- Elődjéhez képest sokat változott a Redmi Note 15
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Óriáskészülék, kis akksival
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Buherálás nélkül az enyém még az aknakeresőtől is 70°C fölé ment.
Ha elindítottam a Chrome-ot 2-3 megnyitott lappal, akkor rövid idő alatt elérte a 75°C-ot, hd minőségű youtube-videókkal pedig a 80-85-öt. Csak és kizárólag passzív módban tudtam használni, ami alatt azt értem, hogy ha seedelt pár torrentet és futott rajta a PMS (anélkül, hogy egyetlen kliens is csatlakozott volna hozzá), és ezeken kívül maximum a feladatkezelő és a RealTemp, akkor nem ment 65°C fölé.
Ezzel szemben most futnak a fent említett progik, plusz a Total Commander, egy weboldal-szerkesztő program, a Chrome-ban 10 lap van megnyitva, aktívan böngészgetek vele (konkrétan a wintelről írok most is) és a CPU hőmérséklete 53-55°C! Tegnap este volt 59°C is, de biztos akkor indítottam el a böngészőt, ami nálam 8 lappal indul. Ilyenkor pár mp-re felhevül 60°C környékére, de nagyon rövid idő alatt visszaesik 55°C alá. Azaz kb. 15-20°C-ot nyertem egy kis munkával és összesen 2.000,- Ft-nyi beruházással (amiből maradt egy csomó anyagom: hővezető szilikon, ragasztó és hűtőbordák).
Röviden: gyári hűtéssel a CPU melegedése lesz a szűk keresztmetszet, buherálttal pedig a hardver, szóval ki tudod hozni belőle a maximumot. Ha nem nyúlsz hozzá az olyan, mintha lenne egy közepes autód, amit behúzott fékkel használsz és még a 30 éves Trabantok is legyorsulnak. Kérdésedre válaszolva komoly teljesítmény-növekedést értem el, továbbá szerintem évekkel nőtt a hardver élettartama. A 70-80, néha 90°C-ot legalábbis nem tudom, mennyi ideig bírná a kicsike.
Ha valaki még ezt is meg akarja úszni (pedig egyáltalán nem nagy meló), akkor legalább fúrkálja ki a tetejét, mert már önmagában ez sokat ér (sztem minimum 5°C-ot hozott csak a ház megbontása, de lehet, hogy többet).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- Nintendo Switch
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Elődjéhez képest sokat változott a Redmi Note 15
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Komplett 1151-es PC + ASUS 22" VS229H IPS monitor
- Számítógép, i7 9700, Gtx 1070 8gb, 32gb ddr4, 500GB nvme, 1TB hdd
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 4GB 128GB 1 év garancia
- Eladó Ryzen 7 7700X, 7800 XT 16Gb, 32Gb DDR5, 1Tb M.2, 1Tb HDD gamer pc!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest