaciod!Ez mind jobb jelszó a bank feltételeinek megfelelő "H%!gTd7Q"-nél, gyakorlatilag inkább csak a 2FA-ban bízhatsz, nem tudom passkeys mikor lesz, én csodálkozom egyáltalán még működik a bankrendszer.
-
sgeza
veterán
Teljesen használható. Kérdés, hogy mit akarsz átvinni? Mi az, amit eleve szinkronizálsz? Például ha a kapcsolatokat a Google fiókkal szinkronizálod, akkor azokat NE vidd át, mert azt majd szinkronizálni fogod az iPhone-on. Ha átviszed, akkor az átvitelkor nem foglalkozik azzal, hogy eredendően milyen fiókhoz volt rendelve, egyszerűen átrakja a készülékre. Így, ha utána beállítod, hogy szinkronizáljon a Google fiókban lévő névjegyekkel, akkor kétszer lesznek meg.
Szerintem, amit érdemes átvinni, azok az sms üzenetek (ezeket átviszi rendesen), illetve az alkalmazások. Ez utóbbi csak annyit fog jelenteni, hogy ami fent volt androidon, és megvan az apple Store-ban is, azokat automatikusan bekészíti neked, nem kell egyesével keresgélned.
Természetesen igény szerint a fényképeket is átviheted. Én azokat azért nem vittem át, mert egyébként is eltárolom máshol, így feleslegesnek gondoltam rátenni az iPhone-ra.
Egyébként korábban volt erről szó, valakinek válaszoltam is, keresd vissza mondjuk a nevemmel![ Szerkesztve ]
-
abrtom87
tag
Nem tudjatok miert nem kaptam meg a 3 honap Apple TV-t az 500 ezres telefon melle? Sose volt aktivalva meg.
-
niof
addikt
válasz markknight #298214 üzenetére
Ezt nagyon adom. Kb. nálunk a rendszergazdának is pont ez a hozzáállása. Roppant idegesítő, mikor kijelenti hogy a W egy elb.szott sz.r, és a linux meg a bsd az isten...
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
timelord1987
őstag
válasz timelord1987 #298064 üzenetére
Sziasztok!
Valaki tud ebben segíteni?
-
jack982
aktív tag
válasz sirszevenap #298151 üzenetére
esetleg felteszel képeket valahova, hogy megnézhessem van-e banánosodás mint s23-nál?
-
-Skylake-
addikt
válasz timelord1987 #298231 üzenetére
marmint miben ? hogy az a telefon ami 15 nappal ezelott konkretan a piac csucskeszuleke volt az jo e ? jo.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
PACSA75
őstag
válasz Tibiajax #298179 üzenetére
Nekem mostmár jobban bejön az Apple felé navigáció, mint a Google.
Előnyök:
1. Már tudja a sebességlimiteket és folyamatosan mutatja
2. Bemondja a fix traffipaxokat (sajnos néha miután már elhaladtam mellette)
3. Lehet már jelenteni útveszélyt, dugót, stb... és figyelmeztet is
4. Apple watchal nagyon fasza, mert az óra jelez (hang + rezgés), ha letérő, vagy fontos irányváltás következik. Ez autópályán nagyon hasznos, mikor 100 km után elbambulsz, és különben elfelejtenél kihajtani😁.Hátrányok:
1. Pontos címet kell beírni. Ebben jobb a Gmaps, mert ott elég cégnév, vagy egyéb kereső azonosító.
2. A magyar beszéd néhol gagyi. Pl " hajts fel az M1 autópálya autópályára, stb...Szóval sokat fejlődött, én már 80% ban azt használom. Valahol a Waze és a Gmaps között van a jelenlegi állapota.
[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
Sziasztok!
Valamiért erre Googleben sem találtam megoldást. Itthoni internet hálózatot iPhone hotspotról szeretném üzemeltetni. Ehhez nagyon fontos, hogy ne kapcsoljon ki magától, még akkor sem, ha pár másodpercig semmilyen eszköz nincsen csatlakoztatva.
Hogy lehetne beállítani, hogy a hotspot ne kapcsoljon ki magától?
What is your ikigai?
-
PACSA75
őstag
válasz timelord1987 #298064 üzenetére
Nem tudom ezekre a kérdésekre milyen válaszokat vártok 🤔?
Ha a zsebed engedi, mindig a legújabbat vedd meg.
Ha ésszerűen akarsz vásárolni, mert a pénztárcád nem végtelen, akkor bőven jó az előző, sőt akár a két generációval előbbi csúcsmodell.
Nem tudhatjuk mit tudsz / akarsz megengedni magadnak. -
Noxy
veterán
válasz vzsryl #298224 üzenetére
Értem. Később rájöttem én is hogy aktiválni akarod az app-t a 16 karakteres psw-l. De az ábra szerint ezzel nem csak én voltam egyedül.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
senior tag
válasz PACSA75 #298238 üzenetére
"Ha ésszerűen akarsz vásárolni, mert a pénztárcád nem végtelen, akkor bőven jó az előző,"
Ha ésszerűen akarsz vásárolni, akkor is ha a pénztárcádban bőven elég a pénz, nem rohansz az első nap a boltba megvenni a legújabbat (vagy nem rendeled meg előrendelésben). Pont.
De azt hiszem, nem minden az ésszerűségről szól, és bizonyos határig (amíg az anyagi biztonságodat nem kockáztatja) nem is kell, hogy arról szóljon[ Szerkesztve ]
-
madkiller
őstag
válasz SharpSA #298223 üzenetére
Igen szoktam Most megnéztem, h pontos legyek 59k van most fent 2017 októberig, abból 39k a kamera album többi egyéb sc, messenger, viber stb. Legutóbb ezekszerint jól megritkítottam Igazából ez mind fent van nason is, de így egyszerűbb keresnem, ha kell valami régebbről. Nasról, akkor szoktam, ha gépnél vagyok.
Szerk: Eddig ma 9 kép készült és még csak 10:15[ Szerkesztve ]
-
Major Lion
senior tag
válasz Tibiajax #298179 üzenetére
En egy ideje mar Apple Maps, Google Maps szereti valtoztatni az utvonalat, nem egyszer megtortent hogy kivalasztom az utvonalat majd azt veszem eszre hogy nem arra visz mert talalt egy fel perccel rovidebbet, az meg nem erdekli hogy keresztul visz akar a legszarabb utakon, akar lakoovezeten stb..
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
PACSA75
őstag
válasz timelord1987 #298246 üzenetére
Ne már, hogy az anyaghasználat a szempont. Az iPhone prémium lesz mindig: rozsdamentes acél vs titán? Biztos, hogy nem ez lenne sorsdöntő szempont számomra telefon váltásnál.
Azt hogy érdemes e venni 15 Pro- t, arra fennebb érveltem. Ha pedig a szín a kérdés, szintén nem tudnék válaszolni. Ha neked a fekete tetszik (nekem igen), akkor azt kell venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest