Hirdetés
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Buherált hűtés, tapasztalatok, 3. rész: a Wintel W8-on ugyebár van hűtőborda a procin, a doboz tetejének az alsó felén pedig van egy fémlemez, ami csak a hűtőborda egyik fele fölé lóg be és van köztük kb. 2 mm-nyi rés. A kis kütyü tetejének a fémlemeztől jobbra eső részét kivágtam (eddig csak lyukacsos volt), így a gyári borda egyik fele kilátszik (pontosabban kilátszott), a másik felét pedig teljes egészében lefedtem szilikonos hővezető lappal, ami nekifeszül a tetején lévő fémlemeznek. Emellett a gyári hűtőbordát meg is toldottam (hővezető ragasztóval hozzáragasztottam pár db, egyenként 2x2 cm-es kis bordát), aminek eredményeképpen a fentebb már linkelt, 1794-es hsz-ben említett 33 GB-os .mkv file lejátszása közben 70°C a maximum, a lejátszás és a hang is hibátlan és folyamatos. Fotókat munka közben sajnos nem készítettem, de talán sikerült világosan leírni, hogy miket csináltam (ha valaki szétpattint egy ilyen kis kütyüt, akkor azonnal látni fogja, miről beszéltem), a külsejét pedig egyelőre nem mutogatnám
, mert a kivágáson még finomítani kell, ill. nincs rajta az a sűrű fémszövet, ami a levegőt kiengedi, de a port - reményeim szerint - távol tartja a belsejétől. Ha kész lesz, lövök pár képet.Az előzményben szereplő kombináció (PMS + Tixati + a Chrome 8 megnyitott lappal) meg sem kottyan neki, 60-62°C a működési hőmérséklet. Mondjuk ugyanez a laptopomon csak 44-45°C-ot generál, de ne legyünk telhetetlenek!

ArGab írta itt korábban, hogy rézlapot tett a proci és a hűtőborda közé gyárilag applikált, szilikonos hővezető lap helyére. Teljesen láma vagyok a témában, segítsen ki egy szaki: a rézlapnak annyival jobb a hővezető képessége, hogy megéri beszerelni egy ilyet, vagy tökmindegy?
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple MacBook
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- Proxmox VE
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túra és kirándulás topic
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- További aktív témák...
- Számítógép, Ryzen 5 3600, RX6600 8gb, 32gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
- HP EliteDesk 800 G3 TWR PC, i5-6500 CPU, 16 GB DDR4 RAM, Windows 11
- Eladó Ryzen 5 + RTX 2060 Super - 8 GB RAM - B450m
- !!AKCIÓ!! GAMER PC Intel Core i5-10400F/ASUS PRIME B460M-A/RTX 4060 Ti 8gb/16 GB DDR4
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OnePlus Pad Green nagy kijelzős, pehelykönnyű tablet 128 GB Wi-Fi Használt, karcmentes 3
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, mert a kivágáson még finomítani kell, ill. nincs rajta az a sűrű fémszövet, ami a levegőt kiengedi, de a port - reményeim szerint - távol tartja a belsejétől. Ha kész lesz, lövök pár képet.