Új hozzászólás Aktív témák
-
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2425 üzenetére
Vensmile i10-en a ventilátor nem jó a hűtésre?
Mindenképp EU raktárból szeretnék rendelni, így ha Wintel mellett döntenék, akkor megvárom míg lesz ott készleten. -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2415 üzenetére
Srácok, ez a kis gép egy csoda!
Most nyomtam rajta egy kis Crysis-t! Tudtam, hogy ez egy kiugróan jól megírt program, de azt nem gondoltam volna, hogy a Wintelen is eldöcög! Full hd felbontás és alacsony grafikai beállítások mellett 72-77°C-ig hevítette a magokat, azaz akár még ezt is lehetne tolni a kis géppel!
Nem ezen fogok játszani ezt követően sem, de jó tudni, hogy stratégiai és kalandjátékok tömkelege, ill. 1-2 jobb fajta, régi akciójáték is ráereszthető.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2404 üzenetére
GTA III szépen megy rajta full hd-ban, CPU max. 70°C volt, ami annyit tesz, hogy bátran tolható rajta. Ez a legrégebbi akciójátékom, amit néha előveszek, ebben a műfajban ennél kisebb gépigényű cuccom nincs. Még majd kipróbálok rajta ezt-azt.
Nyugi, nem hülyültem meg, tudom, hogy nem játékra van kitalálva a dobozka, csak tesztelgetem.
-
Kozy10
tag
válasz
interstate76 #2410 üzenetére
Köszi a választ, készpénzes a kupon
tervezem egy wines lejátszó vételét, ezért gondoltam,hogy erre felhasználom.
nincs szüksége kijelzőre, viszont ecigire sem
ennyire nincs a véremben a biznisz, nem is gondoltam erre, hogy veszek belőle valamit aztán eladom
lehet elmegyek ebbe az irányba, köszi a tanácsotesetleg vezeték nélküli billentyűzetet vagy touchpadot tudtok ajánlani ilyen mini pc-khez?
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #2408 üzenetére
Kivártam valami kiárusítást, 35 korül jutottam hozzá. Most sem sokkal drágább egy DS214se. Szerintem mini pc csak akkor jobb választás, ha játszadozni akarok vele. Esetleg annyira nincs pénzem, hogy nem telik külön médialejátszóra.
-
tboy72
aktív tag
válasz
interstate76 #2404 üzenetére
Örömteli hír!
Nekem is megjött a még novemberben rendelt Wintelem, úgyhogy már a PIPO X7 mellett az is van a lakásban. Még nem szedtem szét, így nem tudom milyen hűtés van benne, de egynlőre nem melegszik túl. (igaz csak kodi filmnézésre van befogva)
Én NAS-nak egy kis szervert csináltam, nem került az egész többe 15000 Ft-nál, asrock brazos lap, 2 GB ram 100W-os használt táp és egy 400 Ft-ért vett telekomos minitoronyban van összerakva. A brazos lapon gigabites háló van, és 4 SATA3 csati. lóg rajta 3x3TB WD RED és mindenki boldog. Egyszerre általában egy vinyó megy benne igy szerintem nem fogyaszt 25-30w-nál többet. Egyszerre kb 3-400 torrent megy róla plusz bármikor képes a gigabites LAN-on kiszolgálni a háztartásban lévő eszközöket adattal (asztali gép, laptopok, tablet, mobilok, kisPC-k médialejátszó stb. -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2403 üzenetére
Hát, ilyen a mesében sincs! Több ilyen külső hdd-házikóm is van, természetesen nemcsak azt próbáltam korábban sem, amiben a wintel állandóan eldobálta a vinyót, hanem rákötöttem mindenféle variációt (cserélgettem a házat, a vinyót, az Y-kábelt és a tápot is).
2 nappal ezelőtt észrevettem, hogy megüresedett egy fekete színű, gondoltam, azt még kiróbálom (úgyis egy WD Black HDD-ről beszélünk, hát legyen fekete házban!
). Beleraktam a vinyót, rádugtam a wintelre és azóta vígan kezeli (2 amperes külső tápot kap). De közben a másik ház, másik vinyóval szépen működik egy másik (androidos) mini pécén, szintén külső táppal, tehát az a külső ház és az az Y-kábel is jó.
A lényeg: számomra teljesen érthetetlen módon a helyzet megoldódott. Most is a wintelről pötyögök, miközben a vinyó vígan pörög, mert a menyecske rákapott a Plex-re. Nagyszülőknél már be sem merem üzemelni, mert szétpörgetnék a lemezt!
Ja, és a Wintel pedig 45-50°C-os, pedig futnak a szokásos progijaim (vírusirtó, PMS, Tixati, böngésző). A belső hálózati elérés olyan 30-45 Mbps-mal működik, ami ugyan lassabb, mint amilyen egy NAS esetén lenne, de így, hogy nem dobálja el a vinyót, le nem cserélném semmi pénzért.
Csináltam rajta egy kis játéktesztet: régebbi, point and click kalandjátékokat (pl. Syberia 1-2) simán futtat, a cpu pörgetése és/vagy felmelegedése nélkül. Majd még kipróbálok rajta ezt-azt, a hétvégén biztos lesz időm.
-
válasz
interstate76 #2401 üzenetére
Nem egészen világos, most a külső vinyót tápláltad meg ezzel az AC Ryan cuccal, vagy a wintelt?
Külső tápos usb hubra próbáltad már rádugni az összes usb-s cuccot, a vezetéknélküli bill+egeret is? Ezzel ki lehetne zárni az usb enegiaellátását mint tényezőt. Ugye jól emléxem, hogy ebben még a LAN kártya is usb-re van kötve?
Megpróbálnám a helyedben az usb drivereket frissíteni, főleg a vezetéknélküli bill+egérre gondolok. Egyébként én is megfigyeltem már egy ehhez hasonló jelenséget, csak én egy sony vaio laptopon, néha, mikor kihúzom belőle a (külső tápos) vinyó usb csatlakozóját, hallom a bimbam-ot, hogy minden usb-s cuccot (egér, billentyűzet) leválaszt és újra csatol, az egér pl. addig nem is mozdul. Na ez van szerintem nálad is, csak nálad akkor, amikor a vezetéknélküli egér (vagy bill) visszatér készenléti állapotból (mikor az asztalon pihen és nem nyúlsz hozzá). Persze az ok még mindig ismeretlen...
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #2399 üzenetére
Nem lehetetlen! A Pipo-t még az első hónapokban árulták 2A-es és 2.5A-es táppal is, az enyémhez az utóbbi van, a 2A-esre többen is panaszkodtak külföldi fórumokon, hogy kevés. Szüleimnél lévő Wintel tápja 3A-es.
Jó, mondjuk nem mértem ki...
-
sanzi89
addikt
válasz
interstate76 #2397 üzenetére
Nekem nagyon táp problémának tűnik.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2395 üzenetére
Talán másnak is hasznos lehet, így megírom, hogy megvan a probléma forrása: vezetéknélküli egérrel és billentyűzettel használom a wintelt, és ha ezek a perifériák nem aktívak, akkor esze ágában sincs eldobni a hdd-t, ha használom őket, akkor pedig gyakran megesik. Ezért van az, hogy éjszaka, ill. ha csak távolról piszkálom, akkor semmi gondja vele, ha viszont ott ülök a gép előtt, akkor le kell választanom a vinyót, mert úgyis hamar eldobná.
A Wintel oldalán van 2 usb port, az egyikben van a hdd, a másikban pedig az egér és a bill. vevője. Ha utóbbit egy micro usb - otg kábel segítségével átdugom a hátul lévő micro usb portba, akkor tovább bírja a hdd leválasztása nélkül, de egy idő után akkor is eldobja.
Ez mitől van? Mégsem elég a 2 amperes táp a vinyónak?
(#2396) Daneor Korábban írták páran, hogy a Pipo esetén a nagy, szellős háznak köszönhetően elég volt laptophűtőre tenni és azon használni, így nem bukod a garit, ill. saját tapasztalatom a Wintellel, hogy amit nemrég rendeltem eBay-ről, abban akkora hűtőborda van, hogy ha nem nyúzod nagyon keményen, akkor extra hűtés nélkül is használható. Járt nálam korábban 2 másik, azokban jóval kisebb borda volt és muszáj volt mókolni velük egy kicsit.
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
interstate76 #2389 üzenetére
Fut valami a procit (rendszert) monitorozó progi?
Pl RealTemp, Core-Temp, STB...
Sztem próbáld meg egyszer nélkülük... -
válasz
interstate76 #2391 üzenetére
Vagy eldobta ugyanannyiszor azokat is, csak gyorsabban újracsatolta és nem vetted pont észre. Vagy akkor pont nem tologattad az egeret. Az energiagazdálkodásnál az USB portnál nincs véletlenül bepipálva az, hogy a gép kikapcsolhatja az USB-t energia spórolás céljából?
-
válasz
interstate76 #2389 üzenetére
Az egér meg a billentyűzet is usb-re van dugva? Figyeld meg, hogy azokat is eldobja-e ilyenkor. Ha nem, akkor nincs több ötletem.
-
válasz
interstate76 #2387 üzenetére
Életemben nem találkoztam olyannal, hogy ram miatt eldobott hdd, szerintem ez vmi hardverspecifikus hiba lehet.
-
válasz
interstate76 #2382 üzenetére
Ha az Y kábel usb részét kihúzod a wintelből, akkor pörög a vinyó? Mert tényleg semmi köze a ramhoz az eldobálásnak. Lehet, hogy magát az usb portot dobja el nagyobb prociterhelés mellett, valami általam ismeretlen okból.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #2382 üzenetére
Én külön tápos HUB-ra kapcsolt vinyót használok, és még sosem dobta el a vinyót, csinálhattam bármit a ketyerével. a RAM telítettségének szvsz nem sok köze van a vinyó eldobásához...
-
válasz
interstate76 #2380 üzenetére
A vinyó energiaellátása miről megy?
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2376 üzenetére
Egyértelműen a RAM szűkössége okozza a külső hdd eldobálását. Tegnap délután óta szépen ment (pedig este nyüstöltem egy kicsit hálózaton keresztül a PMS-t), reggel teljesen rendben volt, aztán amikor már 5-6 lapon böngészgettem és elindítottam egy letöltést is, akkor fogta és megint eldobta a külső vinyót.
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #2374 üzenetére
Ha van a biosban hőmérséklet kijelzés, akkor azt kell referenciának venni. Ha van pl. egy beállt idle hőfok, akkor azt meg kell jegyezni, gyorsan reboot a biosba, megnézni a valős hőmérsékletet, akkor kiderül, hogy az a bizonyos szoftver mennyivel mutat többet vagy kevesebbet. A normálisabb szoftverekben szokott lenni kompenzáció a beállításokban. Azt be kell lőni, és akkor ugyanannyit fog mutatni mint a biosban. Ha nincs a biosban, akkor fogalmam sincs, mert ami értéket szoktak mutatni, az a proci belső hőmérőjétől származik, a szilícium lapka belsejének a hőfoka, azt meg kívülről nem nagyon lehet mérni. Esetleg pl. egy infrás hőmérővel rá lehet mérni, és arra kalibrálni az összes ilyen szoftvert, de az nem lesz ugyanaz az érték mint amit a processzor ad.
-
paparazzi2
tag
válasz
interstate76 #2339 üzenetére
Kb 1 hónapja. Akkor még 97 dollár volt.
Valami nem stimmel vele.
Használ ilyet valaki?
Pendriveról próbálom újraéleszteni, de nem megy.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2266 üzenetére
Ma megcsináltam az új Wintel W8-as hűtését. Amikor szétszedtem, sokkal nagyobb hűtőborda fogadott, mint a korábbin (gyakorlatilag az összes helyet kihasználták a dobozban), de azért ennek is kivágtam a tetejét. Nem annyira, mint korábban, csak egy 20x40 mm-es lyukat csináltam, hogy "levegőzni" tudjon a 2 db, egyenként 20x20x6 mm-es hűtőborda és hogy akkor is jól mutasson, ha nem teszek a tetejére még egy nagyobbat, mint a múltkor.
Szóval megint tettem a gyári hűtőborda és a doboz tetejének alsó felén lévő fémlap közé szilikonos hővezető lapot, ill. ragasztottam a gyárira még 2 db, kisebb hűtőbordát. Igen ám, de a mostani gyári borda nemcsak szélesebb és hosszabb, de vastagabb is, mint a korábbi, így a felragasztott hűtőbordák teteje nem egy szintben van a ház tetejével, hanem kilóg. Szerintem nagyon jól néz ki, de ha tenni szeretnék rá egy nagyobbat (ami kelleni fog, mert a múltkori hűtés hatékonyabb lett), akkor jobb lenne, ha nem lógna ki. Na mindegy, csak oda akartam kilyukadni, hogy igyekeznek a kínaiak, de egyszerűen nem elég a passzív hűtés egy ilyen zárt dobozban. Csak azt nem tudom, hogy akkor mi a helyzet a tabokkal? Azok is ugyanígy melegszenek?
-
válasz
interstate76 #2305 üzenetére
De jó ez.
Tényleg kéne rá egy VICE emulátor és néhány C64 játék, és tökéletes a fíling.
Igen kár, hogy nemigen lesz belőle magyar billentyűzetes...
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #2305 üzenetére
Nagyon tetszik! Egyből a commodore villant föl előttem. Ha nem lenne ott szüleimnek a Wintel, meg is venném nekik, sokkal ideálisabb lenne egy ilyen a monitoruk elé.
-
GrandS
senior tag
válasz
interstate76 #2287 üzenetére
Csak tőled volt az idézet.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2285 üzenetére
Tévedsz, nem ez a hobbim, de szívesen csinálom. Nem az ismertségért, nem az elismerésért, és nem pénzért, hanem mert bosszant a "rendetlenség". Vagy szerinted a rendmániás is szívesen takarít?
És még mindig igen, nézzd meg a Mediamarkt miből él és mit hirdet, és mi...
Szóval ha majd fényképezőgépet fogok neked linkelni, 1 millás objektívvel, akkor igazad lesz.
Részemről én is befejeztem
Bocsánat az off-ért. -
GrandS
senior tag
válasz
interstate76 #2285 üzenetére
akkor sztem fejezzük be ezt a témát <-- Így legyen.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2283 üzenetére
Neked az verte ki a biztosítékot, hogy a végére biggyesztettem, hogy aki innen jön vásárolni, az akciósan megkapja (közel a beszerárhoz).
Akkor sem tudtam veled megértetni, hogy a teszt a fórumtársak kérésére készült, és sem ez az oldal, sem a munkahelyem nem fizetett érte. (majd én hallgattam, hogy miért adtam ennyire olcsón)
De rávilágíthatok másképpen is, külföldön működik a közösségi támogatás, a'la "hívj meg egy sörre - paypal", itthon nem.
Tehát vagy hozzájutok teszt készülékekhez, és a saját szabadidőmben tudom fejleszteni őket, (így viszont forogniuk kell), vagy nagy ívben az egészre...
Egyet tudok, rengetegen voltak bent ennél a cégnél akik Kínából vették a készüléküket, és ingyen javítottam amit tudtam, anélkül, hogy a cég nyekergett volna.
Ez is azt mutatja, hogy inkább közösség építő, és amennyire lehet, nem haszonleső/központú.
Tehát ha reklámnak veszed azt ami a cégnek és nekem veszteséget hoz, akkor megígérem többet nem próbálom veled megértetni az okát -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2277 üzenetére
3 vagy 4 típust forgalmaztunk, mindegyik úgy hullt mint a le irtózott legyek...
Soha többet Tronsmart!
És az a baj az egészben, hogy teljesen mindegy volt rk3188, s802, s812, vagy rk3288. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2273 üzenetére
És még egy...
Láttál Tronsmartot az oldalunkon?
Szerinted véletlen?
Nem az -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2273 üzenetére
A kedvedért meg, ezen nem is vitáznék. (De azért felmerül a kérdés, hogy ha nem itt dolgoznék, miben más mint a többi link?) Mert ugye ezt beszéltük, hogy egy egyszerű senki vagyok ennél a cégnél, tehát semmit nem nyerek vele ha bárki itt vásárol. Így aztán tudod mi a véleményem...
Egyéb iránt januártól nem itt dolgozom, és ugyan úgy fogom linkelni az itthoni boltokat.
Amit linkeltél most akciós, mert igen nagy beragadt készletük van belőle, ezt konkrétan tudom.
Már ha van még -
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #2269 üzenetére
Ő annyit kérdezett hogy fizettél-e vám-ot, ezek szerint akkor Te kikerülted.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2269 üzenetére
Ezért az árért biztosan nem vennék még használt laptopot sem, inkább a J1900.
Ezeket legalább lehet fejleszteni. -
rwu
tag
válasz
interstate76 #2266 üzenetére
2 kérdés:
Vámon megfogták?
19es monitorral használnám/nk de sajnos dvi-os a moncsim. Átalakitóval menne szted?Ez pedig mindenkihez:
http://m.ebay.com/itm/Quad-Core-Mini-PC-Bluetooth-Wifi-TV-BOX-Intel-Desktop-Windows-10-2GB-32GB-HDMI-/351580375573?nav=SEARCHSztetek ez milyen?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2264 üzenetére
Fuh, ez tényleg nagy jó vétel ennyiért. Kár, hogy most az asszony leszedné a fejem, ha megrendelném
De észben fogom tartani, mert lesz ez még olcsó máskor is. Lehet lassan beindul az árcsökkenés. Ha azt nézzük, hogy valószínűleg nem drágább egy ilyet előállítani nekik (ram, hdd hiánya), akkor nem kizárt, hogy fog még ez állandósulni. -
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #2254 üzenetére
Lehet, de az nem opcio.
Szoval, ilyen intel cucca senkinek nincs?
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2247 üzenetére
És a MeegoPadok is ilyenek, sőt, még rosszabbak.
Volt rá itt példa, nem is hoztam teszt után egy darabot sem, pedig őrületesen keresték. -
s_e_n_k_i
tag
válasz
interstate76 #2238 üzenetére
Szia!
Ezzel tisztában vagyok. De legalább legyen egy hét garancia, addig meg lehet nézni, hogy működik-e, jogtiszta-e a Windows, stb. Egy kinai webshopbol rendelt kütyünél azért eléggé nehéz egy ilyet gyorsan keresztülverni. -
Gork
tag
válasz
interstate76 #2231 üzenetére
Bocsánat, figyelmetlenül olvastam - munka közben.
Ok, megpróbálom várhatóan hétvégén, és majd jelentkezek, ha gond lenne. Köszönöm szépen az infókat!
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #2229 üzenetére
Nem, nincs több partíció, ennyi az összes.
Szerintem maradok a biztos partícióknál és akkor nem lesz vele gond - remélhetőleg. 128 Mb-ért most nem fogok rizikózni...
Amúgy a programpontokat jól írtam az eredeti leírásomban? Ezeket kell végignyomkodnom?
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #2227 üzenetére
Az a 128-as kijelölt lesz szerintem a 350-es windows boot. Az ESP az az efi shell helye, azért nem árthat meghagyni. A második 64 megástól a kijelölés fölöttiig lesznek az android dolgai ha minden igaz, de azért megnézném android alól egy DiskInfo progival. Az 1 gigásak lesznek a cache és a system, a 4.5 a data, a többi kicsi meg android rendszer partíciók (boot, kernel, gpt, recovery, stb). Ha nem sikerül akkor max. újra kell rakni a windowst (ha nem téglázza le a gépet). Azért érdemes lenne az egészről egy mentést csinálni acronis-al minden piszkálás előtt egy külső hdd-re, ha valami beüt akkor vissza lehessen állítani.
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #2050 üzenetére
Szia/Sziasztok!
Csak most vette észre, hogy kaptam választ a partíciós kérdésemre - utólag is bocsánat.
Válaszodon felbuzdulva letöltöttem a progit, de ami fogadott - hát azzal nem mentem sokra. A csatolt képen látható, de hogy milyen partíciók vannak a gépen, de hogy ebből melyik lehet az androidos partíció, ötletem sincs. Szerinted, szerintetek? Talán az ext3-asok? Nem akarom, hogy véletlenül kirántsam magam alól az op.rendszert...És ha sikerülne megtalálni a helyes partíciókat, akkor a bal oldalon Wipe partition, majd Copy partition wizardra kéne bökni?
Előre is köszönöm a javaslatokat!!!
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #2207 üzenetére
Nagy szám van? Mert egy kicsi kínai azt mondja hogy pl. Intel chip-es... aztán megkapom, és valami szar, erre aztán nagyon lehet számítani... Mondjuk azóta találtam vaterán is hasonlót, de nyilvánvalóan az ugyanazt adja el, amit ebay-ről is lehet rendelni... a hirdetésben is szerepel hogy 25 nap is lehet a postázás...
Csak azt sugalltam, hogy szerintem az eladó sem mindig tudja, hogy épp mit ad el... és mint mondtam, 180 Ft-on nem nagyon lehet mit veszíteni... főleg most hogy valamiért a Wintel LAN-ja is valahogy megjavult. -
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #2203 üzenetére
Túl nagyot nem tudok vele bukni (180HUF), ezeket hirdetik. Ha berendelem kurva drágán is járhatók úgy hogy 8 Mbit-est kapok... Mert most ezzel azt sugallod, minél drágább annál szarabb...
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #2127 üzenetére
Nekem már a gyárilag a hűtőbordás verzióm van. Modolni nem modoltam, ha csak az nem annak számít, hogy levettem róla a burkolat felső részét és úgy használom.
Ez így bár kevésbé esztétikus, de normál használattal teljesen jól elketyeg egy HDTV-re kötve 1920x1080-as desktoppal. Seedelés és egy 1080-as 2-3 Gb-s film nézése közben 68-72 fok között ketyeg. Chrome 3-4 ablakkal, plusz Spotify, plusz seed szintén olyan 65-72 fokig pörgeti. Játékról sajnos nem tudok nyilatkozni, bár neten lehet találni fórumokat, ahol összegyűjtötték, hogy milyen játékokkal milyen fps.eket értek el.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2121 üzenetére
Ez egy jó kérdés.
Nem ízt írom, hogy nem megy vele a fullHD, de néha meg-meg akad egy szemrebbenésnyi időre. -
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2103 üzenetére
Chrome jutubbal 100%-on porgeti a magokat, zsenialis...
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2071 üzenetére
Igen, erre gondoltam en is, de a 75 fok sok? Bar nyilvanvaloan romlott a mokolt hutes, 60 fokrol nem igazan mozdult el anno... :/
-
frankdelgado
őstag
válasz
interstate76 #2065 üzenetére
Igazábol az eladott AMD-s viianyóra pörgetős pc után a fogyasztás annyira nem mérvadó.
A HTPC-s topikban olvastam egyszer, hogy ha biztos akarsz lenni a dolgodban, akkor full hd-s lejátszáshoz 2-4 magos, legalább 2 ghz proci, +4 giga ram illik.
-
frankdelgado
őstag
válasz
interstate76 #2063 üzenetére
Vagy akkor marad az eredeti elképzelés, építek egy mini itx házas HTPC-t, ami játékon kívűl mindent tud. 50-60 ezerből azt is megúszom.De az már egy másik topik.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2024 üzenetére
Én már most tudom, hogy lesznek...
De nekem azóta sincs gondom a Pipoval, csak a hűtést kellett megcsinálni. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2018 üzenetére
Nekem a Zidoo X1 is tudja a kadenciahelyes lejátszást. 40 Dollárt simán megért nekem.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2016 üzenetére
OpenElec sok armos készülékre van.
M8s, M10, M12, Minix...stb -
Upo
addikt
válasz
interstate76 #1995 üzenetére
És be tudsz lépni del-el a biosba vagy csak windows alól a speciális rendszerindításból?
-
Upo
addikt
válasz
interstate76 #1993 üzenetére
Hát én nem biztos, hogy piszkálnám a fast bootot. Többek között a biosba lépés billentyű figyelést is kihagyja, akkor del-el már nem lehet belépni, csak a windows ha elindult akkor a helyreállítási menüből. Ha bedöglik a windows, akkor nem tudsz bejutni a biosba. Eddig egy megoldás volt arra a helyzetre, ki kell forrasztani az alaplapról a bios chipet és beflashelni egy biost amin ki van kapcsolva a fast boot, utána visszaforrasztani, de ahhoz kell lennie egy megfelelően lementett chip tartalomnak, amit a jól beállított kiforrasztásával és lementésével lehet megkapni. Vagy kikapcsolva tartani a fast bootot, és kivárni azt a +fél másodpercet bootoláskor.
A biosban bármit állítasz, nem jön vissza a boot menü. Akkor nincs benne reset gomb, szét kell szedni a gépet, az említett 2 padot összezárni a panelen, és úgy bekapcsolni, akkor indul boot menüvel, ott meg be kell pipálni hogy mindig megjelenjen. Valami kikapcsolta azt az opciót, és csak így lehet visszaállítani.Szerk: Ja, és ha megcserélteted a boot opciókat, akkor az uefi shell fog elindulni, az egy parancssoros dolog, parancsokat kell begépelni. Pl. a biost is így lehet flashelni. De azzal nem fog semmire menni, hogy fekete háttéren megjelenik egy villogó kurzor.
Sőt, ha azt csinálja amit írtál, fast boot bekapcsolása, és a windows helyett az uefi shell-ben indítja a gépet, akkor hogy fog belépni a biosba? Ki fizeti a forrasztgatást?? -
satmen
tag
válasz
interstate76 #1991 üzenetére
A Boot menü így néz ki:
Boot Configuration
Setup Promt Timeout 1
Bootup Numlock State (ON)
Quiet Boot (Enabled)
Fast Boot (Disabled)Boot Option Priorites
Boot Option # 1 (Windows Boot Manager)
Boot Option # 2 (UEFI;Built-in EFI…)(értelemszerűen, ahol értékek ill. kifejezések vannak, azok változtathatóak, csak ezt itt nem lehet szerkeszteni)
-
arnd
senior tag
válasz
interstate76 #1987 üzenetére
Upo már megválaszolta...
-
válasz
interstate76 #1976 üzenetére
Barbár
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1975 üzenetére
Tárgytalan. Letöröltem a droidos partíciókat és a felszabaduló helyet hozzácsaptam a rendszer-partícióhoz, aminek következtében ugrott a dual boot lehetősége, de legalább van rajta hely.
-
arnd
senior tag
válasz
interstate76 #1973 üzenetére
Én a végeredmény alapján véleményeztem...
Amúgy valóban nem lenne szabad ilyet tennie. -
arnd
senior tag
válasz
interstate76 #1971 üzenetére
Gondolom törölted a droidos particiókat ezzel...
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1961 üzenetére
Épp próbálgatom, hogy egy szimpla hőhíddal a doboz teteje és a CPU között, mit lehet elérni, sajnos nem találtam megfelelő vastagságú anyagot, szóval most 3 5mm-es alu lemez van egymásra pakolva, közte paszta. Jelenleg rendszerindításnál 38 fok, majd chrome youtube párossal 5 perc után 51 fok, próbálom 5 percnél jóval hosszabb ideig is izzasztani, mert nem úgy nézett ki a dolog, mintha 51 fokon beállna, de az biztos, hogy chrome-al való szimpla böngészés mellett 46 foknál feljebb nem megy, a hőhíd biztos, hogy messze van az optimálistól, mert a visszahűlés sokkal lassabb, mint hűtőborda használatakor. Próbálok majd szerválni megfelelő vastagságú (lehetőleg réz) lapot, hogy kiderüljön azzal mit lehet elérni.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #1954 üzenetére
Nem is vártam mást.
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #1946 üzenetére
Te miről beszélsz? Csak a visszautat kell fizetni, és miért ne lenne garancia? Mi alapján állítod hogy nincs? Hányat küldtél vissza, amit nem cseréltek? Tapasztalatból beszélsz vagy csak levegőbe? Képzeld én is rendeltem jópár dolgot ebay-ről (Ali-ról még valóban nem, de a kettő között nem sok különbség van) és teljesen pozitívak a tapasztalataim. Küldtem vissza cuccot, és cserélték, fizették a csere termék küldését is rendesen... Sőt, volt már olyan hogy vissza sem kellett küldeni, és küldtek másikat. Persze az apróbb dolog volt. Nem értem mire alapozod a kijelentéseid. Főleg úgy, hogy amit Te árulsz arra már tuti nincs gari sehol. Semmiféle ÁFA elkerülésről nem volt szó.
-
fpeter84
senior tag
válasz
5179 97.6% Positive feedback
Túl párszáz ebay-es és ali-s vásárláson, én erre az eladóra azt mondanám hogy nagy valószínűséggel el fogja küldeni a rendelt cuccot, de azért ilyen gyenge az értékelése, mert ha bármi gond van a tranzakcióval akkor azt már nem fogja korrektül kezelni - ahogy írod az utolsó pillanatig, kb 60+30 napig fogja húzni halasztani a pénz visszaadását.
Ali-n max pár $-os dolgot vennék 97-99%-os eladótól, de 50-100-200$-os terméket már csak 99-99.5% felett. Ali-n jellemzően sokkal kevesebb a forgalom, ott már egy 5e eladásos kereskedő tűrhető, bár lehetne több. Az Ali-n sajnos nagyon bután működik az értékelés: ha gondod volt vele, és mondjuk csak 2-3 hónap után kapod vissza a pénzed, akkor sem értékelheted az eladót! Magyarul ha sikerül egy ilyen gyatra eladótól visszabuliznod a pénzed, annak sem lesz nyoma - aki ilyen gyengén teljesít, amögött még ki tudja hány problémás eset van valójában a háttérben!
Az ebay buyer protection hozzáállását többre tartom, ott már 98%-tól felfelé megbízok az eladókban - ott viszont az 5e eladás szinte egyenlő a nullával, abszolút kezdő, az igazi nagy eladók sokszázezer tranzakció után is tartják ezt az arányt - 1-1 kötekedő idióta mindig akad, akik azt hiszik hogy 1$-ért csodát kell várni, és 8-10 nap után rányomják a negatívot az eladóra hogy nem érkezett meg a termék...
Posta, garancia: ha "átcsúszott" a vámon, de vissza kell küldeni, akkor természetesen ismét lehet körmöt rágni hogy vajh elkapják e. A posta is bazidrága - ha belefér egy ajánlott elsőbbségi pufi borítékba mindenével együtt, akkor is 4-5e, és az értékbiztosítás még ezreket tesz rá. Nekem eddig _mind3_ visszaküldött _ajánlott_ levelem elveszett valahol a rizsföldön (mellesleg anglia felé is 2-ből 1)! Tehát már nem is erőltetem... És ahogy lejár a buyer protection, valóban már csak az eladó jóindulatában bízhatsz, ami erősen kérdéses főleg egy drágább diszkont áron minimális haszonnal árult termék esetén...
Jellemzően én igyekszem olyan eladókat keresni, akik tracking nélkül küldik, ugyanis akkor nekem kedvez a buyer protection! Ha végképp ócska vagy hibás a termék akkor azt mondom hogy nem jött meg és visszakapom az árát visszaküldés nélkül (főleg ebay, ali-n kötelező a tracking!) - természetesen nem használom inkorrekt célra ezt a trükköt, csak akkor ha tudatosan ócska szemetet küld az eladó, akkor megérdemli, ha meg DOA a termék akkor minek utaztassam saját költségen, úgyse lesz jó az neki semmire...
kicsit hosszú lett az OFF, de hátha tanul belőle aki idetéved
-
Gork
tag
válasz
"Don Quijote, Don Quijote, a szélmalom csak játszik veled..."
Szerintem ebbe a témába már mindenki bőven túl sok energiát ölt. A kollégának sok szerencsét a kínai vásárláshoz, mi pedig folytassuk ON üzemmódban a fórumot...
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #1927 üzenetére
Nem ugrom már ilyenre, csak az zavar, amikor eszembe jut, hogy mi megfizetjük ami ezzel jár, ő meg vastag bőrrel a képén tartja a markát a munkanélküli és egyéb segélyért amit mi befizetünk.
Szerencsére nem mi gyarapodtunk 250e ilyen emberrel -
Gork
tag
válasz
interstate76 #1922 üzenetére
Jogos, kicsit sarkítottam a dolgot - mondjuk én Chrome-ot nem merek használni a híres-hírhedt memóriaéhsége miatt. Jelenleg az vált be, hogy böngészésre az Opera magasan a legjobb, viszont ha oldalon belül játszok le videót, akkor kegyetlenül darabos. Ellenben az Edge lassabb, viszont a videókat röccenés nélkül játssza...
De lehet, hogy rápróbálok a Chrome-ra, mert egyébként pedig minden más eszközön azt használom...Még egy dolog a hűtésről:
Akkor elméletileg ha megfurkálom a burkolatot, akkor az átlaghőmérséklet lehet, hogy alacsonyabb lesz, mint szimplán burkolat nélkül? -
Gork
tag
válasz
interstate76 #1913 üzenetére
Folyamatban vannak az A-B tesztek és lenne egy naiv kérdésem:
Lehetséges-e, hogy a burkolat teljes levételével történt tesztek alatt tapasztalt hőmérsékleti értékek nagyságrendileg megegyeznek azzal, mint amit akkor tapasztalok, ha visszateszem a burkolatot, viszont a hűtőbordákra ráteszek egy szilikonlapot - ami által így elméletileg inkább hozzáér a burkolat felső/belső részén található fémlaphoz? (Sőt, esetenként 1-2 celsiussal még alacsonyabbat is mértem, mint burkolat nélkül...
)
Laikusként úgy gondolnám, hogy a burkolat nélkül mért átlaghőmérséklet az elérhető minimum, ergo nem mérhetnék feltett burkolattal ugyanakkora celsiust...
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #1905 üzenetére
No, akkor majd meglátom, hogy ha sikerül applikálni a belső hűtést, akkor megéri-e majd megfúrni a házat vagy nem, és majd beszámolok mindenki okulására...
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #1903 üzenetére
Abban az esetben, ha én csak lyukakat szeretnék fúrni a házra, akkor azt kvázi bárhová megtehetem, vagy pl. az oldalára nem érdemes fúrni, mert...csak...?
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #1873 üzenetére
Jól értelmezem, hogy a két bordára ragasztottad a nagyot, mert azok kilógtak annyira a házból, hogy pont a műanyag tetejéig értek? Tehát a tetejére a lukat akkorára kell vágni, hogy a két borda kiérjen rajta?
-
ACE-
addikt
válasz
interstate76 #1880 üzenetére
Csak ezzel az a baj, hogy hiába rendelem külföldről olcsón, még a viszonylag drága garanciát (külföldre kell visszaküldeni) is elveszítem, és kukázhatom a cuccot ha tönkremegy. Ezt egy 25ezres ketyerével nem szívesen csinálnám...
-
zeg74
aktív tag
válasz
interstate76 #1882 üzenetére
Köszi szépen.
Bár nem értem miért nem passzív hűtéssel adják ki! Gondolom tesztelték a készüléket, és hát ha ennyire melegszik, akkor talán az a pár száz forint belefért volna. Így, ha valaki utána jár fórumokon, nem biztos,hogy megveszi a sok negatív hsz. miatt. -
ACE-
addikt
válasz
És így mit értél el azon kívül hogy hűvösebb lett? Többet bír? Mit bír amit korábban nem? Én leginkább böngészgetésre, Skype-ra, torrentre használnám, és 15Gigás FullHD filmekre, azokat bírná ilyen buherálás nélkül is?
-
válasz
Nagyon tetszetős lett.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1813 üzenetére
Buherált hűtés, tapasztalatok, 4. (záró) rész:
Összefoglalom, miket csináltam a kis kütyüvel:
1. A képen pirossal jelöltem azt a részt, ahol kivágtam a tetejét, és kékkel kereteztem be azt, ahová a gyári hűtőborda teteje kerül, ha visszarakjuk a tetejét.
2. A szürke részre 2 mm vastagon hővezető szilikon lapkát raktam, hogy ne legyen rés a hűtőborda teteje és a Wintel tetejének aljára gyárilag beszerelt fémlap között.
3. A kis zöld négyszögek 2 db, egyenként 20x20x6 mm-es hűtőborda helyét jelölik, amelyeket hőálló/hővezető ragasztóval rögzítettem a gyári hűtőbordához, és amelyek teteje így éppen egy vonalba került a Wintel tetejével.
4. Végül - miután ma megérkezett - ráragasztottam a 2 kis hűtőborda és a Wintel tetejére ezt a nagyobbacskát, amely így teljes egészében eltakarja a Wintel tetejére vágott lyukat.A legutóbbi lépés egyrészt normális kinézetűvé tette a kicsikét, másrészt edig hozott még 3-4°C-ot a konyhára, azaz 60°C alatt van a működési hőmérséklet PMS-t, Tixati-t és Chrome-ot is futtatva.
A végeredmény (a tetejére vásárolt borda fekete festése sajnos nem épp makulátlan, ill. én is ejtettem 1-2 kisebb sérülést a kicsike tetjén, de azért egész mutatós lett - szerintem):
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #1870 üzenetére
Nem tudom mennyire figyelted, de kíváncsi vagyok mi okozza a következőt:
Én linuxxal használom a wintelt, és fele annyira sem melegszik.
Szaggatás mentesen végig ment egy 18gb-os fullhd film.
Na ezért nem használok rajta windowst
Te tesztelt openelec-el? -
Hali1975
tag
válasz
interstate76 #1859 üzenetére
Sziasztok!
Na elinditottam win alatt egy magas bitrátájú full hd anyagot.
A procik 20-25 perc utan voltak olyan 75-82 kozott.
Ez meg nem lett volna baj, de 27 percnel mar meg meg akadt.Igaz en nem ilyen minosegu videokat tolok altalaban.
Egy masik filmet most neztem meg az android alatt 2 ora 10 perc.
Hat azert neha neha beakadt es meg is allt.De mivel oda meg persze nem tettem fel semmi monitorozo progit , igy nem tudom hogy a melegedes miatt-e.
Igaz ,hogy utana majdnem rogton el is inditottam es ment tovabb rendesen.Ez egy hd felbontasu mp4es film volt. na megneztem e a nagygepemen is:es a fajl kodolassal volt gond, uannal a resznel a nagygepemen is megakadt es szetesett a kep.
Szoval android alatt is melegszik rendesen ,de filmnezesre egyelore jonak tunik.
A felvetett problemam meg mindig nem oldodott meg: android alatt automatikusan megy fhd-ben a nagytevemen, de win alatt csak hd felbontast tudok csinalni. Ami elegge zavaro ,mert a 42es tv kozepen van a kep:-), sotet kerettel.
Erre nincs valami otlet?Ha meg teszteljek valamit, akkor irjatok /ha hozzajutok szivesen megnezem mit bir meg a pipo x8as:-)
Koszi
Udv -
Hali1975
tag
válasz
interstate76 #1857 üzenetére
ok, ezt is megnezem.
majd jelentkezem -
Gork
tag
válasz
interstate76 #1849 üzenetére
Kellemetlen hír...
És mi a helyzet az áfával és a vámmal? Igazából én ebay-ről hasonló helyekről még csak kábeleket, akksit, hasonló kisebb dolgokat rendeltem, azok szépen borítékban meg is érkeztek. Ha Meegopad-et rendelek akkor várható vajon, hogy ilyen tételekkel is számolnom kell?
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #1844 üzenetére
Hm...érdekes-érdekes. Jómagam ezt néztem ki, viszont az oldalon semmiféle infót nem találok bármiféle hosszú távú meghibásodás miatti garanciával kapcsolatban. http://goo.gl/T4wrMb
Akkor ez azt jelenti, hogy nincs rá semmiféle garancia? Csak mert azért az meredek... -
GrandS
senior tag
válasz
interstate76 #1833 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy gyengébb mint a kis stick?
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1813 üzenetére
Rendeltem egy ilyen bordát a design miatt. Miután a sajátom gyári hűtőbordájának a tetejére tettem 2 db 20x20x6 mm-es kis bordát (arra a részre, ahol nincs felette fémlap), amik felett kivágtam a házat, és amik így pont egy síkban vannak a wintel w8 házának tetejével, ezekre rá tudom ragasztani a linkelt feketeséget, ami egyrészt szép nagy felületen fog hőt leadni, tovább csökkentve a működési hőmérsékletet, másrészt pedig eltakarja a nem éppen mérnöki precizitással készült vágást, amit a doboz tetején ejtettem.
Gondolkoztam ezen is, sokkal hatékonyabb lett volna, de úgy éreztem, hogy ormótlanul mutatna a kicsikén, hogy végül nem erre esett a választás.
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #1817 üzenetére
Tökéletesen érthető. Már csak két kérdésem lenne. Az első az, hogy egy Meegopad stickhez nem lehet aktív hűtést tenni. Akkor valójában mindez mire való?
A másik pedig az lenne, hogy mi értelme van pl. egy Pipo x7-nek, amit utólag még bütykölni is kell és még akkor sem tökéletes, pl. egy kvázi ugyanolyan árú Zotac Barebone-nal szemben, mint ez: https://www.aqua.hu/zotac-zbox-bi320-barebone-pc-zbox-bi320-e-313063.html
Ráadásul ez utóbbi még bővíthető is...
-
Gork
tag
válasz
interstate76 #1815 üzenetére
Köszi!
Nem szándékszom óriási böngészési fiesztákat tartani.
max. 3-4 oldal szerintem a Chrome-ban. Egyszerre mondjuk 5 torrent seeden. És igen, jó lenne windowsos, már csak az office és egyéb megszokott windowsos progik miatt. De játszani pl.egyáltalán nem akarok rajta...
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1802 üzenetére
Buherált hűtés, tapasztalatok, 3. rész: a Wintel W8-on ugyebár van hűtőborda a procin, a doboz tetejének az alsó felén pedig van egy fémlemez, ami csak a hűtőborda egyik fele fölé lóg be és van köztük kb. 2 mm-nyi rés. A kis kütyü tetejének a fémlemeztől jobbra eső részét kivágtam (eddig csak lyukacsos volt), így a gyári borda egyik fele kilátszik (pontosabban kilátszott), a másik felét pedig teljes egészében lefedtem szilikonos hővezető lappal, ami nekifeszül a tetején lévő fémlemeznek. Emellett a gyári hűtőbordát meg is toldottam (hővezető ragasztóval hozzáragasztottam pár db, egyenként 2x2 cm-es kis bordát), aminek eredményeképpen a fentebb már linkelt, 1794-es hsz-ben említett 33 GB-os .mkv file lejátszása közben 70°C a maximum, a lejátszás és a hang is hibátlan és folyamatos. Fotókat munka közben sajnos nem készítettem, de talán sikerült világosan leírni, hogy miket csináltam (ha valaki szétpattint egy ilyen kis kütyüt, akkor azonnal látni fogja, miről beszéltem), a külsejét pedig egyelőre nem mutogatnám
, mert a kivágáson még finomítani kell, ill. nincs rajta az a sűrű fémszövet, ami a levegőt kiengedi, de a port - reményeim szerint - távol tartja a belsejétől. Ha kész lesz, lövök pár képet.
Az előzményben szereplő kombináció (PMS + Tixati + a Chrome 8 megnyitott lappal) meg sem kottyan neki, 60-62°C a működési hőmérséklet. Mondjuk ugyanez a laptopomon csak 44-45°C-ot generál, de ne legyünk telhetetlenek!
ArGab írta itt korábban, hogy rézlapot tett a proci és a hűtőborda közé gyárilag applikált, szilikonos hővezető lap helyére. Teljesen láma vagyok a témában, segítsen ki egy szaki: a rézlapnak annyival jobb a hővezető képessége, hogy megéri beszerelni egy ilyet, vagy tökmindegy?
-
envagyok
veterán
válasz
interstate76 #1800 üzenetére
http://m.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_94470.html
43usd, plusz még tudsz keresni kb. 5 USD-s kupont a neten. Így kb. 10-12 Huf szállítással.
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #1800 üzenetére
Itt a legolcsóbb, 12e körül van: [link]
Nekem is volt, de eladtam, mert nem tetszett az SD videók minősége. -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1794 üzenetére
Buherált hűtés, tapasztalatok, 2. rész: a kis kütyün fut a Plex Media Server, a Tixati és - 8 megnyitott lappal - a Chrome, a hőmérséklet mégsem megy 65°C fölé. Magyarán pár lyuk és egy kis ragacs elegendő hozzá, hogy ne a hőmérséklet legyen a szűk keresztmetszet, hanem a vas (nálam elsősorban a ram, utána a cpu). Hihetetlen.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
interstate76 #1745 üzenetére
Még mindig nem érted és ez a baj.
Szerintem legközelebb csak akkor írj, ha tudod miről van szó. -
Zirowe
nagyúr
válasz
interstate76 #1743 üzenetére
A pislogó reakcióm ott van a válaszban: hülye volt a kérdés, mert ha nem megfelelő a verzió, akkor el se jutok addig, amit leírtam.
Remélem így már érthető, és írd a nevem rendesen. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #1741 üzenetére
Van rá 64bites UEFI, csak akkor nem lesz hang sajna.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
interstate76 #1739 üzenetére
Nyilván, ha végigfutott a telepítő és az első újraindulásról írok, akkor a megfelelő 32bitessel.
De ez az, amit nem értek: a preview felment gond nélkül és működött minden, a végleges meg bootloopol..
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1732 üzenetére
A start menü és Cortana beadta a kulcsot, és javítani sem tudom, mert nem tudom előhívni a parancssort és a beállításokat sem, szóval én visszateszem rá a gyári rendszert. Mivel nem tudom win10-zel használni, így eladom a kicsikét - akit érdekel, keressen meg privátban. A gép története nyilvános, többször is írtam róla itt: hardveresen nem piszkáltam meg, teljesen új állapotú és szinte csak a PMS futott rajta minimális erőforráshasználat mellett.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #1487 üzenetére
A kis wintelem egész éjszaka ki volt kapcsolva, nemrég bepöccentettem és ráeresztettem a PMS-t ugyanarra a mappára, amire az előzményben szereplő írásban. Jelentem: 10-15 perce fut a szkennelés és a CPU hőmérséklete 68 és 76°C között váltakozik, szóval a win 10 - ezen folyamat során legalábbis - semmilyen hőmérsékletcsökkenést nem hozott (engem speciel meg is lepett volna, ha hoz). Azt el tudom képzelni, hogy mondjuk fájlmásolás vagy böngészés során kicsivel alacsonyabb értékeket produkál, mint tette azt win 8-cal, de csodát ne várjon senki.
A működés viszont valóban pörgősebbnek tűnik: tegnap olyan tempósan telepítgettem és laktam be, mintha egy átlagos asztali gép előtt ülnék.
Konklúzió: win 10-zel és hűtésmoddal kifejezetten használható a kis masina, extra hűtés nélkül viszont win 10-zel is csak "öregurasan".
Más (én emiatt frissítettem win 10-re): fut rajta az xbox one nevű program és távolról bekapcsolható vele a konzol, amin aztán bármelyik programot el is tudod indítani. Ez szerintem óriási feature, az életben nem gondoltam volna, hogy egyszer egy 20e Ft-os mini PC-n vagy egy tipikusan irodai felhasználásra fejlesztett Lenovo X201-esen fogok multizni a Fifa 15-tel vagy a BF4-gyel, és teszem mindezt reccenés nélkül! Azt csak nagyon nagy zárójelben jegyzem meg, hogy akit a fizetős multi és/vagy a drága játékok tartanak vissza a konzolvásárlástól, az nézze meg, milyen játékokat adnak mostanában ingyen az xbox live gold előfizetéshez, vagy hogy az EA Access, ami éves szinten összesen 6e Ft, milyen játékokat tartalmaz! Nekem leesett tőle az állam, amikor láttam, hogy évente összesen 16e Ft ellenében mit kap az ember a pénzéért, főleg úgy, hogy a Fifa sorozat aktuális részét meg szoktam venni, most meg egy kicsivel több pénzért lesz összesen 30-40 játékom (24 a live gold előfizuhoz, a többi pedig az ea access révén).
-
válasz
interstate76 #1729 üzenetére
Hogyne lenne, a HTPC topik ezekkel van tele.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #1729 üzenetére
Porgosebb lehetne egy olyan, amibem az osszes x86-osrol lehet dumcsizni, legyen az celeron, vagy core i, akarmi. Szerintem...
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #1721 üzenetére
És van ezeknek külön totyikja? Hívható mini PC-nek? Vagy ez már barbone?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #1692 üzenetére
Jaja, 0-24 menne. 2 TV van itthon, az egyiken van egy Zidoo X1 Android box, amit nagyon szeretek, de nem való arra, amit szeretnék. Így ezt a cuccost rá tudnám kötni a másik TV-re a nappaliban.
Most nagyon elgondolkodtatott ez. Ilyen ár mellett nem éri meg építeni HTPC-t, mert mire megveszed hozzá a házad, az alaplapot a procival, meg a paneltápot, ott sem lesz olcsóbb, sőt. Kell bele még 4 giga ram, meg egy nagy 2.5 HDD belülre, egy USB-s kívülre és kész is a szerver/HTPC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mass Effect
- Crohn betegség
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest