- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- iPhone topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
sanzi89 #2630 üzenetére
Kinyilatkoztatás helyett inkább a feltételezéseimet fogalmaztam meg a termékekkel kapcsolatban. Azt viszont általánosságban most is tartom, hogy egy rendszer nem biztos hogy gyorsabb egy másiknál, hiába kapott a processzora a passmark tesztben egy magasabb cpu pontszámot.
Valóban, az említett két platform elég közel áll egymáshoz teljesítményben, a J1900 kicsit erősebb, és kicsit többet fogyaszt. Van akinek előnyösebb az usb3/sata3 támogatás, frissebb vga, kisebb fogyasztás, van akinek a proci nyers ereje fontosabb, egyéni döntés kérdése a dolog, szerintem nem lehet egyiket sem egyértelműen a másik elé helyezni.
Én személy szerint az újabbat preferálom, ezen a szinten nem renderelésre vagy molekuláris szimulációkra szokták használni a gépeket, netezésre jó bármelyik, filmezésre, kis retró játékra inkább az újabb vga-t választanám, ráadásul abban h265 HEVC hardveres kódolás/dekódolás támogatása is benne van, a J1900-nak cpu-ból kellene kiizzadnia. Filmezésre egyértelműen jobb az újabb.
NAS célokra jó lehet egy J1900, az árkülönbség egy HDD árának jelentős részét adja, bár a natív sata3, a hardveres AES-Ni kódolás azért NAS vonalon is előnyt jelenthet a braswell platformnak.
Hirtelen ezt találtam n3150-el, németül nem tudok, de angolra google fordítózva megerősíti a véleményem, hogy nekem a 3150 jobb lenne. Gyakorlati fogyasztásban szinte nincs különbség, a média jellegű alkalmazásokban meg jobb tud lenni az 1900-nál. -
Upo
addikt
válasz
sanzi89 #2603 üzenetére
Azért nem minden a passmark cpu score. Az N3150-nek dupla ram sávszélessége van a J1900-hoz képest ha jól rémlik, 8.gen vga a 7.gen vga-val szemben, úgyhogy maga a rendszer igenis lehet sokkal fürgébb annak ellenére, hogy a passmark valamivel kevesebb cpu pontszámot írt rá. Előbb hazavinnék pl. egy ilyen alaplapot mint bármelyik J1900-at. USB3, SATA3, giga lan, házi netezősnek nem rossz.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #2514 üzenetére
Mindegy, irkáltam egy fél oldalt, gyűjtögettem a linkeket, de inkább töröltem. Egybe konfig ennyiért itthon nincs, amit pedig összeraknál az vagy nagyobb - ami egyébként nem feltétlenül baj, nekem egy CM Elite 110-ben van J1900-as deszkám - és/vagy drágább, plusz a szarakodás.
200 dollárért tényleg sok, de ettől függetlenül hülyeség, hogy 10k-val olcsóbban kapsz ilyen gépet itthon, és pont. -
interstate76
addikt
-
-
interstate76
addikt
válasz
sanzi89 #2398 üzenetére
Elsőre én is erre gondoltam, de nem segített a tápcsere sem. Fura, hogy nem elég neki 2A (sokáig ezzel a táppal használtam a mini pécéimet, azokat szépen vitte). Emellett csak 0,7 amperes van most kéznél, meg az az AC Ryan, amit korábban említettem - utóbbival még mindig nem próbáltam ki, de majd ma igyekszem időt szakítani rá.
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Vírusirtó topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sorozatok
- BMW topik
- További aktív témák...
- Lenovo Ideacentre AIO 5 24ALC6 PC Ryzen 7 5700U 6 Mag 16GB RAM 512GB NVME SSD Gar.
- GAMER PC : RYZEN 5 7500F /// 32 GB DDR5 /// RTX 3080 Ti 12 GB /// 512 GB + 1TB
- LENOVO ALL IN PC /// Monitor és számítógép egyben/// 27"/// i5 6400 /// 8GB DDR4 /// INTEL + GTX 950
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gamer PC - RTX 3080, i5 12400f, 32gb RAM
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest