- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Nem lesz iPhone 19
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Na ezt hogyan fogod megoldani érdekelne. No offense, tényleg érdekelne. Smartba vagy Alohába bemész és munkalapon lesz feljegyzésbe, csak hogy olyan piszkáljon bele aki "gyakorlott"?

Praktikusan úgy gondolom/tam, hogy ez egy olyan fórum, ahol a TP tulajok olvasgatnak, kommentelnek, és az egyik majd megszán, és megírja, hogy neki is ilyen gépe van, amin X szervízben cseréltek billentyűzetet és probléma nem volt, elégedett stb. Nem monstre szervízt keresek, ahol munkafelvevő találkozik az ügyféllel, majd továbbadja a szállítónak, aki elviszi másik városba és ott kiadják munkaszámmal akárkinek stb, hanem olyan szervízt, ahol a szakember az arcát adja a munkához.
egy valami viszont tényleg baromi idegesítő tud lenni. Ha amit itt soroltál azt ott helyben is előadod.
Tulajdonképpen min sokalltál be? Azon, hogy olyan helyen akarom szereltetni a gépet, ahol a szerelő már ismeri a típust; vagy azon, hogy elrohantam onnan, ahol a szerelő rácsodálkozott, hogy ilyet még nem látott, de no para, mert szétszed ő mindent, ha ahhoz feszíteni is kell meg patentokat kell pattogtatni?
-
Ed_007
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Legalább 100 darab X220-at és X230-at szedtem szét. Legalább. Szerintem menne csukott szemmel is. Fedlap és kijelző-bezel cserének 90%-ban úgy kezdek neki, hogy elmondom: nem tudom garantálni, hogy minden létező patent és csavar ki fog jönni és minden 100%-os lesz. Aki ilyet ígér az hazudik, de minimum bolond.
Az X220 és 230 azért nem mai darab. A T460p-m kb fél éves... azért nem hiszem, hogy itt berohadt csavarok, elöregedett patentok és hasonlók lennének. A Lenovo azért szerencsére többnyire szerelhető maradt.
Nem arról van szó, hogy van egy sz.r gép, amin lehet mindent próbálni, mert úgysem lehet rontani rajta, és örülünk, ha bármi előrelépés lesz, hanem van egy tök jó, hibátlan gép, amin szeretném az egyébként problémamentes angol billentyűzetet egy vadiúj magyarra cserélni...
Autószerelő sem fog a világ összes típusának összes alkatrészéhez úgy nyúlni, mintha csak egy sört nyitna ki.
OK, ezért is írtam, hogy olyan kellene, akinek már gyakorlata van benne. Nem akarok én senkire semmit sem ráerőszakolni, ha még nem találkozott a típussal, semmi gond, de rá nem bíznám.
Szép dolog az önbizalom és az általános szerelői rutin, de a tudást és típusismeretet nem pótolja.
Te is biztosan gyakorlottabb vagy a századik T230 után, mint az első előtt voltál.
-
Silεncε
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ezelőtt egy G500 volt, ugyanolyan idős, mint most a X230, csak kb hatod annyiba került. Na annak tényleg csak annyi volt a szerelése, hogy levettem az alsó burkolatot (2 csavar) + levettem a hűtőt (4csavar) és már ki is tudtam takarítani (más kérdés, hogy mennyit segített rajta, pedig még MX-4es pasztát is vettem hozzá
Ami poén, hogy felénk egy ilyen munkáért simán elkérnek 5k-t egy szervízben, míg az összes cucc került 4k-ba csak amiatt, hogy drága pasztát vettem, ami kitart most pár évig
-
Silεncε
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nekem egy ventitakarítast+ uj pasztát kéne megejteni a laptopon, de kicsit félek, hogy kb teljesen szét kéne szedni az egészet, úgyhogy inkább így marad. Nem tudom, volt-e már takarítva, de talán az idle 46-50 fok annyira nem rossz.
Viszonta billzet csere az tényleg 2 csavar+ a csatlakozó, nem tudom az újabb gépeken mennyivel lett bonyolultabb
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
A teljesítmény tényleg szép, de ha jól sejtem, akkor sem a ház, sem a hűtés nem változott, kíváncsi leszek, hogy bírja majd...
A továbbiakban pedig felszámolták az alsó dokkoló csatlakozót, és a 4K panel csak érintős, azaz jó eséllyel csak glossy verzióban lesz.

ui.: bocs, erre ment a válasz: #96878
-
-
sbazsi
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nem ragaszkodom a legújabb típushoz.
A t530-ast is 2015-ben vettem.
Viszont a 2. hdd hely lényeges.
Szóval induljunk ki részben innen. Itt pl a t470-ben nem látok optikai meghajtót.
Szóval ezek alapján nem ragaszkodom a T sorozathoz, de azért minőségben/strapabíróságban valamennyire közelítsen hozzá.
-
donjohnson
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
a t450 parts list-ben megemlítik: LCD Panel LGD 14"FHD IPS AG,slim
-
timer32
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ha már garanciás meg billentyűzetes témánál vagyunk, kérdeznék én is egy személytől, aki tudja, mit, merre, és hogyan.
Ha van egy billentyű a T450-em billentyűzetén, amin van egy hosszú repedés a felénél, azt garanciában cserélik? Így vettem német billentyűvel Németországban, mert jelenleg itt vagyok, csak nemrég vettem észre. Nincs eltörve, de körömmel érezhető, és háttérvilágításnál látszik.
Ha igen, vajon a magyar szervizben is?
Esetleg engedjem el az egész dolgot, és ne gyepáljam törésig?
Mindenkinek köszönöm a választ, aki tudja vagy van tapasztalata!
-
Doki16
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Milyen win 10-et érdemes leszedni, hogy jó legyen és honnan. Vagy valami program amivel ki lehet gyomlálni az oda nem illő dolgokat?
Azért kérdem, mert pont most kell 3db x230-at telepítenem és jó állapotban akarom átadni a gazdáinak, hogy sokáig ne legyen vele gond
Tudnál pár tanácsot adni nekem? 
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Az ideje drága, de SSD meg gyors proci luxus?

(#96743) Tikakukac: A kb. 7-8 éves technikájú asztali gépemen (kb. 2010-2011-es HEDT), hatmagos procival, 12GB rammal, és SSD-vel teljesen észreveheteten, hogy dolgozik, pár hetente kicsit lassabban kapcsol ki meg be, kb ennyi. Féléves nagy update se szokott vészesen sokáig tartani. Aki sietős, vegyen gyors gépet. Szvsz.
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
A win10 esetén már nem teljesen ez a menet. Úgy értem, hogy fél évente csinál egy komplett újratelepítést, mint, mikor generációk közt váltol (ahogy win 8.1 -> 10 esetén is lenne). A fél évente megjelenő, verziózott és külön nevet kapó frissítések mind ezt teszik, ott lesz a windows.old-ban a régi egy ideig. Gondolom így akarják kikerülni azt, hogy képtelenek az inkrementális frissítéseket rendesen kezelni hosszútávon. Nameg a közbülső frissítések is kevésbé inkrementálisak, emlékeim szerint sokmindent egyben tesznek már fel, ami régen külön-külön frissítés volt. Ennek minden előnyével és hátrányával együtt.
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Oké, lemezképnek neveztem a telepítő "pendrive"-ot, amit a hivatalos tool kreál, de nyugi, ugyanarról beszélünk...
Én nem pendrive-ot szoktam vele csináltatni, hanem egy mobil HDD-re rakom a tool által kreált lemezképet, de a beszélgetésünk tartalma szempontjából ez egy teljesen lényegtelen részlet, hogy a telepítő adathordozó egy pendrive vagy USB HDD.
Én általában mindig frisset gyártok vele, így sosem tartott sokáig a telepítés utáni update.
Hát ja, ha sok-sok hónapos képről (vagy pendrive-ról, whatever
) telepítesz, akkor persze, eltart egy ideig, mire utoléri magát, sajnos ez van.Az pedig, hogy az i3, meg akár a 15W-os i5 egy közepes terheléstől elfogy, megint nem csak az Os sara....
Ami a w7-nél volt, az katasztrófa volt, a w10-el nekem ilyen téren már nincs gondom. -
Silεncε
őstag
-
HSM
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
4-5 óra? Az bad sectoros félig kuka HDD-vel, vagy hogy?
Nekem amit eddig amit a creation tool csinált, szinte mindig viszonylag friss kép volt, amin elég hamar naprakész lett a rendszer, nem kellett 4-5 (5-10-20) órákat nézni a semmit, mint a w7-ek idején.... Igaz, csak SSD-s gépeket használok. -
L4mie
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Valami bontós jó lenne,ó...csak ezeket ugye gyorsan felhasználja a bontó, hogy boostolja az esetleg raktáron lévőjét...
e-bayen, allin rengeteg van, de ki tudja milyenek...és nem olcsók...szóval kísérletezgetni nem éri meg.... plussz sok a fullHD ekkora méretre meg lehet az már túl apró.
olvastam külföldi fórumon, hogy a srác rendelt valamit és hát eléggé szellemképeset kapott...szóval lehet szépek lesznek a színek meg jó a betekintés közben meg minden más szar. Pedig ahogy nézem relatíve egyszerű benne cserélni a panelt.Billentyűzet másodlagos, bár jobban szeretek világítót használni, de alapvetően elvagyok ezzel is.
-
-
carr
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
@Tim82:
Ez olyan öreg nyomtató, hogy a vista-hoz sincs x64 driver már. 7re is mókolással ment fel (tényleg, bocsi az offért) de legalább a zene ritmusos.
@Tikakukac: BTW, komolyan lenovo-s vagy? mármint foglalkozást tekintve.

egyébként az uefi-s rendszer miatt, még a win10et se engedte fullba telepíteni, hiába állítottam off-ra ezt az uefi win8 mizériát.
-
szilvaspet
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Feltettem a Solution Centert, de ebben nálam nincsenek állítási lehetőségek semmire. Egy hardver teszt van és hibaelhárítási linkek.
Még addig jutottam az este hogy új Windows-t telepítettem, ugyan az a jelenség, nem tölt és fényerő állítás sincs.
Tettem mellé egy Linux Mintet is az azt írja hogy tölt, de 55%-on áll. Itt a fényerő állítás simán megy Fn billentyűkkel. -
szilvaspet
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Köszi a válasz.
Azt leírnád hol lehet ezt a limitet állítani/ellenőrizni? Én nem módosítottam ilyesmit.
Lehet a hétvégén érkezett win10 frissítésnek köze lehet hozzá?
Most látom a fényerő állításom sem működik. Gombról sem, a Windowsban sem.
A töltés gond is akkoriban kezdődött. -
J3LLyF!sH
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igazándiból az a bajom, hogy ezzel nagyjából tisztában voltam, csak most állok még úgy, hogy pont nem kapott el a gépszíj, de a szele már megcsapott. Egy billzet cserét mindenképpen szeretnék, de ez tulajdonképp már olyan, hogy kedvtelésből. És pont ez a bajom, hogy ha egyszer nekilódulok, akkor sajna elég szarul tudok kijönni belőle anyagilag. Arról nem is beszélve, hogy értelmesebb helye is lenne annak a kevés pénzemnek, ami van :/
-
hankpoke
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Dehogy ragaszkodom, sok dolog valóban felesleges, de pl a power managment akkukezelése jó volt, hogy ne töltögesse állandóan a cellákat. A masina kb 7 éves, én vagyok az első tulaja, és mai napig bő 3 órát bír ki akkuról. Ettől függetlenül nyitott vagyok mindenre, hogy mit ajánlotok oprendszer és driver tekintetében.
8Giga RAM van benne, és egy 240Gb SSD rakok bele. -
celafat
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Arra gondoltam. A szigszalagra én is gondoltam végső megoldásként, de reméltem, hogy valahol ezeket le lehet kapcsolni. Bár már az is jó lenne, ha kikapcsolt gépnél teljesen kikapcsolna a gép és nem világítana a visszajelző, hogy 220-ról megy. Meg az is zavar, hogy kikapcsolt állapotban 4w-t fogyaszt, ezt elég soknak tartom.
-
Xero
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Vagy lehet vadulni és ha annyit enged az anyag egyel nagyobb csavarhúzót beleütni. Maybe a fentebb említett gumi vagy valamilyen ragasztó is játszhat.
Anno én a 2007-es MBP-val szívtam így pasztázásnál, amikor kiderült, hogy az alaplap csere után az egyik csavart elnyalták, a másikat pedig vissza sem tették a hűtőbe. Én meg nem értettem miért melegszik túl.

-
Tim82
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ja, tényleg, ez is eszembe juthatott volna. /homlokracsap
magellan2600:
Tikakukac felvetéséről jut eszembe: ha két eltérő kapacitású memóriamodulod van a notiban (pl. 1 GB + 2 GB), a BIOS-ban kapcsold ki a virtualizáció (pontosabban onnan a Intel Virtualization Technology for Directed-IO (VT-d)) támogatást. (Ismert chipset bug, aminek ez a megoldása.)
-
-
válasz
Tikakukac
üzenetére
Csak lelestem a pontos konfig alapján. Ez az a gép.
Ilyen kártyát ír: PCI Express x16 - NVIDIA Quadro NVS 140M - 128 MBA "rendes reball" mindig érdekes kérdés, mit jelent a "rendes" ugye.
-
-
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ejj, az X230-hoz képest gondoltam, hátha. Csak mert nekem nagyon vékonynak hatott az X220 anno pl a palmrest széleinél. Ahhoz képest egyenletesebben vastag a T420s.
(#96224) grafikus72: Nagyon szépen köszönöm az elemzésed a gépválasztást segítve

Sajnos igen a két gép, mindkettő specifikusan arra kihegyezve, amire kell a legjobb megoldás, mert a T4x0 az pont beesik talán két szék közé. Ha meg egy gép marad, akkor hiába van asztali, lehet maradok a W520-nál. Minden választással úgyis annyi a kompromisszum. Csak alapvetáen újra kell majd raknom a gépet új, nagyobb SSD-re, akkor meg már másikat akartam
De akkor lehet maradok ennél.**A W520 megy 135W-os táppal is gyárilag szépen. Én is azzal használom, de az is egy tégla még sajnos. Nekem sima i5 van a W520-ban, cserébe igen halk és hűvös. QM i7-el és dedikált GPU-val csúnya dolgokra képesek sajnos a W520-ak, ahhoz mág nem elég a hűtése rendesen a netes tapasztalatok szerint.
-
csubuka
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az alapos elemzésed!

-Ez nem hangzik túl bíztatóan, hogy nyikorog mind. Jobbak a 20-asok?
-Ha ennyire rossz a kijelzo az ismet nem egy jo hir. A W520 TN panele egész elfogadható, legalábbis számomra. Alapvetően akkor a ritkább 12 és 14 collos kijelzőkkel van a baj eszerint általában? A T440p-nek valóban kritikán aluli volt a kijelzője sajnos tapasztalatom szerint, reméltem a 30-asé jobb azért.
-Az antenna keret törés az amikor az a külön csík kilötyögősödik a hátlap tetején?
-Ez a kijelző mod azért a gép árához mérten húzós nem? Ugyanannyi, mint maga a gép kb. gondolom... Akkor már lehet valami rivális Dell vagy HP amit nézni kéne, csak az ugye más kinézet, meg mégsem Thinkpad

-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nem földbetipró a 181 ajró sem, de azért szívom a fogam, mert a gép nem ér annyit. Privátban meg tudnád adni annak az ali-s kereskedőnek a nevét, akitől veszed ezeket a jó paneleket? Írnék neki. Akár 22k-nál is többet megadnék érte, csak akkor ne 181€ legyen, meg ne bxon át.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Az lehet, de nem tudom hogy hol van a legközelebbi szerviz, Milton Keynes közelében. Nem is akarom oda beadni a gépem, mert tudok benne panelt cserélni, csak meg szeretném rendelni, akármennyire is drága. Amazon, eBay nem játszik, átb4xnak, IPS-nek írják, mire ideér TN-né változtatják a gonosz kismanók, meg ahogy írtad, játszanak a pixelhibával, meg az apróbetűs részben kitrükközik, hogy jogukban áll TN-t küldeni helyette. Nekem mindegy honnan veszem, de hiteles forrás legyen. Szívom a fogam, hogy ilyen drága ebben a Flex shopban, de nem tudok vele mit csinálni, megvan a gép, van rá zsé, hogy kijelzőt upgrade-eljek benne, meglépném.
-
havri1
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Megbombáztam kérdésekkel, és feltételekkel az eladót, kíváncsi vagyok mit válaszol

Német ebayen valóban jobbak a feltételek, arra kacsintok inkább.
Az árakat nézve meg a gép értékét, kicsit már elbizonytalanodtam. Lassan anny az új akku, amennyit a gép ér.
Jó lenne egy jó állapotú Panasonic cellás akksi valakitől, ellenne vele még az asszony pár évig. -
Xero
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Az a baj, hogy igazán diktálni kell néha. Pl sokszor ezért égeti meg magát az Apple is, hiszen meghúz olyan dolgokat amik túl koraiak. Ők kezdték tolni az USB-t, nyírták ki a floppyt, elhagyták az odd-t stb stb. Viszont sok olyan irányba is elmentek amibe nagyon nem kellett volna. Ilyen a vékonyítás túltolása, ezzel pedig a fos billentyűzetek bevezetése. Ha az usb-c buzéria még nem lett volna elég az új MBP-nál, a billentyűzet miatt hagytam fel a használattal, kb 14 év Apple laptop használat után.
Márpedig a trendet az Apple, Dell, Lenovo, HP diktálja igazán keményen. Ha ezek közül valamelyik marhaságot csinál, általában mennek utánuk. Mi meg szívunk. De az is benne van, ha nem kockáztatnának akkor sokkal lassabban adoptálnák a userek az új megoldásokat.
-
Fifi
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
A T410s-emben lévő - pedig az is Kínából jött ezeröccázé, igaz már jó pár éve - gond nélkül ki/ be jár a feleségemében is. Mármint a T430s-ben a T410s caddy-je.

Összehasonlítottam a kettő "adaptert", de szemmel nem látok méret és minőségbeli különbséget.

Nem szenvedek vele, akkor ez kuka.
Igaz most nincs rá szüksége, de tudtok ajánlani biztos beszerzési forrás-t nem aranyáron?
Illetve nekem van egy kis tasakom, amibe a dvd írót tudom tárolni, amíg hdd van az ultrabayban. Nem tudom, hogy honnan jött már, de ilyet sem lelek. Erre valakinek forrása?
Ilyen ni:

-
Penguin95
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Damilt még megpróbálok szerezni, de attól tartok, az sem fogja vinni. Oldószert próbáltam, de sajnos ez csak addig segített, míg hozzáfértem az eltávolítandó anyaghoz. Viszont a hűtő alá sehogy nem bírom bejuttatni, mivel még a legvékonyabb fecskendős tűm sem ér be eléggé.
Annyi szent, hogy nem fémpaszta. Ez szerintem még az, amit a gyárban tettek rá, legalábbis van még 2 ilyen hűtőm, és azokon is van belőle a hűtő, és a rózsaszín hővezető lap között. Engem leginkább a szénre emlékeztet, mivel fekete, porlik, és hajlamos összefogni papírt, vattát, bőrt.
Ha az segítség, van egy érintetlen hűtőm, ahol nincs még megfolyva ez a valami, azt le tudom fotózni, hogy pontosan miről is van szó.
-
Pistiboy88
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én nem sértődök meg. Csak azért van még meg ez a gép és nincs újabb, mert imádok rajta írni, és nekem jobban tetszik mint az 40-50-60-as széria. T420, T430 meg nem volt olyan állapotban, amit szívesen megvettem volna. Ez majdnem újonnan került hozzám, mindig vigyáztam rá. Meg ehhez képest 20-as 30-as nem nagy ugrás. Itt van 240 gigás ssd, Corei5 m560, 8giga ram, 1440x900-as kijelző. Nekem mindenre elég.

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 7440 14" QHD+ IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Precision 7680 16" FHD+ IPS i9-13950HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- MSI Thin 15.6"FHD IPS (144Hz) Intel i5-12450H-8GB DDR4 Ram-512GB SSD-NVidia RTX 2050 4GB GDDR6!
- Latitude 7450 14" QHD+ IPS érintő Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX RAM és SSD nélkül 1 év garanciával
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jó lesz neki így.