- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
interstate76 #1946 üzenetére
5179 97.6% Positive feedback
Túl párszáz ebay-es és ali-s vásárláson, én erre az eladóra azt mondanám hogy nagy valószínűséggel el fogja küldeni a rendelt cuccot, de azért ilyen gyenge az értékelése, mert ha bármi gond van a tranzakcióval akkor azt már nem fogja korrektül kezelni - ahogy írod az utolsó pillanatig, kb 60+30 napig fogja húzni halasztani a pénz visszaadását.
Ali-n max pár $-os dolgot vennék 97-99%-os eladótól, de 50-100-200$-os terméket már csak 99-99.5% felett. Ali-n jellemzően sokkal kevesebb a forgalom, ott már egy 5e eladásos kereskedő tűrhető, bár lehetne több. Az Ali-n sajnos nagyon bután működik az értékelés: ha gondod volt vele, és mondjuk csak 2-3 hónap után kapod vissza a pénzed, akkor sem értékelheted az eladót! Magyarul ha sikerül egy ilyen gyatra eladótól visszabuliznod a pénzed, annak sem lesz nyoma - aki ilyen gyengén teljesít, amögött még ki tudja hány problémás eset van valójában a háttérben!
Az ebay buyer protection hozzáállását többre tartom, ott már 98%-tól felfelé megbízok az eladókban - ott viszont az 5e eladás szinte egyenlő a nullával, abszolút kezdő, az igazi nagy eladók sokszázezer tranzakció után is tartják ezt az arányt - 1-1 kötekedő idióta mindig akad, akik azt hiszik hogy 1$-ért csodát kell várni, és 8-10 nap után rányomják a negatívot az eladóra hogy nem érkezett meg a termék...
Posta, garancia: ha "átcsúszott" a vámon, de vissza kell küldeni, akkor természetesen ismét lehet körmöt rágni hogy vajh elkapják e. A posta is bazidrága - ha belefér egy ajánlott elsőbbségi pufi borítékba mindenével együtt, akkor is 4-5e, és az értékbiztosítás még ezreket tesz rá. Nekem eddig _mind3_ visszaküldött _ajánlott_ levelem elveszett valahol a rizsföldön (mellesleg anglia felé is 2-ből 1)! Tehát már nem is erőltetem... És ahogy lejár a buyer protection, valóban már csak az eladó jóindulatában bízhatsz, ami erősen kérdéses főleg egy drágább diszkont áron minimális haszonnal árult termék esetén...
Jellemzően én igyekszem olyan eladókat keresni, akik tracking nélkül küldik, ugyanis akkor nekem kedvez a buyer protection! Ha végképp ócska vagy hibás a termék akkor azt mondom hogy nem jött meg és visszakapom az árát visszaküldés nélkül (főleg ebay, ali-n kötelező a tracking!) - természetesen nem használom inkorrekt célra ezt a trükköt, csak akkor ha tudatosan ócska szemetet küld az eladó, akkor megérdemli, ha meg DOA a termék akkor minek utaztassam saját költségen, úgyse lesz jó az neki semmire...
kicsit hosszú lett az OFF, de hátha tanul belőle aki idetéved
-
-
fpeter84
senior tag
Ráadásul az a 10/100 is csak USB-s eszköz, vagyis jelentős prociterhelés mellett sem éri el az elméleti maximumát... Természetesen az USB-s wifi is erőforráspazarló, jó megoldás csak a natív PCIe illesztésű LAN/Wifi chip lenne, de olyat meg nem nagyon láttam még...
Van már olyan box amin USB 3.0 csati van? Persze az is erőforráspazarló megoldás, de talán akkor is nagyobb sebesség érhető el vele... A tabletemen az eszközkezelőben USB 3.0 vezérlő látszik, de a fizikai kivezetése már csak 2.0 sajnos...
-
fpeter84
senior tag
igen, sajnos megtaláltam a konkrét választ a MS oldalán...
You upgraded to Windows 10, but didn't have a previous version or the correct edition of Windows installed (error 0xC004F061)
If you see error 0xC004F061 when you try to activate Windows 10, it means one of the following:
•You're using a product key to upgrade to Windows 10, but a previous version of Windows wasn't installed on your PC. To update, you need to have Windows 8 or Windows 7 already on your PC.
If you formatted or replaced your hard drive, you won't be able to use a product key to update to Windows 10. You'll need to install your previous version of Windows, and then reinstall Windows 10.
Plz majd infózz minket hogy a 8.1>10 upgrade majd formázás és 10 install trükk működik e valójában - én is sokkal jobban örülnék egy tiszta telepítésnek, mint a 8.1 gányolt registry és egyebeinek átmentésével járó upgrade-nek...
-
fpeter84
senior tag
válasz
kukszi1 #1670 üzenetére
Én is most húztam 10-et a dualboot-os 8" Z3735F tabletre és mindent sikerült üzemképesre telepítenem a 8.1-ből származó driver csomaggal, semmi ismeretlen nem maradt és eddig minden ment is ahogy kell - egy szépséghibát leszámítva: a 8.1 bing ahogy netet kapott egyből felismerte az UEFI-ből hogy ez így legális és aktiválta magát, a 10 home viszont valamiért ezt nem akarja megtenni
-
fpeter84
senior tag
válasz
joergie #1631 üzenetére
Azt is vedd bele a számításba, hogy a stick egy viszonylag kis dobozban jön, pufi borítékba húzva nagy valószínűséggel nem lesz rajta vám/áfa, míg a tabletnél (főleg a banggood hatalmas saját dobozával) garantáltan felkelti a vámosok érdeklődését - így míg ez a stick ubuntu-val beszerezhető ~23e-ért, addig a 90-110$-os tablet mire ideér áfával+kezelési költséggel együtt 35-43e lesz...
(#1630) pdan2
Jó lenne még ezt azt tudni a belsejéről - remélhetően hamarosan lesznek kibelezett képek is róla... Mindenesetre ha a "gigabites" lan továbbra is csak USB-s és nem PCIe, akkor semmivel sem ér többet mint az eddigi 10/100-as, ami még ennyit se tud a tapasztalatok szerint...
Továbbá az az SSD érdekes - van benne egy 32 gigás eMMC, és külön egy 64 gigás SSD? SATA vagy USB illesztéssel? Lehet csak elírás, és szimplán egy 64-es eMMC-t kapott?
-
fpeter84
senior tag
Ali-nak kevésbé jó a vásárló védelme, akár 3 hónapig is húzhatja az eladó a refund-ot ha elveszett a cucc, ha pedig meg is kaptad de rossz, akkor végképp problémás - 99-99.5% alatt nem is nézem az eladókat, ott aki csak 97-98%-os az már problémás, ez sokszoros tapasztalat! Sajnos ilyen tényleg kevés van, és az már lehet annyiért adja hogy nem is jó bolt. Az ebay sokkal jobban védi a vevőt - ott már a 98% is korrekt jó eladót jelent - célszerű olyan eladót keresni aki tracking nélkül küldi a terméket, mert akkor ha nem jön meg akkor is visszakapod a pénzed, ha pedig szemetet küld akkor szintén letagadod és az ebay a javadra fog dönteni - aki tudatosan szemetet küld azzal nem szabad szívbajoskodni...
-
fpeter84
senior tag
Csak óvatosan a BIOS állítgatásával! Az még a szerencsésebb eset volt ha csak képet nem kaptál! Nekem sikerült annyira téglásítanom az iWork8 tabletet hogy abszolút el sem indult - USB-n rádugott billentyűzeten pl nem ment a CAPS/NUM/SCROL LOCK, pendrive led-je nem mutatott olvasási aktivitást, próbálkozást, tehát tényleg nem csak képet nem adott. És mivel ugye itt már nincsen CMOS reset, mindent a flash-ben tárol le, ezért egyetlen megoldás a flash IC leműtése és újraprogramozása volt. Nem kis szívás, lévén hogy SMD és 1.8V-os...
Feltehetően a későbbi eszközökben ezért is kezdik lebutítani a BIOS-t. Tényleg olyan szintű beállításokkal van tele az enyém setup-ja, hogy még asztali PC-n se láttam ennyi félét...
-
fpeter84
senior tag
válasz
Zoolika87 #1534 üzenetére
Sajnos az ilyenek hol működnek, hol nem - adott tablet típusra kell keresni az otg usb hub charging kifejezésekre és ha valaki linkel adott terméket hogy ezzel megy, akkor valszeg neked is menni fog, különben erősen zsákbamacska
A Cube iWork8 U80GT-nek egyébként van külön 2.5/0.7mm-es DC töltő portja, de sajnos valóban egyre ritkább...
-
fpeter84
senior tag
válasz
zsozsoooooo #1482 üzenetére
USB-s hálócsipp van rajta?
A típusát tudni? Guglizott képeken sehol nem látszik és a spec listákban is csak 10/100-ként emlegetik, típust sehol...
Mivel az USB-s egér és billentyűzet is képes felébreszteni (annyira biztosan alszik mint bármelyik másik droidos telefon/PC - életben tartja a RAM tartalmát és rajtra készen vár) ezért elméletben ezt az USB hálócsipp is megtehetné. Én az asztali PC-m és notim esetében az OpenWrt-n futó etherwake-et használom: "megpingeli" a MAC address-t és standby / poweroff állapotból is elindulnak a gépeim. Engem is érdekelne hogy ez működik e a Pipo-val is...
Ha más megoldás nincsen, akkor OpenWrt-s router GPIO lábával kell megpiszkálni a Pipo bekapcs gombját és úgy lehet "távébreszteni"
-
fpeter84
senior tag
válasz
han_lev #1472 üzenetére
Ha van - éppen ezért írtam hogy keresgélni kell hasonló átalakítási projektek kapcsán. De azért linkeltem az olcsóbb kész alternatívákat meg a szempontokat is - mint pl a nagy felbontás problémája ami tényleg gondot okozhat a win felületén. A dualboot gépemen pl a 8"-on 1280x800-as felbontás droidon inkább csak elégséges, bizony pixelesek a játékok, win-nél viszont sok, bőven elég lenne az 1024x600 is...
-
fpeter84
senior tag
Ez lemaradt az előbb: [link]
Ha megelégszel -1 collal, akkor vámmal áfával tokkal vonóval is olcsóbban kijöhetsz - persze a garancia kérdése kétesebb mint az itthoni beszerzés esetén... Én a CUBE U80GT-t vettem, mert az a legolcsóbb aminek külön 2.5-es DC tápcsatija is van, nem a microUSB-ről kell tölteni - ez nekem fontos szempont volt, mert az nonszensz hogy csatlakoztatott USB eszközök mellett nincsen töltés. Elméletben létezik olyan HUB ami OTG mód mellett is képes tölteni, de az kérdéses hogy melyikkel megy és melyikkel nem, mert OTG módban ugye normál esetben ő adja rá az 5V tápot az aljzatra, és nem biztos hogy minden tablet támogatja az OTG alatt töltésre váltást...
A vám/áfa mostanában állítólag cirka garantált, már a sweeden és NL post kiskapuja se segít... 27% + 2e kezelési költséggel lehet nagyjából számolni, nekem így lett a vas ~28+10e a végére...
-
fpeter84
senior tag
Win telepíthetőségben nagyon nem bíznék, ha nem találsz hozzá projekteket a neten!
1. Már lehet BIOS szinten elbuknád - lévén hogy droid-only eszköz, simán lehet hogy be se jutsz a BIOS-ba, rá se tudod venni hogy külső eszközről boot-oljon
2. Ha ez sikerül, akkor se lesz UEFI dualboot menüd, a droidtól elbúcsúzhatsz
3. Ha elindul a win, akkor is gondok lesznek a driverekkel! Ezekben a vasakban általában nem standard PCI/PCIe/USB eszközök vannak, hanem SDIO, SPI, I2C illesztésű a WiFi, bluetooth, gyorsulásérzékelő, fényérzékelő ha van, a kamerák is speciálisabb illesztést kapnak, stb. Lehet hogy testvér eszközökhöz fellelhető driver csomagokból fel lehet ezt azt éleszteni, de nem biztos a 100% siker
4. Win-hez ez a brutál felbontás ekkora kijelzőre nagyon túlzás! Már az 1280x800 is sok a 8"-on, rendesen meg kell szokni hogy a bolhább dolgokat eltaláld elsőre...A tecsóban egyébként van valami Lark nevű win-only tab 7" méretben huszon-párezerért, 8" pedig harminc-párezer - de ezeket se venném meg, mert csak 1GB ram van bennük ami win alá vicc
Droidozáshoz pedig nem látom túl sok értelmét az x86 platformnak - teljesítményben ugyan nem rossz, de ezt egy jobb ARM SoC is tudja teljesíteni alacsonyabb fogyasztással. Nem tudom ebben az Aldi-s kütyüben mekkora az akku, de a 10 óra üzemidő nagyon optimistának tűnik, míg egy jobb ARM-os tabbal valóban teljesíthetőnek tűnik...
-
fpeter84
senior tag
Sikerült helyreállítanom a tabot, valóban a BIOS újraírása volt a megoldás - szóval csak óvatosan a beállításokkal!
A 3.3V programozó > 1.8V flash IC irányban a CS, CLK és adat lábakra elég volt 1-1 feszosztó ellenálláspár, visszafelé az adatnak viszont túl alacsony volt a jelszintje ahhoz hogy a programozó CH341A csipp megegye, ezért kénytelen voltam építeni egy jelszintillesztőt egy 74HC245-ös IC-vel. Az írás sikeres volt, azóta ismét tökéletes a tablet... Tervezem hogy írok róla egy részletes howto-t, mert ahogy nézem, netszerte sokan szívnak hasonló téglásítással a platformtestvér eszközökön...
-
fpeter84
senior tag
Sajnos addig sikerült kutakodnom a BIOS setup-ban, hogy téglásítottam a vasat
Többmindent is állítgattam én marha, nem igazán tudnám megmondani hogy mi lehetett a baja, de a lényeg hogy azóta se kép se hang. Próbáltam mindenféle gombos és billentyűzet kombóval indítani hátha, de azóta csak fixen világít a bekapcsjelző led és semmi egyéb életjel.
Mint sajnos turkálás közben kiderült, nem véletlenül nem találok az alaplapon elemet: a BIOS beállításokat már a flash-be menti, nem az elemmel megtartott cmos-ban így egyetlen megoldásnak a BIOS újraírása marad - ami pech a pechben, hogy bár van SPI-s flash íróm (kínai CH341G csippes) régebbi projektjeimből, de sajnos W25Q64FW, vagyis 1.8V-os IC van az alaplapon - legalább nem WSON tokos hanem 208mil SOIC, szóval leforrasztani könnyebb meló lesz...
(A Pipo X7-en van még elem, de az is csak az RTC miatt)
Valaki járt már itt hasonló cipőben?
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok!
Bár nem pont miniPC, de a platform közös ezért gondoltam itt kérdezek, ez a legpörgősebb Z373x topic...
Szóval adott egy Cube iWork8 U80GT 8" tablet Z3735, 2/32GB konfigurációval, gyárilag dualboot-os. A 2xx hsz-ek környékén emlegettétek hogy Win7 nem igazán húzható ezekre a vasakra, mert a 32 bites EFI nem eszi meg a 32 bites Win7 mbr-jét, a 64 bites telepítőt meg alapból nem kezeli...
Esetleg azóta erre nem keletkezett valami megoldás / hekkelés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged