Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Felfrissítette magát a Galaxy Watch4
- iPhone topik
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Hát, ilyen a mesében sincs! Több ilyen külső hdd-házikóm is van, természetesen nemcsak azt próbáltam korábban sem, amiben a wintel állandóan eldobálta a vinyót, hanem rákötöttem mindenféle variációt (cserélgettem a házat, a vinyót, az Y-kábelt és a tápot is).
2 nappal ezelőtt észrevettem, hogy megüresedett egy fekete színű, gondoltam, azt még kiróbálom (úgyis egy WD Black HDD-ről beszélünk, hát legyen fekete házban!
). Beleraktam a vinyót, rádugtam a wintelre és azóta vígan kezeli (2 amperes külső tápot kap). De közben a másik ház, másik vinyóval szépen működik egy másik (androidos) mini pécén, szintén külső táppal, tehát az a külső ház és az az Y-kábel is jó.A lényeg: számomra teljesen érthetetlen módon a helyzet megoldódott. Most is a wintelről pötyögök, miközben a vinyó vígan pörög, mert a menyecske rákapott a Plex-re. Nagyszülőknél már be sem merem üzemelni, mert szétpörgetnék a lemezt!

Ja, és a Wintel pedig 45-50°C-os, pedig futnak a szokásos progijaim (vírusirtó, PMS, Tixati, böngésző). A belső hálózati elérés olyan 30-45 Mbps-mal működik, ami ugyan lassabb, mint amilyen egy NAS esetén lenne, de így, hogy nem dobálja el a vinyót, le nem cserélném semmi pénzért.
Csináltam rajta egy kis játéktesztet: régebbi, point and click kalandjátékokat (pl. Syberia 1-2) simán futtat, a cpu pörgetése és/vagy felmelegedése nélkül. Majd még kipróbálok rajta ezt-azt, a hétvégén biztos lesz időm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen7 5700G alapú ITX mini PC/ garancia/ ingyen foxpost
- Gigabyte H410M S2H V2 + Intel i3-10105F félkonfig (Gari: 2026.01.29 -ig)
- PC konfiguráció összeállítás igény szereint, csak új nem használt alkatrészekkel, garanciácal!
- R5 5600X/32GB DDR4/6700 XT 12GB/1TB M2 P4+2TB M2 P3 SSD/Ss GX 750W/G213/Razer DA3+pad/FHD 170Hz 24"
- HP Ultrium Base Library EML 103E (AG104B) with 7x Ultrium 1840 Tape Drive - Moduláris, rackbe szerel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
). Beleraktam a vinyót, rádugtam a wintelre és azóta vígan kezeli (2 amperes külső tápot kap). De közben a másik ház, másik vinyóval szépen működik egy másik (androidos) mini pécén, szintén külső táppal, tehát az a külső ház és az az Y-kábel is jó.