-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
szpeti40 #44458 üzenetére
Erröl van szó.
Nem csak direkt zavaró tényezök merülnek fel, amiket ki tudsz fizikailag kapcsolni, hanem eleve a tudat, hogy ez nem csak egy papir, amire normál felhasználás mellett csak irni tudsz az asztalon, hanem egy olyan eszköz, ami megannyi lehetöséget rejt magában, ezért jönnek a gondolatok, hogy most ezt lehetne + azt lehene csinálni, és ezek elterelik a koncentrációt adott téma megértésétöl. DE mindez mint irtam igazából csak egy kezdeti álapot, ezt meg lehet szokni (az eszközt) és meg lehet tanulni kezelni a helyzetet is, csak egyénfüggö, kinek meddig tart, ha valóban célja a tanulás.Szvsz megfelelö idöben megfelelö környezetben igenis kell a szoktatás a modern környezethez, hiszen nem lehet mindent papiron kezelni, viszont (ismét szélsöséges példaként) egy általános iskolát épp csak elkezdö iskolásnak még korai. Hogy pontosan hol lehet elkezdeni a szoktatást a több és több zavaró információk közti koncentráció és az eképpen lefolytatott tanulás felé, na azt szvasz nehéz eldönteni. De szerintem kell és hasznos - mindent egészséges keretek között tartani, ezért az iPad-röl tanulás is lehet hasznos, nem csak eszköz adta lehetöségek terén, de az önfegyelem fejlesztése terén is, ha tanulásról van szó.
Végeredményben leegyszerüsítve a dolgot: minden eszközt lehet jóra és rosszra használni, SAJÀT döntés, hogy mire használod és mennyire háritod el a zavaró dolgokat közben. Mindehhez viszont már el kell érni egy kort, hogy ne csak csapódjon az ember jobbra balra elcsábulva, hanem határozottan tudja, mit akar. Középiskola vége / Egyetem már biztos jó idöszak erre. Amúgy meg ez annyira általános megálapitás, hogy megannyi ellenpélda lehet, akiknél más korban / helyzetben is jól müködik.
Ez már megint hosszú lett, inkább nem írok több véleményt erröl a témáról itt...
-
moleculez
veterán
válasz
szpeti40 #44438 üzenetére
Engem a matematikai képletek felismerésével vett meg anno, amit “nyomtatottá” alakít kézírásból. Egyetem alatt sokat használtam. Aztán rajta is maradtam, a kézírás felismerése is nagyon jó (az utólagos formázás kicsit körülményes, de jeleztem és mondták hogy dolgoznak rajta). Plusz apple környezetben szárnyal igazán, mivel cross platform és van macre is és iphonera is így mindenhol tudom használni, icloud meg mindent syncel ahogy illik.
-
-
bigrob
őstag
válasz
szpeti40 #43536 üzenetére
Köszönöm, illetve a többieknek is!
Igazából a gépen menő játszadozást úgyse váltaná le semmi, tényleg nekem annyira kellene, hogy este lefekvés előtt tudjak nézni valamit, TV-t nem kapcsolom be ilyenkor, asszonyka aludjon nyugodtan
Konkrétan fel van ragasztva most is adapterrel a szekrényre.
Nagyon ritkán venném/veszem ki onnan.
-
arn
félisten
válasz
szpeti40 #43422 üzenetére
De lehet a csucsaramokat utana nem tudja, es ritkabban kapcsol fel rendesen. Darabosabb a korabbihoz kepest, foleg a js heavy oldalaknal erzodik. Nem porog semmi sem a hatterben.
Az ipad air2nel is az volt, hogy gyorsabb hwe volt, mint az utana megjeleno mezitlabas ipadnak, de a butabb, de frissebb ipad gyorsabb volt erzetre. Nem csak en tapasztaltam, hanem a haver is, kb egy idoben vettuk. Aztan ezutan jott az iphoneos battery botrany.
Eleg sokaig megvolt az az ipad, a vegen mar 20-30%os akkunal volt hogy kikapcsolt, mint amikor 1%on van, pedig a sw alapjan vmi 85%os volt eladasaskor. Azt hittem, ezen mar tullendultek, de hogy most kozelit a masodik evehez, ezen a tableten is kezd dejavu erzesem lenni.
Meg az sem erdekelne, ha le kellene cserelni, de az m2 ugyanennyi rammal minden, csak nem elorelepes.
-
válasz
szpeti40 #43413 üzenetére
Nem hiszem, az ipad 10 minden irányban nagyobb egy milliméterrel és vastagabb is jóval.
Plusz a pro-ban 4 hangszóró van így nem hinném hogy ugyanott vannak a mágnesek. Esetleg egy ifixites képen kikeresheted őket, de én nem venném meg rá, már a vastagság különbség miatt sem. -
koma106
senior tag
-
koma106
senior tag
válasz
szpeti40 #43268 üzenetére
Szerintem ne nyomogasd a wifit. Nézd meg az akkumulátornál, hogy melyik app fogyaszt a legjobban, nyomj egy kényszerített újraindítást, lehet csak "beakadt" valami.
Érdemes megnézni az akku állapotát, ciklusok számát (windows - 3utools, mac - coconut battery) is, mielőtt cseréltetsz. -
jófejsrác
senior tag
-
válasz
szpeti40 #42794 üzenetére
Jelenleg nekem is 2018 12.9 van, most lesz 2 éves nálam. Szerintem a mai napig megállja a helyét minden területen. Ár függvénye minden. Ha alig drágábban találsz 2020asat, vagy picit drágábban 2021 M1-eset, akkor azt kell venni, de sajnos azok nem "alig", hanem jóval drágábbak szoktak lenni - annyival többet meg nem ér
2018 Wifi ~ 160-170 környékén vennék
2020 Wifi ~ 200-220
2021 M1 Wifi ~ sajnos ez már 300 körül megyde alig van eladó, mert akinek van, nem akarja eladni mert az M2 mocsok drága lett.
Az iPad Pro 9.7 óta csak Pro iPadjeim vannak, és már régen volt sima iPad-em, kb pont ez (a hangszóró) volt az egyik indoka ennek.
Bár sosem hallgatok rajtuk zenét, vagy huzamosabb ideig bármit, de ezerszer komfortosabb, hogy elforgatva nézel egy videót és Stereo hangszórók vannak rajta, mint hogy egyetlen oldalról cicereg.De a legfőbb jóság, amit tud, az a ProMotion 120Hz kijelző. Ég és föld, nagyon nagyon jó dolog. Sima tabletet utána a kezedbe fogsz, és nem érted, hogy miért laggol - pedig nem laggol, csak a 120hoz képest a 60 már elég fapadnak hat.
2020-as Pro 99%-ban megegyezik a 2018assal, ugyanaz a CPU (+1 GPU mag, ami kb semmit nem jelent) illetve +1 kamera (+ a Lidar). Ja és alapból már 128GB tárhellyel adták.
Ja és iPaden nincs Akkumulátor egészség ellenőrzés beépítve, érdemes a vásárlásnál ránézni külső programmal: Windows - 3uTools / MacOS - Coconut Battery. Kiírja a ciklusok számát, és a jelenlegi maximális kapacitást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Ipad A16 128GB Blue , Bontatlan, Aktiválatlan
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Pad 6 128/8GB Silver
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Folio Apple 3 év garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest