-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
carr
őstag
válasz
Tikakukac #96691 üzenetére
@Tim82:
Ez olyan öreg nyomtató, hogy a vista-hoz sincs x64 driver már. 7re is mókolással ment fel (tényleg, bocsi az offért) de legalább a zene ritmusos.
@Tikakukac: BTW, komolyan lenovo-s vagy? mármint foglalkozást tekintve.
egyébként az uefi-s rendszer miatt, még a win10et se engedte fullba telepíteni, hiába állítottam off-ra ezt az uefi win8 mizériát. -
szilvaspet
tag
válasz
Tikakukac #96669 üzenetére
Feltettem a Solution Centert, de ebben nálam nincsenek állítási lehetőségek semmire. Egy hardver teszt van és hibaelhárítási linkek.
Még addig jutottam az este hogy új Windows-t telepítettem, ugyan az a jelenség, nem tölt és fényerő állítás sincs.
Tettem mellé egy Linux Mintet is az azt írja hogy tölt, de 55%-on áll. Itt a fényerő állítás simán megy Fn billentyűkkel. -
szilvaspet
tag
válasz
Tikakukac #96667 üzenetére
Köszi a válasz.
Azt leírnád hol lehet ezt a limitet állítani/ellenőrizni? Én nem módosítottam ilyesmit.
Lehet a hétvégén érkezett win10 frissítésnek köze lehet hozzá?
Most látom a fényerő állításom sem működik. Gombról sem, a Windowsban sem.
A töltés gond is akkoriban kezdődött. -
J3LLyF!sH
tag
válasz
Tikakukac #96636 üzenetére
Igazándiból az a bajom, hogy ezzel nagyjából tisztában voltam, csak most állok még úgy, hogy pont nem kapott el a gépszíj, de a szele már megcsapott. Egy billzet cserét mindenképpen szeretnék, de ez tulajdonképp már olyan, hogy kedvtelésből. És pont ez a bajom, hogy ha egyszer nekilódulok, akkor sajna elég szarul tudok kijönni belőle anyagilag. Arról nem is beszélve, hogy értelmesebb helye is lenne annak a kevés pénzemnek, ami van :/
-
hankpoke
tag
válasz
Tikakukac #96599 üzenetére
Dehogy ragaszkodom, sok dolog valóban felesleges, de pl a power managment akkukezelése jó volt, hogy ne töltögesse állandóan a cellákat. A masina kb 7 éves, én vagyok az első tulaja, és mai napig bő 3 órát bír ki akkuról. Ettől függetlenül nyitott vagyok mindenre, hogy mit ajánlotok oprendszer és driver tekintetében.
8Giga RAM van benne, és egy 240Gb SSD rakok bele. -
celafat
tag
válasz
Tikakukac #96599 üzenetére
Arra gondoltam. A szigszalagra én is gondoltam végső megoldásként, de reméltem, hogy valahol ezeket le lehet kapcsolni. Bár már az is jó lenne, ha kikapcsolt gépnél teljesen kikapcsolna a gép és nem világítana a visszajelző, hogy 220-ról megy. Meg az is zavar, hogy kikapcsolt állapotban 4w-t fogyaszt, ezt elég soknak tartom.
-
Xero
nagyúr
válasz
Tikakukac #96559 üzenetére
Vagy lehet vadulni és ha annyit enged az anyag egyel nagyobb csavarhúzót beleütni. Maybe a fentebb említett gumi vagy valamilyen ragasztó is játszhat.
Anno én a 2007-es MBP-val szívtam így pasztázásnál, amikor kiderült, hogy az alaplap csere után az egyik csavart elnyalták, a másikat pedig vissza sem tették a hűtőbe. Én meg nem értettem miért melegszik túl.
-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac #96461 üzenetére
Ja, tényleg, ez is eszembe juthatott volna. /homlokracsap
magellan2600:
Tikakukac felvetéséről jut eszembe: ha két eltérő kapacitású memóriamodulod van a notiban (pl. 1 GB + 2 GB), a BIOS-ban kapcsold ki a virtualizáció (pontosabban onnan a Intel Virtualization Technology for Directed-IO (VT-d)) támogatást. (Ismert chipset bug, aminek ez a megoldása.)
-
-
válasz
Tikakukac #96266 üzenetére
Csak lelestem a pontos konfig alapján. Ez az a gép.
Ilyen kártyát ír: PCI Express x16 - NVIDIA Quadro NVS 140M - 128 MBA "rendes reball" mindig érdekes kérdés, mit jelent a "rendes" ugye.
-
-
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #96222 üzenetére
Ejj, az X230-hoz képest gondoltam, hátha. Csak mert nekem nagyon vékonynak hatott az X220 anno pl a palmrest széleinél. Ahhoz képest egyenletesebben vastag a T420s.
(#96224) grafikus72: Nagyon szépen köszönöm az elemzésed a gépválasztást segítve
Sajnos igen a két gép, mindkettő specifikusan arra kihegyezve, amire kell a legjobb megoldás, mert a T4x0 az pont beesik talán két szék közé. Ha meg egy gép marad, akkor hiába van asztali, lehet maradok a W520-nál. Minden választással úgyis annyi a kompromisszum. Csak alapvetáen újra kell majd raknom a gépet új, nagyobb SSD-re, akkor meg már másikat akartam
De akkor lehet maradok ennél.
**A W520 megy 135W-os táppal is gyárilag szépen. Én is azzal használom, de az is egy tégla még sajnos. Nekem sima i5 van a W520-ban, cserébe igen halk és hűvös. QM i7-el és dedikált GPU-val csúnya dolgokra képesek sajnos a W520-ak, ahhoz mág nem elég a hűtése rendesen a netes tapasztalatok szerint.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac #96207 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az alapos elemzésed!
-Ez nem hangzik túl bíztatóan, hogy nyikorog mind. Jobbak a 20-asok?
-Ha ennyire rossz a kijelzo az ismet nem egy jo hir. A W520 TN panele egész elfogadható, legalábbis számomra. Alapvetően akkor a ritkább 12 és 14 collos kijelzőkkel van a baj eszerint általában? A T440p-nek valóban kritikán aluli volt a kijelzője sajnos tapasztalatom szerint, reméltem a 30-asé jobb azért.
-Az antenna keret törés az amikor az a külön csík kilötyögősödik a hátlap tetején?
-Ez a kijelző mod azért a gép árához mérten húzós nem? Ugyanannyi, mint maga a gép kb. gondolom... Akkor már lehet valami rivális Dell vagy HP amit nézni kéne, csak az ugye más kinézet, meg mégsem Thinkpad
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #96196 üzenetére
Nem földbetipró a 181 ajró sem, de azért szívom a fogam, mert a gép nem ér annyit. Privátban meg tudnád adni annak az ali-s kereskedőnek a nevét, akitől veszed ezeket a jó paneleket? Írnék neki. Akár 22k-nál is többet megadnék érte, csak akkor ne 181€ legyen, meg ne bxon át.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #96194 üzenetére
Az lehet, de nem tudom hogy hol van a legközelebbi szerviz, Milton Keynes közelében. Nem is akarom oda beadni a gépem, mert tudok benne panelt cserélni, csak meg szeretném rendelni, akármennyire is drága. Amazon, eBay nem játszik, átb4xnak, IPS-nek írják, mire ideér TN-né változtatják a gonosz kismanók, meg ahogy írtad, játszanak a pixelhibával, meg az apróbetűs részben kitrükközik, hogy jogukban áll TN-t küldeni helyette. Nekem mindegy honnan veszem, de hiteles forrás legyen. Szívom a fogam, hogy ilyen drága ebben a Flex shopban, de nem tudok vele mit csinálni, megvan a gép, van rá zsé, hogy kijelzőt upgrade-eljek benne, meglépném.
-
havri1
félisten
válasz
Tikakukac #96115 üzenetére
Megbombáztam kérdésekkel, és feltételekkel az eladót, kíváncsi vagyok mit válaszol
Német ebayen valóban jobbak a feltételek, arra kacsintok inkább.
Az árakat nézve meg a gép értékét, kicsit már elbizonytalanodtam. Lassan anny az új akku, amennyit a gép ér.
Jó lenne egy jó állapotú Panasonic cellás akksi valakitől, ellenne vele még az asszony pár évig. -
Xero
nagyúr
válasz
Tikakukac #96090 üzenetére
Az a baj, hogy igazán diktálni kell néha. Pl sokszor ezért égeti meg magát az Apple is, hiszen meghúz olyan dolgokat amik túl koraiak. Ők kezdték tolni az USB-t, nyírták ki a floppyt, elhagyták az odd-t stb stb. Viszont sok olyan irányba is elmentek amibe nagyon nem kellett volna. Ilyen a vékonyítás túltolása, ezzel pedig a fos billentyűzetek bevezetése. Ha az usb-c buzéria még nem lett volna elég az új MBP-nál, a billentyűzet miatt hagytam fel a használattal, kb 14 év Apple laptop használat után.
Márpedig a trendet az Apple, Dell, Lenovo, HP diktálja igazán keményen. Ha ezek közül valamelyik marhaságot csinál, általában mennek utánuk. Mi meg szívunk. De az is benne van, ha nem kockáztatnának akkor sokkal lassabban adoptálnák a userek az új megoldásokat.
-
Fifi
őstag
válasz
Tikakukac #96022 üzenetére
A T410s-emben lévő - pedig az is Kínából jött ezeröccázé, igaz már jó pár éve - gond nélkül ki/ be jár a feleségemében is. Mármint a T430s-ben a T410s caddy-je.
Összehasonlítottam a kettő "adaptert", de szemmel nem látok méret és minőségbeli különbséget.
Nem szenvedek vele, akkor ez kuka.Igaz most nincs rá szüksége, de tudtok ajánlani biztos beszerzési forrás-t nem aranyáron?
Illetve nekem van egy kis tasakom, amibe a dvd írót tudom tárolni, amíg hdd van az ultrabayban. Nem tudom, hogy honnan jött már, de ilyet sem lelek. Erre valakinek forrása?
Ilyen ni: -
Penguin95
senior tag
válasz
Tikakukac #95994 üzenetére
Damilt még megpróbálok szerezni, de attól tartok, az sem fogja vinni. Oldószert próbáltam, de sajnos ez csak addig segített, míg hozzáfértem az eltávolítandó anyaghoz. Viszont a hűtő alá sehogy nem bírom bejuttatni, mivel még a legvékonyabb fecskendős tűm sem ér be eléggé.
Annyi szent, hogy nem fémpaszta. Ez szerintem még az, amit a gyárban tettek rá, legalábbis van még 2 ilyen hűtőm, és azokon is van belőle a hűtő, és a rózsaszín hővezető lap között. Engem leginkább a szénre emlékeztet, mivel fekete, porlik, és hajlamos összefogni papírt, vattát, bőrt.
Ha az segítség, van egy érintetlen hűtőm, ahol nincs még megfolyva ez a valami, azt le tudom fotózni, hogy pontosan miről is van szó.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
Tikakukac #95956 üzenetére
Én nem sértődök meg. Csak azért van még meg ez a gép és nincs újabb, mert imádok rajta írni, és nekem jobban tetszik mint az 40-50-60-as széria. T420, T430 meg nem volt olyan állapotban, amit szívesen megvettem volna. Ez majdnem újonnan került hozzám, mindig vigyáztam rá. Meg ehhez képest 20-as 30-as nem nagy ugrás. Itt van 240 gigás ssd, Corei5 m560, 8giga ram, 1440x900-as kijelző. Nekem mindenre elég.
-
-
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #95847 üzenetére
Érdekes ez a piac, az biztos, nem irigylem a kereskedőket sem, mert valóban kínos, ha rajtuk rohad egy ilyen drága gép. Bár ahogy elnéztem, mikor jön az új típus, nem kezdik el őrült módon akciózni az előző szériákat sem.
Én egyébként használtam cégesként TP-t, itthon meg van egy régi SL300-as, és mindkettőt nagyon szerettem, pedig TP-ból is a sokak által leszólt T440-est használtam. -
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #95845 üzenetére
Hát akkor nálam majd durranhat a pezsgő, mert magáncélra veszem
De amúgy ez annyira érdekes, mert ha valaki privát részre vesz egy 800k-s Macbookot az tök normális, ha ugyanennyiért egy nem villantós TP-t vesz, akkor az kész csoda. A félbeharapott alma ennyit számítana?
Ahogy az is érdekes, hogy az Apple boltokban hegyekben állnak a millió körüli gépek bemutatódarabként, TP-t meg elvétve sem találni. Mondjuk a Dell márkaboltban is max 3-400k volt a felső limit, annál komolyabb gépet nem is láttam. -
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #95840 üzenetére
Ebben teljesen igazad van. Most lett cserés a másfél éves Synology routerem, ami nem a legolcsóbb kategória. Minden rosszabb minőségű, és nincs jobb megoldás, viszont csak ezért nem akarok valami filléres vackot venni, ami nem is tetszik. A 6 éves gépem sem úszta meg szerviz nélkül, ebben is már minden volt cserélve, kijelző, alaplap stb. pedig nem egy 2 forintos gagyi noti volt.
Viszont ott van pl a fényképezőgép, amit csak azért cseréltem mert 7 évesen elavult, de amúgy tökéletesen működik.
Nekem ez a TP már régen is a vágyam volt, de akkor még nem tudtam megvenni, most azért belevágok, és remélem nem járok rosszul (én egyébként extrém módon vigyázok a cuccaimra). -
Brumi
senior tag
válasz
Tikakukac #95837 üzenetére
Igazán jólesik a biztatás
Ennyi erővel akár kukába is dobhatnám a pénzem... Azért remélem nem ennyire borzalmas a helyzet.
De most minek vegyek a 6 éves gép helyett egy másik használt gépet olcsón? Azzal nem vagyok sokkal beljebb...
Az a gond, hogy a mostani Sony gépemre már nem lehet semmit felrakni, winből sem megy rá újabb, mert nincs driver hozzá, és elég sokszor van gond a videókártyájával is. -
-
-
carr
őstag
-
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #95414 üzenetére
Azt nem tudom komolyan venni, hogy egy Thinkpag Yoga S1-be nem lehetett volna megoldani az LTE opciót. Még a 10"-os Thinkpad 10 2nd tabletemben (amit egyébként imádtam) is volt LTE modem, nemhogy ebben a monstrumban (hozzá képest). Szartak rá! Persze a 2 generációval későbbi Thinkpad Yoga 260-ba már jutott, csak hogy el lehessen azt is valamivel adni majd. Aka Surface. Egészen az 5. generációig nem volt a Pro változatban LTE verzió. Lehetett volna beletenni, mégsem tették. Marketing stratégia része.
-
Dhampir
félisten
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #95392 üzenetére
Lehet sokan foglalkoznak vele, de akkor meg nem reklámozzák magukat kellőképp. Mondom, utolsó rakat ilyen gép ide vagy oda, mocsok nagy igény lenne ilyesmire, csak az emberek nem tudják hová kell vinni az ilyen gépeket.
Abban igazad van, hogy a rendszergazda igénytelensége is ez a lejelszavazás, berakják a gépterembe a default BIOS-os gépet, pedig alapból kéne lennie rajta rendszergazdai jelszónak. Nem azt mondom, hogy minden ilyen gép iskolai, de én ilyen amerikai topikokat olvastam, ahol rendesen ki volt tárgyalva a téma. Még arra is emlékszek, hogy ilyen jelszókiszedős faszit is megkerestek, de elhajtotta őket a vérbe, hogy dobják ki az alaplapot.
Mondjuk X220-ban amúgy is megéri alaplapot cserélni, egész olcsón lehet bele vadászni i7-2620M-es vagy i7-2640M-es procis alaplapot, ezeken legalább USB3 és SATA3 port is van. Csak arra kell figyelni, hogy a megvett alaplap ne legyen szintén lejelszavazva. Én is cseréltem az X220-amban, és bár csak jelképesen erősebb proci az i7-2620M mint az előtte benne lévő i5-2520M, de bőven megérte, csak az SSD-s bootidő lecsökkentent 2 másodperccel (5-ről 3 mp-re minimál Linuxszal), hogy az SSD kevesebbet vár a procira, meg külső SSD-nél sem mindegy az USB3 port.
-
-
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #95355 üzenetére
írtam múltkor hogy a hp sem mentes ezektől. 840g2 w7 és win10 ltsb legfrisseb drájvercsomag mellett tavalyelőtt év közepén olyan törvényszerűleg kékhalálozott el kidokkolásnál mint annak a rendje. utána mikor az megszűnt olyan törvényszerűen fagyott rommá az office és szűnt meg szinkronizálni szerverrel hogy csak restart...
g3 prociárényékolását cseszték el. Közel raktál egy monitort és eldobálta a monitorkimeneten a képet. esetleg restart ha csörgött is.
zbook g2- usb driverei is akkora trágyák voltak vagy 4 frissítésen át hogy ihaj. dobálta el a fenébe a dokkolón őket. g3 thunderbolt dokkolójába bele se kezdek. tervezőmérnökök kértek inkább 840et meg BÁRMIT csak zbookot ne.
A certifikációs csapat blogján töbszázas bejegyzéshalmaz hogy LENOVOT akar a nép vagy bármit csak a hp-t ne. az IT-soktól is.
én nem szerelek, nem szervizelünk. én csak azt látom hogy egy oltári halmazban melyik géppel mennyi baj van. szóval továbbra sem vitázom veled. nem vitatom sem a tudásod sem a tapasztalataid. máshonnan másik szegletét látjuk az üzemeltetést.
De abban amugy egyetértünk hogy lenovo már nem az ami volt. csak nekem 30as generáció még oké.
-
fattyu
veterán
válasz
Tikakukac #95352 üzenetére
én is éltem ezen azon. 840 g1 g2 g3 figyel nálunk szolgálatban több száz darab. g2 g3 volt nálam fél fél évet.
Értem én hogy ha gond van vele egyszerűbb olcsóbb fenttartani helyrehozni. de ez nem az élmény része. Neked ez a prioritás. erre írtam hogy kinek mi.
Nekem más.
stabil használat támogatás oldali tapasztalat, miből mennyit gariztatunk mennyi a hivatalos javíttatás ára milyen az ellátottság stb. 410 420 510 520 530 460 470 x220 x230 x240 yoga 370 570 840 g1 g2 g3 zbook 15 g1 g2 g3. Többszázas darabszám mindegyikból.
Köszönöm ebből mindent egybevetve nekem az én preferenciáim szerint az én x230m mindent ver. És ha még egyszer rá is kell költenem az árát ha elhal a panelja az sem érdekel. mert minden szempontból veri felhasználási élményben az összes többit. Nekem. nem térítek nem akarok meggyőzni senkit.
de mondom kinek mi.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #95341 üzenetére
Akkor megrendelem. Elég drága, szívom a fogam, de ha már megvan a gép, kimaxoltam, akkor még ezt rááldozom, pár évig még nem tervezem lecserélni. Persze értem én, hogy nem éri meg, már én is megbántam, hogy ilyen régi gépbe beleöltem ennyit, ennek az árán egy sokkal fiatalabb gép is kijött volna, de ha már így alakult, akkor veszek bele rendes kijelzőt. Ha ez az ára, hogy megbízható helyről jöjjön, akkor ez lesz, nyilván nem vagyok boldog, mert még mindig lehúzáskategória egy ilyen kis felbontású, kicsi kijelzőért, ami még az IPS-ek között szintén az alja kategória minőségben is.
Az eBayes cég belement visszaküldés esetén a refund-ba, annak az ára visszajön, aztán ráköltök még valamennyit. Majd megírom a fejleményeket. Lassan olyan leszek ezzel az IPS panelt vadászós témával, mint a prérifarkas, aki ACME dinamittal próbálja elkapni a gyalogkakukkot, de úgyis tudja mindenki előre, hogy esélytelen.
Mivel külföldön élek, ezért itthon nem kapok meg semmit, helyben meg nem néztem körül, de biztos vagyok benne, hogy az angol szervizes árak lehúzósak, akkor inkább megcsinálom és intézem én.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #95338 üzenetére
Nehezen emésztem meg, képtelenségnek tűnik. Pedig ugyanilyen panelek valók az X230-ba is, azok még ráadásul támogatott gépek a Lenovo részéről, nem igaz, hogy nem tud hozzá eredeti gyári alkatrészeket árulni az oldalán, az ember be tudná szerezni megbízható forrásból, még ha felárral is, de biztos lehetne benne, hogy nem cseszik át.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #95334 üzenetére
De mégis mivel mehetnék csak egy kicsit is biztosabbra? Mondjuk a panel színe? Mert van, amelyik fehér, van, amelyik fekete, stb..
Az árazást sem értem, mert van 67 fontért, 149 fontért, de a legtöbb helyen 199 fontot kóstál, de annyit az X220 nem ér, amibe raknám. Ha ezekhez nézem, a 48 font irreális (a 67 fonthoz képest nem, de lehet az is kamu).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest