Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Színes AirPods prototípusok bukkantak fel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsírkrétamen
senior tag
Sziasztok!
Valami olyan programot keresnék ipadre, amibe fel tudnám előre vinni a dolgokat, hogy aznapra milyen teendők vannak (akár felvinném előre), küld értesítést ha valamit időpontra írok be és akár van benne ilyen checkbox rész is amivel ki tudom húzni-jelölni ha valami kész. Vagyis ilyen teendők-lista app kellene. Kint lenne az ipad az étkezőben és akkor a család minden tagja látná az aznapi listát. A sima jegyzet app nem jó, és a sima naptár se vált be. -
Zsírkrétamen
senior tag
Nekem tetszik az új 26, stabilan fut az M1-es Air-emen. Azt nem tudjátok, hogy az ablak méretezési gombokat (meg a bezárást, meg a tálcára tevést) hogy lehet fixre odavarázsolni? Nekem tetszik hogy már vannak, kicsit macos-esebb feeling nekem, de még mindig minden teljes képernyőn nyílik meg, és ha akarom a gonbokat látni még mindig fentről kell legyeznem hogy megjelenjenek.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Alex91
üzenetére
Biztos igy van, de fél-1TB-nyi nyersanyagot nem tudok máshogy tárolni, és (bár ugyan gondoltam hogy írok már erről egy szösszenetet, hátha másnak is érdekes lehet) egyébként a finalcut tökéletesen kezeli, és még így is jóval gyorsabban renderel egy m1-es ipad, mint hasonló árkategóriájú windows-os gépek
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Nincs, én egy Samsung 1tb-os külső ssd-t használok, de próbáltam már 1tb-os hdd-t is (ez mondjuk nem c-s volt hanem sima usb-s), azt is szépen kezelte. Ha mondjuk videókat tartana rajta, akkor mindenképp ssd-t vegyetek, mert hdd-ről nem lehet vágni, túl lassúnak ítéli a rendszer. (Az kimaradt hogy nekem M1 air-em van, de gondolom a sima ipad is ugyan azokat tudja kezelni)
-
Zsírkrétamen
senior tag
Nekem ilyenem van, csak német kiosztású, így a hosszú Í-n kívül nem buktam semmit. Lassan egy hónapja van meg és még nem kellett tölteni, pedig este használom a benne lévő bill megvilágítást is. Ezzel együtt mondjuk már egész szép súlyt nyom a kis Air. Sokáig vergődtem hogy kell-e nekem bill vagy sem, de minden forintot megért.
ESR oldalról kell venni, első vásárlásnál 10 vagy 15% kedvezmény is van, kevesebb mint egy hét alatt itt volt. -
Zsírkrétamen
senior tag
Van valami torrent kliens ipadre? Jó a webes is, de az utorrent lite féle stream-es dolog nem.
-
Zsírkrétamen
senior tag
válasz
consono
üzenetére
Ha veszek egy adaptert, amibe be tudom rakni az sd kàrtyát meg az ssd-t is, akkor csak áthúzom az egyik helyről a másikba a fájlokat. Gondolom én, meg a videókból ez jön le
Nem videó készítés a munkám, ez full hobbi, videók a családnak, meg az utókornak. Motoros utazások meg az esküvőm videóit kéne mielőbb megcsinálnom, de munkahelyen ugye nem megy mert nincs min megcsinálni, otthon meg nyaggat a párom hogy csézzünk inkább
-
Zsírkrétamen
senior tag
Azért nincs időm otthon vágni, mert otthon csak játszom

Ipad melletti érv még, hogy így évvégére gyűlt össze egy csomó videós anyagom, lehet elszöszölök vele 1-2 hónapig, majd megint megunom. Ha ezt eladom pár hónap múlva, nagyon max 50 rugót veszít az árából. Egy windows-os kisebb de erősebb laptopot mondjuk nem adnék el, de az a megvétel pillanatában sokkal többet veszít az árából, általában.
-
Zsírkrétamen
senior tag
Sziasztok!
Ipad vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a tanácsotokat, megéri-e egyáltalán arra a felhasználásra amire tervezem Ipad-et venni.A kiszemelt modell: Ipad Air 11” M2
(Előzmény: Alapvetően Windows-os vagyok, de amikor megjelent az M1-es chip, beruháztam egy M1-es Macbook Air-re. Azért vettem, mert akkoriban csak PC-m volt, és akartam egy laptopot amit vihetek magammal mondjuk munkába, és bárhol tudok videót vágni. Nagyon szerettem, de nem sikerült a Final Cut-ot megszoknom, netezős laptopnak meg kicsit drága volt, így eladtam.)
Most hasonló felindulásból bukkantam rá az Ipad-re.
Azóta már laptopra váltottam (ryzen 9 8.gen, 4070), amit szintén nagyon szeretek, de ezt se tudom magammal vinni a munkahelyre, mert elég nagy, hangos, de otthon tudok rajta vágni, csak otthon sosincs rá időm. (Jogos gondolat, hogy az Ipad árát egy másik, erősebb de kisebb Windows-os laptopra locsoljam, ezen is gondolkodok még.)
Szóval, alapvetően videókat vágnék rajta, Davinci-t használom már egy ideje, videók alapján az jól megy az Ipad-en is.
Kérdés: Az M2-es chip vajon gyorsabban renderelne mint a jelenlegi laptopom?
Másik szempont, hogy gyakran járok motoros túrára, vidékre szülőkhöz, nyaralni…van erre a célra egy 13”-os i5-ös laptopom, ami pici és vékony, de már nem bírja el a 4k-s raw videókat, így mondjuk a szálláson meg se tudom nézni mit rögítettem, majd csak otthon. Azért viszem még most is ennek ellenére, mert a netflix megy rajta, meg mindent azonnal backup-olok külső ssd-re. Ezt mondjuk simán kiváltaná az Ipad, sőt ugye többet is, mert ezen nem csak vissza tudnám nézni az aznapi felvételeket, hanem akár el is kezdhetnék vele rögtön dolgozni.
Kiváncsi lennék pár személyes véleményre, mert ugyan néztem rengeteg külföldi YT videót erről, de nagyon sok a fizetett videó.
Macbook most kiesett, abból is “csak” M2-es férne bele az árba, akkor meg már egy Ipad-et egyszerübb hordoznom, meg kisebb is. Ipad Pro meg azért esett ki, mert abból meg csak M1-es férne bele a költségvetésbe, és nem találtam olyan tulajdonságot, amiért az nekem megérné.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű, makulátlan Galaxy TAB 10 ULTRA 14.6" 12 GB/256 GB WiFi holdszürke AZONNALI CSEREGARANCIÁVAL
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- iPad Pro 11-inch M2 Wi-fi + Cellular 5G 128GB Silver
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest